Ik heb een psychose.

Door Kain_niaK op zaterdag 4 mei 2013 13:37 - Reacties (27)
Categorie: Leven, Views: 11.085

Gehad! Ik heb een psychose gehad. :)

Hoi Hoi Hoi, hier is ie weer.
Vandaag ga ik het hebben over de Zevende Geest
van de omgekeerd evenredige Heilige Geest van God, jouw Moeder.

Neen! Grapje }>

Aan mijn lezers van vorig jaar Januari tot Juni, bied ik mijn excuses aan.
Ik heb toen mijn tweede psychose gehad, en ik heb 4 maanden in een gesloten instelling gezeten. Nu één jaar later heb ik pas het gevoel dat ik weer een beetje mijzelf ben.Ik probeer nog steeds een volgeling van Jezus te zijn maar het heeft geen zin om dingen te denken die niet waar zijn, daar heeft niemand iets aan.

(het verhaal van het eerste psychose kun je een beetje lezen in mijn biografie op mijn profiel)

En ik heb tijdens mijn psychose veel rare dingen geblogd die uiteindelijk allemaal voort kwamen uit gesprekken met mezelf terwijl ik dacht dat ik met God een babbel aan het slaan was.
Op zicht een vooruitgang, tijdens mijn psychose van 2008 dacht ik dat ik God was O-)

Enfin, we laten wat geweest is achter ons, schakelen de voiture in achteruit., draaien de auto om en peren hem volle vaart richting de toekomst! :P

Ik wil nog altijd mijn droom najagen en deze droom is om dag en nacht muziek te maken terwijl ik ook af en toe wat geld heb om een pot pindakaas te kopen.

Maar ik ben een groot fan van de filosofie van het delen.
Iemand ooit Steal this film gezien?"
Dat is helemaal mijn ding!
Ik ben dan ook gek van de bitcoin waar ik in de verre toekomst veel van verwacht.

Wacht, wat heeft dit met muziek te maken?

Dat zal ik je vertellen. Ik heb een beetje talent en ervaring met muziek productie.
Maar dat is niet genoeg, je moet ook wat discipline hebben en wilskracht om keihard ergens naar toe te werken. En dat heb ik niet, en zal ik waarschijnlijk ook nooit hebben.

Ik ben er mee gestopt dit na te jagen en mezelf te frustreren.
Ja, mijn kamer is momenteel een puinhoop. Ja, als ik mij niet klaarmaak om uit te gaan (lees, de kelder verlaten) dan stink ik meestal. Onverzorgd, kan geen beloftes aan zichzelf maken.
Volledig impuls gedreven. Dat ben ik, Kain.
Tijdens mijn psychose waanideede ik mij Niak. Van die nickchange heb ik nu spijt.
Maar ook de rare gekke godsdienstwaanzinnige Niak is een deel van mij.
Daarom, als ik weer een nickchange op GoT kan aanvragen dan word ik kain_niak of Kain_niak of kaiN_Niak. Ik ben er nog niet helemaal uit.

Voor het saai begint te worden. Eventjes wat muziek presenteren waar ik afgelopen week aan gewerkt heb. Nee, het is nog niet af. Ja, het is inderdaad nooit nimmermeer af.
Kan me niks meer schelen.
Dus:

kain_niak proudly present: Funky Dunky! _/-\o_
Bitcoins, filosofie van het delen ... Niak?

Juist, wat ik wil zeggen is dat ik vanaf nu elk nummer waar ik aan werk online ga knallen.
En als iemand er enthousiast van wordt hoeft hij me maar een mailtje te sturen en ik upload het nummer in multitrack formaat (elk spoor een lame mp3 48Khz 16 bit 320 constant bps) + alle midi + het .flp fruityloops bestand. Ik ga vanaf nu al mijn muziek en ideeën gratis weggeven aan iedereen die het iets waard vind. Waarom? Omdat ik wil dat mijn muziek gehoord word en dat er mee gewerkt word. In de toekomst is elke consument een producent. Delen delen delen. Als er ooit genoeg mensen op deze planeet zijn die mijn muziek delen dan krijg ik af en toe vast wel wat bitcoins binnen om nieuwe apparatuur mee te kopen of muzieksoftware, en ik werk ook gewoon natuurlijk. Muziek is een hobby ... en zal dat blijven tot ik genoeg bitcoin donaties binnen krijg dat ik fulltime met muziek kan bezig zijn. Maar dat is voorlopig een droom.


