"Zelfs God kan deze boot niet doen zinken" Een inzicht in de typische Bitcoin hodler.

Door Kain_niaK op donderdag 6 september 2018 13:43 - Reacties (43)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 6.895

Heb je je ooit afgevraagd waarom zo veel mensen binnen crypto niet bereid zijn om te leren?
Laat ik je een inzicht geven in hoe ze denken. Nu, hou er rekening mee dat je niet veel mensen online zult vinden die miljoenen euros hebben verdient., door geluk te hebben en heel vroeg Bitcoins gekocht te hebben. En die slim genoeg zijn geweest om op het hoogste punt van de prijs te verkopen (in ieder geval een groot deel). Deze mensen, denk je echt dat deze mensen de hele dag online zitten te praten over het kopen en verkopen van crypto currency?

Nee, ik heb het over de nieuwe instroom van mensen die gekocht hebben rond het moment dat de prijs van Bitcoin het allerhoogste stond. Of niet lang daarna.

Ontmoet /u/slashfromgunsnroses


Dit is een person, zoals de meeste, die geen nut ziet in het gebruiken van crypto als currency. Hij zal het nooit gebruiken. Hij is niet geïnteresseerd in het gebruik ervan als valuta. Hij is geïnteresseerd in crypto omdat het een manier is om meer euro's te krijgen, dat is zijn doel. Omdat de markten niks geven om het verschil tussen ripple en Bitcoin Cash, geeft hij er ook niks om. (de huidige crypto marken zijn alles behalve vrij en worden flink gemanipuleerd door Tether, die onbeperkt geprint kunnen worden door Bitfinex maar door de mark geaccepteerd worden alsof het echt geld is)

Deze person zit bij Bitcoin Core, omdat dat aanvoelt alsof hij bij de "elite" zit. Heb je ooit de Titanic film gezien? Hij ziet zichzelf als iemand in de vertrekken van de kapitein, niet als de plebs onder in het schip. Hij is misschien wel geld aan het verliezen, zoals alle andere, maar in ieder geval verliest hij geen geld door het vasthouden van een "shitcoin". Dat is hoe zijn eigen ego zichzelf aan het goedpraten is.

"Zelfs God kan deze boot niet doen zinken" , daar houd hij zich aan vast. Als je hem probeert uit te leggen hoe de Titanic verdeeld is in waterdichte compartimenten die kunnen voorkomen dat een lek de hele boot doet zinken. En als je hem laat zien wat de zwakheden in dit systeem zijn. Wel, hij heeft er gewoon geen interesse voor. Als je hem te veel lastig valt dan gaat hij op zoek naar zijn maatjes, die allemaal bij de vioolspelers staan. Deze zullen blijven spelen tot het water er een einde aan maakt. Daar vind hij wat comfort. Hij luistert naar de zoete muziek en beeld zich in dat het schip niet aan het syncen is.

Wat gaat hij doen? Aan zichzelf toegeven dat hij belazert is? Dat zou hem toch nooit overkomen, daar is hij te slim voor! Zijn ego voorkomt hem om de realiteit te accepteren en niemand kan zijn gedacht veranderen. Alleen wanneer het koude water hem raakt, misschien krijgt hij dan zijn zin voor realiteit terug.

Veel van deze mensen, uiteindelijk in de komende jaren, zullen financieel geruïneerd zijn. Omdat ze deze crypto religie zijn gaan zien als hun redding. Hun ticket naar een beter leven. Om bij de rijke en machtige mensen te behoren, zonder er zelf enig werk voor de moeten doen. Hodl gewoon. Gewoon lekker hodlen. Ik ga hodlen! Hodlen is gemakkelijk, je moet er niks voor doen. Alleen een keer kopen en nooit verkopen. 16 000 hodl. 14 000 hodl. 12 000 hodl. 9000 hodl. 5000 hodl. 4000 hodl. 2000 hodl. Hodling leid naar in-actie, je bevriest en je accepteert.

Niemand kan deze persoon helpen. Tot de prijs lager is dan zijn ego groot. And hij klaar is om toe te geven: "Verdomme ik ben belazerd, en het is mijn eigen schuld!" En dan zal hij niks meer met crypto te maken willen hebben, er proberen om er nooit meer over na te denken.

