Het Koninkrijk der Hemelen op Aarde. Het is al een tijdje hier, maar veel mensen hebben het nog niet eigen gemaakt. Niet uit te roeien, en het zal ooit volledig tot vervulling komen in het duizendjarige vrederijk van Jezus Christus, De Allerhoogste, Het Lam dat ook de Leeuw van Juda is, die zal regeren op de Troon in Jeruzalem, als slaaf van zijn Vader tot eer van Hem.
Misschien wel sneller als we denken...

(en nadat de aarde weer in oorspronkelijke staat is herstelt ,aan het einden van de 1000 jaar, formeert God uit de materie van het universum een nieuwe aarde.)

"Een kinderhand is gauw gevuld"

Door Kain_niaK op donderdag 15 februari 2018 07:21 - Reacties (7)
Categorie: Thy kingdom come., Views: 2.963

offtopic:
offtopic reacties worden verwijderd. We hoeven niet 2000 jaar jezus ja jezus nee debat over te doen onder mijn blog posts tenzij het daar over gaat. ."Een kinderhand is gauw gevuld" is een Nederlands gezegde. Men bedoelt er mee te zeggen: "Met een kleinigheid tevreden zijn"

Kinder handen zijn klein en zijn dus snel gevuld. Logisch.
In de Bijbel zegt Jezus dat alleen zei die bepaalde eigenschappen delen met die van kinderen het Koninkrijk van de Hemel kunnen binnengaan.

Dit is er een van. Wie net als een kind al snel tevreden en gelukkig kan zijn met het kleine, is goed materiaal voor het Koninkrijk van de Hemel. Waarom? Omdat het altijd meer willen geen hemels concept is. Eerst moet men realiseren wat men al heeft. Als Christen heb je God omdat je zijn Zoon hebt, en vermits God de bron is van al het andere heb je met God dus alles.

Het geloof in dit, maakt het mogelijk om op een andere manier te ontvangen. Namelijk het ontvangen in de aard van: "hey ik heb het eigenlijk al" (ik ben een gezegend man/vrouw)

Dit maakt het dan veel leuker voor God om je dingen te geven waar je niet eens van wist dat God ze je wou geven want je miste het niet en God houdt van verassen en je dingen geven die een extra zijn. God houdt niet van gemis wat dat is niet eerlijk. Als Christen heb je namelijk alles al dus de hele tijd denken dat je dingen mist is niet eerlijk naar God toe.

Natuurlijk wil God je ook de dingen geven die je nodig hebt om Zijn wil uit te voeren in deze wereld. Echter God is hier de baas in, en dat is maar goed ook. Anders word het een zooitje. Gods zegen is nooit alleen voor jezelf. Als Hij zijn Eigen Perfecte Zoon heeft kunnen geven is het niet eerlijk om je eigen (niet zo perfecte) leven voor je zelf te houden. En daarbij God's zegen is veel te groot voor alleen jezelf. Je KUNT het niet voor jezelf houden, zelfs als zou je het proberen. Dat is ook een hemels principe. Vruchtbare grond + een zaadje, wanneer je er water over giet .... en je kunt aan dat zaadje dus niet zien hoe de boom of struik of plant er uit gaat zien.

Gaan met die banaan is immers OOK een Nederlands gezegde. Ik weet niet precies wat het betekend. Maar het klinkt motiverend!

https://i.imgur.com/lsoomRq.jpg

http://i.imgur.com/gVhrq51.png

God is Goed

Door Kain_niaK op zondag 14 januari 2018 12:16 - Reacties (37)
Categorie: Thy kingdom come., Views: 4.633

Dit is het verhaal. Ik heb schizofrenie. Maar dat is geen vloek, dat is een zegen. Af en toe dan verlies ik de realiteit en soms doe ik dan dingen waar ik later spijt van heb. Maar God is goed. Aan de andere kant is mijn creativiteit gelinkt aan mijn geestelijke ziekte. Ik kan het een dus niet hebben zonder het andere. Want God is goed.

In Zijn Godheid heeft Hij me niet alleen gezegd met creativiteit maar Hij heeft me ook gezegend met schizofrenie. Er zijn mensen die niet geloven dat God goed is en dat als ik dit schrijf, dat een geestelijke ziekte iets goeds van God kan zijn, dan geloven ze dat niet. Maar als ze God echt zouden kennen dan zouden ze er achter komen dat God liefde is en dat God van hun houdt. En dat alleen God kan liefhebben. En dat wat wij mensen verstaan onder liefde helemaal geen liefde is. Het is een vieze liefde. Een smerige liefde. In vergelijking met God's zijn Liefde.