Dus, waar waren we. Oh ja, Canada! Krijg nou een sneeuwbal in je gezicht! Ik woon al 8 maanden in Alberta Canada! Waarom? Omdat ik avontuur wou, in Canada geboren ben, ik er een lief had (lees vriendin) en mijn leven zuigt.

Mijn lief is nu mijn ex, mijn leven zuigt nog steeds maar weet je wat ... ik begin het steeds meer te accepteren. Ik mag echt niet klagen. Na een paar maanden had ik al werk gevonden. Ik heb 2 maanden in de olie in Fort Mc Murray gewerkt.

Tijd voor een kort filmpje. Januari 2012, Fort Mc Murray, Alberta, Canada ... het is -27 buiten. Tijd voor een experimentje!


Ik heb op mijn werk op een site van CN (Canadian National) ook wat gefilmd maar dat kan ik beter niet online zetten in verband met dat ik mijn werk niet kwijt wil raken wanneer iemand ooit ziet dat ik een olie installatie gefilmd heb die een doelwit voor een aanslag zou kunnen zijn. :'(

Was nochtans heel leuk. A Capella zingen in een grote steeldrum waar 400 000 liter bitumen in opgeslagen wordt :P maar niet terwijl ik er aan het zingen was. Over reverb gesproken! Wanneer ik weer een Zoom H4n heb zal ik er ooit eens wat muziek mee maken. Of gewoon gebruiken als akoestische reverb hardware voor de analogofiele onder ons. :D

Nog meer muziek!

Zal ik ooit beroemd zijn?Wil ik eigenlijk wel beroemd worden? Altijd herkent worden ... elke keer dezelfde vragen.
Weet je wat ... laat iemand anders maar in de schijnwerpers staan als ik ooi succes heb met mijn muziek. Ik wil gewoon genieten van het maken van muziek. Dat geeft mij het meeste voldoening. En natuurlijk het luisteren naar mijn eigen muziek. En niet vergeten ... leuke reacties van andere mensen die ook van de muziek hebben genoten. Geeft me altijd een goed gevoel.
Ik weet wat ik kan wat ik zal wat ik zeker voor mekaar zal krijgen, zou jij niet eens zwijgen? 8-)

Tijd voor ..... Individualtiy! :P
Ik zeg altijd maar zo, je hebt twee soorten individuen.
Individuen die nooit het woord individu gebruiken en rare kwasten zoals mijzelf.Ben nog niet volledig tevreden over Individuality. Ik heb het in 2010 gemaakt en het is één van de eerste nummers die ik in één week volledig heb afgemaakt. Mijn muziek komt nooit af, mijn inspiratie is op of de impuls is weg of ik heb geen discipline om het gewoon af te maken zonder te perfectionistisch te zijn.

Daarom dat het gewoon improviseren op de piano mij altijd veel rust geeft. Het liefst alleen en in een donkere kamer. Dan doe ik mijn bril af (als ik geen contact lenzen in heb) en verken ik de toetsen met mijn ogen dicht. Ook de zwarte, ik ben geen racist. Heb trouwens een voorkeur voor zwart. Voor de zwarte piano toetsen dan. Maar als ik ooit in het bijna donker de juiste zwarte toets probeer te vinden en opeens duikt er uit het niets, van achter de piano, een donkere getinte medemens op. Ja, dan schrik je wel. Maar dat heeft niks met racisme te maken. Alhoewel ik me nog steeds afvraag hoe Abdul die deur toen van het slot heeft afgekregen. :?

In ieder geval we dwalen af. Waar het om gaat, ik speel graag piano.

Dit stukje heb ik geschreven en opgenomen op een oude digitale piano in de Sint-Josef kliniek in Kortenberg waar ik 7 jaar lang in en uit het ziekenhuis ben geweest.
Als iemand die daar momenteel zit of gezeten heeft dit ooit leest. Ik ben trots op je ;)
Hou vol, het word beter!
In de psychiatrie zitten kan betekenen dat je in de hel bent terwijl de persoon naast je in de hemel zit of denkt dat hij in de hemel is. Mijn ervaring is positief geweest maar ik heb in totaal 7 maanden op een gesloten afdeling gezeten en gevangen zitten is niet altijd leuk ;(

Gevangen zitten in je eigen leven ook niet. Ja, ik heb het tegen jou daar achter je laptop met je rechterhand onder je hoofd en een leeg blikje cola op de vloer. Hup, afsluiten en naar buiten. Lees morgen maar verder.

