Bitcoin is niet het geld van het internet, het is het internet van geld - Andreas Antonopoulos

Bitcoin Cash technolgie laten zien aan mijn Canadese voetbal vriend Franky

Door Kain_niaK op zondag 14 januari 2018 07:00 - Reacties (4)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 402

edit: Ik heb net 1 BCH gekregen voor deze video, dat is 3000 CAD. Ik ga mijn moeder bellen en mijn broertje.

https://blockchair.com/bi...b8d479e537a571ef034c5d5bd


Franky en ik zijn Hollanders in Canada. We spelen samen voetbal. Tijd om hem eens te vragen wat hij nu weet over Bitcoin. Iedereen heeft er tegenwoordig wel van gehoord, zelfs hier in het koude verre Canada.Nu dat je de video hebt gezien weet je wat Yours.org is, dus natuurlijk kun je deze video ook op yours.org vinden --> https://www.yours.org/con...bout-bitcoin-22055ae67844

Ik heb mijn Bitcoin geupdate en nu werkt hij weer!

Door Kain_niaK op zaterdag 13 januari 2018 02:16 - Reacties (18)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 3.067

https://i.imgur.com/CdE7RdQl.png
https://i.imgur.com/c5lJ2uz.pngl.png
https://i.imgur.com/MSuvOokl.png


Fees zijn van 10 -20 CAD naar een halve dollars cent gegaan. 0 conf werkt weer.

Update je Bitcoin! Als je voor Augustus van dit jaar Bitcoin had dan heb je nog diezelfde Bitcoin wanneer je update naar de nieuwere versie van Bitcoin, die heet Bitcoin Cash en fikst een grote bug.

En KFC heeft vandaag bekend gemaakt dat ze tijdelijk via bitpay in Canada Bitcoin gaan accepteren via bitpay. Er is hier een KFC die ik vanuit mijn raam kan zien.

En als straat muzikant verdien ik nu Bitcoin Cash via yours.org, dus mijn leven als artiest is aan het veranderen. Heeft 15 jaar geduurd maar dan heb je ook wat.

Bitcoin is dood, lang leve Bitcoin Cash!

Door Kain_niaK op zondag 7 januari 2018 11:08 - Reacties (18)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 5.545

https://i.imgur.com/I2Rt4fQ.gif


Hebben ik en /u/PedanticPendant gemaakt.

Daar verdienen we dan een beetje geld mee want wij zijn Bcash shills.

Gebruik je Bitcoin alleen voor speculatie en niet als betaalmiddel? Zwijg er dan over!

Door Kain_niaK op woensdag 3 januari 2018 23:12 - Reacties (7)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 579

edit: Deze blogpost komt vanuit frustratie van mensen die mij durven te vertellen dat ik geen Bitcoin Cash zou moeten gebruiken maar zelf helemaal geen Bitcoin gebruiken. Zie bijvoorbeeld --> https://gathering.tweaker...message/53773329#53773329

Ik heb het helemaal gehad met mensen die over Bitcoin praten alsof ze het zelf gebruiken als geld maar het eigenlijk alleen naar gebruiken als speculatief middel en er dus helemaal 0 ervaring mee opdoen
Waarom gebruik ik, Kain_niaK, Bitcoin?
  • De upper range van microtransacties zijn nu voor het eerst betaalbaar op internet
  • om geld te verdienen met mijn muziek, schrijfsels en filmpjes heb ik voor het eerst geen adverteerders meer nodig, dat levert meer geld op voor mij en kost mijn gebruikers minder geld. Het geeft ons alle twee ook meer individuele vrijheid.
  • gebruikers kunnen voor mijn content betalen of mijn sponsoren via microtranscaties die binnen de 60 minuten niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden. Dit is met paypal en visa wel anders. microtransacties zijn er te duur en paypal kan je geld afpaken of je rekening op slot zetten. Probeer dat maar eens te doen met mijn Bitcoin!
Waarom duurt het drie dagen om fiat van Canada naar Nederland te sturen? Een internet signaal duur hoogstens iets van 100 ms. Waarom kost het mij 30 CAD voor een wire transfer onder de 10 000 CAD? Met Bitcoin kost het momenteel maximaal iets van een euro cent.
Waarom kost het je minstens 10% van je geld als je via western union geld naar een afrikaans land stuurt? Terwijl het naar andere landen goedkoper is. Bij Bitcoin is er deze discriminatie niet, technisch is het niet mogelijk.