En dan 15 jaar later gaat hij misschien om 3 uur s'nachts om zoek naar een plaats om wat bier te komen, die nog open is. En dan ziet hij een nieuwe sticker op de deur. "Wij accepteren Bitcoin Cash". En dan is hij misschien klaar om opnieuw te beginnen, dit keer van het perspectief dat Bitcoin Cash gewoon een meer moderne vorm van geld is. En geen snelkoppeling om rijk te worden zonder iets van waarde er voor in de plaats te creëren. Immers wat dat niet waarom hij zo een hekel had aan banken? Dat ze geld verdienen zonder iets nuttigs te doen?

Volgende: Money Button HTML 09-'18 Money Button HTML
Volgende: BCHpizza.org sluit eerste pizza shop in Venezuela aan op Bitcoin Cash. 08-'18 BCHpizza.org sluit eerste pizza shop in Venezuela aan op Bitcoin Cash.

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 6 september 2018 15:15

Dus je kunt een ander belachelijk maken, omdat hij toevallig een andere cryptocoin aanhangt?

Je beseft je dat voor de overgrote meerderheid van de mensen beide partijen een beetje dezelfde hoop hebben? Dat een digitale munt opeens alle problemen oplost, en dat "de blockchain" magisch fraude onmogelijk maakt?

Get real. De enigen die hier keihard lachen zijn de mensen bovenaan de piramide. Die danken jullie voor het geld wat jullie erin steken, terwijl zij alles alweer in fiat hebben zitten en dat overal uit kunnen geven.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 6 september 2018 16:36

Ik maak mensen belachelijk die het verschil niet weten tussen aandelen en valuta.

Door Tweakers user Smultie, vrijdag 7 september 2018 07:59

En dat is ook vrij triest :)

Door Tweakers user KirovAir, vrijdag 7 september 2018 08:28

:') Trieste blog.
Daarnaast, iedereen wilt geld verdienen. Logisch dat mensen instappen en tevens het succes van de bitcoin. Zo mainstream als het nu is was het anders nooit geworden. En tsja als iets mainstream is heb je altijd lutsers er tussen lopen. Hoge bomen vangen veel wind.

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 7 september 2018 08:29

Andere mensen belachelijk maken, dat gaat de meeste Gristenen goed af inderdaad. Alleen de Gristen (of lees Bitcoin Cash gebruiker, het is hetzelfde) heeft de wijsheid in pacht. Alle andere mensen moet je publiekelijk ter schande maken.

Het is maar goed dat het Gristendom een sprookje is, je moet er toch niet aan denken dat Petrus zou bestaan en de hemel vol is met dit soort zelfingenomen Gristenen. Alleen daarom wil je al naar de hel.

Door come on, vrijdag 7 september 2018 08:30

Gaat dit stuk tekst nu over jou? Omdat jij er niet in wilt geloven dat Bitcoin Cash een flop is? Het maakt niet uit hoe hard ''jullie/jij'' mensen en andere cryptovaluta de grond in boren, het werkt averechts.
Ja natuurlijk is het leuk om Bitcoin Cash te hebben, die men veelal gratis verkregen heeft doordat deze 1:1 weggegeven is indien je Bitcoin (de echte Bitcoin dus!) had. Ja, iedereen hoopt dat ''hun'' coin, DE coin gaat worden indien je er genoeg van hebt.
Echter jij probeert het op zo'n smerige manier bij de mensen in het hoofd te printen, dat werkt niet.
Gaan we het over de techniek hebben, ja BitcoinCash is een leuke coin, maar daar blijft het bij. Er zijn coins die in de praktijk veel beter en breder ingezet kunnen worden in verhouding met BitcoinCash die tegen beperkingen oploopt. Echter jij zal ze niet kennen want jij kan helaas niet verder denken dan BitcoinCash.

Om deze reden heb ik heel erg het idee alsof deze lap tekst van jou een soort zelfreflectie is, en dat is goed! Maar geef dat dan ook aan aub. Nu komt het gewoon wederom over als een wanhopige poging alles de grond in te boren en BitcoinCash de hemel in te prijzen.

En inderdaad, heel veel mensen zien een cryptocoin als een soort aandelen systeem, waarom niet? Mensen die puur en alleen doen handelen om uiteindelijk Bitcoin of Euro's te krijgen (ja ik noem Bitcoin want daar draait het de meeste om, in verhouding geeft niemand om BitcoinCash). Net als met aandelen kan je non stop kopen/verkopen, je kan er ook voor kiezen om het vast te houden (scheelt je heel veel tijd), ook dit kan positief maar ook negatief uitpakken. Net als bij aandelen :)

Het is jammer dat jij met je blogs regelmatig aantoont dat je niets en niemand respecteert (tenzij ze de coin BitcoinCash in bezit hebben), zo zul je zien dat ook jij steeds minder respect zult krijgen met je zeer negatieve blogs richting alles om je heen.