Ok, vooruit dan. Lees dan maar verder. Oh ja, mijn psychedelische muziek. Of beter gezegd, normale muziek gespeeld door een psychedelisch persoon in een instelling voor psychootjes en neurootjes.Zo nog één nummertje en dan stop ik met deze blogpost want anders raak ik mijn publiek kwijt.
Voorbij de heuvel

ga ik bergafwaarts lopen, steeds sneller en sneller.
Zie me rennen dan! IK BEN ZORGELOOS

http://i.imgur.com/DNeMP7al.jpg
http://i.imgur.com/a3BacIwl.jpg
http://i.imgur.com/sySjBw6l.jpg
http://i.imgur.com/8rXCKs8l.jpg
http://i.imgur.com/q8dO1p6l.jpg
http://i.imgur.com/OxxrKhYl.jpg


Reacties? Call me what you want!

Volgende: Lichtzinnige reflecties 05-'13 Lichtzinnige reflecties
Volgende: In de Ban van de Bitcoin 04-'13 In de Ban van de Bitcoin

Reacties


Door Willem, zaterdag 4 mei 2013 14:11

Jij bent een creatieve jongen. Ik wou dat ik zo creatief was, en niet zo'n kantoordrone als de rest.

Door Willem, zaterdag 4 mei 2013 14:12

timestamp: 13:37 = L33T LEET (E)LITE

Door Tweakers user Apologieser, zaterdag 4 mei 2013 14:25

Je muziek klinkt hier en daar tot mijn verassing erg lekker! Zeker wel talent, maar zoals je zelf al zegt daar kom je er niet alleen mee. Dus dan maar als hobby lekker blijven doen en wie weet doe je er later toch wel iets mee.

Heftig van die psychoses is dat iets genetisch bepaalt?

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 4 mei 2013 14:30

Ja, maar in mijn geval weet ken ik geen voorvaders die hetzelfde hebben gehad.
Mijn vader is wat depressief geweest toen hij 23 was en dat was het dan.

Door Tweakers user Gish, zaterdag 4 mei 2013 15:39

Welja, dat verklaart 't een en ander ;) Overigens, je muziek klinkt zo af en toe best lekker :) gewoon mee door blijven gaan dus! :)

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 4 mei 2013 15:45

l33t, @naik protip als je dit onder een dual licentie uitgeeft bijv cc by nc en iets met een meer commecieel tintje - hoef je niet beroemd te worden maar als comerciele partijen het ooit willen voor bijv een reclame of een film oid heb je tenminste nog dat zakcentje dat je hier mee meerdan waardig bent...

ik hoop voor je dat die godsdienstige trouwens de psychose was, en niet de jongen die dit maakt, dat zou werkelijk eeuwig zonde zijn, en ik zou het god (als ie toch blijkt te bestaan) nooit vergeven ;)...

ik wens je oprecht wat meer geluk toe dan je schijnt te hebben

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 4 mei 2013 15:57

Mijn geloof in God staat vast geankerd. Maar toegeven dat ik het meeste niet snap en toch geloof moet ik ook. Maar al dat geprofeteer en in elk patroon iets spiritueels zien, dat was mijn psychose. Leven als een volgeling van Jezus is trouwens erg moeilijk, daar faal ik de hele tijd in maar ik denk dat het het wel waard is om het blijven te proberen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 mei 2013 16:09]


Door Tweakers user i-chat, zaterdag 4 mei 2013 16:21

Niak schreef op zaterdag 04 mei 2013 @ 15:57:
Mijn geloof in God staat vast geankerd. Maar toegeven dat ik het meeste niet snap en toch geloof moet ik ook. Maar al dat geprofeteerd en in elk patroon iets spiritueels zien, dat was mijn psychose. Leven als een volgeling van Jezus is trouwens erg moeilijk, daar faal ik de hele tijd in maar ik denk dat het het wel waard is om het blijven te proberen.
@kain, leven is ook heel moeilijk, de keren dat ik iemand wel zou kunnen vermoorden (letterlijk danwel figuurlijk), en de gewetensvragen die dat opwerken zijn niet gemakkelijk,
en gij zult niet jaloers zijn (wtf) zou gemakkelijk is het niet,

zelf geloof ik niet zo erg letterlijk in de bijbel, ik geloof ook niet zozeer in een goddedelijke persoon misschien wel in een natuurkracht van goed en dan dus vast ook een van kwaad, en misschien geloof ik ook wel dat er mensen op aarde zijn die meer kunnen of konden tappen van die bronnen dan gewone stervelingen, hoe anders kunnen mensen zo waanzinnig worden als adolf, zelfs met alle woede die ik ooit heb gevoeld zou ik DAT noch niet kunnen bedenken, laat staan uitvoeren.

