De Koning Komt.

Door Kain_niaK op zondag 1 april 2012 22:56 - Reacties (36)
Categorie: Leven, Views: 4.108

Het komende pinksteren is het zover. Opnieuw word Joël werkelijkheid. Ik citeer uit de Willibrord vertaling: Daarna zal het gebeuren: Ik zal mijn geest uitstorten over alle mensen uw zonen en uw dochters zullen profeteren. Uw grijsaards dromen zien uw jonge mannen visioenen krijgen. Zelfs over slavinnen stort Ik mijn geest uit in die dagen. Wondertekenen zal Ik tonen aan de hemel en op de aarde: bloed, vuur en paddestoelen met rook.

Ik, Matthijs Bos getuig hiervan. En mijn getuigenis is waarachtig omdat Jezus werkelijk leeft en overwinning heeft behaald.

En mijn muziek getuigt er ook van!

http://www.godzmodus.com/De_Koning_Komt.wav

Volgende: Twee kleine gedichten. 04-'12 Twee kleine gedichten.
Volgende: Smeerkaas op een voetbal 03-'12 Smeerkaas op een voetbal

ReactiesDoor Tweakers user TerraGuy, zondag 1 april 2012 23:33

Ben je niet wat vroeg met het aankondigen van Pinksteren, of bedoel je Pasen? Pinksteren is pas over twee maanden.. Of staat er volgende week een blog over kerst hier? :+

Door Tweakers user Robin91, maandag 2 april 2012 00:10

Gaat dit nog ergens over?

Door Tweakers user atlantisx, maandag 2 april 2012 01:27

Is dit net so iets als:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer volutpat pharetra erat. Sed eget ipsum leo, et ullamcorper diam. Duis lacinia sapien in dolor ullamcorper sed imperdiet ipsum scelerisque. Proin pharetra libero quis mauris feugiat id rhoncus mauris placerat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Quisque et arcu dui, sit amet gravida eros. Mauris nisi sapien, posuere feugiat porta quis, viverra sit amet tellus. Quisque vel odio ac est fermentum volutpat. Integer urna velit, iaculis sed venenatis pretium, convallis eget turpis. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Phasellus ultricies, justo sed egestas imperdiet, nisi massa vulputate nibh, ut luctus libero enim sed mi. Morbi ac magna purus. Nulla ut ligula sed ligula fermentum faucibus quis non lectus.

?

Door Tweakers user Ulster Seedling, maandag 2 april 2012 01:55

@atlantisx: Van het Lorem Ipsum weet iedereen tenminste dat het pure onzin is.

Door Tweakers user atlantisx, maandag 2 april 2012 03:08

jhogervorst schreef op maandag 02 april 2012 @ 01:55:
@atlantisx: Van het Lorem Ipsum weet iedereen tenminste dat het pure onzin is.
Dit niet dan :+

Door Tweakers user i-chat, maandag 2 april 2012 07:25

atlantisx - nope, probeer het maar eens uit, koop een negertje in afrika (ik bedoel natuurlijk adopteer)... en maak het weis dat jij het vliegende spaghetti monster bent en binnen de kortse keren (3 generaties later) is het niet langer een slechte grap en bestaat er echt een kerk van...

als god de mens echt naar zijn evenbeeld heeft gemaakt zoals in de bijbel - dan is god eerder een duivel dan een goed, (er zijn overigens geschriften over die dit beweren, uit de tijd van ik meen 3 eeuwen na christus, waarin dergelijks wordt gesugereerd - maar dat is eigenlijk oftopic ... toch? of niet...

anyway ik ben benieuwd of Kain bekend is met die versie waarin de werkelijke oorsprong van het al geen god is die zich met het leven bemoeit, maar dat er uit zijn entiteit een vrouw is ontstaan (eva) en dat zij hem zonder zijn toestemming een kind baarde (verboden vrucht), en dat dit kind rood was en horens had - maar het leuke... zijn naam was jawe en uit joloerzie over zijn bastaard zijn schiep hij de wereld als god om te verkondigen dat er niets was boven hem..

nu kun je direct zeggen dat deze versie nep is of dat alle versies nep zijn of dat dit godslastering is maar FEIT is dat als iemand beweerd dat dit de woorden waren van iemand die van jezus heeft geleerd dan moet het wel waar zijn want er is net zoveel beweis van als van al het andere (namelijk: geen)

Door Tweakers user thewizard2006, maandag 2 april 2012 07:54

Kain is een reli fundi i-chat. Hij gelooft die bs echt en probeert elke keer weer die propaganda en zijn waanideeen aan ons te slijten. Ik mis de report button. Het is nu wel weer leuk geweest.