Nu zul je misschien denken waar heeft Kain_niaK het over, Bitcoin is momenteel hartstikke duur en transacties kunnen wel 3 dagen duren. Precies maar ik heb het dan ook over de versie van Bitcoin die nog wel dezelfde Bitcoin is al de Bitcoin waar ik in 2011 gigantisch enthousiast over werd.
Als je niet weet waar ik het over hebt dan komt dat omdat er een groep is die met vrij veel succes er voor gezorgd heeft dat jij er nog niet over gehoord heb. Alleen die groep heeft gefaald want hun versie van Bitcoin is nu te duur om nog te gebruiken en dus gaan mensen vanzelf wel opzoek naar iets dat wel werkt. En Bitcoin Cash werkt gewoon, en dan maakt het helemaal niet meer uit want al die mensen zeggen. Ze kunnen wel zeggen: ja maar wat jij doet is stom en het gaat fout en jij bent niet veilig.
Nu ja dat zullen we dan wel zien. Ik denk dat ik veel meer veiligheid heb en controle dan als ik paypal en zo gebruik. Ik heb zelf natuurlijk ook een grotere verantwoordelijkheid want ik ben nu mijn eigen bank.
Ik gebruik https://electroncash.org/ alleen op linux mint die ik up to date hou. Mijn wallet bestanden zijn versleuteld met een password. Ik heb copieen van mijn wallet bestanden op verschillende offline media.

We zullen zien hoe veilig dat allemaal is. Ik ga in ieder geval niet de hyper paranoÔde toer op zoals sommig mensen. En een grote markt prijs crash van Bitcoin en andere crypto naar -80%?
Tja die zit er volgens mij wel aan te komen. Vermits ik niet zoveel intresse heb ik Bitcoin als goud in mijn digitale kluisje of als instrument voor hyper speculatie zal ik er niet zoveel last van hebben.
Ik koop alleen de Bitcoin Cash die ik nodig heb. Wanneer ik genoeg inkomen in Bitcoin Cash heb dan heb ik minder en minder fiat nodig. En alle andere gebuikers hebben exact hetzelfde.
Uiteindelijk komt er dan een ecosysteem waar mijn inkomsten en uitgaven meer en meer in crypto gedaan kunnen worden. Komt er een crypto die beter is voor mij dan Bitcoin Cash dan ga ik die gebruiken. Alsof de naam mij boeit. Alsof het uitmaakt of een motor nu een stoom motor of een diesel motor of een gas motor is. Ik ga de beste motor gebruiken. Satoshi heeft de motor uitevonden en zijn versie was een stoom motor. Er komen heus wel gas en diesel motoren die zuiniger en sneller werken. Net als met email. Het is echt stom om te zeggen: Ja alleen deze email server software is ECHT email. Alleen outlook express als email client is ECHT email. Alle andere email software is een scam. Een altemail en shitemail.

