"Glorious" Nieuw muziek nummer in de maak!

Door Kain_niaK op zaterdag 28 juli 2012 20:33 - Reacties (15)
Categorie: Muziek, Views: 4.199

Na 3 maanden door te brengen in een ziekenhuis en nu een maand weer thuis ben ik eindelijk weer begonnen met muziek te maken.
Ik heb vaak wel zin om te producen met al mijn tools maar als ik dan soms een half uur bezig ben dan heb ik alleen maar lawaai gemaakt en niks wat de moeite is om verder aan te werken. Ik moet echt in de "zone" geraken, meestal 's nachts, wanneer ik alles om mij heen vergeet en 10 uur werk aan voelt als 5 minuten.

Maar nu gisteren avond heb ik een aantal leuke akkoorden gevonden die volgens mij wel de moeite zijn om uit te werken. Ik was niet in de zone maar ik vond het toch wel aardig klinken.
Wat vinden jullie ervan? Suggesties altijd welkom.

Commentaar over de mix heb ik niet veel aan. Ik heb nog niks gemixed en het is momenteel ook een beetje lastig. Ik ben verhuisd en in mijn nieuwe woning heb ik mijn monitors nog niet kunnen installeren. Mixen op alleen je headphones gaat goed zolang iedereen ook naar je mix luistert op headphones. Maar monitors of boxen geven vooral de bassen veel harder weer.
Dus het klinkt zeker nog niet zoals het zou moeten klinken, dat weet ik.

Ik wil gewoon even weten of de melodie aanslaat. (en eventueel de instrumenten keuze)
Ik had al een uitgebreidere beat gemaakt maar die heb ik terug verwijdert want die trok gewoon op niet veel. Dus nu alleen even een kale kick die ik persoonlijk wel wat punch vind hebben.

Hier is het nummer. Enjoy de teaser! Ik hoop het nummer binnen een paar weken af te hebben en hopelijk brengt het je dan in een lekkere "trance"

Volgende: Wit aan zet, mat in 4 01-'13 Wit aan zet, mat in 4
Volgende: Eindelijk weer 3,3 volt op mijn PCIe slotten! 06-'12 Eindelijk weer 3,3 volt op mijn PCIe slotten!

Reacties


Door Tweakers user denyos, zaterdag 28 juli 2012 20:42

Heb hem zojuist op m'n sennheiser headphone geluisterd en ik moet zeggen dat ik zeer positief ben over de sample! Klinkt echt lekker en ik baalde wel beetje dat ie afgelopen was... Ben benieuwd naar de final!

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 28 juli 2012 20:43

Klinkt al best leuk! Wel bijzonder hoe jouw blogs elke keer weer van stijl veranderen. Ik hoop dat je nu weer wat rust hebt gevonden in je hoofd en je leven :)

Door Tweakers user Miglow, zaterdag 28 juli 2012 21:12

Ik vind vooral het begin mooi. Het midden gaat wel, maar dat laatste stuk begint te zoemen in m'n hoofd. Ben geloof ik allergisch voor "herrie-productie's" zoals oa Coldplay ook heel erg doet. Die moeten continu een 100% volume hebben lijkt het wel en dat is iets wat mij heel erg stoort. Het geeft niets als er soms instrumenten "alleen" spelen.

Ik hoop dat je er iets mee kunt en mocht je het er niet mee eens zijn, dan is dat je goed recht :*)

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 28 juli 2012 21:43

@denyos Ik ben ook benieuw hoe ik hem uiteindelijk ga afmaken. Als het af komt want dat is niet altijd het geval bij mijn nummers. Het moeilijkste nu is om de draad weer op te pikken. Ik moet nu een echt goede beat maken met opbouw en genoeg afwisselijk vinden. Eventueel nog de melodie lijn iets uibreiden. Wat onverwachtse dingen er in stoppen. Als ik nog een nacht in hyperfocus geraak is het op 12 uur klaar. Maar ja ik heb daar geen controlle over. Blij dat je van het nummer hebt kunnen genieten! Als ik het klaar heb post ik een nieuwe blog!