Door Tweakers user Thalaron, vrijdag 7 september 2018 08:43

Kain_niaK schreef op donderdag 6 september 2018 @ 16:36:
Ik maak mensen belachelijk die het verschil niet weten tussen aandelen en valuta.
En hiermee maak je jezelf voornamelijk belachelijk... :X

Door Tweakers user B00st3r, vrijdag 7 september 2018 10:24

"Zelfs God kan deze boot niet doen zinken", logisch. Fictieve figuren hebben nou eenmaal geen directe invloed op de wereld. Enkel de mensen die in deze figuren geloven hebben dat, helaas.

Door Tweakers user Ninjetsu NL, vrijdag 7 september 2018 10:30

Jammer dit Kain_niak... ondanks dat ik het niet met je eens ben wat betreft Bitcoin Cash is het prima dat je deze blogs gebruikt om een podium te creeeren voor het gebruik ervan. Los of je graag zou willen dat deze coin tonnen waard wordt is dat je goed recht... maar anderen af gaan schilderen als onwetend of dom en ze proberen weg te zetten laat doorschemeren dat jij net zo goed vanuit de hoogte praat en anderen als 'dom' ziet.

Daarmee invalideer je je eigen verhaal en zoals come_on terecht aangeeft zou dit stuk hierboven net zo goed over jou kunnen gaan...

Door Tweakers user Doubt, vrijdag 7 september 2018 10:54

Drardollan schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 08:29:
Andere mensen belachelijk maken, dat gaat de meeste Gristenen goed af inderdaad. Alleen de Gristen (of lees Bitcoin Cash gebruiker, het is hetzelfde) heeft de wijsheid in pacht. Alle andere mensen moet je publiekelijk ter schande maken.

Het is maar goed dat het Gristendom een sprookje is, je moet er toch niet aan denken dat Petrus zou bestaan en de hemel vol is met dit soort zelfingenomen Gristenen. Alleen daarom wil je al naar de hel.
Jammer dat je zo moet reageren hierop. Waarom de link direct naar een Godsdienst? Misschien heb jij dat zo ervaren maar om dan gelijk dat door te trekken? Jij denkt dat het Christendom een sprookje is. Het is een geloof. Dat hoef ik hopelijk niet uit te leggen. Ook al geloof jij er niet in ik mag hopen dat je de laatste zin niet mee zal maken / echt wenst.

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 7 september 2018 11:54

Doubt schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 10:54:
[...]


Jammer dat je zo moet reageren hierop. Waarom de link direct naar een Godsdienst? Misschien heb jij dat zo ervaren maar om dan gelijk dat door te trekken? Jij denkt dat het Christendom een sprookje is. Het is een geloof. Dat hoef ik hopelijk niet uit te leggen. Ook al geloof jij er niet in ik mag hopen dat je de laatste zin niet mee zal maken / echt wenst.
Waarom de link naar een godsdienst? Ten eerste omdat de schrijver dit vaak uitdraagt, maar bovenal: heb je de titel van de blog gelezen?

Geloof of sprookje, allemaal hetzelfde. Omdat een of andere raaskallende voorganger je bang maakt voor een zogenaamde hel betekent nog niet dat het waar is. Er is geen enkel bewijs. Het is allemaal gebaseerd op sprookjesboeken (koran, bijbel en bedenkt er zelf nog maar wat bij) en werd in de vroegere jaren gebruikt om de mensen bang en dom te houden. Ondertussen zijn we gelukkig zover dat we veel dingen kunnen verklaren met wetenschappelijk bewijs en hoeven we daar niet meer in mee te gaan.

Ik ben niet bang voor de hel, want die bestaat niet. Je moet het doen met het leven hier op aarde, wat lang of kort kan duren. In die tijd moet je er iets van maken. Als je dood gaat stopt het en is het klaar. Het is zonde om ook maar 1 seconde van je leven te verspillen aan het sprookje genaamd geloof. Zonde van je tijd en energie.