waar ik wel van overtuigd ben, is dat ik op 1 na alle geboden wel begrijp - op 1 na want wie die 10 wetten ook heeft bedacht had moeten inzien dat het 1ste gebod tot oorlogen zou leiden. ik snap waarom die is opgenomen, en ik begrijp dat het toen juist leek maar het was een dom gebod, ondoordacht en kortzichtig... vooral als de opsteller werkelijk iets 'goddelijks' had zou die dit hebben moeten inzien, dit gebod heeft meer kapot gemaakt dan het ooit goed zou hebben kunnen doen..

Door Tweakers user sm1ley, zaterdag 4 mei 2013 16:41

Als muziekliefhebber zou ik je 1 tip willen meegeven, master je productie niet te luid af: http://turnmeup.org/. Heeft zo goed als alle muziek van nu last van, met alle nadelen van dien.

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 4 mei 2013 16:51

Ik zal even kijken sm1ley, ik zelf hou van muziek met een groot dynamische bereik.
Bijvoorbeeld https://soundcloud.com/matthijsbos/de-koning-komt
Of https://soundcloud.com/ma...gio-searches-for-producer
Die laatste kun je in het begin nauwelijks horen in een niet stille omgeving.
Wanneer ik iets maak met een hiphop beat krijg ik altijd problemen met mijn broer wanneer de kick en snare er niet superhard door komen want anders kan hij er niet lekker op rappen zegt hij. Ik gooi deze tracks allemaal even door een tooltje dat verschil tussen het hardste en zachtste geluid uitrekkend en je een idee geeft van het dynamische bereik.

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 4 mei 2013 17:03

Funky Dunky heeft een DR van 8 volgens TT Dynamic Range Meter.
Dat is op het randje maar acceptabel voor hiphop. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik alle muziek van vandaag nog niet heb kunnen mixen op masteren. Ik heb dit via teamviewer gemaakt dus het enige wat ik hoor is een mp3 stream op een xbox headset .... dus je kunt wel gelijk hebben. Wanneer ik wat betere apparatuur heb zal ik het fastoenlijk mixen.
Maar veel compressie gebruik ik nooit.

Mijn trance heeft altijd tussen een DR van tussen de 9 en de 14,
En dan nog zijn er mensen die de kick niet genoeg vinden dreunen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 4 mei 2013 19:01]


Door Tweakers user Douweegbertje, zaterdag 4 mei 2013 22:19

Props dat je je zelf zo goed kan uiten en alles hier 'durft' neer te zetten.

veel succes en blijf gewoon doorgaan met het maken van muziek!

Door Tweakers user sm1ley, zaterdag 4 mei 2013 22:55

Niak schreef op zaterdag 04 mei 2013 @ 17:03:
Funky Dunky heeft een DR van 8 volgens TT Dynamic Range Meter.
Dat is op het randje maar acceptabel voor hiphop.
Deze tracks heb ik niet puur op gehoor gedaan hoor, maar zag het redelijk platgestreken spectrum van Soundcloud. Toegegeven, kan veel erger. Misschien ken je The Piano Guys, leuke muziek die zelf ingespeeld wordt, maar volledig kapotgemastered. Het clipt gewoon en is vermoeiend om langer naar te luisteren, naast de details die wegvallen.

Snares springen er zoiezo al uit in geluidsvolume. Vaak zijn deze afgevlakt te horen wanneer het dynamisch bereik dichtgeknepen is, zonde. Maar de oplossing is toch simpel, de rest van de muziek zachter, achteraf ga je pas versterken :). Mensen die geil zijn van een dreunende bass kunnen dit via een equalizer doen, of ook weer de rest zachter. En ach, hiphop moet het wellicht niet hebben van een goede kwaliteit geluid.