Terug naar mijn verhaal. Ik ben door God gemaakt om muziek te maken. Met die muziek verspreid ik God zijn Grote Naam. Die muziek die eert mij maar eigenlijk God want al mijn muziek en creativiteit komt van God.

Ik ben al 15 jaar lang aan het proberen om voltijds in de muziek te kunnen werken. Nu, niet alleen muziek. Ik wil mijn creativiteit gebruiken en daar van kunnen leven.

Ik heb niet zo veel nodig. God heeft mij ook heel rijk gemaakt door mij goede ouders te geven en een hele goed familie. En ik ben ook nog eens geboren in een rijk land. Wat een zegen allemaal. Omdat God goed is en van mij houdt. Daar heb ik niks voor gedaan. Dat is gewoon zo. Ik ben geliefd door mijn Vader, die Alles heeft gemaakt en de Wereld in Zijn hand heeft. Dat weten, dat geloven, is een rots in mijn leven.

Een rots groter en hoger dan de hoogste berg. Ik ben niet bang want God is de Schrijver van mijn verhaal. God Schrijft Goed en de Schrijver IS Goed. Daarom dat ik mijn leven kan leven zonder angst. Want ik weet dat het verhaal goed geschreven is en dat God de held in mijn verhaal is. Die held is natuurlijk Jezus.

Als ik nu nog lezers over heb .... dan ben je gezegend!


Ik leef al een tijdje van een ziekenuitkering. Maar ik probeer ook te werken. Helaas werkt deze uitkering niet goed. Als ik werk dan krijg ik geen uitkering ook al heb ik maar voor twee weken werk. Het is dus financieel interessanter om helemaal niet te werken of om voltijds te werken. Er tussen in is er niet bij want dan kan ik op het huidige systeem net zo goed niet werken. Ze belonen me hier in Canada niet voor het aannemen van kleine beetjes werk. Als ik bijvoorbeeld 200 CAD verdien dan geef ik dat op en dan word dan gewoon van mijn uitkering afgetrokken en krijg ik minder.

Als ik voor twee weken werk aanneem, dan verdien ik te veel en dan word de uitkering stop gezet. Het kost mij dan een maand om de uitkering weer aan te vragen en uiteindelijk is het resultaat dat ik over 3 maanden en wat werk ik minder geld heb dan als ik gewoon 3 maanden helemaal geen werk aanneem.


Om dit probleem voor mij op te lossen want ik wil heus wel werken maar ik vind alleen maar kleine korte baantjes momenteel. Daarom zeiden ze tegen mij: ga maar op AISH

Dat staat voor Assisted Income For The Severely Handicapped.

Maar ik ben niet heel erg gehandicapt ik ben zelf niet gehandicapt. Ik ben door mijn schizofrenie. nog nooit mijn werk kwijt geraakt.

Wat is nu het probleem? Kun je niet gewoon gaan werken? Ja dat kan ik wel. Maar ik wil muziek maken en videos en schrijven en creatief zijn. Waarom? Omdat dat mijn talenten zijn die ik van God gekregen heb.

Op een dag liep ik over straat. Ik was boos op Income Support. Zo heet de ziekte uitkering waar ik hier in Canada op sta. Omdat het systeem heel stom werkt. Ik wil niet op AISH maar AISH is 1600 CAD per maand en ik kan nog eens 1200 CAD bij verdienen. Met Income Support krijg ik 800 CAD maar ik kan maximaal 1000 CAD krijgen door wat te verken. Zodra ik meer dan 1600 CAD per maand verdien dan word het systeem afgesloten.

Probleem is dat ik alleen maar korte jobjes van een paar weken hier en daar vind. Zonder Income Support kost mijn medicatie mij iets van 200 CAD per maand.

Maar ik liep over straat. En ik dacht hier over na. En ik zei: Ik wil op God vertrouwen. Ik ga naar Income Support gaan en ik ga tegen hun zeggen: Ik heb jullie niet nodig ik heb God.