Tja ... wat moet ik voor de rest nog meer zeggen? Email heeft alleen waarde als het door genoeg mensen gebruikt word. Bitcoin ook. Als niemand het gebruikt dan is er gewoon geen justificatie voor de hoge prijs. Bitcoin is namelijk helemaal geen goud want goud is een edel metaal dat mooi glimt, zachter is dan de andere metalen en ook niet roest. Die intrinsieke eigenschappen heeft Bitcoin helemaal niet. Bitcoin heeft alleen waarde als er een netwerk van gebruikers is die het kan gebruiken.
Als het Bitcoin dus niet lukt om geld te woorden dan zal het uiteindelijk falen. Bitcoin Cash is momenteel veel beter als geld dan Bitcoin Core. En de rest maakt mij geen ene reet uit.
Als je denkt mijn te kunnen overtuigen dan mag je mij eerst bewijzen dat je effectief ook Bitcoin gebruikt als betaalmiddel. Anders ga ik je gewoon niet meer serieus nemen. Want het is zo eenvoudig om te bewijzen. Iedereen houdt dat meteen zijn mond:
Oh shit Kain_niaK heeft het bewezen, en wij kunnen het niet bewijzen want we praten poep want onze Bitcoin staat op een exchange en we hebben niet eens toegang tot onze eigen private keys. Oh nee we maken helemaal geen bitcoin tranacties want 5 a 10 euro per transactie is helemaal knettergek.
Ondertekend bericht --> als je geen bitcoin software hebt dan kun je gewoon op google intypen: verify signed message. Krijg je een website zoals deze --> https://tools.bitcoin.com/verify-message/
Of je kunt https://electroncash.org/ downloaden installeren en mijn via DM een bitcoin adres sturen en dan zal ik je een klein beetje Bitcoin Cash sturen om mee te spelen.

code:
1
2
3
4
5
Mijn naam is Matthijs Bos aka Kain_niaK. Dit is mijn tweakersr profiel --> https://tweakers.net/gallery/182977/

Dit is de URL van deze tweakblog post met als titel Gebruik je Bitcoin? Nee, zwijg er dan over!  -->  https://kain.tweakblogs.net/blog/15725/gebruik-je-bitcoin-nee-zwijg-er-dan-over%21

Het is vandaag 3 jan 2018 en ik heb het  HELEMAAL GEHAD MET MENSEN DIE OVER BITCOIN PRATEN MAAR HET NIET ZELF GEBRUIKEN. ZWIJG!


Mijn Bitcoin (core en cash) adres

code:
1
1Niak6WPi1NDYquYGBc6TYVerheyEGeXM7Mijn handtekening die alles wiskundig bewijst.

code:
1
GzjuqILdZfQL/XjGwCV2Dky6++Tmrrwi795JwukaIrTTGrKWBYxcpffsbCQ134TzZlv6SRSBobNKSaa6iggxwHo=


Het is ook interessant om uit te leggen hoe dit werkt, zeker voor ons tweakers! Om een bericht te verifiŽren met public-key crypto heb je een public key nodig, een handtekening en een bericht. Om een bericht te verifiŽren heb je een public key, handtekening en bericht nodig. Maar als wanneer je een bitcoin programma gebruikt zul je zien dat er geen plaats is om die public key te plaatsen. En Bitcoin addressen zijn geen public keys maar hashes die niet te gebruiken zijn als public keys. Dus hoe doet Bitcoin dit zonder public key te gebruiken? Het gebruikt een unieke eigenschap van ECDSA. ECDSA laat toe om de publieke key te berekenen met als input het bericht en handtekening. Bitcoin is denk ik momenteel het ENIGE programma dat deze eigenschap van ECDSA gebruikt.
Mijn laatste transactie --> https://blockchair.com/bi...aa1bb5f1eb4d810eeaa02e4e7

code:
1
2
3
4
5
Hier is mijn laatste transactie, gedaaan op 2018-01-03 15:38 Mijn naam is Matthijs Bos aka Kain_niaK. Dit is mijn tweakersr profiel --> https://tweakers.net/gallery/182977/

Dit is de URL van deze tweakblog post met als titel Gebruik je Bitcoin? Nee, zwijg er dan over!  -->  https://kain.tweakblogs.net/blog/15725/gebruik-je-bitcoin-nee-zwijg-er-dan-over%21

Het is vandaag 3 jan 2018 en ik heb het  HELEMAAL GEHAD MET MENSEN DIE OVER BITCOIN PRATEN MAAR HET NIET ZELF GEBRUIKEN. ZWIJG!


