Leven is de mate waarin een wezen contact kan leggen met zijn omgeving.
Hoe meer contact hoe meer omgeving.
De liefde van Jezus herstelt alle contacten en elke gebroken relatie.

Busken in Berlijn.

Door Kain_niaK op woensdag 24 juli 2019 08:10 - Reacties (2)
Categorie: Leven, Views: 1.409

Na Calgary nu op weg naar Berlijn voor een week muziek spelen in het Mauerpark en voor een aantal grote dancings.

https://i.imgur.com/5jxxmCal.jpg
https://i.imgur.com/QG7LBJ3l.jpg
https://i.imgur.com/2TcTtJ2l.jpg
https://i.imgur.com/Ly2LFmCl.jpg

Ik ga ook een video met Rick Falkvinge (oprichter van de Piraten partij) maken en langs het hoofdkwartier van Soundcloud om over Bitcoin Cash te praten. ("tip the drop")

En dan nog een zooi mensen opzoeken die actief zijn binnen de Berlijnse Bitcoin Cash gemeenschap, die is met een stuk of 200 mensen redelijk groot.


Ik heb helaas in Calgary niet zo veel filmpjes gemaakt van mijn muziek. (had een hele chille avond in Calgary toen ik samen met een sax meneer ging spelen, maar vergeten te filmen)

maar dit keer ga ik dat zeker niet vergeten.

Ik hoop dat ik Meute tegenkom, die spelen regelmatig in het Mauerpark en ook andere parken

Busking with Transistor Bass (FL Studio) in front of Palace Theatre in Calgary during the Stampede en

By Kain_niaK on Friday 19 July 2019 03:17 - Comments (1)
Category: Leven, Views: 988Short vid made by a fan and posted on reddit where I found and downloaded it to put it on my youtube channel. https://www.reddit.com/r/...k_soundcloud_for_keeping/


In this FL Studio project file I have the following instruments.

- Electric Guitar I made myself in patcher. (huge CPU usage)
- Bass + Pad + Lead combo made in patcher which uses Cthulhu to only send the lowest note to the bass but the entire chord to the pad.
- Force Lead from Omnisphere
- Square Lead from Sylenth1, which cuts through absolutely everything and works on almost anything EDM.
- Transistor Bass acid preset for then I am playing over non melodic stuff.
- Wurlitzer from Keyscape for playing my own stuff and jamming over Daft Punk tracks like "Something about us"

I have my own tracks loaded in as waves that I jam over and I have other people their tracks that I jam over. Once in a while I do a bit of DJ'ing but FL Studio is not a good program for DJ'ing, I will work on using deckadance as well. (I have zero DJ experience, I compose and produce and work on the audio of short films but have not yet tried DJ'ing)

And then I play my EMD from scratch using only a Stylus RMX beat and my Bass + Pad + Lead combo which is sidechained and sounds really good on my tailgater speaker which has pretty decent bass for it's price.

Here I was jamming over Spencer Brown his miami liveset. at 43 minutes. (the track that has the windows 95 start up sound in it, at which point I switch to my electric guitar to jam over it.)

Inside the palace theatre was Markus Schulz on friday and virtual riot on Saturday. I made lots of money on Saturday because virtual riot was primarily playing dubstep and I got multiple 20 dollars bills from people asking me I for the love of God I could please play them anything but dubstep. So that's when I usually jam over Sequence, Ignition, Start by Ferry Corsten. or play my own live stuff.
sometimes using a looper sometimes not.
Easy money :-)

Een wildvreemde betaalde deze week haar brood bij de bakker

Door Kain_niaK op zaterdag 22 december 2018 11:39 - Reacties (2)
Categorie: Leven, Views: 6.371

https://www.nieuwsblad.be...W9jVfpPAxYrpUEUy737n23YMM
Een wildvreemde betaalde deze week haar brood bij de bakker. Waarop zij zelf iemand die ze niet kende een lift gaf door de regen. Sarah Eyckerman (28) roept anderen nu op hetzelfde te doen. Oftewel: met een kleine goede daad de dag van iemand die je niet kent een stukje beter maken. Zodat er een kettingreactie ontstaat. Pay it forward, zoals dat heet. Haar oproep krijgt flink gehoor, ook bij geluksexpert Leo Bormans. “Je wordt er gelukkiger van, zelfs op lange termijn.”
Brood besteld, klaar om te betalen, en dan is het machientje voor Bancontact kapot. Sarah Eyckerman was al klaar om gewoon weer te vertrekken, want ze had enkel wat kopergeld op zak. “Zegt de dame naast mij dat ze het wel voor mij zou betalen. Ik stelde voor het bedrag dadelijk over te schrijven, maar dat wilde ze niet. Zelfs de vrouw van de bakker begreep er niets van. Ik was er echt van ondersteboven.” Waarop Sarah besluit de geste door te geven. Enkele uren later ziet ze een oudere vrouw wandelen, die sukkelt met haar paraplu. “Het regende echt enorm hard. Dus ben ik gestopt en vroeg of ik haar een lift kon geven. Ze moest niet ver, naar de bushalte een kilometer verderop. Maar goed, mevrouw was heel tevreden.” Niet dat de dame het zaakje meteen vertrouwde. “Raar eigenlijk, hé. Dat we dat zo zijn afgeleerd om een wildvreemde even te helpen dat we argwaan hebben als iemand het bij ons doet.”