Maar goed, wat is onze god toch een puike kerel: Zelfs over slavinnen stort Ik mijn geest uit in die dagen..... really?

[Reactie gewijzigd op maandag 2 april 2012 08:14]Door Tweakers user Cyphax, maandag 2 april 2012 09:08

thewizard2006 schreef op maandag 02 april 2012 @ 07:54:
Kain is een reli fundi i-chat. Hij gelooft die bs echt en probeert elke keer weer die propaganda en zijn waanideeen aan ons te slijten. Ik mis de report button. Het is nu wel weer leuk geweest.

Maar goed, wat is onze god toch een puike kerel: Zelfs over slavinnen stort Ik mijn geest uit in die dagen..... really?
Nounou... een beetje toleranter mag ook wel! Er staat bij de titel van de blogpost bij wie 'm geschreven heeft dus je kunt er altijd voor kiezen om posts van Kain niet te lezen. Je leven wordt daar niet incompleet van. :)
Ik snap best dat je niets met religie hebt (ik ook niet hoor) maar om andere mensen die anders denken als jij nou de mond te willen snoeren ("Ik mis de report button. Het is nu wel weer leuk geweest") gaat wel een beetje ver, vind je ook niet?

Door Tweakers user thewizard2006, maandag 2 april 2012 09:25

Nee, dat vind ik niet te ver gaan. Sorry. Die propaganda kan hij posten in zijn eigen kringen. Hier hoort dat niet thuis.

Begrijp me niet verkeerd. Iedereen zijn mening hoor. Maar sommige meningen moet je gewoon voor jezelf houden. Binnen je eigen huis, kerk of gemeenschap.

En je kan inderdaad stellen dat ik zelf kan beslissen of ik wel of niet de blog lees. Daar heb je gelijk. Helaas kan ik niet zelf kiezen of ik op zondag kan winkelen omdat ze dan gesloten moeten zijn, of homo's getolereerd worden, of kleine jongetjes en meisjes besneden worden, of condoom gebruik in Afrika wordt gepromoot ipv te stellen dat Aids slecht is maar condooms slechter, onze kinderen dom probeert te houden door nuttige tijd te verdoen aan bijbelse versen en verhalen.

En zolang dit soort mensen voor deze walgelijke idealen staan mag ik ook mijn gal hier over spuwen O-) Religie is al genoeg gepammerd, bevoordeeld en geknuffeld en ik weiger mee te doen aan de voorkeursbehandeling die religie krijgt en niet verdiend.

[Reactie gewijzigd op maandag 2 april 2012 09:55]


Door Tweakers user naarden 4ever, maandag 2 april 2012 09:25

Ik sluit mij aan bij een paar posts eerder; de inhoud van de tweakblogs worden steeds... gematigder. Het ligt al bijna op Twitter-niveau. En de eerste blogposts waren leuk. :O

Door Tweakers user Bjornski, maandag 2 april 2012 10:02

Ik denk niet dat het heel nuttig is om te discussiëren over of dit hier nou wel of niet thuishoort. Het staat iedereen vrij om wat hij wil op zijn tweakblog te plempen en het staat ook iedereen vrij om het wel of niet te lezen.

@Kaïn; Amen broeder!

Door Kaïn, maandag 2 april 2012 10:10

Het speit mij dat ik dit doe, soms moet je wat kwijt, is het niet? Of is het wel? Ik denk het wel. Denk jij dat ook?

Door Tweakers user RoadRunner84, maandag 2 april 2012 10:17

Amen broeder, maare... beetje oubollig taalgebruik, nietwaar? Het komt dan wel wat zwaarwichtiger en/of ernstiger over, maar zo lijkt het zoveel stoffiger dan het is, lijkt me.

Enne, jup. Jezus is met pasen gestorven en op de derde dag (erna, incl.) weer opgestaan uit het graf. Hij heeft daarmee de dood en de zonde overwonnen en Zijn Geest zal met ons getuigen dat wij kinderen van God zijn.
Ik vind dat best wel geweldig, maar het schijnt dat sommigen er toch problemen mee hebben. Maar ik wil graag begrijpen waar anderen staan, zodat het niet klinkt alsof ik preek, maar dat iedereen zich gehoord voelt.

