Crisis? Oeroude Hollandse mentaliteit to the rescue.

Door Kain_niaK op woensdag 23 november 2011 18:30 - Reacties (34)
Categorie: -, Views: 7.394

Zeer goed verwoord door een Brabantse neger:
Niet zeuren, gewoon betalen en wat harder werken. :Y)


Om maar even meteen de daad bij het woord te voegen ga ik meteen aan de slag:
Om hier even een lekkere mix van te maken!
Mensen met Adobe Première ervaring mogen mij een DM sturen, want een audimixje heb ik zo klaar maar een videomix is wat lastiger voor mij.
:+

Volgende: Herman Cain Campagneslogan 11-'11 Herman Cain Campagneslogan
Volgende: 2011 World Series of Poker Main Event, nu LIVE! 11-'11 2011 World Series of Poker Main Event, nu LIVE!

Reacties


Door kaan, woensdag 23 november 2011 18:39

Hadden de belgen maar zo'n mentaliteit. Dan was het nu niet de rotte appel van noord europa.

Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 23 november 2011 18:48

De hardwerkende zelfstandige Belg heeft zo'n mentaliteit. Ze betalen het meeste belasting en zorgen ervoor dat ons sociaal model behouden blijft. Probleem is dat die Belgen een regering nodig hebben. En dat België helaas bestaat uit Wallen en Vlamingen die eigenlijk sinds de oprichting van België al in een impasse zitten alleen nu is dat opeens overduidelijk te zien.
Nog even wat meer crisis en er komen sowieso meer verkiezingsoverwinningen voor rechts en extreem rechts in Europa.
NVA aan de macht + PVV in Nederland = Vlaanderen onafhankelijk of bij Nederland?
Ik vind het allemaal een beetje belachelijk.
België is al zo'n klein landje en dan gaan ze het nog eens opsplitsen ?
Dan ben je beroemd in Vlaanderen en als ze dan in het buitenland aan je vragen:
Are you famous in Belgium
Moet je antwoorden: Euh, yeah half famous.

Door Tweakers user 318025, woensdag 23 november 2011 19:59

Ik spaar wel liever, wat deze persoon eigenlijk zegt is: Geld moet rollen, ja dat is dan wel zo maar niet mijn geld want ik heb niet zo'n hoog inkomen dus ik heb meer belang erbij om flink te sparen.

Ik laat mij geld overigens niet rollen in Nederland, maar in een andere land, dus ik steun meer de economie van een andere land hahaha }>


Door Tweakers user Kosty, woensdag 23 november 2011 20:38

DonnieYen schreef op woensdag 23 november 2011 @ 19:59:
Ik spaar wel liever, wat deze persoon eigenlijk zegt is: Geld moet rollen, ja dat is dan wel zo maar niet mijn geld want ik heb niet zo'n hoog inkomen dus ik heb meer belang erbij om flink te sparen.

Ik laat mij geld overigens niet rollen in Nederland, maar in een andere land, dus ik steun meer de economie van een andere land hahaha }>
Als je geld verdient in Nederland, "steun" je de economie van Nederland. Overigens, wat die man écht zegt is dat het makkelijk is om terug te vallen op het "crisis" excuus, en zeker als je te lui bent om voor je geld te werken (klagen is makkelijker...).
Overigens ben ik het wel met hem eens, er zijn genoeg mensen die lastig lopen te doen over een "crisis" wanneer ze er helemaal geen last van hebben of zelfs als ze zelf niet anders geweten hebben (klein voorbeeld : zelfstandigen die klagen dat ze te veel BTW betalen aan de staat sinds de "crisis", maar na verloop van tijd blijkt dat ze evenveel mogen aftrekken als ze zouden moeten afdragen, dus in the end betalen ze eigenlijk niets, en al zeker niet meer als voordien...).

Edit : Waarom spaar je liever? Het zijn juist die dingen die tijdens een crisis een negatief effect hebben. Geld dat je opzij zet om later uit te geven, zal zijn waarde verliezen. Je krijgt rente, leuk, maar alles wordt ook gewoon duurder (inflatie). Als je op lange termijn wilt verdienen door geld opzij te zetten kan je het beter investeren in bv. obligaties of aandelen (respectievelijk zeker en onzeker). Investeren is ook een vorm van geld laten rollen (het "tijdelijk" uit handen geven van jouw geld zorgt er voor dat anderen er iets mee kunnen doen, en de vruchten daarvan komen deels terug bij jou als vergoeding).

