Kees Torn - Kernreactie

Door Kain_niaK op woensdag 22 mei 2013 11:49 - Reacties (10)
Categorie: De deur zwaait openkunst., Views: 3.987

Jaren geleden toen ik voor het eerst korte stukjes van Kees Torn op het internet vond dacht ik: hoe kan ik een hele show zien? Maar dat was niet mogelijk, tenzij je live ging kijken.
En ik woonde toen in België en nu nog verderweg. En ik had toen -niet genoeg vrienden -of vervoer - of geld om eindelijk eens lekker te genieten van Kees.

Maar een paar dagen geleden keek ik nog eens op de wikipedia pagina van Torn en kwam ik erachter dat er al bijna een jaar een negen delige DVD box beschikbaar is met alle 9 shows van Kees Torn. Dat was wel een momentje dat ik echt blij werd. Ik zal de box ooit uiteindelijk wel kopen (als ik weer regelmatiger werk vind en geld heb) maar voorlopig heb ik hem op mijn computer in België van usenet gedownload (bedankt supernews om mij een trial te geven op een credit kaart waar geen geld meer op staat) en met staxrip omgezet naar h264 mkv bestanden van ongeveer 1,2 GB per DVD. En daarna de tracker functie van utorrent aangezet en hem via bittorrent naar mijn laptop in Canada gedownload. En met de handige functie van qbittorrent om de data in volgorde te downloaden kan ik na een paar minuutjes als zonder problemen beginnen te kijken. De bitrate is 1,5 mbit en mijn upload vanuit België ongeveer 3 mbit en mijn download in Canada 6 mbit. Dus het werk prima.

Kees Torn is echt een cabaretier zoals geen ander. Een slordig typ zoals mijzelf, chaotisch. Verdorie, met mijn haar en mijn bril lijk ik zelfs een beetje op hem. Ik kan wel mijn voet niet achter mijn hoofd steken. Enfin, ik heb nu bijna 14 uur lang de mogelijkheid om van Kees te genieten.
Moet nog een manier vinden om het zo lang mogelijk te rekken. Met Hans Teeuwen zijn shows heb ik dat fout gedaan. Die zag ik alle 5 (spiksplinter wil ik vergeten) in een paar weken tijd, en ik heb ooit zo hard gelachen, terwijl ik naar een show keek, dat de buschauffeur dacht ik high was met een lachkick en mij met laptop en al uit de bus zette. Ik moet zeggen, wanneer ik in een Hans Teeuwen lach bui ben is zoiets wel het laatste wat mijn stemming kan bederven. Ik heb de laatste 10 minuten van de show op een grasveldje uitgekeken. (had nog 4 minuten batterij over) en ben toen naar huis gelift en ik weet niet hoe maar toen ik bij mijn fiets werd afgezet kwam mijn bus er een minuut later ook aan. De buschauffeur keek nogal raar.
Man, dat waren heerlijke dagen. :)

In ieder geval voor ik u teveel verveel want ik ben in het geheel niet zo'n virtuoos met taal als Kees, hier een iets leuker verhaal. Ik upload het stukje misschien nog wel naar mijn youtube. Maar het is nu 3:47 in de nacht. En ik moet nog een uurtje slapen voor ik om 6 uur al weer opgehaald word voor het werk. En de vrouwtjes muggen zijn hier net in Alberta uit het ei gekropen en ik heb geen antimug spray. Dus dat word een leuke dag olie-installaties repareren met veel jeuk.


Kees Torn - Kernreactie
Vanochtend werd ik wakker uit een hele gekke droom
Waarin ik kleiner was dan ooit tevoren
Ik was terechtgekomen in een waterstofatoom
Waar heel veel viel te zien en viel te horen

Protonen en neutronen waren driftig in gesprek
En hadden, als je hoorde hoe ze praatten
Voor zulke kleine deeltjes wel een hele grote bek
Een introvert neutroontje daargelaten

Vooral de elektronen waren uiterst negatief
Ze hadden naar Toon Hermans zitten kijken
Die was op televisie met ‘Ik heb het leven lief’
En zaten nu zijn liedjes af te zeiken

‘Hij maakt niemendalletje die nergens over gaan!
Of over Sien of Mien of Marjolijne!
Beschreef hij maar eens iets complex, al was het maar een baan
Die zo gecompliceerd is als de mijne!’

‘Hij is gewoon zo irritant langdradig,’ zei er één
Een extra negatief geladen deeltje
‘In plaats van tot de kern te komen, draait hij eromheen
Dat oeverloze gezanik verveelt je’

De twee neutronen waren dit soort spanning niet gewend
Een waagden zich dus ook niemand uit te dagen
Ze waren blijkbaar helemaal niet in hun element
Misschien een beetje uit het veld geslagen

‘En ken je die gedichtjes van hem? Wat vind jij daar van?’
‘Nou, als het moet, dan kan ik er wel buiten’
‘Toch jammer dat Toon Hermans niet meer is, maar ja, die man
Lag tóch al aan de overkant te fluiten’

‘Intussen vreet het domme volk die flauwekul gewoon
Maar hoe kan iemand zulke rommel schrijven?’
Een proton protesteerde en die zei: ‘Ik ben pro Toon
En dat zal ik mijn hele leven blijven’

_/-\o_

Volgende: Melig Op-telig Met Matthijs 05-'13 Melig Op-telig Met Matthijs
Volgende: Moore Tornado: "The lord giveth and the lord taketh away" 05-'13 Moore Tornado: "The lord giveth and the lord taketh away"

Reacties


Door Tweakers user TerraGuy, woensdag 22 mei 2013 15:13

Zeg maar aan de directeur
dat niet alle criminelen
doen wat de cipiers bevelen;
één genetisch ingenieur
weigert om een cel te delen.

