Laatste kans vragen voor Roger Ver (CEO Bitcoin.com)

Door Kain_niaK op dinsdag 29 mei 2018 10:10 - Reacties (4)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 1.345

Roger Ver is de CEO van een bedrijf dat zich bitcoin.com noemt.

Hij is als entrepreneur al sinds februari 2011 met Bitcoin bezig en was de aller eerste investeerder in bitcoin gerelateerde start-ups. Hij heeft praktische in elke bitcoin of crypto start up geïnvesteerde de eerste jaren.
Nadat in 2017 segwit + een grotere blocksize is beloofd door de developers van de bitoin-qt client. maar er toen alleen maar segwit is gekomen zonder een grotere blocksize heeft hij zich achter de Bitcoin Cash fork van Bitcoin geschaard.

Daarna is er een grote FUD en propaganda campagne tegen hem opgezet geweest die zelfs hier op tweakers.net veel mensen heeft doen geloven dat Roger Ver de grootste vijand is van Bitcoin.
Het schalingsbebat heeft in Nederland nooit vrij plaatsgevonden. In het Engels ook niet, daarom dat we nu met een versplinterde Bitcoin community zitten.


Bitcoin in ontwikkelt en geprogrammeerd door een groep vrijwilligers die samen kwamen op https://bitcointalk.org met https://bitcoin.org als officiële website van het project. Later is ook https://reddit.com/r/bitcoin uitgegroeid tot een grote debat plaats.

Rond 2015 is de vrijheid op deze drie plaatsen verdwenen. Theymos, een onbekend persoon maakte het aan iedereen duidelijk dat hij geen grotere blocks wilt in Bitcoin. En begon vervolgens iedereen te bannen en heel erg veel debat heeft hij gecensureerd.

Dit is de hoofdreden dat het schalingsbebaat nooit vrij heeft plaatst gevonden in Nederland. Bitcoin steekt heel moeilijk in elkaar en is een totale nieuwe uitvinding.

Bitcoin werkt niet alleen door de software. Economie speelt ook een heel erg belangrijke rol. Devs moeten zo wel verstand van code als economie hebben. code schrijven is een harde science, economie niet.

Het schalings debat is er in Nederland nooit geweest, het enige wat is komen overwaaien is de stem dat Bitcoin niet kan schalen en niet kan werken zoals het oorspronelijk ontworpen was.
Veel mensen, door wat ze in 2017 hebben gezien, geloven dit nu ook. Vandaar ook dat de bitcoin community versplinterd is in heel erg veel verschillende facties. Elke met zijn eigen coin.


Het heeft mij 6 jaar geduurd om een kleine beetje inzicht te krijgen in wat Bitcoin nu precies is en hoe het werkt. En toen nog een vol jaar om er achter te komen dat er een aantal core devs zijn met kwade bedoelingen die tegen heel erg veel mensen hebben gelogen.
Dit was heel erg moeilijk om uit te vogelen, het heeft mij gedwongen om heel erg diep in Bitcoin de duiken om nu uit te vogelen wie de waarheid sprak en wie aan het liegen was.


Op het forum hier zijn de meeste mensen er van overtuigd dat Bitcoin niet zo maar door de hele wereld gebruikt kan worden. Nee, er moet een tweede laag komen want Bitcoin als je het zo maar laat groeien ... dan verwdijnen de goede eigenschappen en is het systeem niet meer veiligt.

Niet iedereen op tweakers.net geloofd dat maar velen wel.

De meeste mensen die met crypto bezig zijn zijn aan het speculeren. Ook wel gokken genoemd. Die mensen hebben helemaal geen zin en tijd om te leren hoe Bitcoin precies werkt.

Daarom heeft het ook weinig zin om het ze proberen uit te leggen, en mijn kennis is ook nog eens beperkt. Toch ga ik het proberen met een 7 delige blog serie die gaat proberen uit te leggen hoe Bitcoin werkt. Op het zelfde moment komt er op het CC forum een topic over Bitcoin Cash.

Mijn tweede tacktiek is om hier mensen in het Nederlands vragen te laten stellen aan Roger Ver die ik morgen ga interviewen via skype.

Er zal een grote groep mensen zijn die altijd afhankelijk zal zijn van autoriteit omdat niet iedereen van alles verstand kan hebben. Daarom dat ik mijn best ga doen om te laten zien dat Roger Ver geen scammer is. Je kunt een heleboel dingen over hem zeggen. Je kunt zijn libertariaans gedachtegoed belachelijk maken. Je kunt een zooi terecht kritiek op hem hebben.

Maar er is geen bewijs dat hij een scammer is, hoe veel er ook mensen zijn die hem proberen zo zwaard mogelijk te maken.

Toen ik vroeger op school gepest werd heb ik mij voorgenomen dat nooit meer te laten gebeuren en als ik voor iemand kan opkomen dan zal ik dat ook doen. Roger kan prima overweg met alle kritiek en alle FUD, hij blijft er gewoon Roger onder. Dezelfde Roger als in 2011 die als eerste in Bitcoin is gaan investeren en deel heeft uitgemaakt van het tot nu toe behaalde succes van Bitcoin.

Ik ga het hier voor hem opnemen in mijn eigen belang. Zodat de mensen die niet geinteresseerd zijn in hoe Bitcoin precies werkt, of die dat niet kunnen begrijpen, of er geen tijd voor hebben. Ik wil niet dat die mensen niet mee gaan doen met Bitcoin Cash omdat ze geloven dat Roger Ver een oplichter is.