Geld verstoppen heeft weinig zin, het goed beheren en investeren zal wél positief uitpakken.

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 november 2011 20:50]


Door Tweakers user 318025, woensdag 23 november 2011 21:08

Ik spaar liever omdat ik geen vermogen mee krijg van mijn ouders en dus ook niet een gevulde spaarrekening van mijn ouders mee kreeg. En door nu te sparen nu het nog kan ( Ik woon thuis ) bouw ik mijn eigen vermogen op en dat levert me aan einde van jaar een mooi bedrag aan rente op.

Een feit is nu al dat mijn rente die ik op 1 januari zal krijgen al hoger is dan mijn einde jaars uitkering van mijn werk. Ik heb namelijk besloten om te sparen voor de toekomst, en daarom heb ik mijn geld vast gezet in deposito's om zo een hogere rente te krijgen.

Dus in feite geef ik ook tijdelijke mijn geld uit handen en daarvoor krijg ik een hogere rente in ruil terug en ik kies juist voor sparen en niet beleggen omdat mijn spaargeld tot € 100000 gegarandeerd is.

Je kunt misschien wel zeggen geld dat je opzij zet verliest zijn waarde, maar het uitgeven verlies nog sneller zijn waarde, koop een smartphone van € 500 en voor je weet is de waarde al gezakt met € 100 in de nieuwprijs.

Zo is mijn huidige smartphone de HTC Desire HD meer dan € 200 in nieuwprijs al gezakt, dat houdt in mocht ik mijn HTC Desire HD nu nadat hij 1 jaar oud is verkopen dan hou ik rond € 250 nog over ( Mijne is met abonnement en kreeg de DHD gratis ).

Met andere woorden die € 500 zijn na een jaar € 520 als je het in deposito hebt staan, terwijl als je die € 500 uitgeven had dan had je er nu niet veel meer van terug gekregen. Dus een vermogen opbouwen heeft wel degelijk zin, want als je geld teveel laat rollen heb je in mindere tijden geen cent en dan kon je nog zo'n goeie baan hebben, op moment dat je ontslagen word en je komt niet gauw aan het werk dan zou je wensen dat je toch meer gespaard had.

Door Tweakers user BillsGate, woensdag 23 november 2011 21:11

kaan schreef op woensdag 23 november 2011 @ 18:39:
Hadden de Belgen Grieken maar zo'n mentaliteit. Dan was het nu niet de rotte appel van Europa.
There, I fixed it ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 november 2011 21:12]


Door wijzers, woensdag 23 november 2011 21:38

België heeft wel bewezen dat het land geen bestaansrecht heeft. Ik zou ze alleen ook niet graag bij Nederland willen zien, het enige wat ze goed kunnen is klagen. (patat bakken kan iedereen)

Door Tweakers user i-chat, woensdag 23 november 2011 22:29

wijzers schreef op woensdag 23 november 2011 @ 21:38:
België heeft wel bewezen dat het land geen bestaansrecht heeft. Ik zou ze alleen ook niet graag bij Nederland willen zien, het enige wat ze goed kunnen is klagen. (patat bakken kan iedereen)
nou van mij mag vlaamderen best bij nederland krijgen ze limburg er voor terug, zijn we ook gelijk van wilders af ;)

Door Vandam, woensdag 23 november 2011 22:44

@kain, pvv is op de immigratie na juist hartstikke links, kijk eens naar hun verkiezingsprogramma, het is bijna een kopie van de sp.

Oh en belgie lekker in zijn geheel aan frankrijk geven, Nederland wordt er niks beter van met vlaanderen erbij.

Door Tweakers user Sissors, woensdag 23 november 2011 23:25

Ik zie juist een mooie combinatie als haven van Antwerpen en Rotterdam samen gaan werken :)

Door Tweakers user Dooievriend, donderdag 24 november 2011 01:58

Maar wie kan er goeie stovers bij je frietjes bakken? Met een stevige schep mayonaise, en een Duvel of Brugse Zot, zelfs Nederlanders met hun eetcultuur uit de muur kunnen dit niet weerstaan :p

On-topic:
Ik ben voor Vlaanderen in een confederatie, of het nu met Wallonië of Nederland is maakt niet uit, ik heb geen goesting om ons goed onderwijs (500€ voor een jaar topuniversiteit, try to beat that!) aan het Nederlandse model aan te passen, of ons werkloosheidsbeleid aan dat van Wallonië.