Door Tweakers user Arokh, woensdag 22 mei 2013 21:51

hoi, ben hem ook druk aan het downloaden, (hoewel ik box-sets spaar (heb alles van Herman Finkers, Youp en Teeuwen bijvoorbeeld origineel) wil ik heel graag altijd eerst even kijken of ik het echt zo leuk vind als ik in mijn gedachten heb.

Ben jaren terug een keer naar Kees Torn geweest, en dat was een erg leuke ervaring, dus ik gok erop dat ik de box nog wel aan ga schaffen, maar toch even kijken voor de zekerheid.

Anyway, wanneer ik hem via usenet download, mis ik enkele bestanden.

http://www.nzbindex.nl/se...espam=0&hidespam=1&more=0

dan zie je dat er per DVD zo'n 3 tot 18 delen missen. Hoe dat recht te breien?

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 23 mei 2013 03:09

http://www.binsearch.info...=100&adv_age=1100&server=

Maak NZB, open met favo client. Download wat pars. Repair. Extract. Kijken maar!

Door Bunker Theaterzaken, donderdag 23 mei 2013 15:56

Wat zonde om de shows van Kees Torn te downloaden.
Niet alleen omdat jullie dan een (echt) schitterende DVD-box in jullie handen missen, maar ook omdat jullie daarmee een cabaretier als Kees Torn niet steunen.

Wees een vent, koop die box gewoon!
Te koop via de link: http://www.bunkertheaterzaken.nl/winkel?cd=142&page=

Meer info over de BOX:
http://www.bunkertheaterzaken.nl/kees_torn/loze_kreten/

Door Tweakers user eQaz, donderdag 23 mei 2013 19:04

Bunker Theaterzaken, in de toekomst zal het vast gekocht worden, maar zoals in zijn blog ook te lezen is, GEEN GELD. <<

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 23 mei 2013 19:19

En ook geen mogelijkheid om te kopen momenteel.
Waar ik woon word niet veel geleverd, en zeker geen Nederlands materiaal.

Door Tweakers user Arokh, donderdag 23 mei 2013 20:04

@Bunker: je hebt helemaal gelijk, maar je zou voor de grap eens moeten kijken hoeveel ik al gewoon origineel gekocht heb. Ik heb zelfs tientallen audio-CD's, uitgeschreven shows, videobanden en DVD's van uiteenlopende artiesten.

Juist mensen als Kees Torn, maar ook Eric van Sauers/Javier Guzman etc. wil ik graag steunen. Echter: van Kees Torn heb ik nog maar erg weinig materiaal gezien, dus ik wil het eerst even checken.

Vroeger huurde ik dan een DVD bij de bibliotheek of videotheek, maar die zijn allemaal weg (problemen met te hoge royalties wil een bieb tegenwoordig nog wel eens de das omdoen), dus dan regel ik het wel op een andere manier. Ik 'investeer' honderden euro's per jaar in Nederlands Cabaret (ja, met een hoofdletter) en dat blijf ik doen zolang ik een artiest leuk vind. Als Kees Torn het voor mij waarmaakt, dan schaf ik absoluut de shows aan. (bij Wehkamp nu voor 43 euro trouwens!)

Niet elke download is van iemand die als 'echte piraat' copyright wil ontduiken. Er zitten ook mensen tussen die rond moeten komen van 800 euro per maand (ja, daar gaat alles nog vanaf) en af en toe de keus maken om maar niet op vakantie te gaan omdat er geen geld is, maar dan wel af en toe naar theater kunnen of een dvdtje kopen. Ik kan mijn geld maar 1x uitgeven, en doe dat alleen aan zaken waar ik 110% achter sta!

Door Tomas, woensdag 3 juli 2013 10:47

Is er ook een manier om deze te Torrenten? Ben niet zo thuis in Nieuwsgroepen.

Door Krystyna, maandag 30 december 2013 08:07

It a violation of my etcihs. It might also expand into shopping for kids, pets, and weddings, the co-founders explained.. And that we, like a society always conscious of what is popular, follows dutifully along, wanting to buy the haveInch item of year. In addition to breakfast potatoes and an addictively moist blueberry sweet loaf, there was a carving station serving up slices of roast beef, a tray filled with smoked salmon and an onion spread on crostini, and a giant bowl of Spicer greens flecked with cheese and candied nuts. Here are some of the complete images from the shoot.

Door car insurance quotes, zaterdag 18 januari 2014 01:22

Deep thinking - adds a new dimension to it all.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.