Daarom dat ik dit doe.

Dit zijn momenteel de vragen die ik al heb ontvangen van Nederlanders. Ik heb ze naar het Engels vertaald. Er is nog ongeveer een dag de tijd om vragen te stellen in het Nederlands die ik dan aan Roger Ver ga vragen.

SirDarkAngel asked:

How many babies born in 2030 do you expect to die because of Bitcoin Core, based on the current trend?"


RMX asked:

Why do you think you have the right to position BCH as Bitcoin?
Where is that arrogance coming from?


Wortelstok asked:

Why are people saying that segwit will change the integrity of the distrusted ledger?

Can BCH play a role in comparison with Tangle based coins when it comes to Machine to machine integration?

I have listened to a number of speeches where you were talking about economic freedom (so freedom of trade in crypto) and where you are saying this is required before a country can flourish.

This reminds me of the libertarian discussions I saw on the bitcoin talk forum years go where the role of government is being minimized. But what if we look at it from the perspective of government?

Which active role are government going to play in a Bitcoin economy, how can government still legitimize itself when it looses control over money flow.


Bmfd asks:

- Do you think that the fight between the BCH and BTC communities is going to hurt adoption of cryptocurrency in general?

-Would it not be better if both parties focus more on themselves and the positive impact they can have instead of constantly attacking each other

- What would you like to see change in the crytocurrency communities, and what would you like to see change in the BCH communities?

- Do you understand that some people see it as deception when you try to profile BCH as Bitcoin?

ML asks: If Bitcoin Ccash can offer so much more then other altcoins, why does it need the Bitcoin name?


B00st3r asks:

Why are you giving the cryptocurrency world such a bad name by trying to deceive people with your fake coin?

pvink asks:

- The mainstream audience has obviously chosen that BTC is the real Bitcoin, so why are you continuing your propaganda of Bitcoin Cash?

- Btcoin Cash is obviously an altcoin, have you thought about a different name for Bitcoin Cash?

stin00 asks:

When do you expect your scamcoin to bleed to death completely?

MindfulConsumer asks:

What can be done to prevent BCH from getting compromised like BTC?
What is BCH doing differently then BTC to preserve the integrity of the project?

Codin the Coder asks MindfulConsumer:

Why don't you explain why BTC has been compromised?

--_-_o_-_-- asks:

Why did you move to Japan? What is the best thing and the worse thing about no longer being a American citizen. Why did you become a St Kitts/Nevin citizen?

TomZ asks: I can see you get emotional when you talk about cryptocurrency, amazing! I can see where your heart lies. But a couple of weeks ago you said Bitcoin Cash could save children, is that realistic? Where you being serious?


Ik hoop dat de mensen die er zo van overtuigd zijn dat hij een scammer is dat ze geen seconde video van hem kunnen zien voor dat de video uit zetten voor een keer een uitzondering maken. Vermits in de video vragen van hun zullen voorbij komen.

Dan misschien kunnen die mensen voor hun zelf zijn dat Roger gewoon een entrepreneur is en razend enthousiast is over Bitcoin. En dat het geen scam is als je met een groep bitcoin fanaten een open source project forkt omdat je het niet eens bent met de richting van het project.


Vanuit de core devs word er van Bitcoin langzaam een religie gemaakt waarbij er altijd een vijand is die moet worden aangevallen. Klinkt dat bekend? Daniel Krawisz, een van de oprichters van https://nakamotoinstitute.org/ zegt dat core aanhangers een zooi robots zijn die alleen maar de hele tijd kunnen herhalen wat de andere robots rond hun heen ook aan het herhalen zijn. En dat er vanuit zo een community weinig waarde geschapen kan worden. Een soort van peer pressure om maar de hele tijd met dezelfde slogan te komen. Zonder ooit het debat aan te gaan, zonder argument. Roger is een scammer, bitcoin met een grotere blocksize is een scam. Maar waar zijn de argumenten? Word iets waar omdat 80 uit de 100 mensen het zeggen en blijven herhalen?

Je moet je dus afvragen, waar komt die propaganda tegen Roger Ver vandaan? Zou het kunnen zijn dat Bitcoin gecomprimeerd is en dat Bitcoin Cash het project probeert te redden?

Want dat is wat ik geloof en ik ben een ooggetuige. En ik ga mijn positie klaar en duidelijk verdedigen want het is gewoon de waarheid. En daar heb ik altijd voor proberen te staan.

Volgende: De Vertrouwens Machine: De geschiedenis van Bitcoin. 05-'18 De Vertrouwens Machine: De geschiedenis van Bitcoin.
Volgende: Happy Bitcoin Pizza Day! 05-'18 Happy Bitcoin Pizza Day!

ReactiesDoor Tweakers user RMX, dinsdag 29 mei 2018 11:48

BCH is a fraud

https://thebitcoincore.org/ is de echte

Door Tweakers user B00st3r, woensdag 30 mei 2018 11:48

https://thebitcoincore.org/ is de echte Bitcoin.

BCH is de neppe gekopieerde Bitcoin die zich voordoet als de echte.

Door Tweakers user shadow4thedark, zondag 3 juni 2018 10:26

Ik heb bitcoin cash gekocht op 3k dollar. Ga ik mijn geld ooit weer terug zien?

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.