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 7 september 2018 11:55

Kain_niaK schreef op donderdag 6 september 2018 @ 16:36:
Ik maak mensen belachelijk die het verschil niet weten tussen aandelen en valuta.
Ach, je hebt ook mensen die geloven in hogere machten en elke week braaf op hun knietjes liggen in de kerk.

Die mensen weten het verschil niet tussen fictie en feiten.

Mag ik je nu wel belachelijk maken?

Door Tweakers user Danny.G, vrijdag 7 september 2018 12:46

Kain, ik vind het doodzonde dat je vaak door je methodiek je gehele punten zo onderuit weet te halen. Bijna al je blog posts zijn vrij controversieel door hoe je dingen brengt en verwoord, neem deze blogpost als voorbeeld. Dit heeft juist een averechts effect, dat zal je toch eens gaan moeten inzien. Zolang je dat blijft doen (bewust of onbewust), hoe groter de afkeur zal worden naar jou maar ook naar wat je eigenlijk wil: de omarming van Bitcoin Cash.

Ik denk dat er nu al vele Tweakers zijn die puur door de blogs al een zeer negatieve indruk hebben van Bitcoin Cash en de community daarvan.

Hou het informatief en feitelijk, zonder die stiekeme verwijzingen naar Bitcoin en haar 'fans'. Zo ga je mensen overhalen. En dat kan jij, ik heb hele interessante posts van je gezien. Niet door constant de controversie bewust op te gaan zoeken, want het lijkt soms alsof je daar juist een kick van krijgt. Wat natuurlijk kan wegens bepaalde redenen, maar het gaat je niet helpen bij het doel.

Door Tweakers user Interlace84, vrijdag 7 september 2018 13:41

@Kain_niaK Trek je niet al teveel aan van de vele criticasters hierzo -- je raakt gevoelige snaren. Het feit dat (uitgebreid) de moeite wordt genomen om te reageren en bekritiseren zegt al op zich al een hoop. Blijf vooral je ding doen!

Door Tweakers user renegrunn, vrijdag 7 september 2018 13:43

Drardollan schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 11:54:
[...]
Geloof of sprookje, allemaal hetzelfde. Omdat een of andere raaskallende voorganger je bang maakt voor een zogenaamde hel betekent nog niet dat het waar is. Er is geen enkel bewijs. Het is allemaal gebaseerd op sprookjesboeken (koran, bijbel en bedenkt er zelf nog maar wat bij) en werd in de vroegere jaren gebruikt om de mensen bang en dom te houden. Ondertussen zijn we gelukkig zover dat we veel dingen kunnen verklaren met wetenschappelijk bewijs en hoeven we daar niet meer in mee te gaan.
Je haalt geloof en religie door elkaar, zijn 2 heel verschillende zaken.

On-topic: wat is het doel van deze post? Frustratie van je afschrijven omdat jij ergens anders over denkt? Het ontgaat mij vooralsnog.

Door Tweakers user Drardollan, vrijdag 7 september 2018 14:04

renegrunn schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 13:43:
[...]


Je haalt geloof en religie door elkaar, zijn 2 heel verschillende zaken.
"Vaak ook wordt de term geloof gebruikt. In monotheïstische religies wordt ook het specifiekere begrip godsdienst gebruikt (niet alleen geloven in God, maar Hem ook dienen). In polytheïstische religies spreekt men daarentegen over een godendom (ook deze worden overigens vaak gediend, bijvoorbeeld door een offer). "

https://nl.wikipedia.org/wiki/Religie

Door Tweakers user Zoidberg_AvG, vrijdag 7 september 2018 14:28

Drardollan schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 11:54:
[...]
Waarom de link naar een godsdienst? Ten eerste omdat de schrijver dit vaak uitdraagt, maar bovenal: heb je de titel van de blog gelezen?
Dus omdat iemand iets uitdraagt ga je een compleet betoog houden onder een blog dat helemaal niks met dat onderwerp te maken heeft.....
Je lijkt wanhopig op zoek naar een reden om je mening te verkondigen, maar snapt zelf neem ik aan ook wel dat de titel helemaal niks met god of godsdienst te maken heeft.

Als je je zo ergert aan christenen die de waarheid in pacht menen te hebben, maak je dan niet zelf schuldig aan datgene wat je deze groep verwijt door dit soort reacties te plaatsen.