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2011 02:02]


Door Tweakers user jcvjcvjcvjcv, donderdag 24 november 2011 02:26

Kosty schreef op woensdag 23 november 2011 @ 20:38:
[...]

Edit : Waarom spaar je liever? Het zijn juist die dingen die tijdens een crisis een negatief effect hebben.
Nee, het zorgt juist voor meer welvaart in de toekomst. Spaargeld is uitgestelde consumptie. Dat kan dus geïnvesteerd worden en voor meer welvaart in de toekomst zorgen.

Idem dito met het isoleren van je huis: dit jaar niet op vakantie en huis isoleren, alle jaren daarna 20% minder kwijt aan gas. Na tien jaar heb je het terugverdiend en is die 20% elk jaar pure winst. Maarja, veel mensen willen (ongeacht kosten in de toekomst) _NU_ op vakantie. Ofwel: High Time Preference. Je ziet dat ook terug in bepaalde delen van Afrika: "Ik heb vandaag te eten en nog eten voor morgen; dus morgen heb ik vakantie."...

@Dooievriend: Nederlanders zitten niet te wachten op Vlaamse wegen ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2011 02:27]


Door luiestudent, donderdag 24 november 2011 08:48

furby-killer schreef op woensdag 23 november 2011 @ 23:25:
Ik zie juist een mooie combinatie als haven van Antwerpen en Rotterdam samen gaan werken :)
Waarom, Rotterdam heeft al lang gewonnen.
Dooievriend schreef op donderdag 24 november 2011 @ 01:58:
[...]

Maar wie kan er goeie stovers bij je frietjes bakken? Met een stevige schep mayonaise, en een Duvel of Brugse Zot, zelfs Nederlanders met hun eetcultuur uit de muur kunnen dit niet weerstaan :p
Belgische mayonaise is echt niet te eten. Het Belgische bier is wel prima maar dat is het Nederlandse ook dus daar winnen we niks mee. Maar kijk eens naar de economie, schulden, infrastructuur. Er moet decenia lang miljarden euro's aan Nederlands geld richting vlaanderen om dat op het niveau van Nederland te krijgen. Dus nee dankje, Vlaanderen niet bij Nederland aub.

Door luiestudent, donderdag 24 november 2011 08:54

Alle vlamen die zeuren over wallonie zullen ook echt niet stoppen met zeuren als vlaanderen opgenomen wordt door Nederland. De hele vlaamse klaagcultuur zal zich gaan richting op Nederland. Ook niet echt waar wij als Nederlanders op zitten te wachten.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 24 november 2011 09:06

@luiestudent
http://fin.vlaanderen.be/nlapps/docs/default.asp?id=34
In 2008 was Vlaanderen als één van de weinige regio's in Europa VOLLEDIG schulden vrij.
En toen begon de malaise waar Vlaanderen gewoon niet veel aan en tegen kon doen.
En nu zitten we in 3 jaar tijd opeens met 5,5 miljard euro schuld.
Maar goed dat is maar rond de 700 euro per Vlaming.
En Nederland zit nu op 371 miljard euro.
Dat is meer als 20 000 euro per persoon.
Natuurlijk is dit een vergelijking die ik niet zomaar mag maken omdat alle federale schuld niet meegerekend word.
De Vlaamse economie is prima in orde (maar gaat gewoon last krijgen van de schuldencrisis) en met de infrastructuur valt het hier ook nog wel mee.
Alleen de wegen hebben flink wat achterstand. Maar we hebben jarenlang de beste verlichte snelwegen in de wereld gehad en dat was altijd zeer aangenaam. Jammer dat ze de lichten nu niet meer gebruiken om te besparen.
Anyway, Vlaanderen en Nederland samen, als dat goed geregeld word over een lagere periode (20 jaar) zou een heel groot aantal voordelen geven voor beide regio's.
Wist je dat de Vlamingen al jaren de beste spaarders van Europa zijn?
Met een spaarquote van 16,7% ruim 5% boven het Europese gemiddelde.
Helaas is dat geld dat op de Belgische banken stond nu allemaal verdampt of weggehaald. Nee, Vlaanderen is zo slecht nog niet.
En het heeft al jarenlang een goede werkende en efficiënte regering. Kris Peters is een zeer bekwame politicus.
Erg jammer wat er nu allemaal aan het gebeuren is en waar Vlaanderen zou weinig invloed over heeft.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 24 november 2011 09:08

Vlaamse klaagcultuur?
Misschien moet je alle Nederlandse steden waar momenteel een Occupy bezig is eens vergelijken met de Vlaamse steden waar dat is. Want ik ken geen één stad.

