Bitcoin Hash Collapse

Door Kain_niaK op dinsdag 20 november 2018 15:26 - Reacties (6)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 3.034

Tien jaar lang heeft de hashrate op het Bitcoin netwerk en later ook de SHA256 forks van Bitcoin (dat zijn momenteel BCH en BSV) een groei gezien.
Nu gaan we voor het eerst in 10 jaar zien wat er met het systeem gaat gebeuren tijdens een hash collapse.

Bitcoin word momenteel gemined met een kost per BTC van tussen de 3500 en 4500 dollar.
Maar er is net een nieuwe generatie van 7 nm miners uit. De miners die deze 7 nm niet als eerste en op tijd te pakken krijgen hebben geen enkele andere keuze momenteel dan het uitschakelen van al hun machines.
Laten we eens kijken naar de groei van Bitcoin zijn hashrate sinds het begin van het netwerk in 2009
https://i.imgur.com/bognEXql.png
Je ziet dat die in 2017 exponentieel is gaan groeien. Exponentiële systemen kunnen nooit zo blijven doorgroeien, onmogelijk. De hash rate op Bitcoin zal uiteindelijk een S curve vormen. Er zal ergens een plafond zijn. Ik denk niet dat we dat al bereikt hebben maar we zitten wel al boven tegen de top van de curve aan.
Nu met de rode cijfers op de crypto markets gaan we de grootste terugval in diffuculty zien op Bitcoin die we ooit gehad hebben. Daarna zal er wel herstel van hashrate komen, wanneer alles op 7 nm is overgeschakelt.
Ik verwacht een tijdelijke terugval naar ongeveer 30 exahash voor het hele systeem. Daarna herstel naar 40 exahash.
Dit betekend ook, in in ieder geval tijdelijk voor BTC dat er weer lange wachttijden komen en hogere fees. The difficulty retarget is een goede 2 weken van hier.
http://i.imgur.com/uhxSOYSl.png
Maar die word in blokken uitgedrukt. 2016 blokken. En wanneer erg veel hashrate verdwijnt in een korte tijd dan duurt het dus langer en langer voor je die 2016 blokken hebt. BCH heeft hier geen last van omdat zij geen fee market hebben waar gebruikers tegen elkaar moeten opbieden om in de nieuwe blokken terecht te komen. Ook heeft BCH een difficulty systeem dat elke blok aangepast word en niet pas elke 2016 blokken. BCH heeft blokken van 32 MB, dat wil zeggen dat ze hun mempool veel sneller leeg krijgen dan BTC.

Vermits er een grote propaganda campagne tegen BCH is opgezet verwacht ik dat veel mensen weer LTC gaan gebruiken om hun crypto van exchange naar exchange te sturen. Misschien een tip om wat LTC te kopen? Je kunt natuurlijk ook USDT gebruiken maar niet elke exchange ondersteunt dat.
Toch is er nu meer segwit en batching, dat helpt wel een beetje.
Median transactie fees zijn weer omhoog aan het gaan. En ik verwacht dat ze snel weer boven de 1dollar zitten.
http://i.imgur.com/OnIi7Kdl.png
Het online brengen van hash is niet makkelijk. De asics zijn makkelijk. Het is het vinden van stopcontacten dat het probleem is. Bitcoin mining zat op de peak op 6000 MW. Het komende jaar zal dat zeker terug vallen naar 5000MW of 4000 MW.

Alle hash die er dus is bijgekomen, vermits het soms wel een jaar kan duren voor je nieuwe data centre gebouwd is. Is er bijgekomen gebaseerd op de hoge pijzen van dec 2017.

De komend 5 jaar maak ik de voorspelling dat we niet boven de 100 exahahs gaan uitkomen alhoewel mijn voorspelling wel afhangt van het niet hebben van een grote fiat crisis. Het verschil tussen de kost prijs van het minen van een Bitcoin de de verkoopprijs bepaald uiteindelijk de hashrate. Maar je ziet in de wereld ook een tendens van steeds minder kern energie (Duitsland, Belgie), dit zal energie prijzen uiteindelijk doen stijgen.

