De waarheid over Canada's grootste Bitcoin exchange, QuadrigaCX

Door Kain_niaK op maandag 4 februari 2019 22:45 - Reacties (19)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 3.163disclaimer: Ik werk voor https://coinspice.io/

Topic op Tweakers.net --> nieuws: Cryptobeurs QuadrigaCX kan niet bij 120 miljoen euro aan valuta na do...

Analyse van de blockchain. --> https://medium.com/@zeror...coin-wallets-19d3a375d389


QuadrigaCX is een jaar geleden Ethereum ter waarde van 13 miljoen USD kwijt geraakt door een programmeerfout.

De eigenaren beweren dat er 120 miljoen euro aan crypto vast zit in de cold wallets voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Echter deze kunnen niet gevonden worden. Het is nochtans eenvoudig voor de eigenaren om hun gebruikers de addresses door te geven zodat iedereen het kan controleren. Dit zou hun verhaal bevestigen.
offtopic:
Een hot wallet is een wallet op een computer die met het internet verbonden is. Een cold wallet staat op een offline computer. Crypto exchanges hebben geautomatiseerde systemen zodat withdrawals van hot wallets automatisch worden uitgevoerd. Maar als een hot wallet bijna leeg is dan is er een menselijke interactie nodig tussen de offline and online computer om coins van de cold naar de hot wallet te sturen. En de software zal ook automatisch coins van de hot naar de cold wallet sturen als er teveel coins in de hot wallet zit. Dit word gedaan zodat als een hacker toegang tot de computersystemen krijgen ze niet bij alle coins kunnen. Airgapped systemen zijn niet 100% waterdicht (vraag maar aan de Iraniërs met Stuxnet) maar zijn wel duizenden keren veiliger dan een systeem dat 24/24 op internet aangesloten is.

Behalve privacy coins zoals monero zijn cryptocurrencies 100% transparent. De blockchain zijn open documenten die op computers van honderd duizenden mensen staan. Het analyseren en het volgen van de flow van de coins is niet altijd makkelijk maar wel altijd mogelijk. Tenzij je een coin zoals monero hebt.

De Canadese Bitcoin gemeenschap (waar ik zelf ook bij hoor) heeft al een eerste voorlopige analyse gedaan. Je kunt het report hier lezen. Deze analyses is mogelijk geweest door een aan group gebruikers van QuadrigaCX de gebruikte adressen voor withdrawal and deposits te vragen. Als je genoeg informatie hebt dan kan een groot genoeg gedeelte van de coins gevolgd worden.
De voorlopige conclusie van https://www.reddit.com/user/Randomshortdude is deze:
  • Er kunnen geen cold wallets gevonden worden
  • Het ziet er naar uit dat Quadriga deposits van hun gebruikers gebruikte om withdraws van hun andere gebruikers uit te kunnen voeren.
  • Quadriga heeft nog steeds toegang tot hun Bitcoin holdings want er worden nog steeds coins verstuurd
  • Het ziet er naar uit dat het aantal Bitcoin in bezig van QuadrigaCX’s een stuk kleiner is dan Jennifer Robertson heeft gerapporteerd (vrouw van de CEO Gerrald Cotten. Deze Gerry Cotten zou zogezegd gestorven zijn in India) aan de Canadese rechtbank
  • In sommige van de gevallen waar klanten de laatste 6 maanden lang moesten wachten op hun withdraws blijkt dat te zijn omdat Quadriga gewoon de crypto niet had en moest wachten op deposits van andere.
  • Na deze analyse, is de auteur van mening dat QuadrigaCX niet eerlijk is geweest. Hun uitspraken staan in fel contrast met wat de blockchain laat zien.
Persoonlijk heb ik nooit QuadrigaCX hier in Canada gebruikt. De laatste exchange die ik gebruikt heb om crypto te verkopen naar CAD was nTrust (die zijn gekocht door nChain en toen gesloten). Daarna waren er lokaal en online genoeg betrouwbare mensen om al mijn crypto rechtstreeks te verkopen, zonder een exchange nodig te moeten hebben.

Ik heb een vriend die een kleine miner is (Canadese stroom is vrij goedkoop. hier ongeveer 5 usd cent per KW) en die Quadriga CX veel gebruikt heeft. Hij is gelukkig niks kwijt geraakt. Ken ook iemand online (alleen zijn handle, niet persoonlijk) in de Bitcoin Cash gemeenschap die een crypto ter waarde van een miljoen CAD is kwijt geraakt. Maar die zit al in Bitcoin als miner sinds 2010, dus die overleeft het wel.