Door Tweakers user Cyphax, maandag 2 april 2012 10:21

thewizard2006 schreef op maandag 02 april 2012 @ 09:25:
Nee, dat vind ik niet te ver gaan. Sorry. Die propaganda kan hij posten in zijn eigen kringen. Hier hoort dat niet thuis.
Waarom niet? Wat hoort hier wel thuis dan volgens jou?
Begrijp me niet verkeerd. Iedereen zijn mening hoor. Maar sommige meningen moet je gewoon voor jezelf houden. Binnen je eigen huis, kerk of gemeenschap.
Op straat zeggen is ook uit den bozen dan? Dat is min of meer vergelijkbaar met zo'n blog denk ik.
En je kan inderdaad stellen dat ik zelf kan beslissen of ik wel of niet de blog lees. Daar heb je gelijk.
Maak daar vooral gebruik van. :)
Helaas kan ik niet zelf kiezen of ik op zondag kan winkelen omdat ze dan gesloten moeten zijn, of homo's getolereerd worden, of kleine jongetjes en meisjes besneden worden, of condoom gebruik in Afrika wordt gepromoot ipv te stellen dat Aids slecht is maar condooms slechter, onze kinderen dom probeert te houden door nuttige tijd te verdoen aan bijbelse versen en verhalen.
Dat verandert niet als je hier Kain z'n blogs gaat weren. Ik ben er ook niet gek op maar een blogpost is wat anders dan een politieke partij die z'n ouderwetse manieren op wil dringen aan iedereen.
En zolang dit soort mensen voor deze walgelijke idealen staan mag ik ook mijn gal hier over spuwen O-)
Precies, goed dat je dat doet. Dat is ook de reden dat het niet in me opkwam om aan het beheer te vragen om jouw post te verwijderen of iets dergelijks. Maar ik vind dat je niet Kain hier moet willen weren omdat jouw mening anders is. :)
Religie is al genoeg gepammerd, bevoordeeld en geknuffeld en ik weiger mee te doen aan de voorkeursbehandeling die religie krijgt en niet verdiend.
Ik ook hoor, maar het niet weren van een blogpost is geen voorkeursbehandeling. ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 2 april 2012 10:21]Door Tweakers user Bjornski, maandag 2 april 2012 12:38

Kaïn schreef op maandag 02 april 2012 @ 10:10:
Het speit mij dat ik dit doe, soms moet je wat kwijt, is het niet? Of is het wel? Ik denk het wel. Denk jij dat ook?
Ik vind het wel lollig. Is weer eens wat anders dan een ploegje muzikanten op straat of iemand langs de deuren.

Door Tweakers user Ivos, maandag 2 april 2012 12:46

@Kaasplank: lol!

@Kaïn: geen probleem dat je wilt bloggen over je geloof (als je vergelijkt welke onzin sommige anderen mee komen...), maar ik denk dat je blog positiever zal worden ontvangen als je wellicht neerpent hoe jij omgaat met je geloof, en dan bij voorkeur op een grappige / menselijke manier. Dan komen er misschien nog enigzins inhoudelijke discussies. Nu lijk je (nmi) bijna stelling te nemen door bijbelteksten etc te plaatsen, en voor sommige mensen lijkt dit een rode lap op om te gaan zeiken over geloof. Schrijf eens op waarom jij het (wel/niet) goed vindt dat winkels dicht zijn op zondag, geef er een leuke draai aan (ontsnapt aan de hel die de IKEA / intratuin is op winkelzondag!). Op die manier worden reacties ook minder zwart/wit, al zul je altijd mensen houden die komen om te ranten en dat dus ook doen.

(Oh en "Speit"? Spijtige fout!)

Voor mij zelf: niet religieus, geen problemen met religie zolang het de vrijheid van anderen niet in de weg staat én respecteert. Dat laatste lijkt vaak een probleem, ik ben sterk voor een seculiere staat wat dat betreft, als ik dan toch wil winkelen op zondag, mag ik dat toch zelf weten? Zolang het winkelpersoneel maar daar niet tegen hun geloof / zin staat, wat is daar dan mis mee?

