De Vertrouwens Machine: De geschiedenis van Bitcoin.

Door Kain_niaK op dinsdag 29 mei 2018 19:55 - Reacties (6)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 1.202

Mijn favoriete YouTube uitlegger aller tijden, Art of the Problem heeft een nieuwe video gemaakt.
Toen ik in 2013 over Bitcoin begon te bloggen heb ik ook een video van Art of the Problem gebruikt.
Nu heeft hij een hele mooie nieuwe video gemaakt, net op youtube uitgekomen.
Genieten dus!

Volgende: Kite gekocht 05-'18 Kite gekocht
Volgende: Laatste kans vragen voor Roger Ver (CEO Bitcoin.com) 05-'18 Laatste kans vragen voor Roger Ver (CEO Bitcoin.com)

ReactiesDoor Tweakers user Tweakez, woensdag 30 mei 2018 08:25

TheBitcoinCore != de echte bitcoin.. hoepel op man. Dat gediscusseer over "de bitcoin".. beat it.. Bitcoin Core is een slap aftreksel van typetjes die gewoon net als ieder ander een fork van bitcoin hebben gedaan.. Daaaag.. net als bitcoin cash, bitcoin gold, bitcoin shit, bitcoin shat, bitcoin fuck it.

Door Tweakers user -36-, woensdag 30 mei 2018 13:28

Volgens Roberto Escobar (de broer van Pablo) is https://www.dietbitcoinico.org/ de enige juiste Bitcoin Fork

Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 30 mei 2018 13:29

Het zou leuk zijn als er ook iemand op het filmpje zelf reageert zonder gewoon maar iets neer te plempten. Als je nou eventjes het filmpje bekijkt dan leer je misschien iets en kom je niet zo over als een stelletje papegaaien.

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 mei 2018 13:29]


Door Tweakers user Deakers, woensdag 30 mei 2018 14:08

Goede film over de generieke werking van bitcoin ( en vergelijkbare electronische valuta).
Sommige zaken zijn mij nog niet geheel duidelijk o.a.:
Wat als alle blocks (bijna) gemined zijn? houdt dit in dat de waarde van de coin dan daalt/crashed omdat er geen transacties meer gemaakt kunnen worden?

Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 30 mei 2018 14:14

Tijdend de phase waar coins steeds langzamer vrij komen moet er aan adoptie gewerkt worden tot er steeds meer mensen Bitcoin als geld gebruiken. Wanneer je een bitcoin transactie naar het netwerk stuurt werk je met inputs en outputs. Als daar een verschil tussen zit dan is het resterende bedrag de mining fee. Die fees moeten het dus overnemen wanneer alle coins gemined zijn. Gebeurd dat niet dan kunnen miners geen winst meer maken en stoppen er veel miners. Het word dan weer makkelijker om de lucky numbers te raden en dus gaan de kosten aan stroom per gevondfen blok weer naar beneden. Die blokken moeten dan wel vol met transacties zitten zodat de miner een kleine fee krijgt.


Transacties kunnen sowieso altijd gemaakt worden, ook als is er nog maar een miner over. Het netwerk is dan echter niet meer beschermt tegen een aanval.

Hoe meer miners aan het zoeken zijn hoe moeilijker om het lucky numer te vinden, als er miners stoppen met minen word het weer makkelijker.

Als Bitcoin geld word en het word elke dag door tien duizenden mensen gebruikt dan zal er elke dag een grote beloning voor de miners zijn in de vorm van de transactie fees.

Sommige mensen denken dat het een goed idee is om weinig transacties met hoge fees te hebben. Andere denken dat je best zoveel mogelijk transacties met een lage fee kunt hebbben.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.