Forever Al1, cause I blew up the Earth. Versie twee.

Door Kain_niaK op woensdag 19 oktober 2011 02:15 - Reacties (11)
Categorie: Muziek, Views: 2.700

{EAV_BLOG_VER:b21b504fab0ae9c3}

Er zit momenteel 17 uur werk, volgens de "project info" van mijn sequencer.
Van 2 minuten bij versie 1 (vorige nummer had nog een loop van 60 seconden) is het nummer nu 5 minuten lang. Ik heb geluisterd naar het advies van loewie1984 en vanaf 2:17 wat meer nadruk gelegd op de baslijn. Ik heb ook de beat wat veranderd.
Op 3:12 het eerste praktische gebruik van een nieuwe techniek van een soort van vocoding/ talk box om met je stem de bas te beïnvloeden.
Synths zijn van 0 geprogrammeerd in Omnisphere en Trilian met wat gebruik van samples (ms-20 voor de bas)
Drums zijn Stylus RMX. Behalve de effecten van de VSTi's zelf heb ik nog Multiband compressing, EQ, limiter voor side chain compression, delay en Guitar Rig 3 gebruikt.

Begin is gemaakt.
Nu eerst de tekst af krijgen en een zanger vinden.
Als ik eenmaal goede vocalen heb zal het nummer voor een groot deel veranderen en hopelijk niet meer zo repetitief zijn als nu het geval is.
Misschien breid ik de baslijntjes en de melodietjes nog wat uit zodat daar ook meer variatie in is.
Alle advies hoe jij persoonlijk denkt dat dit beter kan worden of wat je graag in een elektronisch dansnummer hoort is welkom.
Thx for listening ! :)


Omdat soundcloud soms de dynamiek van je nummer wat veranderd hier ook een download link naar de mp3 --> https://rapidshare.com/fi...p_te_Earth_verie2_mp3.mp3

Op vraag van Whyte heb ik een versie opgenomen op 123 bpm in plaats van op 140. Misschien toch eens kijken of wat tragere ritmes niet beter zijn voor dit nummer. --> https://rapidshare.com/fi...versieWhyte_123_bpm_2.mp3

Volgende: Battlefield 3 al om 17 uur vandaag spelen? Ik laat je zien HOE!!!!!!!!! 10-'11 Battlefield 3 al om 17 uur vandaag spelen? Ik laat je zien HOE!!!!!!!!!
Volgende: Ok, snel dan. Een sneaklisten van mijn nieuwste muziek nummer in ontwikkeling. 10-'11 Ok, snel dan. Een sneaklisten van mijn nieuwste muziek nummer in ontwikkeling.

Reacties


Door Tweakers user wheez50, woensdag 19 oktober 2011 03:24

project informatie -->projectinformatie. Waarom? Omdat ik moeite had de zin te begrijpen. 'T is prima dat je je zinnen niet helemaal uitschrijft, maar als je als lezer er niet helemaal inzit (ik kwam vanuit supergeleiders via het GoT bmwtopic hier...) geeft het los schrijven van samengestelde woorden vreemde effecten. Kan ook aan het tijdstip liggen :)

Nu ga ik luisteren...
edit: klinkt erg lekker. Eerste deel: bas is wat kaal. En in het bas/subbasgedeelte mis ik dynamiek. Misschien de bas uitbreiden met een component van een octaaf lager? Tweede deel is heel interessant. Aan het eind heeft de bas veel meer karakter dan in het eerste deel. In het laatste deel wordt het heel onrustig, maar dat past wel. Op het eind lijkt er ineens veel meer subbas in te zitten (en het eindigt er heel lekker mee.

Al met al leuk nummer. Doet me denken aan oude trackerliedjes (unreal e.v.a.)

