Bitcoin is weer traag.

Door Kain_niaK op zondag 7 april 2019 07:09 - Reacties (7)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 2.956

Bitcoin is weer traag.
Dat komt omdat over 20% van de Bitcoin blocken gevuld zijn met data van Veriblock.
Chronos legt het uit.

Is dit de wraak van Jef Garzik? Garzik is door de Bitcoin Core devs verschillende keren belachelijk gemaakt en vernedert en gepest.

Een van de gevolgen is dat de bcore blockchain nu weer helemaal vol zit want die kan minder data per 10 minuten verwerken dan een 3 en half inch floppy drive uit de jaren stilletjes.

De gevolgen zijn dat mensen die dit niet weten en geen software hebben die de toekomst kan voorspellen dus moeten wachten tot er geen mensen meer voor hun zijn.

Dus als je onlangs een Bitcoin transactie gemaakt heb en het duurde langer dan 10 minuten voor je een confirmatie had. Het komt door veriblock.

Natuurlijk is dit niet de schuld van veriblock. Het is de schuld van een regel code in de Bitcoin Core repo.

Die plaats een limit van 400 000 tx per dag op Bitcoin.

Dat kun je goed zien op deze grafiek.

https://i.imgur.com/irDq24Zm.png


Er is absoluut geen enkele reden om die limiet ER NIET af te halen. Een grote groep Bitcoin devs, en Bitcoin bedrijven en miners heeft dit in Augustus 2017 gedaan.

Toen is Bitcoin ge splitst in bcash en bcore. Of Bitcoin Cash en Bitcoin Core. Het is dus maar de vraag of Veriblock wel mogelijk is op Bitcoin Core. Het zou kunnen dat ze uiteindelijk gedwongen worden om naar Bitcoin Cash te gaan.

Bitcoin Cash kan momenteel zo een 6 miljoen transacties per dag verwerken. Dat is 15 keer de capaciteit van Bitcoin Core.

Het is ook mogelijk dat Jef Garzik dit opzettelijk doet om terug te pesten. Blijkbaar heeft bcore een grote zwakte en dat is dat je het andere gebruikers het leven zuur kunt maken gewoon door heel veel transactie te maken. Mocht een overheid Bitcoin willen plat leggen hoeven ze dus geen ASIC's te kopen of jaren bezig zijn om een heel groot miners netwerk te bouwen. Gewoon Bitcoin kopen en dan 400 000tx per dag maken. Dat kost de overheid dan wel miljoenen per dag, maar de overheid kan geld printen en met dat geld gewoon Bitcoin opkopen. De prijs gaat dan omhoog tot niemand met kan handelen omdat je dan 1000 dollar per transactie moet betalen. De overheid hoeft dan niet te wachten om eerst 50 of 60 exahash te pakken te krijgen. (4 exahash = energie van de hoverdamn)

En de prijs van Bitcoin Cash is dus weer flink omhoog gegaan. En ook de hashrate en de transactie. Bitcoin Cash verwerkt de overflow van transactie. Wanneer Bitcoin Core weer eens stopt met het goed functioneren (denk aan december 2017, toen er meer dan 200 000 transacties in de mempool zaten). dan zijn er altijd mensen die hun transacties annuleren en Bitcoin Cash gaan gebruiken,

Bitcoin Cash is even goed ondersteunt als Bitcoin Core. Bitpay, de grootste Bitcoin betalings provider ondersteunt het.

Dus voor de mensen maakt het niks uit. Bitcoin Cash is gewoon sneller en goedkoper.


Ook zijn er mensen die op het Lightning Netwerk zitten aan het klagen over het feit dat de balans die voor hun beschikbaar is, kleiner word om dat de software altijd balans moet reserveren voor het sluiten van een LN kanaal. Daar is een transactie voor nodig, en als die 1 dollar kost ben je dus een dollar van je LN balans kwijt.

LN is dus ook helemaal geen oplossing om toch meer dan 400 000 tx per dag te doen.