En toen keek ik voor mij en daar op straat lag 5 CAD. En dat een teken. Dit is ongeveer 1,5 jaar geleden gebeurd. Ik ben toen niet naar income support gegaan maar het is me wel altijd bijgebleven.


Uiteindelijk ben ik overstag gegaan en heb ik papieren ingevuld voor AISH. Maar toch wou ik niet op AISH. Want ik heb eer gevoel. Ik zei tegen God: ik wil niet op AISH, waarom zorgt u niet voor Mij?

En God? God is goed en trouw.

Ik heb geen AISH meer nodig. En als ik mijn inkomen van deze maand doorgeef aan Income Support dan word ik er weer afgesmeten.

Wel ik kan tot 1000 CAD aan gift per jaar opgeven. Ik heb namelijk vandaag van een vreemde reddit op internet 3000 CAD gekregen.


Dat ziet er zo uit.

http://i.imgur.com/yHaDilAl.png

Ik heb die 1 Bitcoin Cash meteen naar mijn Electron Cash wallet gestuurd. Als je wilt weten hoe dat in zijn werk gaat dan kun je mijn video bekijken. Zie mijn vorige blog post.

Nu heb ik heb net naar nTrust gestuurd. De helft want dat is precies evenveel als ik van AISH zou krijgen.

Snappen jullie hem? Die 5 CAD op de straat was een token van God. Een soort van Initial Coin Offering. En ik heb ook het geschenk van geloof gekregen van God. Door dat geloof had ik zekerheid dat God zijn Woord zou houden.

En nu zie ik daar de vruchten van. Nu is mijn geloof verandert in zekerheid. Mijn cheque is gecast.

Ik ben Kain_niak. Kai en iaK zijn mijn headphones en ik ben n_n

En God is mijn God en God is Goed. En ik schaam mij niet.

De Hand van de pen is machtiger dan de punt.

Door Kain_niaK op woensdag 4 oktober 2017 06:51 - Reacties (48)
Categorie: Thy kingdom come., Views: 3.652

Het probleem met de vrijheid van de mens die God ons als geschenk gegeven heeft, en waarin wij het meest op Hem lijken, is dat toen we deze vrijheid gebruikte om ons eigen verhaal te schrijven dat onze vrijheid koste. Nu waren we niet meer vrij om het goede te doen zelfs al zouden we dat willen. Hoe heeft God het probleem van onze-niet-meer-vrij-heid opgelost? Hij gaf de Zijne ook op.

Ik dien een God die mij heeft laten vallen. Maar daarna heeft Hij zijn parachute afgedaan en is hij mij wel achterna gesprongen, in superman houding en met twee armen aan het kruis. En is elke mens voorbij gestoken en heeft als eerste en hardste de grond geraakt.

Maar voor de Schepper die Zelf niet geschapen is dat natuurlijk gewoon een verhaal en is Hij niet dood in de hogere realiteit, alleen in het verhaal. En als wij dat geloven dat zijn wij ook alleen maar dood in het verhaal en niet in de hogere realiteit.

Zodat dat wanneer ik Hem nu in die hogere realiteit vraag of Hij wel echt van mij houdt dan glimlacht Hij met pretbekjes in zijn ogen:

"Ik dacht dat je het nooit zou vragen, nou jongen, daar heb IK dus een verhaal over geschreven."

Wij zitten momenteel allemaal dat verhaal te lezen, het is goed geschreven dus het houdt volledig onze aandacht vast. Maar ooit gaat dat boek dicht en worden wij wakker. Sommige houden niet van het verhaal en al helemaal niet van de schrijver maar andere zijn verkocht en willen voor de eeuwigheid geen andere Schrijver meer voor hun eigen verhaal

De Bijbel is het grotere verhaal dat bestaat binnen ons kleinere verhaal, zodat we tijdens het lezen van ons eigen verhaal (en lezen is leven) dat grotere verhaal niet uit het oog verliezen. Het lezen van de Bijbel is dat moment waar, terwijl God ons aan het voorlezen is uit ons eigen verhaal, wij in de hogere realiteit Hem even aankijken. Want als je een oog aankijkt zie je daar jezelf in.

En die mensen die het verhaal niet geloven zitten vast, want als de Schrijver stopt met schrijven gebeurt er dus helemaal niks meer in hun verhaal, want zo werkt geloof nu eenmaal.

Daar doe je niks aan want zo heeft de Schrijver het nu eenmaal opgeschreven. De Hand van de pen is machtiger dan de punt.