[Reactie gewijzigd op maandag 2 april 2012 12:48]


Door me, maandag 2 april 2012 12:51

Sommigen hier mogen het verschil tussen 'ei' en 'ij' eens leren... En tussen fantasie en realiteit.

Door Tweakers user thewizard2006, maandag 2 april 2012 13:14

[quote]Cyphax schreef op maandag 02 april 2012 @ 10:21:
Waarom niet? Wat hoort hier wel thuis dan volgens jou?
Omdat het propaganda is van het ergste soort. Er worden onwaarheden verkondigd. Het voegt niets toe aan een interessante discussie. Het heeft geen nieuwswaarde. Daarnaast wordt er ongeveer om de dag zo'n post aangemaakt door kain.
Hij kwam op de proppen met een nieuwe vriendin. Ik vond dat leuk voor hem. Echter ipv te melden hoe het zat, hoe ze het hadden etc werd alles weer aan een god toegeschreven.
Wat je hier kan plaatsen zijn voornamelijk technische weetjes en dingetjes, grappige verhalen en gebeurtenissen etc. Sterker nog, ik denk dat ongeveer 99% van de blogs hier prima passen. Deze blog is echter een vreemde eend in de bijt. Of zou het ook gewaardeerd worden als ik hier een heel betoog over satan ga houden? Of over waarom homo's nu eigenlijk onrein zijn?
Op straat zeggen is ook uit den bozen dan? Dat is min of meer vergelijkbaar met zo'n blog denk ik.
Eens. En de mensen die dit op straat verkondigen vallen ook in het groepje 'gestoord en obsessief". Prima dat je een mening hebt, maar die hoef je niet aan iedereen op te dringen. Daarnaast is op de straat dit soort dingen verkondigen nog wat erger want dan moet je er wel naar luisteren. En nee, ik ga niet mijn vingers in mijn oren doen als ik voorbij loop :) Zie ook de acties van de Westboro Baptist Church die ook hun mening verkondigen met borden als "god hates fags". Ik pas.
Maak daar vooral gebruik van. :)
quotemining http://en.wikipedia.org/w...of_quoting_out_of_context
Dat verandert niet als je hier Kain z'n blogs gaat weren. Ik ben er ook niet gek op maar een blogpost is wat anders dan een politieke partij die z'n ouderwetse manieren op wil dringen aan iedereen.
Je moet ergens beginnen. Zoals ik al zei, het heeft wel zijn tijd gehad dat we passief maar alles moeten pikken van religie :) Ik zie geen verschil in hoe Kain zijn ouderwetse manier van denken wil opdringen....
Precies, goed dat je dat doet. Dat is ook de reden dat het niet in me opkwam om aan het beheer te vragen om jouw post te verwijderen of iets dergelijks. Maar ik vind dat je niet Kain hier moet willen weren omdat jouw mening anders is. :)
Ik hou mijn mening voor me als hij niet gepast is of als er niet om gevraagd wordt. Mocht men iets postuleren in het openbaar dan is het mijn goed recht om er wat van te zeggen. Zelfs als dit over religie is. Mocht mijn bijdrage verwijderd worden dan zie ik niet in waarom kain zijn blog wel zou mogen blijven. Vrijheid van meningsuiting zullen we maar zeggen. Waarbij ik nog met enige onderbouwing kom.
En prima als men er een andere mening op na houd. Ik heb echt nergens gezegd dat dit verkeerd is. Sterker nog, zou wat zijn als we het allemaal met elkaar eens zouden zijn. Als men echter het nodig vind om zich zo fundamentalistsch op te stelling (of met zo'n drang) dan voel ik me geneigd om daar op in te gaan. Zou jij dat niet hebben als iemand hier gaat bloggen dat nazi's eigenlijk best aardige mensen zijn....
Ik ook hoor, maar het niet weren van een blogpost is geen voorkeursbehandeling. ;)
Het behouden ervan omdat het religeus is wel ;)

Maar goed. Jij houd er een andere mening en kijk op na dan mij. Prima toch. Je hebt het netjes onderbouwd en toegelicht. Dat kan ik waarderen. Dat is iets heel anders dan zomaar even wat neerplempen zonder enige vorm van onderbouwing of toegevoegde waarde.

[Reactie gewijzigd op maandag 2 april 2012 13:19]


Door Tweakers user KnoxNL, maandag 2 april 2012 13:36

Ach dit soort dingen storen me niet echt al heb ik geen enkele band met welke religie dan ook.
Ik denk er het mijne van en ga verder.