Maar ik zeg het vast, mocht je ooit doorbreken en enkel aan centjes gaan denken, haha.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 5 mei 2013 02:34

Bedankt voor de tip. Je hebt helemaal gelijk. Aan de andere kant heeft muziek met een groot dynamiche bereik ook een nadeel. Als je er op je ipod mee luisterd met oortjes in die veel geluid van buiten af doorlaten dan ga je zonder compressie zachte delen van de muziek niet horen als er veel omgevingsgeluid is.
Maar ik zelf hou ook totaal niet van opgepomte muziek. Maar als je Trance of andere vorm van Electronische muziek maakt zonder mega compressie krijg je zo gigantisch veel commentaar dat het te zacht is, bla bla bla.

Luister hier eens naar --> https://soundcloud.com/matthijsbos/pacobell-mutant-beat-a

Dat peakt zelfs over 0db maar er zit best wel wat ruimte en leegte in het korte nummer waardoor het dynamische bereik redelijk is.
De truuk is gewoon om altijd heel licht compressie toe te passen, en meestal zet ik bijna alleen een compressor op de drums en de bass. Als het electronische muziek is.
Ook heb ik altijd een limiter op mijn master channel staat zolang ik niet aan de final mix begin. Omdat ik practische nooit iets afmaak heb ik maar 3 of 4 nummers die ik ooit gemixed en gemastered heb. En momenteel heb ik er niet de apparatuur voor. Maar over een maand brengt mijn broer mijn senheisser koptelefoon mee vanuit België en als ik dan alles in multitrack van mijn DAW naar mijn laptop kopieer kan ik wel wat proberen af te mixen op koptelefoon. Maar voor bass goed af te mixen heb je monitors nodig en de mijne staat in België tot ik genoeg geld heb om al mijn apparatuur naar Canada te krijgen.

Door Tweakers user Daanieyel, maandag 6 mei 2013 02:22

Ik vind je muziek erg goed. Ik ben geen muziek kenner of iets dergelijks maar jouw muziek spreekt me gewoon aan. Keep up the good work! :)


Door somethinginsideofme, maandag 6 mei 2013 16:52

Ik vind het vette tracks, ik had zelf ooit de droom toen ik 20-23 was om muziek te maken. Ik maakte net als jij veel tracks en speelde ook veel zelf in samen met een vriend van me. Het was een hele geweldige tijd, maar commercieel waren we niet. Het meest concrete wat we ooit afmaakten was een demo die we naar Trent Reznor hebben gestuurd. Ik moet nu soms nog lachen als ik daar aan denk. We waren altijd stoned, en onze muziek was niet echt voor laag drempelig publiek (wel creatief hoor en soms best gaaf). als iemand er ooit naar geluisterd heeft moeten ze wel enorm gelachen hebben, dat kan niet anders, nooit heeft iemand zo iets raars gemaakt denk ik, hahaha. We gebruikten hele rare geluiden soms, sampleden vanalles en bewerkten dat dan tot in de eeuwigheid.

Jou muziek is nog best commercieel in een bepaalde "niche" waar trouwens ook nederlandse bandjes in zitten die nu best bekend zijn geworden (ken je "ZZZ" ?? ) ik weet niet hoeveel ZZ er in hun naam zitten, maar de muziek is vet. Ik denk dat je moet optreden om bekend te worden, beginnen in kleine venues, en dan als mensen het gaaf vinden kan je steeds meer en groter.

Lastig om je naam te vestigen in die wereld. Je moet een goede koptelefoon kopen als je beter wilt mixen, op normale headphones is het vrijwel onmogelijk, eigenlijk heb je ook studio speakers nodig of iemand die die dingen heeft. Ik heb ooit audio engineering gestudeerd, maar in die tijd maakte ik net als jij nooit iets af, dus die studie ook niet ;)

Muziek kan je niet alleen maken in een kamertje, je moet er af en toe mensen bij halen, muzikanten, haal een zang talent binnen, plaats briefjes bij je lokale supermarkt of zo. Je moet niet alles zelf willen kunnen en doen, jij bent duidelijk goed in tracks maken, drums lijken minder je ding, laat iemand anders het proberen! Je maakt al hele goede lead piano en vette base lines. Probeer wat meer vocals te krijgen, besteed het uit. Zoek het conservatorium op in jou stad, daar zijn vast mensen die willen samenwerken. Leg tracks neer, laat iemand eronder drummen, experimenteer met verschillende mensen. Als het klikt is het net als liefde, niet te stoppen. Het zou je naar een nieuw niveau kunnen tillen.