Door Tweakers user SANDER_DeEchte, vrijdag 7 september 2018 14:50

Ik ben Christen. Punt.
Ben ik dom? Nee, ik heb cum laude de havo gedaan met een 10 voor wiskunde. En nu studeer ik ict.
Waarom gaan mensen ervan uit dat er geen enkel bewijs is dat bijvoorbeeld Jezus geleefd heeft? Daar is wel dergelijk bewijs voor. Mensen die geloven zijn niet per definitie dom, er zijn genoeg christelijke professoren in de wetenschap. Ik raad mensen aan om eerst hun onderzoek te doen, voordat ze mensen belachelijk maken.

Mij maakt het niet uit, maar in mijn ogen praten mensen alleen maar elkaar na door te zeggen dat christenen dom zijn, en in een sprookje geloven, zonder zelf onderzoek te doen.

Door Tweakers user ExtendedCaesar, vrijdag 7 september 2018 17:44

Iemand anders de grond in boren om zijn mening. Jammer.

Je vorige blog was heeft mijn interesse gewekt.. Nu niet eens meer interesse in je volgende..

Goed weekend.

Door Tweakers user SANDER_DeEchte, vrijdag 7 september 2018 19:08

ExtendedCaesar schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 17:44:
Iemand anders de grond in boren om zijn mening. Jammer.

Je vorige blog was heeft mijn interesse gewekt.. Nu niet eens meer interesse in je volgende..

Goed weekend.
Hier dezelfde mening, goed weekend!

Door Tweakers user Erwin, zaterdag 8 september 2018 17:10

Is dit de overtreffende trap van de Handmatig Scheren blog?

Door Tweakers user OverSoft, zaterdag 8 september 2018 18:05

Het heet geen Bitcoin Core, het heet Bitcoin.
Net zoals dat Bitcoin Cash Bitcoin Cash heet, en niet Bitcoin.

Daarnaast moet ik een beetje lachen om iemand die overweldigend religieus is en in fabeltjes gelooft iemand anders belachelijk probeert te maken omdat hij in Bitcoin gelooft.

Niet dat je ook maar enige geloofwaardigheid had, maar je bent best goed in jezelf belachelijk maken.

Door Tweakers user Gamebuster, zaterdag 8 september 2018 18:23

SANDER_DeEchte schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 14:50:
Ik ben Christen. Punt.
Ben ik dom? Nee, ik heb cum laude de havo gedaan met een 10 voor wiskunde. En nu studeer ik ict.
Waarom gaan mensen ervan uit dat er geen enkel bewijs is dat bijvoorbeeld Jezus geleefd heeft? Daar is wel dergelijk bewijs voor. Mensen die geloven zijn niet per definitie dom, er zijn genoeg christelijke professoren in de wetenschap. Ik raad mensen aan om eerst hun onderzoek te doen, voordat ze mensen belachelijk maken.

Mij maakt het niet uit, maar in mijn ogen praten mensen alleen maar elkaar na door te zeggen dat christenen dom zijn, en in een sprookje geloven, zonder zelf onderzoek te doen.
Gelijk heb je. Ik geloof in harry potter, er zijn zelfs video beelden van zijn bestaan en zijn indrukwekkende magische krachten!

Door Tweakers user T-Forever, zondag 9 september 2018 22:19

Nou Sander ik wacht met smacht op de bewijzen dat Jezus geleefd heeft, dat God bestaat en zo nog een paar dingetjes.

Eens kijken of je die feiten kan neerleggen om de gemiddelde niet gelovende jou te doen laten geloven.

Het is prima dat je geloofd, maar als ik geloof dat een kip zonder kop heel de wereld zijn problemen kan oplossen, verklaar jij mij voor gek. Wat is er dan anders?

Door Tweakers user Simpele1986, maandag 10 september 2018 09:52

Erwin schreef op zaterdag 8 september 2018 @ 17:10:
Is dit de overtreffende trap van de Handmatig Scheren blog?
Ik moest ook al direct denken aan scheermeneer!

Door 4185432493, maandag 10 september 2018 10:00

Kunnen we even rustig doen over of het christelijk geloof nou wel of niet realistisch is, daar ging deze blog helemaal niet over.