Tweak je WIFI op 4,2 Ghz!

Door Kain_niaK op dinsdag 12 augustus 2014 21:46 - Reacties (7)
Categorie: Thy kingdom come., Views: 3.784

Tweak je ontvanger!
Ik zend mijn signaal uit op 4,2 Ghz.
This is the core, where I broadcast my pirate signal and hack into the Matrix.

Iedereen verstrikt in het wereldwijde web, mis dit niet!
Zei met altijd de laatste hardware,
en zei die zich maar een AMD Athlon kunnen veroorloven,
Verzameling van Tweakers; luister goed!

Ik zet eenvoudige wijsheid op jullie scherm,
mijn jarenlang inzicht in het leven.
Ik heb mijn OpenWRT router ingesteld op de frequentie van het draadloze netwerk met SSID "Wijsheid"
En achter de piano,
op de stille tonen van zachte muziek,
heb ik de code van het leven gekraakt.

Dus waarom zou IK bang moeten zijn tijdens slechte tijden,
omsingeld door de kwaadaardigheid van klootzakken,
links en rechts van mijn computer afgetrokken door pesters,
belachelijk gemaakt door arrogante eikels,
met grafische kaarten in quad SLI die meer kosten dan mijn hele computer?

Serieus! Er bestaat niet zoiets als jezelf redden,
de driver voor je netwerkkaart downloaden.
De kosten van onze redding ligt buiten het budget van elke Tweaker,
en zelfs dan nog, er is GEEN garantie
Geen RAID1, of zelfs een backup
tegen de /dev/null van het leven.


Iedereen met hersens ziet dat zelfs de meest bewonderenswaardig
en slimste computerhelden uiteindelijk sterven,
hun harde schijf geformatteerd samen met die idioten die de hele dag reageren op YouTube.
Ze laten al hun kennis achter, en hier en daar daar een hele nuttige OP,
en verhuizen vervolgens naar hun nieuwe huiskamer; De Kist, voor eeuwig het statische adres 127.0.0.1
Het crematorium, nu te vinden op localhost.
En om dan te beseffen dat hun namen overal op internet
ergens in comments van de meest briljante broncode te vinden is!

We zijn niet onsterfelijk. Onze uptime stopt ooit op een bepaald getal.
Zoals onze hardware, afgeschreven en uiteindelijk zijn we uitgetypt.
Zwak en niet in staat om nieuwere software te draaien.
We sterven.

Dit is wat met je zal gebeuren
wanneer je alleen maar voor het moment leeft,
als je alleen maar om jezelf geeft.
De dood leid je als een schaap
recht naar die plek waar zei die niks van 4chan snappen
en zei die denken dat ze de wereld kunnen veranderen
door facebook copypasta en youtube comments elkaar ontmoeten.
De hel.

NSLOOKUP kan plots je domein niet meer vinden.
Bitrot tot elke URL een 420 geeft.
Wanneer de noiselevel zo hoog is dat er geen onderscheid meer gemaakt kan worden tussen 0 en 1.
Maar ikzelf? De Programmeur van het Leven zelf, zal me daar van redden.
Mijn scherm op zwart, maar dan verschijnen
Zijn groene letters.
Een disk clone naar betere hardware en dan word ik door een onbekende bootmanager geladen.
Totaal vernieuwd maar toch mijzelf.


Dus wees niet onder de indruk van de nieuwe Nederlandse bitcoinmiljonairs.
Of Tweakers die meer en meer roem en rijkdom leechen.
Niks van dat kan mee naar de andere kant van /dev/null
Zelfs de grappen en grollen van toverstaf zullen ooit niet meer worden gerendert door een html-engine.
Eindelijk vermaalt door
http://ic.tweakimg.net/usericons/7791/weirdtal.gif
En om verhalen van coltrui word door niemand meer gelachen.

Net wanneer je denkt dat je het eindelijk gemaakt hebt,
en je meme groter is dan success kid.
Kom je op deze pagina terecht.
Waar je het lichtpuntje van een glasvezelkabel in een donkere kamer niet meer kunt zien.

Wij gaan er sneller aan dan een oerdegelijke backup op tape.
Ons leven is net als het aantal write cycles van een SSD van beperkte duur.