Ik zou je om je trakcs willen vragen om er wat mee te spelen, maar ik ben erg druk met geld verdienen en de wereld over reizen. Mijn nieuwe ambitie is rijk worden, dat is ook heel leuk, en daar moet je ook creatief voor zijn. Rijk worden van muziek was nooit echt mijn ambitie, anders had ik het misschien beter aangepakt.

kijk er naar uit weer wat tracks van je te horen, hartstikke leuke verassing was dat.

Door anoniem, donderdag 9 mei 2013 13:12

ivm dynamisch bereik kun je natuurlijk gebruik maken van parallelle compressie (NY style). Zo wordt het niet platgecompresst en behoud je toch nog dynamiek, terwijl de muziek wel harder klinkt.

Door Tweakers user snesie, zondag 12 mei 2013 03:00

Niak schreef op zaterdag 04 mei 2013 @ 15:57:
Mijn geloof in God staat vast geankerd. Maar toegeven dat ik het meeste niet snap en toch geloof moet ik ook. Maar al dat geprofeteer en in elk patroon iets spiritueels zien, dat was mijn psychose. Leven als een volgeling van Jezus is trouwens erg moeilijk, daar faal ik de hele tijd in maar ik denk dat het het wel waard is om het blijven te proberen.
Hoi Kain,

Ik heb je post gelezen. Ik ken het gevoel van in de war zijn. En niet weten waar je met je gevoel heen moet.

Ik heb lang in God geloofd. Totdat ik op het punt kwam dat ik dat niet meer kon. Er is voor mij te veel leed in de wereld om een liefhebbende, rechtvaardige God te rechtvaardigen. Dus ik liet los. Dat is een enorme eye-opener geweest.

Ik zeg hiermee niet dat je niet spiritueel moet zijn/kan zijn. Helemaal niet. Ik vond troost en verlichting in de woorden van Jezus:

‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.

- Johannes 14:6

Met andere woorden. Accepteer Jezus als verlosser (zie bovenstaand quote) en leef een gezond (spiritueel) leven. Wees rechtvaardig. Lieg niet, steel niet. Onthoudt je van roddel en achterbaks gedrag. Corrigeer je denken.

Daar waar je duisternis ervaart (woede, boosheid), leer los te laten. Heb uw naaste lief. Maar vergeet uw zelf ook niet. Je bent belangrijk. En een gezond lichaam en een gezonde geest kunnen wonderen teweeg brengen.

Ikzelf ben op een soortgelijk pad als jij, voel ik. En ik haal lering uit vrijwel alles wat ik tegen kom op mijn pad. Dat kunnen uitspraken zijn van Jezus. Maar ook van Boeddha. Of misschien een mooie aya uit de Qur'an. Of misschien iets leuks of verstandigs wat je tante zei.

Ik probeer te zeggen dat het een goed iets is (imo) om open te blijven. En de werking van het goede op je in te laten werken. Leer van mensen. En leer vooral van jezelf. Vermijd pitfalls zoals blowen en drinken. Het kost je je helderheid. Leef gezond. Als het kan, wordt vegetariër, of veganist. Compassie vergroot je innerlijke wereld.

Denk vooral (!) gezond na. Breng je ratio in het spel. Denk bij alles goed na. Is dit wel goed? Is dat wel goed? Breng ik (mezelf/anderen) geluk? Of brengt dit schade (door negatief denken, doen en handelen)?

Bescherm de kids. Draag zorg voor zwakkeren in de samenleving. Probeer jezelf niet voorbij te lopen however. Pak je slaap. En eet gezond. Stress is gevaarlijk voor mensen met een gevoeligheid. En slaaptekort. Dat laatste vooral.

Als je je overmand voelt door emoties, bid. Dat helpt. Of denk rustig na. Niet alle emoties zijn slecht. Er zijn enkele zeer heilzame emoties.

Vind je rust. Als je alleen wil zijn, neem die tijd dan ook voor jezelf. Forceer jezelf niet. En langzaam zul je rust vinden.