Iedereen mag zijn eigen mening hebben, en als mensen hier pastafari zijn, dan mag dat ook
Je mag daar ook een mening over hebben, maar er is weinig reden om mensen er belachelijk mee te maken.
dat geldt natuurlijk voor elke geloof en mening

Verder is dit wel een trieste blog inderdaad

Door Tweakers user KaiseRRuby, maandag 10 september 2018 17:19

Je bent een interessant persoon, heb je hele geschiedenis gelezen en daar zit een hoop in. Kun je ons misschien wat meer laten zien, bijvoorbeeld over je straatkunsten qua muziek en hoe je inspiratie opdoet voor muziek? Het lijkt me voor jou persoonlijk ook leuk als je een blog maakt waar mensen je kunnen complimenteren met bepaalde onderdelen van je leven.

Dit Bitcoin gedoe weten we nou zo onderhand wel..

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 10 september 2018 17:34

KaiseRRuby schreef op maandag 10 september 2018 @ 17:19:
Je bent een interessant persoon, heb je hele geschiedenis gelezen en daar zit een hoop in. Kun je ons misschien wat meer laten zien, bijvoorbeeld over je straatkunsten qua muziek en hoe je inspiratie opdoet voor muziek? Het lijkt me voor jou persoonlijk ook leuk als je een blog maakt waar mensen je kunnen complimenteren met bepaalde onderdelen van je leven.

Dit Bitcoin gedoe weten we nou zo onderhand wel..
https://youtu.be/dfQTge4N448


https://youtu.be/eSqx7HkPw5M


En als je tijdens het kijken ongeduldig word en wilt weten waar het uiteindelijk naar toe gaat. Hier is het resultaat --> https://soundcloud.com/matthijsbos/andersonsjanis

[Reactie gewijzigd op maandag 10 september 2018 17:39]


Door Tweakers user jelleb7, maandag 10 september 2018 22:54

T-Forever schreef op zondag 9 september 2018 @ 22:19:
Nou Sander ik wacht met smacht op de bewijzen dat Jezus geleefd heeft, dat God bestaat en zo nog een paar dingetjes.

Eens kijken of je die feiten kan neerleggen om de gemiddelde niet gelovende jou te doen laten geloven.

Het is prima dat je geloofd, maar als ik geloof dat een kip zonder kop heel de wereld zijn problemen kan oplossen, verklaar jij mij voor gek. Wat is er dan anders?
Even een serieuze vraag: heb je ooit onderzoek gedaan naar de historische Jezus? Ook seculiere wetenschappers erkennen zijn bestaan. Ook joden, die niet in Hem geloven als de Messias ontkennen zijn bestaan niet. De bewijzen? Noem mij 1 legende waarvan de bedenkers zich lieten doden omdat ze het verkondigen? Noem mij 1 persoon uit de Oudheid waar je het bestaan wel van gelooft en de reden? Die redenen zullen waarschijnlijk ook het bestaan van Jezus aantonen. Verder wel eens gehoord van tekstkritiek en historische betrouwbaarheid van bronnen? Noem mij een bron uit de Oudheid waar meer handschriften van gevonden zijn dan van het Nieuwe Testament en de verschillende evangeliën. Als je even probeert eerst zelf onderzoek te doen? En als je echt niks kan vinden dan wil je ik je wel wat voorzetjes geven. Dan hebben we het alleen nog maar over of Jezus heeft bestaan. Het is eigenlijk bespottelijk om het daar nog over te hebben. Maar als je dat hebt uitgezocht dan gaan we verder met de opstanding. Misschien wel beter in een nieuw topic dan.

Door beepbeep123, dinsdag 11 september 2018 09:43

jelleb7 schreef op maandag 10 september 2018 @ 22:54:
[...]


Even een serieuze vraag: heb je ooit onderzoek gedaan naar de historische Jezus?
Grappig dat je zijn vraag met een weder vraag beantwoord. Zijn vraag is helder, kom met bewijs, overtuig ons. Maar dat gaat niet, de relikwieën bewijzen niets of zijn vaak vals.

Dat Jezus geleefd heeft zal best wel, maar zijn wonderen, opstanding en verrijzenis.. noop. Ikzelf ben ook gelovig geweest, maar toen ik voor mijzelf mocht denken kon ik maar tot een conclusie komen, fake. Religie maakt onderdeel uit van onze evolutie, waarin wij verhalen hebben verzonnen om te kunnen overleven. Lees de boeken van Harari eens, zal je ogen doen openen.

Door Tweakers user TommyboyNL, dinsdag 11 september 2018 10:07

4185432493 schreef op maandag 10 september 2018 @ 10:00:
Verder is dit wel een trieste blog inderdaad
Maar nog niet half zo triest ald anoniem zo'n afzeikpost als de jouwe plaatsen.