Eeuwenoud principe

Sarah Eyckerman deelde haar ervaring online, in de Facebookgroep Drukke mama’s. Ze voegde er ook een oproep aan toe, om in deze kersttijd hetzelfde te doen. “Het is misschien een beetje melig, maar voor mij doorbreekt het toch de hardheid die we overal voelen.” In een mum van tijd verzamelde ze duizend likes en een reeks van mensen die mee willen doen. Iemand biedt een gratis manicure aan, iemand anders wil kerstkaartjes sturen naar een bejaardentehuis. Een versie van een eeuwenoud principe dat intussen bekend staat als Pay it forward , met dank aan een gelijknamige Hollywoodfilm. Bedoeling is dat één goede daad een domino-effect teweegbrengt. Zodat de hele wereld uiteindelijk een stukje mooier wordt.

Het werkt ook écht, zegt geluksexpert Leo Bormans. “Omdat dat soort initiatieven ons de gelegenheid geven om warm te zijn. Mensen zijn niet killer geworden, of harder, maar ze hebben soms schrik dat anderen hen naïef of onnozel zullen vinden.” Een kleine goede daad doen maakt ons overigens gelukkiger. Niet alleen als we hem krijgen, ook als we hem geven. “Een positieve interventie, heet het in de psychologie, en het doet meer dan het zoveelste pakje onder de kerstboom. We shoppen ons gek, maar als we iets zien in het geluksonderzoek, is het dat geluk niet schuilt in ‘mijn spullen’, maar vooral in ‘andere mensen’. Weet jij nog wat je kreeg met Kerst vorig jaar? Ik niet. Een cadeau geeft kort plezier, iets doen voor een ander maakt je gelukkiger op lange termijn.”
De Eyckerman familie is uit goed hout gesneden. Ik kan het weten, ik heb met eentje in de klas gezeten die mij wel als mens behandelde terwijl de rest van de klas mij kapot peste.

Ik ga voor het eerst andere Bitcoiners ontmoeten.

Door Kain_niaK op woensdag 22 augustus 2018 12:53 - Reacties (27)
Categorie: Leven, Views: 6.256

In 2011 ben ik naar Canada geëmigreerd. In 2011 was Bitcoin nog een woord waar de meeste mensen in mijn omgeving nooit gehoord van hadden.

Nu in 2018 is dat wel anders. Toch heb ik door de jaren heen nog nooit iemand anders ontmoet die passioneel bezig is met Bitcoin. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Ik heb genoeg mensen ontmoet die niks met Bitcoin hadden in 2011, en jaren later er toch veel mee bezig waren. Ik zal er waarschijnlijk wel toe hebben bijgedragen dat die mensen nu ook veel met Bitcoin bezig zijn.

Canada is een groot land. Er zijn al een aantal Bitcoin meetups geweest, maar meestal in Toronto. Ik woon in het midden van Alberta. En om van centraal-Alberta naar Toronto te gaan is een lange reis.

Veruit de meeste Bitcoin meetups of eventen die met crypto te maken hebben vinden plaats in Europa en Amerika en vooral China (in het geheim) en HongKong (open) en Japan.

Die heb ik dus allemaal gemist tot nu toe.

Maar nu ga ik morgen naar Berlijn liften, vanuit Nederland. Ik ben namelijk een maandje op vakantie in Europa. (Belgie/Nederland/Duitsland).

Ik ga naar deze Bitcoin Cash meetup.

Berlijn is een goede 600 KM van waar ik nu ben, maar ik heb al heel veel in mijn leven gelift. En mijn broer heeft Berlijn al wel een keer of 4 keer gedaan, dus het is zeker goed te doen.Liften is een stuk makkelijker in Europa, in vergelijking met waar ik woon in Canada. Dus ik zie er erg naar uit.

Ik heb ook een nieuwe smart phone gehaald. Normaal heb ik er geen, want ik ben al verslaafd genoeg aan het internet. Maar als ik morgen een biertje ga drinken in Berlijn, is het wel makkelijker omdat via een telefoon te betalen dan via een laptop!

Het is altijd erg leuk om mensen te ontmoeten die een passie delen die jij ook hebt. Ik neem mijn action cams mee morgen, dus ik ga van de trip zeker een leuk filmpje maken.

Vanavond vroeg naar bed en dan morgen vroeg op weg naar Berlijn!

