Alt season en BCH

Door Kain_niaK op woensdag 14 augustus 2019 09:40 - Reacties (14)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 1.803

Het ziet er naar uit dat twee jaar na de BTC/BCH fork dat alle investeerders die BTC over BCH kozen hun BTC hebben ingewisselt nu. Ik denk dat de bodem BTC/BCH ratio bereikt is.


https://i.imgur.com/HFdU7Uzl.png


En ook dat er een stevige kans is dat BCH alt season gaat leiden. Ripple en litecoin bieden nauwelijks niks extra aan tov Bitcoin. Ripple is veel te centraal en alle miljarden ripples zijn nooit gemined geweest. Charlie Lee zegt dat Litecoin ontwikkeling is bijna volledig dood is, litecoin is niks meer dan een pure close van Bitcoin die niks anders doen dan Bitcoin code overneemt, zonder te innoveren.

Dan heb je nog Ethereum die wel innoveert en dingen aanbied die Bitcoin niet aanbied. ECR-20 tokens doen het veel en veel beter dan Omni tokens met uitzondering van Tether natuurlijk. Tether is momenteel ook aan het verhuizen, weg van Omni omdat het gevaar bestaat dat wanneer er weer rond de 400 000 tx per dag gedaan worden Tether transacties ook onbetaalbaar worden, (elke Tether actie is een tx op de Bitcoin blockchain en daar moet een fee voor betaald worden)

Bitcoin Cash heeft wel innoveert. Er word steeds meer overgenomen code van Bitcoin Core vervangen, (veel van die code is trouwens ook door mensen geschreven die nu voor Bitcoin Cash code), CTOR is actief. Mempool validatie draait nu op code die parallel kan lopen. Bitcoin Cash blokken kunnen gebruik maken van een 100 op 1 compressie waar Bitcoin Core nauwelijks 2 op 1 haalt. Cashshuffle is een beter werkende versie van coinjoin, maar coinjoin is niet te betalen op BTC. Een centrale mixer gebruiken is goedkoper dan coinjoin met alle risico's van dien. Cashfushion is het volgende wat er zit aan te komen om de privacy voor Bitcoin Cash gebruikers groot te maken.

De SLP tokens zijn net flink van start gegaan met mijn spice token en de honest stable coin die het momenteel het beste doen. Mocht er een dikke bullrun komen waar mensen weer flink veel tokens gaan komen dan is de kans groter dat men SLP tokens koopt dan OMNI tokens. En ook Ethereum tokens kunnen erg duur worden mocht Ethereum weer meer dan een miljoen tx per dag gaan doen.

De eerste games die gebruik maken van SLP tokens zitten er ook aan te komen. Check dees. Realmx.

Dat is een game waar de game assets SLP tokens zijn. Dat wil dus zeggen dat het mogelijk is om een soort van world of warcraft te maken waar je loot op de Bitcoin Cash chain staat en je dus volledig eigenaar bent van je loot. Je kunt je loot dan naar je eigen wallet sturen door een SLP transactie te maken. En dus ook je loot decentraal gaan verhandelen. Dat heeft wel voordelen tegenover een centraal systeem. Geeft spelers veel meer controle en de ontwikkelaar van de game iets minder.

Games die SLP tokens gaan gebruiken kunnen een zekerheid aanbieden dat de prijs voor het sturen van zo een token niet afhangt van hoeveel mensen het systeem gebruiken. Ethereum en Bitcoin Core hebben al laten zien dat ze dat NIET kunnen. Dat maakt in de toekomst wel een verschil. Een cryptokitties scenario op Bitcoin Cash kan niet gebeuren. 8 million tx per dag is momenteel al mogelijk zonder verdere centralisatie (dat heeft de schalingstest van een jaar geleden al laten zien) en alles is bijna klaar om dat nog verder te vermeerderen.

(orphan rates hangen af van de delay tussen een gevonde blok en wanneer de andere miners dit blok krijgen. De formule is 1 - e-t/600 waar t de gemiddelde propagatie tijd is in seconden)

Mocht Bitcoin Cash een growspurt in tx zien de komenden jaren dan komt er natuurlijk ook meer geld beschikbaar voor devs en zul je meer devs hebben die helpen om verder te schalen. Met CTOR actief is de weg klaar naar blokken van 100 MB die maar 1 MB aan data verbruiken op het netwerk. Dit maakt 40 miljoen tx per dag mogelijk zonder verdere centralisatie. Zelfs bij het aller optimistische groei scenario is 40 miljoen tx per dag echt wel goed voor de komende 7 jaar, waarschijnlijk zelfs 10 jaar. 40 miljoen tx laat het 10 miljoen mensen toe om elke dag de Bitcoin Cash blockchain 4 keer te gebruiken. Zoiets is onmogelijk bij Bitcoin Core, tenzij deze regels worden aangepast in de code