Mijn mening? Ik denk dat de kans groot is dat na de fout met het Ethereum contract the exchange niet meer kredietwaardig was. De Bitcoin bear markt was toen al gestart. Het is lastig om een exchange overeind te houden als er minder en minder gelden binnen komen ALS JE DE BOEL AAN HET BEDONDEREN BENT. Ze hebben dus een jaar lang klanten met de gelden van andere klanten betaald. Het verhaal rond het sterven van Gerrald Cotten is erg verdacht. Hij heeft 2 weken voor zijn dood zijn testament geschreven waarin hij 100 000 CAD heeft nagelaten aan zijn twee chihuahuas

Ik geloof dus helemaal niet dat hij echt dood is. Als hij genoeg crypto van zijn klanten heeft gestolen en omgezet in monero (dat niet te traceren valt zoals Bitcoin) dan kan hij nu de rest van zijn leven als rijk man doorbrengen, maar moet wel de hele tijd over zijn schouder heen kijken.

Het is echter nog vroeg in het onderzoek naar de exchange. Er zal wel een rechtszaak plaatsvinden in Canada uiteindelijk en hopelijk komt de waarheid boven water.

En voor de rest als er mensen hier zijn die ook crypto op Nederlandse exchanges hebben staan en denken dat ze veilig zijn. Cryptocurrency exchanges zijn voornamelijke zwarte dozen met bijna geen regulatie of aansprakelijkheid. Het gaat goed, tot het mis gaat. Want snel rijk worden zonder te moeten werken is een leuke droom maar in werkelijkheid is er 1% van de slimmerikken die er rijk mee word op de kosten van 99% die er geld mee verliest.

Maar ik gebruik het om rechtstreeks mijn muziek en ander creatief werk mee te verkopen zonder youtube nodig te hebben of spotify of wat dan ook. Dat vind ik helemaal top. Maar het zou wel leuk zijn als de andere mensen in het wereld het nu eens als geld gaan behandelen en niet als "leuk-snel-rijk-worden" materiaal. Want ondertussen moet ik nog steeds mijn crypto verkopen voor CAD om eten mee te kopen. Maar het zou een stuk makkelijker zijn als ik dat rechtstreeks kan doen.

Volgende: Buitenaards Signaal 2 (met video) 07-02 Buitenaards Signaal 2 (met video)
Volgende: Ik was kort te zien in The Kindness Diaries aflevering over Red Deer. 04-02 Ik was kort te zien in The Kindness Diaries aflevering over Red Deer.

Reacties
Door Tweakers user TommyboyNL, dinsdag 5 februari 2019 16:48

Nee hoor, ik heb een érg leuk bedrag overgehouden aan de verkoop van mijn échte Bitcoins.

Door Tweakers user nintendo69, woensdag 6 februari 2019 10:02

Crypto is één grote scam!

Door Tweakers user TommyboyNL, woensdag 6 februari 2019 10:06

Crypto zelf op zich niet, maar mensen die voor hun eigen gewin het evangelie van 1 specifieke coin promoten zijn scammers.

Door Tweakers user LOTG, woensdag 6 februari 2019 10:41

TommyboyNL schreef op dinsdag 5 februari 2019 @ 16:48:
[...]

Nee hoor, ik heb een érg leuk bedrag overgehouden aan de verkoop van mijn échte Bitcoins.
Is dit niet juist tegen het principe in? Je bent constant aan het roepen dat het een betaal middel is en vervolgens heb je een leuk bedrag overgehouden aan de verkoop.

Dat is gewoon het hele probleem. 99% van de crypto coins zijn een compleet nutteloos betaalmiddel en worden alleen gebruikt voor speculatie. Hierdoor zal het dus ook nooit een algeheel geaccepteerd betaal middel worden, tenzij men hier vanaf stapt maar tegen die tijd zijn ze ook niets meer waard.

Door Tweakers user TommyboyNL, woensdag 6 februari 2019 10:56

LOTG schreef op woensdag 6 februari 2019 @ 10:41:
[...]

Is dit niet juist tegen het principe in? Je bent constant aan het roepen dat het een betaal middel is en vervolgens heb je een leuk bedrag overgehouden aan de verkoop.
Je verwart mij met Scheermeneer 2.0 ;) Het zal mij aan mijn achterwerk oxideren met welk doel iemand zich bezig houdt met cryptocoins. Of dat nou als regulier betaalmiddel is, speculatie, zwarte markt, ransom bij cryptolockers, of whatever is.

Door Tweakers user 3x3, woensdag 6 februari 2019 11:01

90% van alle andere crypto's en crypto-dealers zijn ponzi scemes.. maar nee de mijne niet! de mijne niet!

Door Tweakers user Drardollan, woensdag 6 februari 2019 13:33

Wat moet het heerlijk zijn om de waarheid in pacht te hebben. Om vervolgens te zeggen : "ik geloof".

Dan weet je dus niets. Want dan had je wel gezegd "ik weet".

Door Tweakers user TommyboyNL, woensdag 6 februari 2019 15:27

3x3 schreef op woensdag 6 februari 2019 @ 11:01:
90% van alle andere crypto's en crypto-dealers zijn ponzi scemes.. maar nee de mijne niet! de mijne niet!
Klinkt bijna alsof je het over religie hebt: Alle goden zijn verzinsels en mensen die erin geloven heidenen... Behalve mijn god! Mijn god bestaat wel!