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 oktober 2011 03:30]


Door Tweakers user Airdack, woensdag 19 oktober 2011 08:20

Ik vind het supergoed klinken! Doet me lekker denken aan oudere games, maar toch ook met wat modernere invloeden ertussen :)

Door Tweakers user fotografie999, woensdag 19 oktober 2011 09:15

Ik zou nog even kijken naar 3:15 (het donkere stukje) en ik zelf vind die flipjes niet mooi (4:20-4:21) en (4:30-4:33) (4:35-4:36)

Voor de rest klinkt het super!

Door Tweakers user loewie1984, woensdag 19 oktober 2011 09:47

Ik heb hem geluisterd en het begint een geheel te worden. Al vind ik de deuntjes wat te wispelturig zeg maar. De intro vind ik nog steeds super vet. Toch mis ik vanaf 2:17 nog steeds een goede bassline. Ook zou je zeg maar het gedeelte wat 'tintelt' (vanaf 1:50) nog wat verder kunnen aandikken meer dynamiek geven. Wat is je intentie eigenlijk met de plaat? Welk genre richt je je? Het voicebox stukje is ook wel aardig. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Door Tweakers user HyperBart, woensdag 19 oktober 2011 10:00

Leuk liedje bij een promo filmpje van een feestje of een bedrijf, of presentatie van een nieuw product op een beurs ofzo... Ook wel leuk als achtergrondmuziek, de bijkomende geluidjes vanaf zo 1:25 vind ik wel leuk, net op het juiste moment als het wat begint te vervelen ;)

Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 19 oktober 2011 13:45

fotografie999 schreef op woensdag 19 oktober 2011 @ 09:15:
Ik zou nog even kijken naar 3:15 (het donkere stukje) en ik zelf vind die flipjes niet mooi (4:20-4:21) en (4:30-4:33) (4:35-4:36)

Voor de rest klinkt het super!
Ja die flipjes moeten er zeker nog uit want die zijn lelijk en niet op het ritme.
Het komt door de Chaos Designer van Stylus RMX. Die kan je drums wat levendiger maken door random effecten toe te passen in de drums. Probleem is dat elke keer als ik in mijn sequencer de track afspeel het net iets anders klinkt.
Ik moet dus een aantal keren na elkaar de hele track afspelen en dan als alle random effecten goed zijn dit als midi file opnemen. Vervolgens kan ik die dan bewerken om de flipjes er uit te halen en dan voer ik die file terug in de Chaos Designer zodat de track nu altijd het zelfde is als ik het afspeel.

Ik haal ze er dus zeker uit want ze storen en zijn niet mooi.


Vanaf 3:15 komt het geluid inderdaad te snel op. Dat moet ik trager maken.
En die bass vocal geluiden moet natuurlijk echte tekst worden (of samensmelten met tekst) en dat stuk moet een tragere opbouw krijgen.
Ook in het laatste gedeelte is er nog een extra synth die op komt.
Die patch heet Kainoquence en die heb ik in het begin van het jaar gemaakt.
Het is een ontzettend old school bruut trance geluidje dat heel levendig is.
Hier de uitleg hoe ik hem gemaakt heb --> http://www.youtube.com/watch?v=jn5y6rOSa98

Maar hij komt nog niet goed genoeg uit de verf.

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 oktober 2011 13:49]


Door Tweakers user GiantLeap, woensdag 19 oktober 2011 15:06

Die tune vanaf 1:50 is echt goed:D. Keep up :D .

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 oktober 2011 15:10]


Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 19 oktober 2011 15:10

MHz schreef op woensdag 19 oktober 2011 @ 15:06:
Die tune vanaf 1:50 is echt heerlijk :D
Thx ! Dat zijn nu de reacties die ik graag hoor! Wie niet :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 oktober 2011 15:11]


Door Keischa, zondag 29 december 2013 20:31

The honsety of your posting shines through

Door low cost liability insura, vrijdag 17 januari 2014 19:39

Finding this post solves a problem for me. Thanks!

Door forex trading market, maandag 20 januari 2014 05:10

Appreciation for this information is over 9000-thank you!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.