Alleen kan ik van dit stukje echt totaal geen chocolade maken.

Door Tweakers user Sr_Ogel, maandag 2 april 2012 13:41

RoadRunner84 schreef op maandag 02 april 2012 @ 10:17:
.

Enne, jup. Jezus is met pasen gestorven en op de derde dag (erna, incl.) weer opgestaan uit het graf. Hij heeft daarmee de dood en de zonde overwonnen en Zijn Geest zal met ons getuigen dat wij kinderen van God zijn.
Correctie, met pasen opgestaan met goede vrijdag gestorven.

Verder ieder z'n ding en laat elkaar in zijn of haar waarde. Dat geldt dus voor beide partijen.

Door Tweakers user Ivos, maandag 2 april 2012 13:56

Wat je hier kan plaatsen zijn voornamelijk technische weetjes en dingetjes, grappige verhalen en gebeurtenissen etc. Sterker nog, ik denk dat ongeveer 99% van de blogs hier prima passen. Deze blog is echter een vreemde eend in de bijt. Of zou het ook gewaardeerd worden als ik hier een heel betoog over satan ga houden? Of over waarom homo's nu eigenlijk onrein zijn?
Sommige tweakblogs zijn erg leuk of interessant, een flink deel is echter niet meer dan een willekeurige hersenscheet of een of ander youtubefilmpje wat 3 maanden terug viral was.... En zo vaak staan deze blogs van Kain er toch niet? Verder staat het jou toch vrij om een blog over satan te schrijven? Net zo goed als dat het je vrij staat om hier te reageren...

(Kain sluit tenminste niet de comments zoals sommige andere tweakbloggers als het commentaar ze niet meer zint :-) )

Enige wat ik je moet nageven is dat het prettig zou zijn als Tweakers.net de mogelijkheid bood om updates van sommige bloggers te weren uit het menu / tracker, dat helpt ergernis voorkomen.
Eens. En de mensen die dit op straat verkondigen vallen ook in het groepje 'gestoord en obsessief". Prima dat je een mening hebt, maar die hoef je niet aan iedereen op te dringen. Daarnaast is op de straat dit soort dingen verkondigen nog wat erger want dan moet je er wel naar luisteren. En nee, ik ga niet mijn vingers in mijn oren doen als ik voorbij loop :) Zie ook de acties van de Westboro Baptist Church die ook hun mening verkondigen met borden als "god hates fags". Ik pas.
Dit is het internet, en godzijdank (pun intended) is het toegestaan om daarop te publiceren wat je wil, zolang het niet in strijd met de wet is. Dat is dus wat anders dan zolang het maar niemand tegen z'n hoofd stoot.

Jij zult je dan trouwens niet heel erg op je gemak voelen in een grotere stad denk ik? Daar barst het namelijk van de mensen met een andere mening dan jijzelf, die ze vaak luidkeels staan te verkondingen (in woord of geschrift). Zo werkt de wereld nou eenmaal, er zijn meingen die je niet aanstaan, en zolang je je er heel hard over opwind heb je eigenlijk alleen jezelf ermee :) . Verder vind ik het nogal chargeren van jouw kant door vergelijkingen met de Westboro church te maken. Het christelijk geloof heeft nogal wat stromingen waarvan er vele bij lange na niet zo ver gaan.
Je moet ergens beginnen. Zoals ik al zei, het heeft wel zijn tijd gehad dat we passief maar alles moeten pikken van religie :) Ik zie geen verschil in hoe Kain zijn ouderwetse manier van denken wil opdringen....

[...]

Het behouden ervan omdat het religeus is wel :)
Ik krijg het idee dat je vindt dat religieuze posts moeten worden geweerd, mogelijk begrijp ik dat verkeerd. Vraag je alleen wel af: stel dat bijv. Coltrui een satirische post zou schrijven over geloof, mag dat dan wel? En waar ligt die grens? (stiekem hoop ik sowieso op een satirische post van Coltrui natuurlijk :-) )
Zou jij dat niet hebben als iemand hier gaat bloggen dat nazi's eigenlijk best aardige mensen zijn....
Godwins law, ja hoor, ze zijn weer genoemd....

