Bitcoin Atomic Swaps

Door Kain_niaK op maandag 17 december 2018 14:16 - Reacties (5)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 2.327

In deze video laat Mark Lundeberg zijn fork zien van de Electron Cash wallet (Electron Cash is een fork van Electrum) waar je atomic swaps kunt doen tussen verschillende soorten crypto currency.

In dit geval laat hij zien hoe je met zijn software een atomic swap doet tussen BTC en BCH.

Atomic swaps gaan het mogelijk maken om meer crypto curreny trading te krijgen zonder dat je een centrale exchange nodig hebt.

Het toffe aan het traden van crypto op een decentralised manier is dat er minder manipulatie mogelijk is met wash trading. Wash trading op exchanges is alleen mogelijk wanneer het je absoluut geen geld kost om heel erg veel trades met jezelf toen.

Trades met atomic swaps worden on chain gedaan en dus zijn er onchain transacties voor nodig. Die kosten geld en kunnen dus niet zo goedkoop gefaket worden als wash trading on centralised exchanges.


Volgende: A Spicy Interview with Hayden Otto 21-12 A Spicy Interview with Hayden Otto
Volgende: 6 maanden geleden heb ik deze rant video over Bitcoin gemaakt. 09-12 6 maanden geleden heb ik deze rant video over Bitcoin gemaakt.

Reacties


Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 17 december 2018 14:22

BTC en BCH zijn toch beide Bitcoin?
Kan je een atomic swap maken met Ethereum, Zcash, Ripple, EOS, Monero?

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 17 december 2018 14:45

Atomic swaps kunnen in principe tussen alle crypto currencies gemaakt worden maar dan moet er wel iemand ondersteunde software schrijven voor elke mogelijke swap.
In dit geval heeft Mark B Lundeberg dus software geschreven die het mogelijk maakt voor BTC and BCH gebruikers om aan BTC vs BCH trading te doen op een decentrale manier.

Het hebben van het idee van atomic swaps is een ding, maar je moet ook een software implementatie schrijven.

Die software implementaties voor atomic swaps zijn nog nauwelijks geschreven. Nu is er dus eentje voor BTC en BCH gebruikers. BTC gebruikers die SPV wallets gebruiken zijn misschien al bekend met Electrum, Vermits deze software een fork is van Electrum zouden BTC en BCH gebruikers erg bekend moeten zijn met de interface.

Dit is dus super nuttige software voor BCH en BTC gebruikers. Het kan niet gebruikt worden voor swaps tussen andere crypto currencies. Daar zal een andere programmeur eerst implementatie voor moeten schrijven. Ik ken Mark en hij is alleen geïnteresseerd in Bitcoin.

Door Tweakers user Tweakez, dinsdag 18 december 2018 12:27

zucht.. vanaf heden ga ik jou blogs maar weg laten filteren door adblock. Beetje moe van dat gehype en alleen maar positieve bullcrap over Bitcoin, BCH en weet ik veel wat voor shit.. Net als je "Rant" video.. oh kijk mij nou ik kreeg 6 maanden geleden deze schijt over me heen, 'k heb ook die reddit gelezen en dat valt nog reuze mee, zoveel aandacht kreeg je daar namelijk niet ^_^.. maargoed! Jij lekker focus op je BCH en BTC.. maar 't word tijd dat je gewoon lekker ergens anders die meuk gaat delen..

Door Tweakers user LopendeVogel, dinsdag 18 december 2018 13:38

@Tweakez, had dat gedaan voordat je op de link klikte en je perse een negatieve reactie moest achterlaten.
Eerst dacht ik ook over Kain, come on kerel hou eens op.. Maar ipv dat ik nu zo over Kain denk, begin ik zo te denken over mensen als jou, hou eens op met die rot reacties of klik er niet op!

Net als dit artikel, ondanks dat ik al jarenlang (ik denk even lang als Kain) actief ben in dit wereldje, ik had deze Bitcoin Atomic Swaps (systeem) nog niet gezien. Kain heeft duidelijk verstand van Bitcoin en in zijn geval, vooral Bitcoin Cash.
Indien een tweaker deze blockchain technieken niet interessant vind, tsja hun probleem? Indien Kain niks met andere coins heeft (ik weet niet of dat zo is), dan is daar helemaal niks mis mee. Hij stort zich ''volledig'' in Bitcoin / Bitcoin Cash en geef hem eens ongelijk, het is een zeer interessante techniek en bovendien: eindelijk eens iets wat tweakers waardig is.

Als ik nu het cryptocurrency topic open, daar zitten vooral de mensen die er helemaal niks van begrijpen, dat topic heb ik al een flinke tijd geleden met veel liefde verlaten. Ps er zitten wel volgens mij 2 mensen die er redelijk veel verstand van hebben, de rest zijn allemaal ingestapt sinds de btc booming en snappen (kijkend naar hun reacties) helemaal niet wat ze aan het doen zijn.

Kain gaat een stap verder dan de nieuwkomers die niet meer weten dan hoe een exchange site werkt (joh, ik heb het de grootste computer leek van het land nog uit weten te leggen hoe het werkt), kain kijkt vooral naar de achterliggende techniek en hij gelooft erin.

BTC/BCH/ETH (noem maar een coin op) zal nooit iets worden wanneer je alleen maar mensen hebt zoals in het ''grote crypto'' topic van tweakers.net, zijn mensen die lui euro's proberen te verdienen, maar daar zal de cryptowereld niet groot van worden. Wel dankzij mensen als Kain :)

En inderdaad, ik heb ook weleens een woordenwisseling met Kain gehad die minder positief was (wel opbouwend), maar wat jij @tweakez en andere elke keer bij hem flikken, dat gaat pas te ver.

Door Tweakers user dutchinteldude, woensdag 19 december 2018 12:34

Er zijn goede en slechte blogs van Kain.

Tuurlijk niet iedereen kan sommige dingen waarderen , tuurlijk heb ook wel eens kritiek op zijn blog..maar andere keren toch best interessant.

En het is en blijft Kain zijn blog..kunt het lezen of niet.

Gewoon lekker doorgaan Kain..vooral blogs over muziek vind ik interessant :-)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.