Zoals onze hardware, afgeschreven en uiteindelijk zijn we uitgetypt.
Zwak en niet in staat om nieuwere software te draaien.
We sterven.


Een eigen interpretatie van Psalm 49

Christendom Ergernissen

Door Kain_niaK op vrijdag 21 juni 2013 11:11 - Reacties (112)
Categorie: Thy kingdom come., Views: 18.314

Mijn top 13 van dingen die me ergeren aan het christendom zoals ik dat persoonlijk tegenkom.
(Niet definitief, heeft zeker nog tijd om te rijpen en wat nabewerking nodig)

EDIT2: Ik dacht dat het hele stuk genoeg context verschaft, maar blijkbaar niet. Voor alle duidelijkheid: Ik ben dus een Christen, probeer een discipel van Jezus te zijn, ga naar evangelische of protestantse kerken, heb geen problemen met de evolutietheorie maar ben overtuigd van het bestaan van een persoonlijke Schepper waar ik graag een persoonlijke relatie mee zou willen hebben. En ik vind Jezus helemaal de max. Ik schrijf dit dus als een insider, vanuit het perspectief van iemand die naar de kerk gaat. Als iemand het recht heeft om af en toe een beetje kwaad of teleurgesteld te zijn op mijn eigen gedraf of dan van andere christenen of op de kerk dan ben ik het wel. Heel erg razend kwaad? Nee, alleen over de oplichterij van puntje 1 kan ik razend kwaad worden.


Op nummer 13:
Gristenen zeggen terwijl je het over christenen hebt. Jezus Gristus gromt alleen lekker als vloek. Grrrrrrrrr. Zachte klanken bij een zachtmoedige persoonlijkheid. Weet je wat, laat die Christus maar weg. Zolang je niet in Mexico woont weet iedereen wel over wie je het hebt als je het over Jezus hebt. Jezus, zeg dat nu eens zachtjes. En brul nu GRRRRRRistus. Past toch totaal niet? Beetje consistentie en taalgevoel. Dank u.

edit1: wimjongil laat weten dat "Χριστός" met een g word uitgesproken en niet met een k. Kijken hoeveel edits nog nodig zijn, ik hoop niet dat er 13 of meer zijn!

Op nummer 12:
Te lang en te veel debatteren over details uit de Bijbel die er in mijn ogen totaal niet toe doen, zeker niet als er 99 problemen in je gemeente zijn die een veel grote impact hebben maar waarvan op sommige nu eenmaal een bepaald taboe heerst. Een voorganger die het aandurft om zijn hele gemeente in grafstemming te brengen op bepaalde momenten is in mijn ogen een hele goede. En nee, niet alleen tussen Goede Vrijdag en Pasen. Alhoewel dat eigenlijk wel het perfecte tijdstip is voor een goede donderpreek. Ik zou zeggen probeer het eens: Alle gemeente leden op deze zaterdag contacteren en ze bevelen naar de kerk te komen voor een onverwachte (zo kan de vijand zich niet voorbereiden) nooddienst. Volgens een bepaalde theologie was Jezus op dat moment aan het vechten met Satan om de sleutels van de hel dus misschien is Satan nog elke jaar op die dag in een iets weerbare weemoedige toestand. Een perfect tijdstip om toe te slaan dus!

Op nummer 11:
Emotionele muziek onder ALLES wat kerkelijk is, vooral christelijke propaganda op het internet. Als een boodschap op zichzelf sterk genoeg is heb je geen muziek nodig! Emotionele muziek kan heel verraderlijk zijn en de manier veranderen waarom een boodschap overkomt! Soms vind ik dit zelfs een beetje chantage. Er is nu eenmaal muziek waar ik emotioneel van word en vaak leid het ontzettend af van de boodschap. Vooral muziek die gespeeld word terwijl heidenen in het publiek opgeroepen worden om naar voren te komen en christenen te worden vind ik niet goed. Ik zou wel eens onderzoek willen zien naar het aantal weners zonder en met muziek in gelijkaardig omstandigheden. Als David ook iets gelijkaardigs met Saul deed kan ik wel begrijpen waarom die speer werd gegooid.

