Het Begin Van Het Einde voor Tether.

Door Kain_niaK op vrijdag 21 december 2018 17:41 - Reacties (10)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 2.484

https://i.imgur.com/HaTtKMQm.png
Je kunt nu gokken op Bitfinex of ze inderdaad 2 miljard euro op een bankrekening hebben staan (die overheden niet in beslag nemen en banken niet bevriezen). Als je gokt dat ze die niet hebben en je gokt juist dan kun je een hoop Tether winnen maar die is dan wel niks meer waard ... :+

Als gokt dat ze die wel hebben dan ... ja wat win je dan eigenlijk? In principe gaat de prijs van Tether dan omhoog, maar waar komen die extra dollars dan vandaan? Heef Bitfinex dan meer dan 2 miljard op hun bankrekening staan?

Oh en als Tether er aan gaat krijg je een kettingreactie binnen het systeem van crypto currency exchanges. De meeste nieuwe stablecoins zijn gewoon gekocht met Tether. De enige uitzondering is DAI die effectief een mechanisme hebben om het stabiel te houden dat draait op Ethereum.

Deze ketting reactie kan binnen een hele korte tijd een groot deel van alle trader profits uitwissen. Het zal ook de koers van Bitcoin en andere crypto gigantisch naar beneden doen storen, geen excepties (zelfs niet voor BCH). Want er is tot nu toe ongeveer 6 miljard euro in crypto gestopt in totaal. En 2 miljard daarvan is Tether. Dus het zou zo maar 4 miljard kunnen zijn ipv 6 miljard wanneer Bitfinex heeft gelogen over het ontvangen van die 2 miljard. Het kan ook dat Bitfinex zelf euros heeft verdient met hun markt manipulatie maar dan hebben zij dus een deel van die 4 miljard in handen.

Ik waarschuw hier al een lange tijd voor. Maar iedereen vind mij een party poeper (hint; dit zijn de mensen die lekker veel geld aan het verdienen zijn en het niet leuk vinden dat ik hun toe wens dat ze dat niet meer kunnen)

Maar wie het laatste huilt huilt het ... droevigst?

Het woord is aan de specialisten in de comments. Dat zijn slimme gasten die doorgaans laten zien dat ze een brede en open kijk op de wereld hebben.

Volgende: Het Hoeft Niet Altijd Over Bitcoin Cash Te Gaan. 22-12 Het Hoeft Niet Altijd Over Bitcoin Cash Te Gaan.
Volgende: A Spicy Interview with Hayden Otto 21-12 A Spicy Interview with Hayden Otto

Reacties


Door Tweakers user Rifleshader, vrijdag 21 december 2018 18:02

Het klopt met Tether, daar heb ik ook al langere tijd mijn twijfels over. Toch is het zo wanneer Tether instort het een positief effect heeft op de prijs van BTC?

Omdat Tether 'USD' is en niet iedereen ineens naar dollars of een andere stablecoin kunnen gaan zal er ook veel naar BTC of andere valuta gaan. Bij een ineenstorting van Tether zal dus BTC omhoogknallen (tijdelijk in ieder geval). Dit gebeurde laatst ook toen iedereen dacht dat Tether ook niet meer te vertrouwen was.

Wat er op de lange termijn gaat gebeuren is dan maar de vraag, het valt of staat met het algehele vertrouwen in de markt.

Door Tweakers user Kain_niaK, vrijdag 21 december 2018 18:08

Wanneer Tether instort gaat de prijs van Bitcoin omhoog maar alleen op Bitfinex en op de andere exchanges die voornamelijk non fiat zijn. Net zoals de prijs van Bitcoin op MtGox omhoog ging toen MtGox aan het omvallen was.

De meer legitime exchanges zijn Kraken, Gemini en coinbase. Toch zal het vertrouwen een flinke deuk krijgen wanneer Tether onderuit gaat. En je zult zien dat er opnieuw een MtGox situatie zal onstaan waar sommige exchanges onderuit gaan en niet langer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Vele exchanges hebben ook Tether om de balansesn van hun klanten mee te decken en wanneer Tether onderuit gaat, gaat dat ook onderuit. Er zijn ook exchanges die beweren dat ze relaties hebben met banken maar waar je geen geld naar toe kunt sturen of geld van kunt krijgen.

Bitfinex laat momenteel niet toe om onder de 10 000 dollar uit te laten betalen. En ze hebben een fee van 3% op het doen van een wire transfer van Bitfinex hun bank. Bitfinex heeft wel banken maar die relaties zijn altijd al stroef geweest en ik vrees ervoor dat ze erg (misschien niet opzettelijk) betrokken zijn bij het witwassen van geld. Het vieze geld, daar word ergens in de wereld Bitcoin mee gekocht. Het schone geld heb je gewonnen met het traden van crypto. Je betaald er je belasting op en klaar is kees.

Dit is de hoofdreden dat Bitfinex alle amerikanen van hun site weert en als ze er achter komen dat je een amerikaan bent dan sluiten ze je account af.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 december 2018 18:08]


Door Tweakers user Rifleshader, vrijdag 21 december 2018 18:13

Dan zijn wij het eens inderdaad. Niemand had het over Tether toen iedere keer ineens BTC omhoog ging toen er 30 miljoen de markt op geduwd werd, het was toen ook al flink duidelijk dat de prijs van Bitcoin bijna geheel afhankelijk van Tether omhoog werd geduwd op Bitfinex.

Mijn wallet vind deze 'bear' market ook niet zo leuk, maar voor de gezondheid van de markt is het wel degelijk goed. Er waren veel projecten en exchanges die echt hun praktijken aan moesten passen (miljoenen vragen voor een listing bijvoorbeeld, gekkenwerk).