Vlamingen klagen? Die klagen niet, die kroppen op.

Door washetmaarzosimpel, donderdag 24 november 2011 09:36

was het maar zo simpel

Door Tweakers user Kerberos84, donderdag 24 november 2011 09:54

Vlamingen en Nederlanders hebben NIKS gemeen, zelfs de taal niet, geef toe, nederlands en vlaams LIJKT op elkaar, maar zijn niet hetzelfde. Verder hebben we niks gemeen? De Euro, that's it... De huizen zijn anders, de wegen zijn anders, de mentaliteit is anders, dus waarom zou Vlaanderen en Nederland samen gevoegd moeten worden? Ik zie geen enkele reden. Dus die piste zou belachelijk te volgen zijn.

En waarom denkt iedereen dat Vlamingen klagers zijn? Wij kroppen idd alles op, het enige dat jullie horen zijn die kl*te-politici. Die zijn echt geen toonbeeld van Vlamingen.

Wij worden gepluimd, maar laten ons ook pluimen, omdat wij slaafs doen wat wij moeten doen. Zet deze situatie in Nederland, Frankrijk, etc. en gans het land zou in staking gaan. Wij doen niks, wij werken verder, wij kijken met lede ogen naar het nieuws, zuchten eens en gaan slapen, om de volgende dag opnieuw te gaan werken en "hopen" dat we vandaag mss eens een regering hebben, geen regering waar wij akkoord mee gaan, neenee, de grootste partij van Vlaanderen mag niet meespelen, maar ook dat laten wij toe...

Wij Vlamingen??? Pfff, wij zijn gewoon voetvegen...

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2011 09:55]


Door Tweakers user Dooievriend, donderdag 24 november 2011 10:44

Kerberos84 schreef op donderdag 24 november 2011 @ 09:54:
Vlamingen en Nederlanders hebben NIKS gemeen
Ach komaan, we hebben toch meer gemeen dan met Congo, Wallonië, China, Indië en eigenlijk de rest van de wereld.

Twee kleine landjes aan de Noordzee, die gesplitst zijn omwille van katholiek/vrijzinnig vs protestants. We zijn beiden fietslanden, beiden afhankelijk van de Schelde, beiden blank, spreken elkaars taal (het dialectverschil tussen Limburgs en West-Vlaams is groter dan tussen Noord-Nederlands en Zuid-Nederlands), beiden bij de top van de wereld qua welvaart, en beiden voeren we min of meer hetzelfde sociaal-economische beleid omdat we beiden dezelfde grote problemen hebben.

Als je je gaat blindstaren op kleine verschillen is elk dorp een verschillend land waard.
Wij Vlamingen??? Pfff, wij zijn gewoon voetvegen...
Dat klopt dan weer wel. "de hardwerkende Vlaming" noemen ze dat, een leuk eufemisme voor ons voortdurend laten doen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2011 10:45]


Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 24 november 2011 11:16

De ondernemende en brutale geest van de soms arrogante Nederlander + de kalme rustige doordachte mentaliteit van de meestal bescheiden Belg = WIN WIN.
Eigenlijk moet de volgende Belgische prinses of prins gewoon trouwen met de volgende Nederlandse prinses of prins.

Alleen jammer dat het WADKEOK-gen nu redelijk dominant in het Nederlandse vorstenhuis aanwezig is en dat het Belgische vorstenhuis meer heeft met de algemeen beschaafde fransman. :(

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2011 11:26]


Door luiestudent, donderdag 24 november 2011 12:26

@kain, Belgie had in 2008 al 294,74 miljard staatsschuld, de Belg heeft per hoofd velen meer schuld dan de Nederlander. De Belgen zijn niet voor niks het 2e griekenland aan het worden.

Door Tweakers user PcDealer, donderdag 24 november 2011 14:19

Kain schreef op woensdag 23 november 2011 @ 18:48:
De hardwerkende zelfstandige Belg heeft zo'n mentaliteit. Ze betalen het meeste belasting en zorgen ervoor dat ons sociaal model behouden blijft. Probleem is dat die Belgen een regering nodig hebben.
Ik dacht dat de werkgeverslasten het hoger waren dan in Nederland en dat daarmee het sociale stelsel betaald wordt.