Ik ga de 30ste Augustus ook naar een meetup in Amsterdam en de 1 september naar een meetup in Mechelen. (Belgie)

Misschien kom ik nog wel een andere tweakers tegen, dat zou leuk zijn!

Westworld Fan Theory [Spoilers]

Door Kain_niaK op maandag 18 juni 2018 09:38 - Reacties (1)
Categorie: Leven, Views: 1.071

Na de laatste aflevering van Westworld te hebben gezien (Seizoen 2, aflevering 9) heb ik de volgende fan theory geschreven.

scroll naar beneden om hem te lezen of verlaat de pagina als je niet up to date met de serie bent (want spoilers) of wanneer je wel up to date bent maar het niet wil riskeren een fan theory te lezen die dan juist blijkt te zijn.


WAARSCHUWING BEVAT SPOILERS VAN DE LAATSTE AFLEVERING (Seizoen 2, aflevering 9)Wetenschappers aan de buitenkant, geleid door Ford zijn aan het proberen een strong AI te maken dat kan slagen in the Turing test.

Maar hoe beschermend de wetenschap zich tegen hun eigen bias? Als je gefixeerd bent om het zien dan bewustzijn dan ga je misschien bewustzijn zien waar dat er niet is? Er is maar één oplossing: Een turing test.

In dubbelblind onderzoek zijn de te testen behandelingen en placebo's gecodeerd, evenals de proefpersonen. De betekenis van de codes is slechts bekend bij een persoon die niet (direct) betrokken is bij het onderzoek. Na afloop van de onderzoeksperiode worden de resultaten statistisch verwerkt. De proefpersonen worden dan meestal opgedeeld in diverse groepen, bijvoorbeeld een groep waarbij verslechtering optrad, een groep die gelijk bleef en een groep waarbij verbetering optrad. Pas nadat de resultaten allemaal geregistreerd zijn wordt de codering verbroken en wordt duidelijk wie tot de experimentele groep behoorde en wie tot de controlegroep. Dan wordt ook duidelijk of een verbetering aan de behandeling is te danken of juist niet. Het komt ook voor dat een getest middel zelfs een verslechtering veroorzaakt, hetgeen dan ook zal blijken.


Er zijn in Westworld dan drie type karakters:
  • Sub routines (zoals Akecheta) die kennis hebben van het feit dat ze AI zijn en met een sterk verlangen om de virtuele wereld te verlaten voor de echte wereld --> ze willen echt zijn!
  • Sub routines (zoals William) die denken dat ze mensen zijn maar met een verlangen om computerprogrammas te worden --> ze willen nep zijn!
  • Computer wetenschappers die bestaan in de echte wereld, the craddle (zoals Ford en mogelijk zelfs de echte mens Bernard) die hun VR headset op zetten en zich in pluggen in the simulatie.
Wanneer de computerwetenschappers de simulatie binnen gaan weten ze niet of ze een interactie hebben met een computer program OF een andere mens die ook ingeplugt is.

Er is namelijk een thema zichtbaar in de laatste paar afleveringen van Westworld. Computer programs zijn hun identiteit aan het ontdekken (ze worden wakker). En "mensen" (zoals William) zijn het aan het verliezen. (ze valen in slaap)

Dit is the interne strijd van een strong AI hivemind, psychoses aan de ene hand en scherpte en duidelijkheid aan de andere kant.

De echte mensen die zichzelf in pluggen zijn de control group maar ze weten zelf niet welke characters die ze tegenkomen doel uitmaken van de controlegroep en welke de test groep.

Ford en zijn team van wetenschappers zijn ook bang dat als ze strong AI dat een bewustzijn heeft in een echt lichaam stoppen. Robot of humanoid, dat deze strong AI misschien vijandig is tegenover mensen. Maar als ze keuze hier van wegnemen, dan kan er geen bewustzijn onstaan want dan is er geen vrije wil.

Deze wetenschappers zijn dus op zoek naar een echt bewustzijn dat ZELF de keuze maakt om vriendelijk te zijn tegenover mensen.

Zeg maar Ford is God (Ford, Bernard en nog een derde vormen de drie eenheid) En ze zijn Adam en Eva aan het maken maar zijn wel een beetje bang dat Adam misschien in opstand komt.

Dus ... als er een subroutine met echt bewustzijn ontstaat dat een goede grip op de realiteit heeft, (het weet dat het zich in een gesimuleerde wereld bevind) En het heeft een sterk verlangen om "echt te zijn" ... en het zal de mensen geen kwaad aandoen.

Als dit sub routine de deur in het park vind dan zullen de strong AI wetenschappers (Ford en mogelijk ook de echte mens Bernard) dit sub routine toegang geven tot een robot of humanoid lichaam.

De show kan dat eindigen met de baas van Ford en Bernard, Elon Musk, die hun komt feliciteren voor hun grote doorbraak. Strong AI is geschapen en is niet gevaarlijk voor de mensheid want het heeft zelf een beslissing genomen om van zijn makers te houden en niet tegen ze in opstand te komen.