[Reactie gewijzigd op maandag 2 april 2012 13:58]


Door Tweakers user thewizard2006, maandag 2 april 2012 14:50

[quote]Ivos schreef op maandag 02 april 2012 @ 13:56:
Sommige tweakblogs zijn erg leuk of interessant, een flink deel is echter niet meer dan een willekeurige hersenscheet of een of ander youtubefilmpje wat 3 maanden terug viral was....
Yes, vandaar dat ik ook 99% zei en geen 99,9% ;)
En zo vaak staan deze blogs van Kain er toch niet? Verder staat het jou toch vrij om een blog over satan te schrijven? Net zo goed als dat het je vrij staat om hier te reageren...
Ik weet niet of je de laatste week de blogs wat heb gevolgd :) Het lijkt nogal te ontsporen. En voorkomen is beter dan genezen!
(Kain sluit tenminste niet de comments zoals sommige andere tweakbloggers als het commentaar ze niet meer zint :-) )
Al zou dat soms misschien wel beter zijn :P Maar inderdaad, niets zo vervelend als willen reageren op iemand zijn denkfouten en het niet kunnen..... Al gaat hij zelf eigenlijk nooit echt in op het commentaar op zijn blogs. Dat is wel jammer.
Enige wat ik je moet nageven is dat het prettig zou zijn als Tweakers.net de mogelijkheid bood om updates van sommige bloggers te weren uit het menu / tracker, dat helpt ergernis voorkomen.
Nog voordat ik jou post had gezien moest ik hier inderdaad aan denken. Misschien maar eens onder de aandacht brengen van Lieve Devvers
Dit is het internet, en godzijdank (pun intended) is het toegestaan om daarop te publiceren wat je wil, zolang het niet in strijd met de wet is. Dat is dus wat anders dan zolang het maar niemand tegen z'n hoofd stoot.
Eens, maar alles heeft zijn plek. Dit soort preken horen niet op een forum als deze thuis.
Jij zult je dan trouwens niet heel erg op je gemak voelen in een grotere stad denk ik? Daar barst het namelijk van de mensen met een andere mening dan jijzelf, die ze vaak luidkeels staan te verkondingen (in woord of geschrift). Zo werkt de wereld nou eenmaal, er zijn meingen die je niet aanstaan, en zolang je je er heel hard over opwind heb je eigenlijk alleen jezelf ermee :) .
Ik heb het inderdaad niet zo met de stad maar dat heeft totaal niets te maken met gekke fundi's die op de hoeken van de straat staan te raaskallen :)
Zouden ze dat trouwens ook in de tweede wereldoorlog hebben geroepen of tijdens de kruistochten: "zo werkt te wereld nu eenmaal? Ja, overdreven maar dat laat zien dat "omdat het zo werkt" niet per definitie de beste is of dat we maar niet moeten streven voor verbetering.
Verder vind ik het nogal chargeren van jouw kant door vergelijkingen met de Westboro church te maken. Het christelijk geloof heeft nogal wat stromingen waarvan er vele bij lange na niet zo ver gaan.
Er wordt gevraagd aan mij of ik dat ook vind als mensen op straat dit soort dingen roepen. WBC is in essentie hetzelfde alleen extremer. Het nuance verschil kan je zelf aanbrengen.
Daarnaast stemt deze christelijke stroming wel op de partijen die het lastig maakte voor homo's om te trouwen (en nog zien ze hun als minderwaardig en is dit wereldwijd verre van zelfsprekend), de steun aan weigerambtenaren, verbieden van winkelen op zondag en andere ideologische stanpunten die ze aan mij moeten opdringen.
Ik krijg het idee dat je vindt dat religieuze posts moeten worden geweerd, mogelijk begrijp ik dat verkeerd. Vraag je alleen wel af: stel dat bijv. Coltrui een satirische post zou schrijven over geloof, mag dat dan wel? En waar ligt die grens? (stiekem hoop ik sowieso op een satirische post van Coltrui natuurlijk :-) )
Dat is het verschil met satire. Het dringt zijn mening niet op aan andere. Het zorgt er niet voor dat aids wordt bestempeld als straf van god. Het zorgt niet voor gigantische intolerantie. Anders dan vanuit een satirisch oogpunt waarvan iedereen weet dat het grappig kan zijn. Er wordt ook niet gezegd dat je het grappig Moet vinden want anders (Branden in hel, stenigen, in elkaar slaan, bomaanslag) als je niet lacht! Dat zijn allemaal achievements van religie.