Op nummer 10:
Teveel christen twintigers die beweren nog nooit porno in hun leven gezien te hebben. (maar wat men verstaan onder porno verschilt van man tot man). Zie ook http://www.eurekalert.org...2009-12/uom-ate120109.php
Hebben moslims trouwens ook last van. Heb nog met een baardmeneer in het ziekenhuis op een kamer gelegen die elke nacht zijn bed zachtjes in periodes lied schudden synchroon aan de diepte van mijn ademhaling en toen ik hem vroeg of hij misschien gewoon eventjes de aanwezigheid van mijn persoontje wou vergeten zodat het tenminste snel over was en ik kon gaan slappen was zijn antwoord: Ik ben een moslim, wij doen zulke dingen niet. Tuurlijk kerel, en die van mij is groter als die van Allah. Dat laatste heb ik natuurlijk niet gezegd. En het was een ziekenhuis in de psychiatrie, dus vergeef het mij dat ik toen zo onbeschoft was. Was toen zelf ook niet echt normaal en kon ook niet synchroon mee bedbeven door middel van mijn medicatie.

Op nummer 9:
Kerken in financiële problemen met hele lage vaste koste en overal gezien vrij rijke leden (dus de tienden worden niet genoeg gegeven). Ik heb zelf ook niet echt een excuus want tienden geven voordat ik leuke spulletjes voor mezelf koop vind ik ook super moeilijk.

Op nummer 8:
Het veroordelen van zonden door een christen die nog niet zo lang geleden veel problemen had met dezelfde zonde. Wacht nou nog eventjes tot je ogen genezen zijn van de balk die er nog maar net uit is. Waarschuwen tegen een zonde is absoluut geen probleem maar ga je broeders en zuster er niet voor veroordelen!

Op nummer 7:
Dat de Bijbel perfect is en dat er geen fouten of overdrijvingen instaan. Christenen zijn mensen en maken fouten. Elke schrijver had een agenda of probeerde een bepaald punt te maken. Sommige schrijvers hadden misschien wel de juiste intenties maar maakte wel gebruik van de vrijheid van interpretatie die het apologeten soms knap lastig maken om de Bijbel de verdedigen. Alsof de soevereinheid van God of zijn Woord in gevaar komt omdat een christelijke schrijver menselijke fouten heeft gemaakt of niet over de data beschikte die we tegenwoordig wel hebben.

Op nummer 6:
De oeverloze gele rivier van gezeik over abortus, euthanasie, de evolutietheorie en homoseksualiteit. Mag ik elke christen er aan herinneren dat de gemiddelde broedervoorvader bijna 1900 jaar lang niet echt een probleem had met slavernij en discriminatie van de anders gekleurde en/of vrouwelijke medemens? Om over het gedachtegoed van onze held Luther over de Joden maar te zwijgen. De gemeente heeft een lange evolutie in zijn denken meegemaakt maar de meeste geloven nog steeds in een onveranderlijke God en zijn Heilige Geest. Dat geloof ik ook absoluut. Maar de interactie tussen Schepper en schepsel is ontzettend veranderlijk en loopt in stadia of tijdsgeesten die je zeker in de Bijbel terug ziet.
Kan het misschien zo zijn dat God de hele mensheid in bepaalde aspecten soms iets meer ziet als één groot organisme en dat het denken en de kennis van dit organisme langzaam volwassen word? De Bijbel moet ook in context gelezen worden van de tijdsgeest en agenda van zijn individuele schrijvers. Ja, ik geloof dat de Bijbels visie over deze onderwerpen de juiste is maar een beetje nuance en voorzichtigheid in onze uitspraken zou iedereen goed doen. Soms is het gewoon het beste om te zeggen: Ik weet het eigenlijk niet en de Bijbel geeft niet genoeg data om een hele straffe uitspraak over dit onderwerp te doen. Wij zullen nooit zo aantrekkelijk zijn als Jezus (die er trouwens vrij afstotelijk uitzag dus laat al die mooi gebruinde blanke adonissen met lange wapperende haren en stijlvolle baard maar uit al onze media) dus een beetje arglistige marketing van de gemeente als waren wij slangen, terwijl we toch de onschuld van een duif behouden zou ons zeker geen stof/wind-eieren opleveren. Het eeuwige leven zit net als die schat verborgen in natte smerige modder en vieze stinkende varkensdrek en een oester openmaken is trouwens ook helemaal niet zo gemakkelijk. Ook kost het je eigen maken van dit geschenk je je leven, dus hoog tijd voor een expliciete christelijke bijsluiter op al onze propaganda. Weet waar je aan begint voor je Jezus bemint!