Bitcoin is momenteel een groot gevecht voor controle tussen de USA en China. En ik ben benieuwd wie er gaat winnen. Ik denk de Chinese miners. Die zijn langzaam hun bedrijven allemaal uit China aan het halen want die snappen ook wel dat de Chinese overheid het wel leuk zou vinden wanneer de hele wereld gedwongen is om Bitcoin te gebruiken omdat het oude geld systeem in elkaar stort en de Chinese overheid 100% controle over de mining heeft.

Dat zou een verschrikkelijke wereld zijn. 99,99999% van de wereld denk dan dat Bitcoin het minst gemanipuleerde systeem in de wereld is terwijl de Chinese overheid het 100% controleert.

Volgende: Wat weten Amsterdammers over Bitcoin? 21-11 Wat weten Amsterdammers over Bitcoin?
Volgende: De Volledige Bitcoin Cash Hashwar Coinspice Stream. 16-11 De Volledige Bitcoin Cash Hashwar Coinspice Stream.

Reacties


Door Tweakers user Hakulaku, dinsdag 20 november 2018 20:29

Beetje onsamenhangend verhaal, leest niet lekker weg. Daarnaast USDT aanraden terwijl er nogal slechte berichtgeving omheen hangt...

Door Tweakers user Gomez12, woensdag 21 november 2018 10:17

Dat zou een verschrikkelijke wereld zijn. 99,99999% van de wereld denk dan dat Bitcoin het minst gemanipuleerde systeem in de wereld is terwijl de Chinese overheid het 100% controleert.
Hoe kom je bij die 99,99999%? BTC en zijn variaties is al sinds de oprichting juist een van de meest gemanipuleerde systemen in de wereld.

Door Tweakers user OverSoft, woensdag 21 november 2018 12:51

De hashwars tussen "jouw goden van BCH" zijn oorzaak van de drop in hashrate van BTC.
Zodra ze beiden overleden zijn (BCHABC en BCHSV) en al hun reserves op hebben gemaakt wordt de hashrate weer richting BTC gericht en loopt alles zoals normaal.

BCH heeft het zwaar te halen op dit moment en ik vind het hilarisch om te zien hoe beide scam partijen elkaar aan het afslachten zijn op punten waar ze eerst BTC probeerden aan te vallen.

(Overigens heb ik gister nog een tx gestuurd voor onder de 20 cent via BTC, maar ach...)

Door Tweakers user LOTG, woensdag 21 november 2018 16:06

Ik denk de Chinese miners. Die zijn langzaam hun bedrijven allemaal uit China aan het halen want die snappen ook wel dat de Chinese overheid het wel leuk zou vinden wanneer de hele wereld gedwongen is om Bitcoin te gebruiken omdat het oude geld systeem in elkaar stort en de Chinese overheid 100% controle over de mining heeft.
Het oude geld systeem in elkaar stort? Met die geweldige koers van crypto's zou ik eerder zeggen dat die in elkaar stort.

Kijk nu naar je eigen kindje Bitcoin Cash. Daar zijn nu ineens 2 varianten van. Dat wil je toch niet met een valuta dat er van vandaag op morgen ineens 2 varianten zijn.
U wilt brood kopen? Ja nee wij accepteren geen Frits coins alleen Henk coins. Jammer.

En dat je geld ineens de helft waard is willen veel mensen ook niet.

O, ja. Bitcoin is helemaal niet legaal in China.

Door Tweakers user Drardollan, woensdag 21 november 2018 16:47

Je lacht je toch kapot, duizenden en duizenden euro's aan stroom weg geflikkerd (wat kan het milieu ons schelen joh) en dan valt het van het ene moment op het andere uit elkaar.

Zie je al voor je dat je morgen EURO ABC en EURO DEF hebt. Nee meneer, u kunt hier geen brood kopen _O-

Door Tweakers user FrankAlexander, vrijdag 23 november 2018 09:52

Tulpenmanie anno 21e eeuw...

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.