Mijn adres dat ik voor yours.org gebruik.

code:
1
1Fu5BvfiXHDvSDX64tnR9Udy2vLP5EW5NZMijn handtekening die alles wiskundig bewijst.

code:
1
Hxw3i3aUuEDi4AfUpKrTvf6muBhlSz0kGVdL9jTTHjPscrGwRNWI0TX78x9qIz0pvUapBVLquSzSw9JbTls5RYs=

Bitcoin prijs (en andere crypto ook) gaat BOEM is HO zeggen!

Door Kain_niaK op dinsdag 21 november 2017 07:37 - Reacties (17)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 11.579

DISCLAIMER: IK BEN NIET TEGEN BITCOIN, WEL TEGEN HET OPBLAZEN VAN DE PRIJS MET FRAUDE.

Even een TL;DR aan het begin, ga ik even op the cypher punk manier doen:

------------ -----------------------------------BEGIN TL;DR ------------------------------------
Een groot aantal Bitcoins en andere crypto worden gekocht met Tether, tether is in theory 1 op 1 gelinkt aan de USD, daarom heet het ook "tether" in de praktijk is het gebakken lucht, net zo lang tot er bewezen word dat er effectief genoeg euro's en dollars aanwezig zijn om elke tether uit te betalen.

Zeg maar een soort van euro maar dan zonder politie en met nog minder transparantie. De Koreanse en Japanse crypto exchanges accepteren geen Tether. Coinbase, Bitstamp, GDAX, Gemini ook niet. Kraken is de enige waar er effectief een garantie is dat je voor 1 tether ook een dollar krijgt. Kraken betaald je dus uit, net zoals Coinbase, Bitstamp, GDAX, Gemini en de Koreaanse en Japanse exchanges. Alle andere exchanges dus niet, of in ieder geval niet in westerse valuta.

Reken zelf maar uit wat dat betekend voor de prijs van Bitcoin en alle andere crypto als laten we zeggen 40% in de laatste 6 maanden gekocht is met geld dat misschien niet bestaat.
Kan er maar 1/4 fiat UIT van de fiat IN dan stort in ieder geval de huidige crypto markt met zo'n 80% in elkaar zodra teveel mensen fiat UIT willen. Logisch toch :o

-----------------------------------END TL;DR ------------------------------------

Ooit gehoord van het fenomeen bank run? Ooit grieken in lange rijen aan bank automaten gezien met een overbelast netwerk? Kortom: Bitcoin Drama 2.0 binnenkort te zien hier op Tweakers.net!
Want een bitcoin is dus alleen maar 8000 USD waard zolang je die 8000 USD niet effectief probeert uit te cashes. En daar komt nog bij dat het in ieder geval voor Bitcoin Core
(niet voor de andere crypto zoals Ethereum en Bitcoin Cash)
niet altijd evident is om allemaal tegelijk een transactie te doen, zoals het wegsluizen van coins van exchanges naar eigen wallets omdat het Bitcoin Core netwerk een capaciteit probleem (momenteel 32000 onbevestigde transacties) heeft door de kunstmatige 1 MB limiet. Een limiet die ironisch gezien streng bewaakt wordt om de financiŽle intresten van enkele grote bitcoin spelers te bewaken.

Dit interview met klokkenluider Bitfinexed on Off Chain with Jimmy Song brengt je meteen up to date.[/url] Het is wat slecht te verstaan maar als je dit kijkt dan heb je in ieder geval een idee van het geen wat je wist dat zou gaan komen.

