Bitcoin moet gebruikt worden als geld, of het zal falen. Maar hoe verkoop je de eerste telefoon?

De Staat Van Crypto in Een Plaatje

Door Kain_niaK op donderdag 14 maart 2019 19:58 - Reacties (3)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 2.552

https://i.imgur.com/T3yO52k.png
Nuff said.

Het volume op de cryptovaluta markten vandaag was.

3787 miljoen Tether
424 miljoen USD
335 miljoen andere fiat valuta

Bron: https://coinlib.io/global-crypto-charts

Dit is het verhandelde volume van crypto muntjes vandaag. Tether is een muntje van een van de grootste cryptocurrency exchanges, Bitfinex. Het is een token die boven op Bitcoin draait. Ze geven die Token zelf uit. Kunnen er zoveel van bijmaken als ze willen of vernietigen. Het token system is gewoon een database waar de data opgeslagen word in een apart veldje in een Bitcoin transactie. De blockchain word als database bestand gebruikt.

80% van de huidige markt bestaat dus uit het handelen tussen deze zelfgemaakte token en Bitcoin. Niet uit de handel tussen fiat en Bitcoin.

Stel dat jij naar de bloemen veilig gaat. Er zijn twee rijen. Eentje is waar mensen met euro's bloemen kopen en verkopen. Een andere rij is waar mensen met tokens van Royal Flora Holland hun bloemen kopen en verkopen.

80% van de handelaren staan in token rij, 20% in de euro rij.

Jij wilt een bloem gaan verkopen, de kopers in de euro rij willen jou er 1 euro voor geven.

Maar de kopers in de token rij willen jou er 10 tokens voor geven!

In welke rij ga jij je bloem verkopen? Royal Flora Holland belooft dat als je klaar bent met handelen zij je voor elke token een euro geven.

Wat je echter niet weet is dat Royal Flora Holland met hun eigen tokens hun eigen bloemen aan het opkopen zijn om zo de prijs van hun bloemen op te drijven.

Er zijn altijd handelaren die tokens en euros met elkaar uitwisselen aan een 1 euro per token koers. Op die manier beïnvloedt de token verkoop ook de de prijs per bloem in de euro rij. De prijs in beide rijen is nu 5 euro of 5 tokens per bloem. Zonder de tokens zouden de euro handelaren er echter maar 1 euro voor geven .En zonder de euro rij 10 tokens.

Is Bitcoin's Lightning Network Vaporware?

Door Kain_niaK op zondag 10 maart 2019 21:46 - Reacties (1)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 553

Another video we (coinspice) made about the Lightning Network.

lol Lightning Netwerk.

Door Kain_niaK op donderdag 7 maart 2019 02:31 - Reacties (0)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 250


Wat een bagger. ;(
Klinkt zo goed in theorie, in de praktijk werkt het voor geen meter.
Geloof je me niet? Probeer het zelf en plaats je bevindingen hier.
Ter vergelijking.

Ik schrijf voor coinspice.io

Door Kain_niaK op zaterdag 9 februari 2019 23:14 - Reacties (12)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 2.427

Ik werkte al een tijdje achter de schermen voor een nieuwswebsite die over alles wat met cryptocurrency te maken heeft. Maar vandaag is het officieel. Mijn eerste artikel is gepubliceerd.

https://coinspice.io/news...8-incidents-in-12-months/

Ik ben nu een ex-shitposter. May the spice be with me!

* Kain_niaK is trots.

De waarheid over Canada's grootste Bitcoin exchange, QuadrigaCX

Door Kain_niaK op maandag 4 februari 2019 22:45 - Reacties (19)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 2.991disclaimer: Ik werk voor https://coinspice.io/

Topic op Tweakers.net --> nieuws: Cryptobeurs QuadrigaCX kan niet bij 120 miljoen euro aan valuta na do...

Analyse van de blockchain. --> https://medium.com/@zeror...coin-wallets-19d3a375d389


QuadrigaCX is een jaar geleden Ethereum ter waarde van 13 miljoen USD kwijt geraakt door een programmeerfout.

De eigenaren beweren dat er 120 miljoen euro aan crypto vast zit in de cold wallets voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Echter deze kunnen niet gevonden worden. Het is nochtans eenvoudig voor de eigenaren om hun gebruikers de addresses door te geven zodat iedereen het kan controleren. Dit zou hun verhaal bevestigen.
offtopic:
Een hot wallet is een wallet op een computer die met het internet verbonden is. Een cold wallet staat op een offline computer. Crypto exchanges hebben geautomatiseerde systemen zodat withdrawals van hot wallets automatisch worden uitgevoerd. Maar als een hot wallet bijna leeg is dan is er een menselijke interactie nodig tussen de offline and online computer om coins van de cold naar de hot wallet te sturen. En de software zal ook automatisch coins van de hot naar de cold wallet sturen als er teveel coins in de hot wallet zit. Dit word gedaan zodat als een hacker toegang tot de computersystemen krijgen ze niet bij alle coins kunnen. Airgapped systemen zijn niet 100% waterdicht (vraag maar aan de Iraniërs met Stuxnet) maar zijn wel duizenden keren veiliger dan een systeem dat 24/24 op internet aangesloten is.