@Sebastius Ja het leven gaat tegenwoordig weer redelijk. Ik ga volgende maand immigreren naar Canada waar ik een vriendin heb.

@Miglow. Dat het zo luid word is vaak met trance en kan inderdaad vervelend werken. Als ik het nummer beter afmix en de instrumenten beter hun eigen plaats geef zul je zien dat het niet meer zo vervelend overkomt. Ik vind de intro melodie ook het mooiste, ik probeer het nummer daar omheen te bouwen maar dat is niet altijd gemakkelijk. Vaak als ik verder werk aan nummers dan is het eind resultaat een slechter nummer en dan laat ik het vaak lange tijd zo voor ik er weer aan verder werk.

Bedankt voor jullie reacties. Ik hoop echt dat ik dit nummer af krijg en dat het klinkt als klassieke cleane trance met veel mooi momenten maar toch ook een lekkere stevige beat. Ik doe in ieder geval mijn best.

Door Tweakers user GewoonWatSpulle, zaterdag 28 juli 2012 21:49

Ik heb wat verleden van je mee gekregen en een kort door de bocht conclusie was: wat een nut (engels). Maar hoe dan ook kan je zeker een heerlijk stukje trance muziek neer zetten, houd dit vol en je gaat het maken! :| Respect..

Door Tweakers user fotografie999, zaterdag 28 juli 2012 23:17

Klinkt wederom super! Toppertje wordt dit!

Door Tweakers user KnoxNL, zondag 29 juli 2012 10:28

Maar je vorige blog dateert van 9 juni en beschrijf je ook een thuissituatie met die voeding, dus ben je toch bijna 2 maanden thuis alweer?

Trance kan ik verder niet zo goed over oordelen dus dat doe ik dan ook niet, maar muziek maken is altijd super. Succes!

Door Tweakers user brn, zondag 29 juli 2012 11:27

Smaakt naar meer, het drumlijntje vlak voor de drop klinkt mij wel hopeloos verouderd (zeer jaren 90). Voor de rest kan je hier zeker mee verder, ik ben benieuwd

Door Tweakers user misthafalls, zondag 29 juli 2012 13:34

Dit is inderdaad een lekker begin :) ben benieuwd naar de rest.

Door Tweakers user mouzetc, zondag 29 juli 2012 13:49

brn schreef op zondag 29 juli 2012 @ 11:27:
Smaakt naar meer, het drumlijntje vlak voor de drop klinkt mij wel hopeloos verouderd (zeer jaren 90). Voor de rest kan je hier zeker mee verder, ik ben benieuwd
Dit ^^ :)

Hopelijk horen we meer van je!

Door Tweakers user Damic, maandag 30 juli 2012 07:42

Lekker, alleen er zit een vreselijk geluidje (iets high pitcht) in het begin in het rechter kanaal. Tot en met 40seconden dan hoor je het niet meer :), is elke keer als je een noot aanslaat.

Door Tweakers user Noob_Saibot, maandag 30 juli 2012 08:23

vanaf 1 min begint wel goed klinken

Door Tweakers user ameesters, maandag 30 juli 2012 11:43

de teaser heeft mij idd geteased :-P Ben geen prof. in geluid, maar het klinkt super. Zolang je het niet gaat vervuilen met dubstep zal het zeker een nummer worden die mij bevalt.

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, maandag 30 juli 2012 14:22

Ik vind het op zich wel lekker, maar de basline zou wmb wat trager mogen, om wat beter bij de melodie te passen. Then again, an veranderd het genre weer, en volgens mij wil je er wel een echt trance nummer van maken niet?

Door Tweakers user Melanpan, dinsdag 31 juli 2012 11:12

Klinkt best al wel lekker, ik heb alleen zo gevoel dat het niet allemaal even lekker in de mix zit. de Synth lijken elkaar weg te drukken:? En ik vind die resonantie van de cut-off in het begin niet zo erg mooi klinken. Maar goed, ik ben ook geen expert.

Success er verder mee :D

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.