En nou mag je stoppen met lezen, of doorgaan naar het lange saaie gedeelte.
MtGox was one party balloon, now there are 200 of them with a house tethered below them full of hodlers trying to fly to the moon.
Bitcoin is al een jaar of 4 een puinhoop. Het leek zo eenvoudig 4 jaar geleden. Een regeltje code veranderen, zodat de blocksize limiet iets hoger kan dan 1 MB. In het begin van de discussie daarover ging het er allemaal nogal aardig aan toe. Iedereen was het er min of meer mee eens dat een kleine verhoging van 1 MB naar 2 MB niet het einde van de wereld zou zijn. Maar zo een wijziging is lastig door te voeren want je moet alle software in een keer updaten. Zie het een beetje als het overschakelen van rijden aan de linkerkant van de weg naar rijden aan de rechterkant van de weg. Dat kun je niet glijdend invoeren, dan word het een puinhoop.
Dat was dus 4 jaar geleden. Toen zijn er allemaal voorstellen gekomen maar er is niks gebeurd.
Toen zijn er bitcoin developers van het eerste uur het afgebold.
Mike Hearn
en Gavin Andresen
Toen is het allemaal heel erg snel fout gegaan.
quote: Vinay Gupta in 2015
Untill the Bitcoin community is ready to admit it has political problems rather than technical problems, it is trapped
Bitcoin werd in hoog tempo politiek en zelfs religieus van aard. Toen begon de censuur. Op /r/bitcoin en op bitcointalk.org Elke poging om de blocksize te verhogen werd op die twee plaatsen onder de noemer: altcoin geplaats. In het begin was daar veel weerstand tegen. De beheerder van beide plaatsen, theymos, zei toen heel duidelijk: Als 90% hier het niet eens is met wat ik doe dan mag die 90% het ook afbollen. Toen is er een splitsing, zeg maar een vork (ha snap je hem) gekomen in de Bitcoin Community. Mensen zijn andere plaatsen gaan zoeken. Sindsdien zit Bitcoin politiek op slot.

Okay nu moeten we het over Bitfinex gaan hebben. Bitfinex is een soort van foreign exchange market maar dan met crypto currencies in plaats van euros en dollars. Alleen vind je daar normaal geen mensen die je vertellen dat de euro nep fiat en een scam en dat alleen de dollar echte fiat is. Die kom je dus wel tegen op /r/bitcoin en /r/btc want daar zijn ze in een troll oorlog terecht gekomen. Gigantisch shitshow. Maar goed verder met biftinex.
De eerste crypto exchange waar je aan margin traden kon doen wat bitcoinica. De source code daarvan vormde het begin voor Bitfinex. Eerst was Bitfinex alleen bitcoin en litecoin en toen zijn er meer en meer cryptos bij gekomen. Sommige kun je niet margin traden maar de meeste wel.
Maar Kain_niaK wat heeft dit allemaal met Bitcoin prijs (en andere crypto ook) gaat BOEM is HO zeggen?
Ah wel dat zal ik je vertellen.
De grote banken van deze wereld hebben het niet zo met Bitcoin en crypto. Da's logisch. Dat is zoals een dealer die drugs op jou turf komt dealen. Maar wat kunnen de grote banken daar dan aan doen? Nou ze kunnen het zo moeilijk maken voor grote crypto exchanges. Je kunt als persoon maar op twee manieren aan bitcoin komen. Je mijnt het of je koopt het. Bitcoin minen is heel erg duur, daar moet je al een behoorlijke hardware investering voor doen en technische gezien uiteraard een stuk meer werk dan gewoon bitcoins kopen. En dus voor 99,9% van de nieuwelingen word Bitcoin gekocht. Waarmee gekocht? Met euro's en dollars en andere fiat. En dus zijn de vertrouwde normale banken ook betrokken bij het bitcoin gebeuren. Die kunnen natuurlijk niet tegen hun klanten zeggen: hey jo, geen bitcoin kopen hoor! Wat ze wel kunnen is de huidige wetgeving qua het financieren van terroristen een beetje in hun voordeel gebruiken en de centrale punten waar Bitcoin gekocht word het zo moeilijk mogelijk maken.