Er zijn ook veel andere muntjes zoals Nano en litecoin, die sneller en goedkoper dan bcore zijn. Die hebben wel niet een ASIC netwerk dat zo groot en sterk is als dat van bcash en bcore.

Het grote probleem wat bcore nu heeft is dat de bcore devs geen ASICs hebben. De devs hebben namelijk gezegd dat ASICS het netwerk niet veilig houden. Alleen gewone gebruikers zoals jou en mij houden volgens hun het netwerk veilig met hun computer die geen schrijfrechten hebben tot de Bitcoin blockchain.

Dat klopt natuurlijk van geen meter en de gevolgen zullen nu door de gebruikers gedragen worden die nog niet zijn overgeschakelt naar bcash.

Bitcoin Core zit helemaal vast nu. De ontwikkeling van de software, daar is sinds 2015 eigenlijk niks meer aan gebeurt.

Bitcoin Core heeft GEEN.

- CTOR

- Graphene

-Xthinner

-Extreme Thin Blocks

- Schnorr signatures.

Het heeft wel

- Segwit

- Replace By Fee

Maar of dat nu goede features zijn is nog maar de vraag. Het enige wat Segwit eigenlijk mogelijk maakt is het Lightning Netwerk. Replace By Fee zorgt er voor dat je je eigen transacties ongedaan kunt maken door een nieuwe transactie te maken met een hogere fee.

Laatst is er zo een Bitcoin ATM in Canada berooft geweest.

Bitcoin Core belooft functionaliteit die het in de praktijk niet waar kan maken. En de gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Zoals de praktijk laat zien.

Volgende: Bitcoin Cash blocks met 99.54% compressie. 08-04 Bitcoin Cash blocks met 99.54% compressie.
Volgende: 'k ben een jazzband gestart. 06-04 'k ben een jazzband gestart.

Reacties


Door Tweakers user STFU, zondag 7 april 2019 16:40

Correctie: de overheid kan geen geld printen. Anders zouden er ook geen staatsschuld of bezuinigingen bestaan.

Centrale banken kunnen geld printen. Echter centrale banken staan los van de overheid. Zelfs in de meeste bananenrepublieken.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 7 april 2019 17:20

Overheid geeft centrale banken een mandaat.

Door Tweakers user STFU, zondag 7 april 2019 21:40

Kain_niaK schreef op zondag 7 april 2019 @ 17:20:
Overheid geeft centrale banken een mandaat.
Klopt, maar dat betekent nog niet dat de overheid geld kan printen voor eigen gebruik. Dat gebeurt nagenoeg nergens.

Door Tweakers user Michael van S, maandag 8 april 2019 11:36

Kain_niaK schreef op zondag 7 april 2019 @ 17:20:
Overheid geeft centrale banken een mandaat.
Een mandaat om vrij geld te printen? Dacht het niet.

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 8 april 2019 11:43

STFU schreef op zondag 7 april 2019 @ 21:40:
[...]
Klopt, maar dat betekent nog niet dat de overheid geld kan printen voor eigen gebruik. Dat gebeurt nagenoeg nergens.
Maar wel om geld in de economie te pompen. De Europese overheid heeft de centrale europese bank toestemming geven om 600 miljard euro per maand te printen. Ik weet niet of dat nog altijd aan de hand is. Het zogenoemde "quantitative easing."

[Reactie gewijzigd op maandag 8 april 2019 11:43]


Door Tweakers user JohnnyBNL, woensdag 10 april 2019 19:35

Bitcoin is weer traag, maar zal wel het meeste waard blijven.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 11 april 2019 00:59

JohnnyBNL schreef op woensdag 10 april 2019 @ 19:35:
Bitcoin is weer traag, maar zal wel het meeste waard blijven.
Natuurlijk niet. Als Bitcoin zich niet weet aan te passen aan wat de markt wil dan zal Bitcoin uiteindelijk niet meer de coin zijn die de hoogste prijs heeft. Jij doet net alsof Bitcoin heilig is en dat het in de stenen geschreven staat dat Bitcoin altijd bovenaan staat.
Myspace was toch echt eerder dan facebook maar heeft het niet gehaald.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 april 2019 01:00]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.