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
-static const unsigned int MAX_BLOCK_SIZE = 1000000;
+static const unsigned int TX_PER_MINUTE = 1400;
+static const unsigned int TX_AVG_SIZE_GUESS = 256;
+static const unsigned int MAX_BLOCK_SIZE =
+   TX_PER_MINUTE * TX_AVG_SIZE_GUESS * 10 * 2;
 static const unsigned int MAX_BLOCK_SIZE_GEN = MAX_BLOCK_SIZE/2;
 static const int MAX_BLOCK_SIGOPS = MAX_BLOCK_SIZE/50;
 static const int64 COIN = 100000000;Deze regel maakt het gewoon onmogelijk voor Bitcoin gebruik om te groeien, omdat miners niet elke tx meer in een block kunnen stoppen en dus de tx kiezen met de hoogste fees. (want meer winst) Dit zorgt ervoor dat gebruikers tegen elkaar moeten gaan opbieden. En omdat je niet weet welk bod een andere gebruiker in de toekomst maakt (5% van de tijd duurt het een uur voor een Bitcoin block ipv 10 minuten) weet je ook niet hoe hoog je eigen bod moet zijn. Dit zorgt voor veel onzekerheid. De ene dag is de fee 1 cent, de andere dag een euro.

Kun je voorstellen dat mensen alleen op zondag hun boodschappen doen, omdat het anders te duur is om je betaalkaart te gebruiken?

Volgende: Strijk trio - korte compositie 21-08 Strijk trio - korte compositie
Volgende: TechnoChill 13-08 TechnoChill

Reacties
Door Tweakers user gravit0n_, woensdag 14 augustus 2019 19:18

Helaas, de werkelijkheid heeft dit bericht alweer ingehaald.

Door Tweakers user Biersteker, woensdag 14 augustus 2019 19:26

die patch werkt sowieso niet (meer).

Satoshi was ook behoorlijk tegen ;)

https://bitcointalk.org/i...ic=1347.msg15139#msg15139

Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 14 augustus 2019 22:06

Hij was helemaal niet tegen. https://bitcointalk.org/i...ic=1347.msg15366#msg15366

Hij zei alleen: als jij de enige bent op het netwerk die dit doen dan word je afgesloten van de rest van het netwerk. Als iedereen het doet is het geen probleem.

Snap jij dan zelf niet dat iets met een regel die maar een maximaal aantal transacties per dag toe laat daar nooit overheen kan groeien?

Wil jij dan dat Bitcoin altijd maar 400 000 tx per dag blijft? Dan kunnen er nooit meer dan een paar honderd duizend mensen in de wereld Bitcoin gebruiken.

Door Tweakers user Noob_Saibot, donderdag 15 augustus 2019 08:33

*GAAP*

Hou toch op met die onzin, opgeblazen hype, verloren zaak te promoten (indirect).
Ga toch lekker in die (doodgebloed) crypto currencie forums posten.


https://www.youtube.com/watch?v=YHjYt6Jm5j8

Door Tweakers user 0.0, donderdag 15 augustus 2019 09:31

Kain_niaK schreef op woensdag 14 augustus 2019 @ 22:06:
[...]
Wil jij dan dat Bitcoin altijd maar 400 000 tx per dag blijft? Dan kunnen er nooit meer dan een paar honderd duizend mensen in de wereld Bitcoin gebruiken.
Als ik hier kijk dan zie ik at er op 02/05/2019 452,000 transacties zijn geweest, en op 14/12/2017 zelfs 490,000 transacties.

Hier dezelfde grafiek.

Lijkt dus dat er geen beperking van 400,000 tx per dag zijn?
Ik zit totaal niet in de hele cryptocurrency wereld maar vind het wel interessant.
Maar hier lijkt het dus dat deze statement van jou onjuist zijn.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 15 augustus 2019 10:20

0.0 schreef op donderdag 15 augustus 2019 @ 09:31:
[...]


Als ik hier kijk dan zie ik at er op 02/05/2019 452,000 transacties zijn geweest, en op 14/12/2017 zelfs 490,000 transacties.

Hier dezelfde grafiek.

Lijkt dus dat er geen beperking van 400,000 tx per dag zijn?
Ik zit totaal niet in de hele cryptocurrency wereld maar vind het wel interessant.
Maar hier lijkt het dus dat deze statement van jou onjuist zijn.
Het is een limiet op byte grote, namelijk 1 MB. De allersimpelste transactie is ongeveer 192 bytes maar een transactie kan ook 400 or 500 or 1000 bytes zijn als er meerdere inputs in dezelfde transactie zitten. Later is er ook nog de segwit softfork gekomen. Die laat in theory bij 100% segwit gebruk (wat in de praktijk niet gehaald kan worden) 2 miljoen transacties per dag toe. (2 MB)
https://tweakimg.net/g/if/comments/button_submit.png

Ik gebruikte 400 000 per dag omdat dat ongeveer het gemiddelde van de bovengrens is. Om het simpel te houden.