En dat brengt ons terug bij Bitfinex. 7 maanden geleden is het voor Bitfinex onmogelijk geworden om nog zaken te doen met fiat banken. Wells Fargo is daar verantwoordelijk voor. Bitfinex is de grootste crypto exchange, ze doen ongeveer 20% van het volume van alle crypto die verhandelt word. Maar op ongereguleerde exchanges zegt volume geen ene drol, maar daar later meer over.
Hoe heeft Bitfinex dit grote probleem voor hun opgelost? Ze waren ook al een keer gehackt en 120 00 bitcoin kwijt. Bitfinex heeft dan maar hun eigen USD dollar gemaakt en die hebben ze Tether genoemd. Het idee was vrij orgineel. 1 USD = 1 Tether en we houden dat altijd gelijk.
Hoe werk dat dan? Wel als je bankrekeningen opeens geblokkeerd zijn als crypto exchanges hoe doen je dan uberhaupt nog iets?
Maar wacht, wat als Pietje 3 miljoen aan bitcoin wil verkopen en Bob wil 3 miljoen aan bitcoin kopen. Wat als Pietje en Bob gewoon onderling een banktransactie doen zonder dat Bitfinex er iets mee te maken heeft? Dat kunnen de grote banken moeilijk blokkeren toch?
En zo is Tether ontstaan. Tether is een systeem zodat grote klanten van Bitfinex toch gewoon onderling transacties in USD kunnen uitvoeren. Alleen dan niet in USD maar in Tether.
Is Tether een scam? Nou in het begin niet, het waren de grote banken die crypto exchanges min of meer dwongen om een beetje de louche figuur te gaan uithangen.
Wat is dan het probleem? Het probleem is dat die 1 tether = 1 USD in de praktijk momenteel gebakken lucht blijkt te zijn. Er is GEEN ENKELE VORM VAN TRANSPARANTIE.
Tether zegt gewoon: Hier is 30 miljoen tether, ja we hebben van iemand 30 miljoen dollar gekregen, geloof ons maar jongen wij liegen niet.
Dat is min of meer wat tether is geworden. Kan best goed bedoelt zijn maar is nu erg fout gelopen. Bankiers hebben nu eenmaal best wel wat macht en Bitfinex dacht natuurlijk niet dat ze nu na 7 maanden nog steeds volledig lost zitten van traditionele banken.
En toen is Tether gigantisch louche geworden omdat Bitfinex nu eenmaal geen kant op kan. Wanneer de prijs van Bitcoin naar beneden keldert is het gedaan met Bitfinex. MtGox heeft EXACT hetzelfde meegemaakt. Daarom dat de prijs toen van 200 naar 1000 gegaan is en nadat MtGox kassie weilie was is de prijs terug naar 200 gegaan en toen is de prijs weer op een realistisch tempo omgoog gegaan.
Hoe voorkom je een bank run? Simpel, zorg ervoor dat GELD IN altijd groter blijft dan GELD UIT.
Hoe doe je dat? Als de bitcoin prijs er snel stijgt wil iedereen bitcoins kopen want snel rijk worden is erg populair en niemand gaat ze vandaag voor 4000 euro verkopen wanneer ze die morgen ook voor 5000 euro kunnen verkopen. Het helpt ook als je leuke Bitcoin HODL meme en Bitcoin to the moon meme hebt die bij iedereen populair is.
Hoe hou je de bitcoin prijs hoog als exchange? Je koopt als exchange zelf een heleboel bitcoin op je eigen exchange. Dat is makkelijk te doen wanneer je de exchange bent want getalletjes euros en dollars zijn nu eenmaal NIET op een transparante ledger zoals de bitcoin blockchain te vinden.
Maar dat gaat toch fout wanneer klanten er achter komen dat ze geen euros en dollars op hun bankrekening kunnen krijgen omdat Bitfinex die niet heeft? Ja maar Bitfinex doet dat al 7 maanden dus niet meer, daarom dat het dus met tether gedaan word.
Dus bij ongeveer 80% van het verhandelde volume in crypto kun je dat niet omzetten in euros en dollars en naar bankrekeningen storen? Klopt helemaal! Zie je het opblazen van een bubbel?
Maar Kain_niaK ik snap nog steeds niet waar je het over hebt?
Tether is fractional banking voor crypto exchanges! Dat vinden al die exchanges helemaal top want dat is goed voor de commerce wanneer het verhandelt volume en de prijs omhoog gaat!