Behalve privacy coins zoals monero zijn cryptocurrencies 100% transparent. De blockchain zijn open documenten die op computers van honderd duizenden mensen staan. Het analyseren en het volgen van de flow van de coins is niet altijd makkelijk maar wel altijd mogelijk. Tenzij je een coin zoals monero hebt.

De Canadese Bitcoin gemeenschap (waar ik zelf ook bij hoor) heeft al een eerste voorlopige analyse gedaan. Je kunt het report hier lezen. Deze analyses is mogelijk geweest door een aan group gebruikers van QuadrigaCX de gebruikte adressen voor withdrawal and deposits te vragen. Als je genoeg informatie hebt dan kan een groot genoeg gedeelte van de coins gevolgd worden.
De voorlopige conclusie van https://www.reddit.com/user/Randomshortdude is deze:
  • Er kunnen geen cold wallets gevonden worden
  • Het ziet er naar uit dat Quadriga deposits van hun gebruikers gebruikte om withdraws van hun andere gebruikers uit te kunnen voeren.
  • Quadriga heeft nog steeds toegang tot hun Bitcoin holdings want er worden nog steeds coins verstuurd
  • Het ziet er naar uit dat het aantal Bitcoin in bezig van QuadrigaCX’s een stuk kleiner is dan Jennifer Robertson heeft gerapporteerd (vrouw van de CEO Gerrald Cotten. Deze Gerry Cotten zou zogezegd gestorven zijn in India) aan de Canadese rechtbank
  • In sommige van de gevallen waar klanten de laatste 6 maanden lang moesten wachten op hun withdraws blijkt dat te zijn omdat Quadriga gewoon de crypto niet had en moest wachten op deposits van andere.
  • Na deze analyse, is de auteur van mening dat QuadrigaCX niet eerlijk is geweest. Hun uitspraken staan in fel contrast met wat de blockchain laat zien.
Persoonlijk heb ik nooit QuadrigaCX hier in Canada gebruikt. De laatste exchange die ik gebruikt heb om crypto te verkopen naar CAD was nTrust (die zijn gekocht door nChain en toen gesloten). Daarna waren er lokaal en online genoeg betrouwbare mensen om al mijn crypto rechtstreeks te verkopen, zonder een exchange nodig te moeten hebben.

Ik heb een vriend die een kleine miner is (Canadese stroom is vrij goedkoop. hier ongeveer 5 usd cent per KW) en die Quadriga CX veel gebruikt heeft. Hij is gelukkig niks kwijt geraakt. Ken ook iemand online (alleen zijn handle, niet persoonlijk) in de Bitcoin Cash gemeenschap die een crypto ter waarde van een miljoen CAD is kwijt geraakt. Maar die zit al in Bitcoin als miner sinds 2010, dus die overleeft het wel.

Mijn mening? Ik denk dat de kans groot is dat na de fout met het Ethereum contract the exchange niet meer kredietwaardig was. De Bitcoin bear markt was toen al gestart. Het is lastig om een exchange overeind te houden als er minder en minder gelden binnen komen ALS JE DE BOEL AAN HET BEDONDEREN BENT. Ze hebben dus een jaar lang klanten met de gelden van andere klanten betaald. Het verhaal rond het sterven van Gerrald Cotten is erg verdacht. Hij heeft 2 weken voor zijn dood zijn testament geschreven waarin hij 100 000 CAD heeft nagelaten aan zijn twee chihuahuas

Ik geloof dus helemaal niet dat hij echt dood is. Als hij genoeg crypto van zijn klanten heeft gestolen en omgezet in monero (dat niet te traceren valt zoals Bitcoin) dan kan hij nu de rest van zijn leven als rijk man doorbrengen, maar moet wel de hele tijd over zijn schouder heen kijken.

Het is echter nog vroeg in het onderzoek naar de exchange. Er zal wel een rechtszaak plaatsvinden in Canada uiteindelijk en hopelijk komt de waarheid boven water.

En voor de rest als er mensen hier zijn die ook crypto op Nederlandse exchanges hebben staan en denken dat ze veilig zijn. Cryptocurrency exchanges zijn voornamelijke zwarte dozen met bijna geen regulatie of aansprakelijkheid. Het gaat goed, tot het mis gaat. Want snel rijk worden zonder te moeten werken is een leuke droom maar in werkelijkheid is er 1% van de slimmerikken die er rijk mee word op de kosten van 99% die er geld mee verliest.

Maar ik gebruik het om rechtstreeks mijn muziek en ander creatief werk mee te verkopen zonder youtube nodig te hebben of spotify of wat dan ook. Dat vind ik helemaal top. Maar het zou wel leuk zijn als de andere mensen in het wereld het nu eens als geld gaan behandelen en niet als "leuk-snel-rijk-worden" materiaal. Want ondertussen moet ik nog steeds mijn crypto verkopen voor CAD om eten mee te kopen. Maar het zou een stuk makkelijker zijn als ik dat rechtstreeks kan doen.