Door Tweakers user Joindry, donderdag 24 november 2011 14:44

PcDealer schreef op donderdag 24 november 2011 @ 14:19:
[...]

Ik dacht dat de werkgeverslasten het hoger waren dan in Nederland en dat daarmee het sociale stelsel betaald wordt.
Dat zegt ie toch niet, de individuele belastingen zijn het hoogste in België. Ik houd van mijn brutoloon net geen 60% over netto en ben zeker géén grootverdiener.

@luiestudent, kain zei toch ook Vlaanderen en niet België, waar denk je dat de wrevel vandaan komt. Al tientallen jaren werkt vlaanderen zich uit de naad hun schulden af te betalen. Om daar op in te slagen in 2008. Maar door de steeds dieper wordende put van Wallonië merk je dat niet eens meer op in de Belgische balans.

Laat ons gewoon één ding duidelijk ziin. België is een mand met rotte appels die intussen al 20 jaar staat te rotten...
Decenia van luiheid, lafheid en quickwins zijn de oorzaken van de malaise die nu niemand nog kan ontkennen. De vorige x aantal vlaamse en federale regeringen zijn gevallen over minder dan nu moet beslist worden. En zure appels waar men in moet bijten.
Niemand heeft de moed een regering te vormen, omdat het intussen 1.5j vingerwijzen en belachelijk maken is.

Ik ben 100% pro België, maar momenteel schaam ik mij echt over onze politici. Maar het ligt niet in onze aard om te klagen en tentjes te zetten aan gebouwen enzo... Wij werken noest door omdat we ook geloven dat onze individuele inspanning ons zal sparen van de gevolgen die het nationale debacle uitstrooit.

Zo even genoeg appel spreekwijzen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2011 14:45]Door temp, donderdag 24 november 2011 21:08

Tja het belgische onderwijs is niet al te best.

Door Tweakers user YellowOnline, donderdag 24 november 2011 21:17

Dooievriend schreef op donderdag 24 november 2011 @ 10:44:
[...]

Ach komaan, we hebben toch meer gemeen dan met Congo, Wallonië, China, Indië en eigenlijk de rest van de wereld.

(...)
I beg to differ. Aangezien ik Nederland, Vlaanderen en Wallonië gewoond heb; nu al jaren in Brussel woon en daarnaast ook al wat van de wereld gezien heb - ook Congo en Indië trouwens :+ - denk ik wel uit ervaring te kunnen spreken.

Natuurlijk hebben de Vlamingen meer gemeen met de Nederlanders dan met de meeste andere Europese landen en zeker dan met verre exotische landen. Maar met Wallonië? No way, de Vlamingen hebben meer gemeen met Wallonië dan met Nederland. Cultuur stopt niet bij een taalgrens of een landsgrens: Vlamingen hebben meer gemeen met een Noord-Brabander dan met een Fries, maar eveneens meer gemeen met een Fransman uit Nord-Pas-de-Calais dan met een Fries.

Maar goed, het ging over Wallonië en Nederland. Laten we beginnen met Nederland. Cultuur hebben we al niet gemeen. Behalve Clouseau en Studio 100 - en de hoofdredacteur van NRC - is er bijzonder weinig culturele doorstroming van Vlaanderen naar Nederland. Voor de meeste Nederlanders is Vlaanderen een exotisme, een plek waar toevallig ook een taaltje gesproken wordt dat tot de Nederlandse taalgroep hoort. Literatuur uit Vlaanderen is in Nederland niet gekend, noch muziek behoudens enkele uitzonderingen à la dEUS die nota bene in het Engels zingen. Omgekeerd is het er ook niet op aan het verbeteren: tot eind jaren 80 werd in Vlaanderen nog druk naar de Nederlandse televisie gekeken en naar de Nederlandse piraatradio's die uitzendden vanop de Noordzee geluisterd, maar sinds de komst van de commerciële zenders (met name VTM in 1989) is de interesse van Vlaanderen in Nederland ook weggeëbt.