Door Tweakers user Drardollan, dinsdag 11 september 2018 10:41

Ik betwijfel niet of Jesus bestaan heeft. Dat is net zo goed als ik niet twijfel aan het bestaan van een Piet in Arnhem of een Jomanda in Tiel.

Ik durf ook wel te stellen dat die Jesus, net als Jomanda en anderen, grootste daden op hun naam hebben. Allen voor velen onverklaarbaar. In de tijd van Jesus omdat ze het simpelweg niet konden onderzoeken en in geval van Jomanda omdat ze mensen er simpelweg toe zet om uit te gaan van eigen kracht. Laat ik het omschrijven als de stimulans om op te staan uit de rolstoel, terwijl de patiënt dit eigenlijk allang kon maar niet durfde (werkt alleen bij kortdurend rolstoelgebruik overigens).

Het hele geneuzel over een god in de hemel, een hel, petrus, eeuwig leven en alles is gewoon een sprookje. Er is 0,0 bewijs voor. En dat zal er ook nooit komen, want er is simpelweg niets.

Dus jelleb7, lever daar eens bewijzen voor aan. In plaats van naar iets te vragen waarop het antwoord overduidelijk is en wat jij graag in jouw gelovige straatje uitlegt. En niemand betwijfelt, er was 2018 jaar geleden een Jesus die wat dingetjes deed.

Toon mij bewijzen voor het bestaan van god, het hiernamaals, eeuwig leven en ga zo maar door. 1 enkel bewijsje is goed genoeg. Dan zal ik je vervolgens bewijzen dat het sprookje over de Wolf en de 7 Geitjes waar is.

Door Tweakers user Zoidberg_AvG, dinsdag 11 september 2018 14:33

Drardollan schreef op dinsdag 11 september 2018 @ 10:41:
Dus jelleb7, lever daar eens bewijzen voor aan. In plaats van naar iets te vragen waarop het antwoord overduidelijk is en wat jij graag in jouw gelovige straatje uitlegt. En niemand betwijfelt, er was 2018 jaar geleden een Jesus die wat dingetjes deed.
T-Forever twijfelde hier kennelijk aan door te vragen naar bewijs of Jezus ooit geleeft heeft.

En nogmaals, jij bent degene die geheel zonder aanleiding de aanval opent, en toch verwacht je dat anderen met bewijs komen. Als jij met de eerste stelling komt, lijkt het me jouw taak om te bewijzen/onderbouwen dat wat je zegt waar is.
Het hele geneuzel over een god in de hemel, een hel, petrus, eeuwig leven en alles is gewoon een sprookje. Er is 0,0 bewijs voor. En dat zal er ook nooit komen, want er is simpelweg niets.
Als je dit geneuzel vindt, waarom begin je er dan over?
Het ging over bitcoins tot jij zonodig je standpunt moest rondbazuinen.

Door Tweakers user nemesis2212, dinsdag 11 september 2018 16:04

Drardollan schreef op vrijdag 7 september 2018 @ 08:29:
Andere mensen belachelijk maken, dat gaat de meeste Gristenen goed af inderdaad. Alleen de Gristen (of lees Bitcoin Cash gebruiker, het is hetzelfde) heeft de wijsheid in pacht. Alle andere mensen moet je publiekelijk ter schande maken.

Het is maar goed dat het Gristendom een sprookje is, je moet er toch niet aan denken dat Petrus zou bestaan en de hemel vol is met dit soort zelfingenomen Gristenen. Alleen daarom wil je al naar de hel.
is dat niet hun hele geloof. bij elk gevolg van wat dan ook in hun leven wijzen naar god of naar anderen. want nee het kan NOOIT aan hunzelf liggen, want tja immers god heeft het zo bedoeld. kortzichtigheid is bijna een skill...

Door Tweakers user Zoidberg_AvG, dinsdag 11 september 2018 16:41

nemesis2212 schreef op dinsdag 11 september 2018 @ 16:04:
[...]

is dat niet hun hele geloof. bij elk gevolg van wat dan ook in hun leven wijzen naar god of naar anderen. want nee het kan NOOIT aan hunzelf liggen, want tja immers god heeft het zo bedoeld. kortzichtigheid is bijna een skill...
ja, inderdaad, een zeer acurate analyse van alle gelovigen.
Hoe durven ze hun mening aan andere op te dringen.
Hoe durven met het vingertje naar anderen te wijzen.