Op nummer 5:
De "een christen is altijd happy" en de "het leven is fantastisch nu dat je Jezus kent" - mentaliteit. Kappen nou met je naïeve prozac-leer! En voor de dikke pinksterren onder ons: Val aub niet meer voorwaarts in de Geest op meisjes met anorexia in de stoelenbrij voor je. Daar is niks Heiligs aan. Waar zijn die stoelen trouwens voor? Iedereen staat daar toch de hele dienst. Als je de richting van je val in de Geest kunt bepalen val je trouwens lelijk door de mand want dan kies je zelf om te vallen.

Op nummer 4:
Gemeentes die splitsen waarbij de gevolgen van een bepaalde actie waar de onenigheid over gaat totaal niet opwegen tegen het leed van de splitsing zelf. Zeker in België, waar achter de rug vele daden nooit echt helemaal vergeven en vergeten worden. Ook omdat Belgen zo goed zijn in opkroppen en een vrij eenzaam volkje zijn. Bij het bekeren van een Belg word er al een week lang feest gehouden in de Hemel ipv een dag maar bij de wederzijdse vergeving van Belgische christenbroeders feesten die Engelen hun vleugels volledig lam en drogen ze ook nog eens uit want al het water is binnen de kortste keren op als Jezus mee feest.

Op nummer 3:
Achterhaalde argumenten tegen de evolutietheorie aanhalen die je totaal belachelijk maken en erop neer komen dat je A napraat die B napraat die C napraat die D napraat die E napraat die ooit in de jaren 70 iets gelezen heeft in een semiwetenschappelijk creationistisch magazine met als bron een (soms christelijke) wetenschapper die zijn stelling van die tijd allang herzien heeft, eventueel door de beschikbaarheid van nieuwe data. De evolutietheorie gaat over de ontwikkeling van het leven en claimt NIKS over het ontstaan van het leven, daar gaat Abiogenese over. Abiogenese wetenschap heeft tot nu toe alleen hypotheses voortgebracht terwijl evolutie bewijsbaar is en bevestigt word door praktisch alle nieuwe data op dat gebied. Als we nu eens de claim aanvallen dat het leven een toevallig ontstaan proces is waar geen intelligentie of God voor nodig is en de verdere ontwikkeling van het leven aan de evolutietheorie overlaten? Ik ga er vanuit dat God zoals elke goede uitvinder lui is en dat wanneer Hij eenmaal alles in de perfecte begin toestand heeft zodat deterministische processen er voor zorgen dat het perfecte lichaam van Adam onvermijdelijk is Hij geen tijd gaat verspillen aan het miljoenen jaren manueel elke drie of vier atoompjes en moleculen op de juiste manier in elkaar zetten. Misschien wel bij Eva, maar dat is dan ook zeer begrijpelijk. Zie ook de oerknal, een theorie van nota bene een Belgische priester die een begin en dus Beginner veronderstelt. Levensgeest van de mens ongeveer 1739393012992320000000 -- perioden van de straling die correspondeert met de overgang tussen de twee hyperfijnenergieniveaus van de grondtoestand van een 133cesiumatoom in rust bij een temperatuur van 0 K oud, ja.
Al de rest kan 666 godmil(joen)jaar oud zijn en zou voor de logica en consistentie van de Bijbel helemaal niks uitmaken. Wie dingen zegt zoals: Het licht van sterren op miljoenen lichtjaren afstand is onderweg naar aarde pas geschapen en God begroef botten van dino's om ons geloof te testen heeft een heel lelijk en beperkt beeld van De Grote Programmeur met de Baard als gekristalliseerde H2O