Omdat het Randstads de de facto officiële Nederlandse taal is verstaan Vlamingen zonder problemen nog steeds de Nederlanders. Maar omgekeerd? De doorsnee Gelderlander verstaat mijn 'schoon Vlaams', de taal van Louis Paul Boon en Hugo Claus, dus geen echt dialect, niet. Ik moet overschakelen naar een soort vereenvoudigd AN opdat ze me zouden verstaan. Grotendeels omdat de Nederlanders een veel beperktere woordenschat hebben dan de Vlamingen. Hier zijn historische redenen voor, oa. de grotere nadruk op de Nederlandse taal in het Vlaamse onderwijs ten gevolge van de onderdrukking van het Nederlands in België (vroeger). In Nederland heeft men daarentegen de houding gehad van "we zijn Nederlander dus we kennen al Nederlands". Een spijtige zaak vind ik persoonlijk.

Oei, mijn reactie is al uit de kluiten gewassen en ik ben nog niet begonnen over beleefdheid, eten, zaken en wonen - vier andere culturele thema's waarin Vlamingen en Nederlanders op aggregaatniveau een heel andere mening over hebben. Tot mijn spijt ga ik mezelf hier kort aan de lijn houden en even overspringen naar de Walen.

Er zijn stereotypes in Belgenland: de Walen zijn corrupter en hebben werkschuwe neigingen. Ze zijn daarentegen wel goeie levensgenieters of, om het in het Frans te zeggen, des bon-vivants. Over Vlamingen wordt daan weer gezegd dat ze achterbaks en onverdraagzaam zijn, maar dan wel harde werkers. Weet je wat? Deze stereotypen kloppen ook (niet op individueel niveau natuurlijk). Maar de doorsnee Vlaming is nog steeds corrupter en een betere levensgenieter dan de doorsnee Nederlander, en de doorsnee Waal is nog altijd een betere werker en een stuk achterbakser dan een doorsnee Fransman. Een ander vaak aangehaald verschil, nl. de ideologische breuklijn tussen Vlaanderen en Wallonië, die bestaat evenzeer binnen Wallonië als binnen Vlaanderen en is geen exclusiviteit tussen de twee landsdelen (als ik gemakkelijkheidshalve Brussel even buiten beschouwing laat).

Meh, ik heb eigenlijk alle coherentie in deze beknopte reactie verloren en ze is al te lang. Misschien moet ik zelf eens over dit thema bloggen - op het risico een heleboel Vlamingen én Nederlanders op hun tenen te trappen - zodat ik het allemaal wat logischer en uitgebreider kan vertellen.

Voor de persoonlijke noot: in het hartje van de Ardennen kon ik als Belg stukken beter aarden dan toen ik in Zuid-Holland woonde. Ik heb Nederland goed leren kennen - in positieve zin overigens - maar ben toch blij naar België teruggekeerd te zijn.

Edit: Oh ja, geen justify-tags in reacties :(

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2011 21:18]


Door Tweakers user iThinkSo, donderdag 24 november 2011 21:19

DonnieYen schreef op woensdag 23 november 2011 @ 19:59:
Ik laat mij geld overigens niet rollen in Nederland, maar in een andere land, dus ik steun meer de economie van een andere land hahaha }>
Owkeey... dat was scarry! Op het moment dat ik je hahaha las, kwam er echt precies op dat moment een hahaha voorbij in me nummer... (Utopia-Holymen, 6:26)

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 24 november 2011 23:36

In tegenstelling tot een aantal conflicten in andere landen (tussen bepaalde groepen) hebben de meeste Vlamingen geen hekel aan de Walen. En omgekeerd ook helemaal niet.
(en dan bedoel ik in vergelijking met bijvoorbeeld de strijd tussen katholieken en protestanten in Ierland en dat soort conflicten waar vaak geweld gebruikt word, of kijk naar de ETA)

We dragen ze geen slecht hart toe. We zijn immers allen Belgen. (vooral als de Rode Duivels moeten voetballen)
En inderdaad, er zijn ook veel dingen die we gemeen hebben met de Walen en de meer Franse cultuur. Alleen de taal zaal altijd het grootste struikelblok blijven.
Ik zou niet zomaar voor een onafhankelijk Vlaanderen zijn. Het liefst blijft België gewoon België en lossen we ons problemen op.
Maar als je over de politieke impasse nadenkt dan vallen er toch wel wat dingen op.