Ik heb de hele coltrui meme nooit echt meegekregen maar voor satire (en welke vorm dan ook) ben ik altijd wel te vinden.

Nietszeggende religieuze posts weren. Dat is wel iets waar ik voor ga ja. Een goed onderbouwde religueze post zonder gekke aannames en enge logica (god vergeeft zelfs slavinnen....) kan ik prima waarderen.
Godwins law, ja hoor, ze zijn weer genoemd....
hahaha ik had hem ff opgezocht (godwins law). Mea Culpa.

Laten we het inderdaad er over hebben dat het terecht is dat we condooms ontzien in Afrika omdat aids wel slecht is maar het gebruik van condooms nog slechter.
Of een mooie blogpost in favor van de WBC anders?

[Reactie gewijzigd op maandag 2 april 2012 14:50]


Door Tweakers user Apologieser, maandag 2 april 2012 14:55

atoom bom bestond dus al tijdens de willibrod vertalingen:"paddestoelen met rook."

take that einstein!


9/11 is a conspiracy
end is coming 2012

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 2 april 2012 15:39

Apologieser, eindelijk iemand die het opvalt.
Wie lezen daar al een tijdje overheen met zijn allen.
Raar hé !

Door wederkerig, maandag 2 april 2012 16:09

Wel grappig:
Gaat het over downloaden is het geschreeuw over dat censuur niet mag, gaat het over Pim of Geertje is er geschreeuw over vrijheid van meningsuiting die beperkt word. Getuigt iemand iets uit de bijbel word er uit de zelfde monden geschreeuwd dat deze persoon zijn muil moet houden,

niemand die het bedenkt het om even inhoudelijk naar zijn boodschap te kijken.

Wat een vertoon weer...
Bespottelijk vermakelijk.

Door Kaïn, maandag 2 april 2012 18:37

Wat een relaas maakt mijn blogje los.. of is het geraas?! Ik vindt het wel mooi dat dit toch zijn zoden op de dijk zet hoor..!1.

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 2 april 2012 22:11

Ik ben Kain. De andere logt gewoon als gast in.

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 2 april 2012 22:12

Ik heb ook geen puntjes op de i.

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 2 april 2012 22:12

Hij bedoelt het vast goed, maar moet zich niet voor mij uitgeven.

Door God, dinsdag 3 april 2012 08:47

Je uitgeven voor een ander persoon had 1 van de 15 geboden moeten zijn maar helaas liet Mozes 1 tablet vallen voordat hij ze kon laten zien.

Door Tweakers user CodeCaster, dinsdag 3 april 2012 16:00

Kain schreef op maandag 02 april 2012 @ 15:39:
Apologieser, eindelijk iemand die het opvalt.
Wie lezen daar al een tijdje overheen met zijn allen.
Raar hé !
De vraag is niet wie er overheen leest, maar wie het heeft verzonnen. Diverse bronnen spreken van "zuilen" of "pilaren", niet van "paddestoelen".
God schreef op dinsdag 03 april 2012 @ 08:47:
Je uitgeven voor een ander persoon had 1 van de 15 geboden moeten zijn maar helaas liet Mozes 1 tablet vallen voordat hij ze kon laten zien.
Mooi dat 'ie geen iPad had, anders waren alle geboden ineens kapotgevallen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 3 april 2012 16:03]


Door Kiritin, dinsdag 3 april 2012 23:50

Ik zie een patroon hierin

Door Tweakers user D-Day, vrijdag 6 april 2012 12:44

Ik kan de poging wel waarderen, de inhoud mag wat logischer en ook meer persoonlijk. Maar ga vooral door, ik kan er nog steeds om lachen.

Dat een wizard en anderen dit ervaren als intimidatie of propaganda zegt volgens mij meer over henzelf dan over dit stukje tekst van Kain. Onschuldiger kan bijna niet. Iedereen kan kiezen, wel of niet lezen. Bij de naam Kain achter een blog, kies ik er bewust voor het te lezen, even ontspannen :)

Voor rasechte (...) nederlanders komt het taalgebruik nogal knullig over, maar dan vind ik het de kunst om daar eens doorheen te kijken naar wat hij nu echt bedoeld, in dit stukje trouwens een hele grote uitdaging ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.