175 euro voor de eerste pizza shop in Nairobi die Bitcoin Cash accepteert.

Door Kain_niaK op zondag 23 september 2018 12:37 - Reacties (4)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 5.332

Hoi, ik ben de manager van het BCHpizza project.
Via onze website, https://bchpizza.org, willen we adoptie van Bitcoin Cash als geld zo veel mogelijk aanmoedigen.
Mensen die wat meer activistisch ingesteld zijn, en echt willen proberen om de wereld te veranderen met Bitcoin, sturen Bitcoin Cash naar ons adres, 1PizzAnwr7ApFJC2dZWAGJoNyPKBQwSF4p
en laten ons weten op welke stad ze deze "beloning" willen plaatsen.
(daarna parkeren we het op 17FEke4PBi7MoBrAizxzdSxS6p4JWjqocH, wat iets veiliger is omdat het geen vanity gen adres is)

Dat kan via een email naar support@bchpizza.org, met daarin het id van de transactie.
Of door de naam van de stad te ondertekenen met je Bitcoin Cash adres. Op die manier kan er ook anoniem gedoneerd worden.
We hebben een aantal dagen geleden een mooie beloning binnen gekregen. 175 euro.
Echter hebben we geen email gekregen met de naam van een stad, of een ondertekend bericht.
in dat geval kiezen we zelf een stad uit.

https://i.imgur.com/3XP7yQx.png?2

En dus hebben we we Nairobi in Kenia gekozen. Een beloning van 175 euro zal in Nederland waarschijnlijk niet echt genoeg motivatie zijn voor een pizza shop om Bitcoin Cash ter gaan accepteren. In Kenia zal dat waarschijnlijk anders zijn!

Ook zijn er in Nairobi veel zuid Soedanezen. Dat land heeft momenteel grote problemen met zijn valuta.

De Bitcoin Cash gemeenschap is flink actief in Zuid-Soedan. Dit komt voornamelijk door de Soedanezen lost boys. Als je wilt weten waar dat over gaat, dan raad ik je de film "God Grew Tired of Us" aan.

Na een grote burger oorlog zijn er 20 000 Sudanese tieners en jonge mannen en vrouwen die asiel hebben gekregen in Canada en Amerika. Dat is nu al weer een tijdje geleden. En vele zijn de laatste jaren terug gegaan naar hun land. Zeker sinds de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan

Ook hier in Red Deer, Alberta, Canada waar ik woon is er een grote gemeenschap van mensen uit Sudan. Deze mensen steunen vaak financieel hun families in Zuid-Sudan. En die landen word vooral het mobiele betaalsysteem mpesa veel gebruikt, maar nu dus ook steeds meer cryptocurrency en dan vooral Bitcoin, Bitcoin Cash en Dash.

Vanuit Canada kun je rechstreeks van je computer iets van waarde naar je familie sturen. Met een transactie kost van onder de eurocent, en de Bitcoin Cash of Dash komt onmiddellijk aan.

En dus als we genoeg pizza plaatsen in Afrikaanse landen aansluiten, dan kun je vanuit Canada dus BCH sturen naar je familie die onmiddellijk gebruikt kan worden als geld. Er is geen enkel andere betaalsysteem in de wereld waarmee dat momenteel kan.

Ik heb dus contacten met mensen die momenteel in Sudan wonen. En ook een aantal in Nairobi. Die heb ik nodig om mij te helpen in contact te komen met eet tentjes die pizza verkopen.

We gaan ze proberen te overtuigen om Bitcoin Cash als betaling te accepteren voor hun eten. En de eerste pizza plaats die dat doet, die zal van ons 175 euro in Bitcoin Cash ontvangen.

En hopelijk zal de waarde daarvan nog stijgen, en niet te veel dalen. Want met Bitcoin Cash weet je het nooit. Het kan zo de ene dag, de helft minder waard zijn.

Maar als er een paar miljoen pizza plaatsen zijn die het als geld accepteren dan zal de vraag naar Bitcoin Cash er voor zorgen dat de markt prijs zich stabiliseert.

En als je er je loon in kunt ontvangen, en het gewoon als geld kunt gebruiken ... dan maakt de EUR/BCH koers niet meer uit.


Een pizza plaats per pizza plaats. We hopen in de komende 12 maanden, wereldwijd 100 pizza plaatsen te overtuigen om Bitcoin Cash native te gaan accepteren.

Dus meer dan bijvoorbeeld bij thuisbezorgd, daar kun je via thuisbezorgd wel met Bitcoin Cash betalen. Maar niet rechtstreeks in de winkels zelf, als je het zelf wilt gaan ophalen.

edit: We zijn ook net vermeld geweest in een video van Bitcoin.com

_/-\o_

Edit: Ik heb alle vervelend reacties even weggehaald en een meme in elkaar gestoken. Zo.

https://i.imgur.com/Zrml0o5.gif

Volgende: De Bitcoin Core Cult is Knettergek 24-09 De Bitcoin Core Cult is Knettergek
Volgende: 7 weetjes over de Bitcoin Bug 22-09 7 weetjes over de Bitcoin Bug

Reacties


Door Tweakers user TommyboyNL, dinsdag 25 september 2018 00:18

Beetje hypocriet van je dat je zelf ook geen geen enkele waarde hecht aan Bitcoin Cash als valuta, aangezien je het zelf overal en nergens om blijft rekenen naar fiat munteenheden.

Door Tweakers user Kain_niaK, dinsdag 25 september 2018 00:28

De functie van geld om aan te geven hoeveel iets waard is werd nog niet goed bij crypto. De markt waarde fluctueert te veel. Pas wanneer er vraag is naar crypto die duurzaam is, en dus niet alleen komt vanuit speculatie, zal de prijs stabilisieren.

Binnen de Bitcoin Gash gemeenschap praten we dus zo "Ik wil graag iemand huren voor deze internet job, ik betaal 10 dollar in BCH"

Wat is daar hypocriet aan?

Door Tweakers user TommyboyNL, dinsdag 25 september 2018 22:32

Dat je iemand dan net zo goed 10 dollar kan betalen via een normale bank, of paypal, of apple/google/samsung/ali pay, of weet ik veel welke betallingsdiensten er nog meer zijn.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 27 september 2018 12:25

Niet in Nairobi. We zijn met een globale currency bezig, Bitcoin Cash bestaat ook buiten Nederland. De voordelen hier zijn er nauwelijks omdat ons geld systeem goed werkt en wij goede toegang hebben tot internationale banking. In veel armere landen is dat wel anders.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 september 2018 12:26]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.