Door Tweakers user Kain_niaK, vrijdag 21 december 2018 19:16

Precies, maar ik ben bang dat we nog een stuk lager gaan. Na het in elkaar storen van MtGox ging de prijs terug van 1000 naar 200. De prijs was duizend omdat Mtgox coins begon op te kopen om zo de Bitcoin terug te krijgen die van hun gestolen waren, terwijl ze niemand hebben laten weten dat er coins gestolen werden. Van 200 naar 1000 was ongeveer 2 a 3 jaar. Dat was vrij natuurlijk. Van 1000 naar 20 000 terwijl grote bedrijven zoals Steam en Microsoft geen Bitcoin betalingen meer wouden ontvanges was helemaal niet natuurlijk. Dat was voornamelijk Tether die de prijs opblies.

Mocht Tether naar 0 gaan, dan wil dat zeggen dat de echte prijs van Bitcoin nooit 20 000 USD is geweest maar een mix tussen USD en Tether.

De hele markt moet er dan opnieuw achterkomen wat nu de waarde van Bitcoin is.

Dat is sowieso al een probleem. De metrics om te bepalen hoe veel waarde een coin nu zou moeten hebben ontbreekt een beetje.

En de volatiliteit van crypto is helemaal niet leuk voor het gebruik als geld, alleen leuk voor day traders en gamblers. Ik zou dus het liefst een crypto hebben die 10% per jaar groeit, niet 10% twee keer per dag op en neer.

Door Tweakers user Gomez12, maandag 24 december 2018 12:09

Kain_niaK schreef op vrijdag 21 december 2018 @ 19:16:
De hele markt moet er dan opnieuw achterkomen wat nu de waarde van Bitcoin is.

Dat is sowieso al een probleem. De metrics om te bepalen hoe veel waarde een coin nu zou moeten hebben ontbreekt een beetje.
Hoezo, de waarde is altijd geweest : Wat de gek ervoor geeft. Want het heeft geen impliciete waarde... En dat geldt voor alle crypto
En de volatiliteit van crypto is helemaal niet leuk voor het gebruik als geld
Er is ook geen enkele serieuze crypto opgezet om te gaan dienen als geld.

Door Tweakers user keesdewit, dinsdag 25 december 2018 00:28

Grappig om te zien dat iedereen het denk te weten. Ik heb al heel wat varianten voorbij zien komen. Mijn versie is simpel. Mensen zijn van natura dom. Als de koers zakt dan stappen ze massaal uit met verlies. Als de koers hoog staat dan denken ze altijd nog meer te kunnen vangen. Dat is waar de vermeende partypoeper zijn winsten vandaan haalt. Voor elke winnaar een verliezer.

Eigenlijk laat het zich bij crypto allemaal in één woord vatten. Emotie. Stel wij zetten een lege bloempot op tafel en stoppen er allemaal een tientje in. Hoe meer mensen dat doen hoe meer de bloempot waard wordt. Er liggen immers steeds meer tientjes in (bull market). Hoe meer de bloempot waard wordt hoe meer mensen zich gaan bedenken om hun deel (met winst) weer uit de bloempot te halen. Eén iemand haalt zijn deel er uit en de andere zitten zwetend te kijken alwaar de bloempot zienderogen in waarde aan het dalen is (bear market). Mensen lopen als schapen achterelkaar aan en het komt uiteindelijk tot dringen om nog iets uit de bloempot te krijgen. Dit herhaalt zich een paar keer totdat de laatste achterblijven in de hoop dat er weer een nieuwe groep mensen is die de bloempot wil verrijken. Het verhaal begint weet van voor af aan (cyclus)

Crypto in a nutshell

Door Tweakers user GiLuX, dinsdag 25 december 2018 02:37

bitcoin is in zijn geschiedenis al meerdere malen met 80% gekelderd om vervolgens weer met 10000% te stijgen ondanks alle geruchten en speculaties.

waarom zou het nu anders zijn?

Door Tweakers user Fly-guy, dinsdag 25 december 2018 10:19

GiLuX schreef op dinsdag 25 december 2018 @ 02:37:
bitcoin is in zijn geschiedenis al meerdere malen met 80% gekelderd om vervolgens weer met 10000% te stijgen ondanks alle geruchten en speculaties.

waarom zou het nu anders zijn?
Waarom zou het nu niet anders zijn?

Aanmelden, obligaties, etc zijn via allerlei manieren gelinkt aan de economie en als deze stijgt, stijgen zij mee.
Daarom kun je stellen dat op langere termijn aandelen blijven stijgen, ook na een crash (apocalyptische gebeurtenissen daargelaten).

Crypto is niet anders dan gokken, emotie en piramide constructie. Het enige wat aan crypto waarde geeft, is hoeveel de (potentiële) eigenaren er vertrouwen in hebben.
Dat maakt dat je geen echte voorspelling kunt doen die het niveau gok ontstijgt.
Misschien gaat het weer hard de lucht in en misschien komt het nooit meer boven de waarde van de chocolade munt die ik vroeger altijd van Sinterklaas kreeg.

Door Tweakers user PPie, dinsdag 25 december 2018 10:45

Ik dacht dat je de aandelenmarkt beschreef...
Ook daar is het voornamelijk emotie die de grote koerswijzigingen veroorzaken.

Door Tweakers user keesdewit, dinsdag 25 december 2018 11:08

PPie schreef op dinsdag 25 december 2018 @ 10:45:
[...]

Ik dacht dat je de aandelenmarkt beschreef...
Ook daar is het voornamelijk emotie die de grote koerswijzigingen veroorzaken.
Het lijkt er sterk op, maar de hebberigheid is wat groter bij crypto waardoor de fluctuaties (emoties) sterker zijn. Daarom gaan prijzen als ping pong open en neer.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.