Ook stammen we volgens deze theorie niet van de apen af maar claimt het dat we gemeenschappelijk voorvaders hebben met de apen. Zie ook de vele genetische boomstructuren die beschikbaar zijn op het internet. Adam en Eva echt bestaan? Moet wel want zonder de erfzonde valt de kernconsistentie van de Bijbel volledig weg. Leert de Evolutietheorie ons misschien hoe God eventueel al het leven ""top down" (begonnen bij het ontwerp van de mens en dan steeds meer van het design gedissecteerd tot het eenvoudigste aminozuur overbleef) of "bottom up" (andersom) ontwikkelt heeft? Zeer goed mogelijk en geen enkel bewijs tegen evolutie heeft ooit standgehouden, ook omdat micro-evolutie en de algemene werkingsprincipes van de evolutietheorie rondom ons heen op elke moment van de dag gebeuren en onderzocht kunnen worden. En een dag is voor God duizend jaar dus een letterlijk schepping in 6 dagen maakt ook geen hemelse donder uit. Daarbij werden de hemenlichamen die bepalen hoe lang een jaar nu precies eigenlijk is ook pas de vierde dag geschapen en wie weet heeft God pas de aarde spin gegeven toen Hij erlangs zwiepte op weg naar de Hemel voor zijn welverdiende rust op het einde van de zesde dag.
En zelfs van die eerste zaterdag weten we niet eens hoe lang die precies duurde want de aarde draait elk jaar langzamer rond zijn as en het zou zo maar eens kunnen dat een inslag van een grote asteroïde de draaisnelheid ooit vertraagd of versneld heeft. Openbaring 16 vers 10 kan zomaar zoiets beschrijven. Door een inslag van hemellichaam gaat de aarde anders rond zijn as draaien waardoor het rijk van het beest maandenlang geen zonlicht ziet, zoals de poolcirkel. Leg Genesis maar eens naast Openbaring en vergelijk de opbouw van onze aarde en heelal maar eens met de afbrak ervan, tot en met het vluchten in het niks (in plaats van een Big Bang nu een grote implosie). Dit vers geeft ook aan dat het misschien mogelijk is dat de hemel zich in onze fysische realiteit bevind. (waarschijnlijk in een iets hogere of lagere dimensie die het toe laat dat engelen zich onmiddellijk ergens kunnen manifesteren in onze wereld zonder een grote afstand af te leggen en die er voor zorgt dat tijd totaal anders is in de hemel). Zie ook "De natuurwetten in de spirituele wereld" van Henry Drummond van meer als 100 jaar geleden. Die christen wetenschapper had trouwens ook geen problemen met de evolutietheorie. Verloren wijsheid. En tijd is relatief dus stop met zagen over de precieze lengte ervan.

Op nummer 2:
Protestante en evangelische kerken die op slot zitten als er geen dienst is (en het gebouw is van de kerk zelf). De meeste Katholieke kerken zijn wel altijd open. Een "Kyriakós oíkos"" hoort NOOIT maar dan ook NOOIT op slot te zitten. Zie ook openbaring 21:25. Op aarde is het misschien nog wel nacht, maar doe dan tenminste de lichten van het kerkgebouw uit om niet de indruk te geven dat God een sarcast is of dat de kerk Hem heeft opgesloten en alleen vrij laat op de Dag des Heren. Het "Ik heb nog nooit in een huis gewoond" en het latere Ezekiel 10:18 heeft ons blijkbaar nog al doen schrikken wat ik vrij naïef vind. Jezus liep trouwens ook door muren heen. Ik snap het echt niet. Als God echt in onze kerken woont dan durft geen dief daar toch iets te stelen en als God er niet woont is het toch geen "Kyriakós oíkos"?

Op nummer 1: "Benny Hinn" -achtige gebedsgenezingen die hele volksmassa's zo ver krijgt om geld te doneren voor zijn welvarende levensstijl en nog effectief gaat geloven dat Jezus vooral veel joodse benen een halve centimeter langer maakte. Ooit al een zendeling of voorganger gezien die niet elke 6 maanden in financiële nood terecht komt en op God moet vertrouwen? Precies, en organisaties zoals TRIN of profeten zoals David Sorensen halen dan ook een bepaalde Jezus modus bij mij naar boven. Mocht ik zo'n koude-huiveringen-over-je-rug ervaring ooit onverwacht meemaken dan storm ik zo het podium op om mijn onvrede eens goed kenbaar te maken. Dat moet Jezus mij dan maar vergeven als dat fout is. En als voormalig profeet met twee recente godsdienst psychoses weet ik toch wel een heel klein beetje waar ik het over heb.

Dat laatste nummer is trouwens geen ergernis, daar word ik gewoon razend kwaad van!
Ik durf te wedden dat een groot deel van die charlatans eerst tegen alle 12 discipelen "Heer, Heer" roepen voordat ze Jezus herkennen die hun de legendarische woorden meedeelt dat Hij ze niet kent. En daarna zullen ze het waarschijnlijk nog één keer proberen met ex-nummer twaalf.