Er is geen 123-cure die in één nacht werkt helaas, voor zover ik weet. People like us have to work diligently at it. Elke dag een klein stukje terrein (terug) winnen.

Soms zul je een backslide maken. Je doet iets, of denkt iets, of zegt iets wat gevoelsmatig niet bij je past. It happens. Vermijd ongezonde zaken. In je denken, doen, laten en spreken. En geef niet op. We maken allemaal fouten.

Je bent een wezen dat is ontstaan met de amazing capacity om lief te hebben en zorg te dragen. Draag dus zorg. Voor jezelf en voor de mensen om je heen. Draag ook zorg voor andere levende wezens. Voorkom onnodig lijden. Be compassionate.

Wat zal dit je uiteindelijk opleveren? Rust. Innerlijke rust. En zelfvertrouwen. Ik merk uit de manier waarop je schrijft dat je die rust nog niet echt hebt gevonden. In die zin, ik meen dat waar te nemen. Dingen die ik bij mezelf ook heb waargenomen, ooit. En af en toe nog steeds waar neem (I am not an enlightened being, as far as I know).

"We are what we think
All that we are arises with our thoughts
With our thoughts we make the world

Speak or act with an impure mind
And trouble will follow you
Like the wheel follows the ox that pulls the cart

Speak or act with a pure mind
And happiness will follow you
As your shadow
Unshakable"


Muziek lijkt je passie te zijn. Go for it. Probeer niet stil te zitten. Probeer elke dag iets goeds te doen of te denken. Dat zal je gevoel van innerlijke vrede vergroten.

Werk vooral niet alleen voor jezelf. Je ego mag nooit de overhand krijgen.

Dit zijn de tips die ik je kan meegeven. Ik heb zelf een struggle van 15+ jaar achter de rug. And still going at it. Don't worry. Peace is there for the taking. Het wacht om de hoek.

Remember the words of Christ. Hij neemt je de verplichting in een God te geloven die je niet compleet kan verklaren (ik niet tenminste) uit handen. Neem zijn raad aan. Wees eerlijk en rechtvaardig. Leef en denk gezond. In the end, you will find peace.

Know your fate
Share your love

Whatever happens
This you will have done


Succes, mijn wapenbroeder. Je bent een warrior. Vergeet dat niet.

[Reactie gewijzigd op maandag 13 mei 2013 01:53]


Door Tweakers user Buggle, maandag 13 mei 2013 19:23

Geloof is ook moeilijk. Maar we moeten het ook niet moeilijker maken dan het is. Het grote probleem zit in de valse profeten en dan met name het gevaar van 'de interpretatie'. De uitdaging is doordringen tot de kern. Maak van die kern jouw verhaal, en je zult zien dat het veel makkelijker wordt om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.
Voorbeeld: homoseksualiteit. Er zijn genoeg valse profeten die beweren dat God daar helemaal niks mee heeft. Maar de grondslag van het geloof is liefde. God is liefde. Dat is de kern. Mensen die beweren dat (gechargeerd) God homo's haat, hebben dus (1) sowieso geen gelijk, en (2) het geloof niet begrepen.
En zo kun je wel even doorgaan (e.g. hoofddoekjes, ook zoeen).

Om er nog iets aan toe te voegen (referend aan de reactie van snesie); een ander essentieel deel van het geloof is de vrije wil. We kunnen niet liefhebben zonder ook te kunnen haten. Er kan geen moeder Theresa zijn zonder een Hitler. Dat is de verklaring van al het leed in de wereld. Je kunt pas echt liefhebben als je net zo hard kan haten, en in het verlengde daarvan, de vrije wil hebt om dat te kunnen bepalen. Je bent vrij om lief te hebben, en je bent vrij om te haten. Daarom kunnen we grenzenloos liefhebben, maar ook grenzenloos haten. Plastisch gezegd: waarschijnlijk hield Hitler net zoveel van zijn trouwe herdershond als hij de 'untermenschen' haatte. En misschien trapte moeder Theresa wel insekten dood. Zomaar een idee.

Edit: nog iets wat mij ook heel erg geholpen heeft in het verleden is een heel strikt onderscheid te maken tussen geloof en religie. Dat laatste is (meestal) ver verwijderd van waar het eerste eigenlijk over ging. Veel mensen geloven in de religie in plaats van in God.