Vooral niet te veel uit je zwart-witte wereldbeeld stappen, worden zaken alleen maar ingewikkeld van.........Door Tweakers user shadow4thedark, woensdag 12 september 2018 23:42

Waarom is dit al paar dagen populairste blog???? Sinds wanneer zijn er hoop bitcoin cash tweakers?

Door Tweakers user Gerwin486741, donderdag 13 september 2018 09:57

shadow4thedark schreef op woensdag 12 september 2018 @ 23:42:
Waarom is dit al paar dagen populairste blog???? Sinds wanneer zijn er hoop bitcoin cash tweakers?
Die zijn er niet, maar deze man zorgt altijd voor discussie

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 13 september 2018 10:04

Die zijn er heus wel, maar die worden liever niet door een legertje van core religfreaks gepest en dus houden ze zich rustig.

Door Tweakers user jelleb7, dinsdag 2 oktober 2018 15:33

Drardollan schreef op dinsdag 11 september 2018 @ 10:41:
Ik betwijfel niet of Jesus bestaan heeft. Dat is net zo goed als ik niet twijfel aan het bestaan van een Piet in Arnhem of een Jomanda in Tiel.

Ik durf ook wel te stellen dat die Jesus, net als Jomanda en anderen, grootste daden op hun naam hebben. Allen voor velen onverklaarbaar. In de tijd van Jesus omdat ze het simpelweg niet konden onderzoeken en in geval van Jomanda omdat ze mensen er simpelweg toe zet om uit te gaan van eigen kracht. Laat ik het omschrijven als de stimulans om op te staan uit de rolstoel, terwijl de patiënt dit eigenlijk allang kon maar niet durfde (werkt alleen bij kortdurend rolstoelgebruik overigens).

Het hele geneuzel over een god in de hemel, een hel, petrus, eeuwig leven en alles is gewoon een sprookje. Er is 0,0 bewijs voor. En dat zal er ook nooit komen, want er is simpelweg niets.

Dus jelleb7, lever daar eens bewijzen voor aan. In plaats van naar iets te vragen waarop het antwoord overduidelijk is en wat jij graag in jouw gelovige straatje uitlegt. En niemand betwijfelt, er was 2018 jaar geleden een Jesus die wat dingetjes deed.

Toon mij bewijzen voor het bestaan van god, het hiernamaals, eeuwig leven en ga zo maar door. 1 enkel bewijsje is goed genoeg. Dan zal ik je vervolgens bewijzen dat het sprookje over de Wolf en de 7 Geitjes waar is.
Je kunt ook eerst kijken waar ik precies op reageer. Ik reageerde op iemand die het bestaan van Jezus überhaupt in twijfel trok: "Nou Sander ik wacht met smacht op de bewijzen dat Jezus geleefd heeft".

Door Tweakers user jelleb7, dinsdag 2 oktober 2018 15:38

beepbeep123 schreef op dinsdag 11 september 2018 @ 09:43:
[...]


Grappig dat je zijn vraag met een weder vraag beantwoord. Zijn vraag is helder, kom met bewijs, overtuig ons. Maar dat gaat niet, de relikwieën bewijzen niets of zijn vaak vals.

Dat Jezus geleefd heeft zal best wel, maar zijn wonderen, opstanding en verrijzenis.. noop. Ikzelf ben ook gelovig geweest, maar toen ik voor mijzelf mocht denken kon ik maar tot een conclusie komen, fake. Religie maakt onderdeel uit van onze evolutie, waarin wij verhalen hebben verzonnen om te kunnen overleven. Lees de boeken van Harari eens, zal je ogen doen openen.
Je kunt ook eerst kijken waar ik precies op reageer. Ik reageerde op iemand die het bestaan van Jezus überhaupt in twijfel trok: "Nou Sander ik wacht met smacht op de bewijzen dat Jezus geleefd heeft".

Verder is het ook best een idee om je te verdiepen in wat er gezegd is over de opstanding. Je zegt dat je maar tot één conclusie kon komen. Op basis waarvan precies? De opstanding is de beste verklaring voor het begin van de christenheid. https://www.youtube.com/watch?v=ay_Db4RwZ_M

Door Tweakers user jelleb7, dinsdag 2 oktober 2018 17:17

Deze is ook best interessant voor de historische-Jezus ontkenners: https://www.youtube.com/watch?v=jApGu7Lr9Ic

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.