Strijk trio - korte compositie

Door Kain_niaK op woensdag 21 augustus 2019 19:52 - Reacties (5)
Categorie: Muziek, Views: 655

Volgende: Ik ben rijk nu. 24-08 Ik ben rijk nu.
Volgende: Alt season en BCH 14-08 Alt season en BCH

Reacties


Door Tweakers user i-chat, woensdag 21 augustus 2019 23:48

Ik vind het eigenlijk best heel erg goed klinken,

Er is echter iets dat me vreselijk stoort, er lijkt een fout in te zitten waarbij je tussen +/- 0:21 en ruwweg 0:40 in de tenor partij duidelijk te horen is dat er op toetsen en niet op snaren wordt gespeeld, op andere momenten bijv: tussen 0:00 en 0:17 maar ook heel goed tussen 0:48 en 1:05 laat je de tonen wel heel mooi strijken.

Het is echter in het voorvernoemde stuk zo over-aanwezig dat het de rest eigenlijk vergalt.

Ik vind het een heldhaftige poging en zou het graag eens uitgevoerd horen worden door een echt strijkers trio.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 22 augustus 2019 03:04

i-chat schreef op woensdag 21 augustus 2019 @ 23:48:
Ik vind het eigenlijk best heel erg goed klinken,

Er is echter iets dat me vreselijk stoort, er lijkt een fout in te zitten waarbij je tussen +/- 0:21 en ruwweg 0:40 in de tenor partij duidelijk te horen is dat er op toetsen en niet op snaren wordt gespeeld, op andere momenten bijv: tussen 0:00 en 0:17 maar ook heel goed tussen 0:48 en 1:05 laat je de tonen wel heel mooi strijken.

Het is echter in het voorvernoemde stuk zo over-aanwezig dat het de rest eigenlijk vergalt.

Ik vind het een heldhaftige poging en zou het graag eens uitgevoerd horen worden door een echt strijkers trio.
Ja op de sneller stukken spelen, dan strijkt het niet echt meer. Maar ik heb daar nog geen oplossing voor gevonden.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 22 augustus 2019 10:51

Met nabewerking zou je een heel klein beetje fades kunnen gebruiken om de toon net niet helemaal zuiver te laten beginnen. als je speelt doe je dat denk ik met een heek korte aanslag van de lagere toon ... maar je zegt zelf al het gaat eigenlijk te snel om het met aanslagen te doen.

Ik heb al jaren niet meer gespeeld maar zelfs toen ik nog dagelijks oefende zou ik dat denk ik niet hebben gekund. het is jammer want het verpest het gevoel van een verder enorm meeslepend stukje.

Door Tweakers user Eagle Creek, vrijdag 23 augustus 2019 18:20

Heerlijk! Got more of this?

Door Tweakers user Kain_niaK, vrijdag 23 augustus 2019 19:14

Nou genoeg composities die nog in mijn hoofd zitten maar nog niet veel uitgewerkt op deze manier. Deze misschien? https://soundcloud.com/matthijsbos/de-koning-komt

Die is in compositie nu al twee keer zo lang en af (eindelijk switch van mineur naar majeur gevonden) maar heb de rest nog niet uitgewerkt met strings.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.