[Reactie gewijzigd op donderdag 15 augustus 2019 11:05]


Door Tweakers user OverSoft, donderdag 15 augustus 2019 15:13

En daarom is er het lightning network, maar daar kunnen die BCHers en BSVers niet zo goed tegen, want [INSERT RANDOM UNTRUE STATEMENT HERE].

Maar laten we daar vooral maar even overheen skippen.
En laten we ook maar gelijk over het feit heen skippen dat er NUL ontwikkeling wordt gedaan op het gebied van BCH.

Maar ach, je hebt nou eenmaal een zak met BCH die continu minder waard aan het worden is en die je moet pumpen...

Door Tweakers user RMX, vrijdag 16 augustus 2019 08:13

BCH.
De grootste scam munt allertijden.
Met Mongoloide Matthijs als scammer voorop.

Get a life

Door Tweakers user 571Pro, vrijdag 16 augustus 2019 10:44

Veel "het is mogelijk", "er is kans", "als"... dus gewoon persoonlijke speculatie ;)
En zolang de coins nergens aan gekoppeld zijn zoals goud waarde etc en te volatile zijn gaat niemand dit gebruiken als betaalmiddel op zondag bij de bakker. Want als je brood gisteren €1,5 was, vandaag €0,75 en morgen €3... waarop je nog eens 5% transactie kosten moet betalen... schiet dit niet erg op

Door Tweakers user Richh, vrijdag 16 augustus 2019 12:29

Holy crap, dit is gewoon feiten ontkennen!
Het ziet er naar uit dat twee jaar na de BTC/BCH fork dat alle investeerders die BTC over BCH kozen hun BTC hebben ingewisselt nu.
Het omgekeerde is waar! BTC dominance is vrijwel teruggegroeid naar de dominance vóór 2017. Het is juist overduidelijk dat iedereen z'n BCH heeft ingeleverd voor BTC.
En ook dat er een stevige kans is dat BCH alt season gaat leiden.
Niks wijst daarop.

De rest is een poging tot technisch meepraten over BCH-fan-blogjes, terwijl je daar duidelijk niet zelf de kennis van hebt. Je zou een goede manager zijn, dat wel :+

Door Tweakers user Richh, vrijdag 16 augustus 2019 12:33

571Pro schreef op vrijdag 16 augustus 2019 @ 10:44:
En zolang de coins nergens aan gekoppeld zijn zoals goud waarde
Jij betaalt zeker in euro's? :+
Je weet dat de goudstandaard al jaren geleden is losgelaten?
OverSoft schreef op donderdag 15 augustus 2019 @ 15:13:
En daarom is er het lightning network, maar daar kunnen die BCHers en BSVers niet zo goed tegen, want [INSERT RANDOM UNTRUE STATEMENT HERE].

Maar laten we daar vooral maar even overheen skippen.
En laten we ook maar gelijk over het feit heen skippen dat er NUL ontwikkeling wordt gedaan op het gebied van BCH.

Maar ach, je hebt nou eenmaal een zak met BCH die continu minder waard aan het worden is en die je moet pumpen...
^ Dit, precies dit.
0.0 schreef op donderdag 15 augustus 2019 @ 09:31:
[...]


Als ik hier kijk dan zie ik at er op 02/05/2019 452,000 transacties zijn geweest, en op 14/12/2017 zelfs 490,000 transacties.

Hier dezelfde grafiek.

Lijkt dus dat er geen beperking van 400,000 tx per dag zijn?
Ik zit totaal niet in de hele cryptocurrency wereld maar vind het wel interessant.
Maar hier lijkt het dus dat deze statement van jou onjuist zijn.
Dat statement is inderdaad onjuist, dat kan iedere n00b gewoon zelf verifiëren.

Door Tweakers user Kain_niaK, vrijdag 16 augustus 2019 15:02

Richh schreef op vrijdag 16 augustus 2019 @ 12:33:
[...]

Jij betaalt zeker in euro's? :+
Je weet dat de goudstandaard al jaren geleden is losgelaten?


[...]

^ Dit, precies dit.


[...]

Dat statement is inderdaad onjuist, dat kan iedere n00b gewoon zelf verifiëren.
Ik zei dat de bovengrens ongeveer 400 000 tx per dag is in de praktijk. Kun je hier heel duidelijk zien, https://bitinfocharts.com...bitcoin-transactions.html

Die grens word niet rechtstreeks bepaald door de regel van 1 MB (en 1 MB segwit) maar wel onrechtstreeks door het feit dat als je er te dicht tegen aan komt zitten de fees meteen zo hoog worden dat er steeds minder mensen een transactie willen maken of kunnen maken.

Als je bijvoorbeeld 100 euro verspreid hebt over 20 UTXO's dan kan het bij een fee van 10 euro al onmogelijk worden om je 100 euro nog te verzenden omdat je fees moet betalen voor 20 utxo's ipv 1 en dan neemt meer bytes in beslag.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 augustus 2019 18:34]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.