1- Ons politiek systeem is nodeloos complex.
2- We hebben te veel regeringen en er werken teveel Belgen voor de regering.
3- België is een federaal land zonder federale politieke partijen! Bizar
4- Vlamingen stemmen voor Vlaamse partijen en Walen voor Waalse partijen
5- Op federaal niveau moet er dus altijd een compromis gevonden worden tussen twee grote stootblokken
6- En na jaren en jaren zit het nu HELEMAAL vast en ontbreekt elke spoor van wederzijds vertrouwen.
7- Ondertussen word rechts steeds populairder en dat is in principe niet zo erg maar wel gevaarlijk in verband met onderbuikgevoelen en zo.
8- Nog een geluk dat de nieuwste generatie Belgen, generatie Apathie is.
9- Al staat hun huis in brand, zolang het internet werkt en er stoom in de ipod is geven ze er geen ene fuck om.
10- Die komen dus niet zo snel protesterend de straat op en dat is goed en niet goed.

Enfin, als Brussel niet de hoofdstad van Europa was was het hier al lang misgegaan.
Ik denk dat het nog zo ver gaat komen dat Europa de macht in België gaat proberen over te nemen. En als de nood ons aan de lippen staat en we op zondag morgen niet meer ons gazon kunnen maaien en zullen wij Belgen uiteindelijk wel akkoord gaan met onze Redders.

En we zullen we er naar kijken en het toelaten. Want het enige wat wij jonge Vlamingen tegenwoordig doen is oproepen tot actie op facebook en voor de rest op onze luie Vlaamse apathische reet blijven zitten.
Of in een extreem geval een bordje maken met de tekst: Ik ben zo boos dat ik een bordje heb gemaakt.
http://i.imgur.com/p8h50.jpg

Dat Vlamingen en Walen altijd een compromis moeten sluiten om te kunnen regeren op federaal niveau is aan de ene kant goed.
Aan de andere kan zouden we ondertussen toch over die verschillen moeten kunnen heen kijken.

Waarom geen federale partij voor Vlamingen en Walen?
Waar het niet gaat om; ik ben Vlaming kies mij of ik ben een Waal kies mij:
Maar, ik heb het beste idee voor België, Vlamingen en Walen stem of mij.
Of liever fuck het onderscheid tussen Vlamingen en Walen, Belgen stem op mij!

Maar dat onderscheid is er gewoon.
Verschillende talen en dus verschillende mediabedrijven en kranten en tv-zenders en websites en dan heb je al genoeg dingen opgenoemd die België gewoon zeer duidelijk verdelen in twee groepen mensen.
Namelijk vrouwen en manen. Nederlandstalige en Franstalige. (Duitsers niet vergeten, die hebben het trouwens nog het beste in ons land)

En dan de politiek. Wat wij hier al jaren doen doen ze nu sinds een tijdje ook populair in de Nederlands politiek. Keihard op de man spelen ipv de man los te zien van het idee zoals het hoort.

Ook een klootzak of een meestal vrij dom persoon kan een goed idee hebben.
Maar in België word er zo vaak zo persoonlijk gespeeld en mede dankzij Wilders hebben we dat ook in Nederland. Dat is misschien wel leuk om naar te kijken maar politiek gezien eigenlijk waardeloos.

Mensen die overal kritiek op hebben maar zelf geen goede oplossingen kunnen verzinnen moeten NIET de politiek in.

Maar ja, zo zijn de Vlamingen nu eenmaal wel een beetje.
Pas op het is aan het veranderen met de jeugd en internet en zo.
De invloed van Nederland begint hier ook wel stilletjes aan zijn ding te doen.
Misschien ook de reden dat ik dit op een Nederlandse website aan het schrijven ben en niet een Vlaamse terwijl wij OOK trage computers hebben die getweakt moeten worden.
Maar de oprichters van tweakers.be zijn het nooit eens geworden over de kleur van de achtergrond van de website.
De ene wou groen en de andere rood en uiteindelijk sloten ze een compromis met geel.
Maar toen de website opstartte heeft de ene toch gewoon zijn zin gedaan en voor rood gekozen. En toen trok de ander de stekker er uit.
Vlamingen die een conflict hebben praten dat zelden uit.
Publiek gezien zijn ze daarna wel weer dikke vriendjes maar van binnen zal de één vaak wachten op het juiste moment om de andere een dolk in de rug te steken.
In Nederland word er lekker assertief en brutaal tegen elkaar geschreeuwd maar als het weer koek en ei is dan is het ook koek en ei en halen ze samen een patatje of breken dronken en al schreeuwend een bushokje af.