Door Tweakers user falconhunter, donderdag 7 februari 2019 12:18

zwarte markt, ransom bij cryptolockers, of whatever is.
In elke geval ben je dus niet een van die mensen die ontkennen dat bc de currency van de onderwereld is. Het faciliteren daarvan is natuurlijk wel discutabel.

Door Tweakers user TommyboyNL, donderdag 7 februari 2019 12:51

falconhunter schreef op donderdag 7 februari 2019 @ 12:18:
[...]


In elke geval ben je dus niet een van die mensen die ontkennen dat bc de currency van de onderwereld is. Het faciliteren daarvan is natuurlijk wel discutabel.
Dat zelfde kan je zeggen over cash geld, dat is ook érg populair in de onderwereld omdat het lastig te tracken is. Is het fasciliteren van cash betalingen dan ook discutabel?

Door Tweakers user twilightschild, donderdag 7 februari 2019 14:55

Kan iemand mij uitleggen waarom het nodig is om Kain_niaK op het moment dat hij niet bitcoin cash of religie pusht, tóch af te zeiken alsof hij dat wel doet?
Komt dit van dezelfde personen die onder de andere blogs altijd om het hardst roepen dat hij eens over iets anders dan bitcoin cash moet schrijven?


Door Tweakers user TommyboyNL, donderdag 7 februari 2019 21:58

twilightschild schreef op donderdag 7 februari 2019 @ 14:55:
Kan iemand mij uitleggen waarom het nodig is om Kain_niaK op het moment dat hij niet bitcoin cash of religie pusht, tóch af te zeiken alsof hij dat wel doet?
Komt dit van dezelfde personen die onder de andere blogs altijd om het hardst roepen dat hij eens over iets anders dan bitcoin cash moet schrijven?
In zijn blogposts waar hij niet overduidelijk een agenda of andere onzin pusht, wordt gewoon normaal gereageerd hoor:
Kain_niaK en de output van zijn kop: Ik was kort te zien in The Kindness Diar...
Kain_niaK en de output van zijn kop: Nieuwe (trance) muziek!

Door Tweakers user twilightschild, vrijdag 8 februari 2019 13:11

Het is me een beetje onduidelijke wat je wilt zeggen. Heb ik iets subtiels gemist en pusht hij in deze blof wél bitcoin cash of religie dan? Of mag hij inmiddels niet meer opmerken dat hij graag zou zien dat crypto gebruikt wordt als betaalmiddel in plaats van een beleggingsobject zonder doelwit te worden van ongeinspireerde, peroonlijke aanvallen? Of geldt dat als hij überhaubt over crypto blogt?

Door Tweakers user downtime, zondag 10 februari 2019 12:02

Het verhaal rond het sterven van Gerrald Cotten is erg verdacht. Hij heeft 2 weken voor zijn dood zijn testament geschreven waarin hij 100 000 CAD heeft nagelaten aan zijn twee chihuahuas

Ik geloof dus helemaal niet dat hij echt dood is. Als hij genoeg crypto van zijn klanten heeft gestolen en omgezet in monero (dat niet te traceren valt zoals Bitcoin) dan kan hij nu de rest van zijn leven als rijk man doorbrengen, maar moet wel de hele tijd over zijn schouder heen kijken.
Ik mis nogal wat belangrijke informatie en ik begrijp dan ook niet waar je dat vandaan haalt. Hij zou in India aan een ziekte overleden zijn. Normaal gesproken wordt je lichaam dan gerepatrieerd naar je eigen land en wordt nog een identificatie gedaan voordat je begraven of gecremeerd wordt. Is het lichaam zoek?

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 10 februari 2019 13:41

http://archive.is/acHDA#selection-2565.0-2565.369

Er loopt een gerechtelijk onderzoek.
Er is ook een certificaat van overlijden van india.

Maar niet erg betrouwbaar. Zijn naam is erop als Cottan gespeeld ipv Cotton. Daarbij kun je dit certificaat ook zelf generegen via deze website en formulier.

Ik heb ook een statement gezien van een Canadese begrafenisondernemer maar pas als iets in de rechtbank als bewijs word geaccepteerd is het pas enigszins betrouwbaar.

Daarbij is het erg verdacht dat hij zijn testament schrijft 2 weken voor zijn dood en klopt het verhaal rond Quadriga niet want vanaf alle addresses die bekend staan bij Quadriga te horen worden nog gewoon coins van verstuurd.

Ook blijft dat ze tien duizenden ETH naar shapeshift hebben gestuurd om op te zetten naar LTC en BTC. En dus misschien al een jaar lang niet meer solvent waren.

Maar goed, het is wachten op de rechtzaak nu.

Een ding is duidelijk, Quadriga heeft nauwelijks nog funds, iets van 1000 BTC. De honderden miljoenen die zo gezegt vast zitten op hun cold wallets bestaan helemaal niet.

En hun hot wallets worden nog altijd gedrained, ik denk niet dat er ook maar 1 BTC overblijft voor de rechzaak begint.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.