Op elke crypto exchange die tether accepteert is het dus goed mogelijk dat je bitcoin verkocht hebt voor geld dat niet bestaat. Dat is min of meer waar bankiers nou zou bank voor zijn. Een bank run. Daarom dat er grote centrale banken zijn die er voor zorgen dat er altijd genoeg douku is. En daarom dat Bitfinex er voor heeft gezorgt dat er bij al die exchanges die mee doen met tether genoeg tether is. En dat is natuurlijk gemakkelijk als je het zo maar te voorschijn kunt toveren.

Dus conclusie: De Bitcoin prijs is gigantisch opgeblazen door dat bitcoins het laatste jaar gekocht zijn geweest op verschillende exchanges met geld dat niet bestaat of in ieder geval niet gedekt is. En dat is inderdaad heel erg ironisch.

Het is heel simpel. Er is in het crypto ecosysteem geen goede flow van fiat in en fiat uit. Je kunt makkelijk euros en dollars gebruiken om bitcoin te kopen maar de andere kant op, bitcoin verkopen omdat weer euros en dollars op je rekening te krijgen is een stuk moeilijker. In Japan en Korea doen de banken een stuk minder moeilijk dan in het westen.

Wat gebeurd er met een systeem wanneer de druk aan een kant hoger is dan de druk aan de andere kant? Vroeg of laat blaast zo een systeem zich op. En dat is precies wat er gaat gebeuren in het bitcoin eco systeem.

Dit gaat effect hebben op de markt prijs van ELKE CRYPTO, en niet alleen Bitcoin. Dit komt omdat ongeveer 35% van het bitcoin volume verhandelt word op exchanges die tether accepteren alsof daar dollars tegen over staan, maar of dat zo is dat weet dus niemand behalve Bitfinex/Tether en 35% zonder fractional banking of met fractional banking is nog al een verschil. Immers als men op een exchange met tether een crypto koopt en die naar en exchange verstuurt waar met geen tether accepteert en dan met de ene crypto een andere crypto koopt is het volume van die crypto toch door tether beÔnvloed geweest.

Boven op de Koreaanse en Japanse crypto exhanges zijn er Coinbase, Bitstamp, GDAX, en Gemini die geen tether accepteren. Kraken is de enige die met tether werk en wel nog vlot toegang heeft tot Europese banken. De lijst gerangschikt bij volume in USD is:
coinone --> geen tether. In en uit van Koreanse of Japanse fiat.
doet ongeveer 45% van het volume van de afgelopen tijd.
Bitfinex --> alleen tether. Geen in en uit van fiat.
Doet ongeveer 20% van het volume.
Bithumb --> geen tether. In en uit van Koreanse of Japanse fiat.
Doet ongeveer 5,5% van het volume.
Bittrex --> alleen tether. Geen in en uit van fiat.
Doet ongeveer 4% van het volume
Poloniex --> alleen tether. Geen in en uit van fiat.
Doet ongeveer 3,9% van het volume.
Kraken --> Enige exchange waar je effectief tether uit en in en USD dollar in en uit kunt doen.
Doet ongeveer 3,3% van het volume.

Nu zitten we al aan 80% van het verhandelt volume waar praktisch gezien niet in euro's of dollars word uitbetaald! Wees voorzichtig en gok niet met geld dat je niet kunt veroorloven om kwijt te raken!