Vlamingen vertrouwen elkaar niet op heel er veel niveaus.
Over Walen kan ik niks zeggen. Ik ken ze niet, heb er nooit gewoond en spreek de taal niet.
Over moslims kan ik wel iets zeggen in Vlaanderen.
Die geven mij dus altijd een lift. Zit je dan tussen een snor en twee tenten. Maar in ieder geval verplaats je je voorwaarts in de richting waar je moet zijn.
Brusselaars zijn ook een ras apart.
Dat is zo'n smeltkroes van culturen geworden, die hebben al lang geleerd om elkaar niet te beoordelen voor men elkander leert kennen. Als je elkaar in Brussel niet verstaat is dat geen probleem. Er zijn genoeg mensen in de buurt die je willen helpen om elkaar wel te verstaan.

Vlaanderen bij Nederland, Wallonië bij Frankrijk en Brussel als eigen staat en hoofdstad van Europa?
Mag van mij, als elke regio en elke individuele persoon daar mee kan leven en zijn levenskwaliteit niet te veel word aangepast.
Maar de kans dat we met zijn allen opgaan in één groot globaal Europa is VEEEEEL groter.
Over een jaar of 10-20 is er op internet al geen taal probleem meer omdat alles in realtime vertaald kan worden tussen de talen of omdat iedereen één gemeenschappelijke taal heeft. In reallife gaat dat ook nog wel gebeuren.
En als we elkaar allemaal kunnen verstaan word heel de wereld één.
En zoals goed gebruik voorschrijft is het eerste wat we dan gaan doen, de joden uitroeien. :(

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 november 2011 00:15]


Door Tweakers user Joindry, vrijdag 25 november 2011 08:20

Vergeet dan de Roma zigeuners niet :X

België is zo een rot land geworden dat zelfs die vrijwillig vertrokken zijn uit België.
Maar goed alle gekheid op een stokje. België is gewoon land met menings- en cultuurverschillen. Net zoals ieder ander land in de wereld. Het enige verschil is dat het spel hier al lang en bijzonder hard (zoals Kain ook al zei) en persoonlijk gespeeld wordt. Ons complex systeem maakt ons zelfs progressief. Aan alle landen die nog vast zitten aan een 19de eeuwse politieke structuur en die oordelen over België, FY. Als je niet poogt, kan je niet slagen.
De belgische grondwet was, net zoals ons huidig politiek systeem is, voor op de norm. Maar de landen die nu hardst over ons oordelen, zijn wel altijd de eerste om schaamteloos te kopiëren wat wel goedloopt. Onze grondwet , is dé basis geweest van grondwethervormingen en nieuwe grondwetten in veel landen over de hele wereld, sinds 1832.

Ik beschouw België gewoon als "Patiënt zero", if not handled correctly, it will spread and reap havoc all over the world.

So fuck you France, fucka you Germany, fucka you Mongowia and fucka you whale.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 november 2011 08:22]


Door crisis, vrijdag 25 november 2011 08:53

Wel grappig om te lezen wat voor wereldvreemd beeld belgen hebben van de buitenwereld. Nederlanders, Fransen, Duitsers, ze zijn allemaal arrogant en luidruchtig in de ogen van de belg.

Hebben belgen er ooit wel eens bij stil gestaan dat de rest misschien niet arrogant en luidruchtig is maar dat de belg stil en onderdanig is met een minderwaardigheidscomplex?

Door Tweakers user Joindry, vrijdag 25 november 2011 09:58

crisis schreef op vrijdag 25 november 2011 @ 08:53:
Wel grappig om te lezen wat voor wereldvreemd beeld belgen hebben van de buitenwereld. Nederlanders, Fransen, Duitsers, ze zijn allemaal arrogant en luidruchtig in de ogen van de belg.

Hebben belgen er ooit wel eens bij stil gestaan dat de rest misschien niet arrogant en luidruchtig is maar dat de belg stil en onderdanig is met een minderwaardigheidscomplex?
http://www.allamericanblo...oads/double-facepalm1.jpg

Door www.treatbacterialinfecti, zaterdag 18 januari 2014 03:11

I can't hear anything over the sound of how awesome this article is.

Door stock option trading soft, dinsdag 21 januari 2014 08:35

This post has helped me think things through

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.