Edit2: Leestips (in deze volgorde):
(1) Letters from a sceptic van Gregory Boyd
(2) The Second Coming van John Niven (niet aan te bevelen voor mensen die dingen letterlijk nemen)

Het eerste boek is het beste boek wat ik ooit gelezen heb op het gebied van het geloof. Beter dan dit krijg je ze niet, wat mij betreft mag dit als bijlage bij de bijbel geleverd worden. Het tweede boek is een kritiek op ons huidige godsbeeld en de manier waarop we met anderen omgaan, of eigenlijk met name het amerikaanse godsbeeld. Het is een zeer intelligente inkijk in 'wat als', en hoe wij zelf in de huidige tijd dichter bij God kunnen blijven. Dat klinkt wat zweverig - misschien kun je het beter omschrijven als 'bij Lucifer en zijn handlangers weg blijven'. Niet slecht zijn is nog altijd beter te begrijpen dan 'gewoon alleen maar goed zijn'.

[Reactie gewijzigd op maandag 13 mei 2013 19:33]


Door tim, maandag 13 mei 2013 20:59

Eh... Klinkt goed..zelfs tot kippenvel aan toe (tenminste... op sommige stukjes)
voor mij staat dat voor bezieling in je creaties.

Beter kun je het niet en toch kun je het beter.

En dan nog...
Religie is als een zwijn dat van mensen komt.
Zoiets als plaats vervangend willen zijn op de lange termijn.
t is lekker vullend maar onrein.

en uiteraard kan ik het weten voor mezelf, zo ook jij dat kan.
groetjes van een gelovige, ex religieus mede psychoot

Door Tim, maandag 13 mei 2013 21:28

En ego enzo .. je kunt gewoon je zelf zijn..iedereen faalt MAJOR..echtwaar..EEN GROTE EPIC FAIL..... want niemand kan ook maar iets goeds doen met dat wat hij uit eigen hand laat voortkomen..dus doe wat je doet en toets je koers om niet teveel af te wijken want zo af en toe komen er dan parels uit je handen en voor de rest ben je dan die parel in Zijn hand.
Want eerlijk is eerlijk om midden op zee uitkomen is ook niet echt handig.
Dat is allemaal zoveel werk voor de reddingsdiensten en het is als zo onmenselijk druk. (in kaders van respect enzo wordt dat echt hoog gewaardeerd)

Groetjes

Door Tim, maandag 13 mei 2013 22:13

Kijk en dan nog over de zwart wit denkers... Waarneming door de menselijke hersenen functioneren door middel van contrasten.. Dag nacht..rood groen ..hard zacht.. haat liefde..bijna ons hele opgedane referentie kader is opgebouwd uit de verwerking rond om deze contrasten waargenomen vanuit onze beleving in onze omgeving.

En goh.. laten je hersenen je toch ff flink in de steek als je dood gaat.

Dus wat blijft er over (in de zin van leven na de dood) ...lijkt mij een geconditioneert "iets" dat zonder die hersenen op eens zijn ding moet doen...of met 'iets' dat nog een beetje nagalmt alsof t hersenen zijn...en dan ...ik heb overigens geen idee hoor..

Door Tweakers user biebelebons, maandag 13 mei 2013 22:31

Nice

[Reactie gewijzigd op maandag 13 mei 2013 22:32]


Door Tim, maandag 13 mei 2013 22:33

Maar lieve hemel, het gaat over muziek die kain graag deelt met ons inclusief zijn verhaal om meer kleur te geven aan wat we te horen krijgen. Misschien moet ik beginnen met luisteren en stoppen met praten..want ik ben eerlijk gezegd echt onder de indruk want hoewel de afwerking mist klinkt het enorm inspirerend.. bedankt kain!!

Door Tweakers user Kain_niaK, dinsdag 14 mei 2013 02:36

Graag gedaan Tim, ben blij dat je van mijn muziek genoten hebt.
Ik hoop je nog beter werk te laten horen in de komende jaren.
Bedankt ook voor je verhaal en tips, die zal ik zeker ter harte nemen.

Door Tweakers user snesie, zondag 26 mei 2013 04:47

Overigens ben ik misschien wat over-enthousiast geweest in mijn final bewoording. We zijn inderdaad een soort van warriors. Het is een hele battle om van "in de war" naar "normaal" te gaan. Daar gaat tijd over heen.

De strekking van mijn bericht klopt wel echter. I hope you find your way, Niak. Het beste.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.