Tether print opnieuw 250 million dollar.

Door Kain_niaK op zaterdag 19 mei 2018 10:41 - Reacties (39)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 5.008

https://omniexplorer.info...0c74d1a215a1026d801972263

Die Tether of USDT worden gebruikt bij ongeveer 30% van al het verhandelde volume in crypto exchange land.

Tether lost het probleem op dat veel exchanges hadden. Liquidity van dollars is laag en het is heel moeilijk om dollars van een exhange naar een andere exchange te krijgen. Dat komt door bestaande wet geving en banking die niet willen mee werken aan het opzetten van een economie die wanneer groot genoeg is een bedrijging voor de banken vormt.

Die wetgeving is vaak ook goed, want het maakt het moeilijker om geld te witwassen en makkelijker om criminaliteit te bestrijden. Natuurlijk word er langs alle kanten misbruik gemaakt van de wetgeving en zijn er veel machtige landen die af en toe de regels niet volgen,


Er zijn momenteel iets van 2,5 miljard USDT in omloop en die worden bij 30% van het verhandelde volume gebruikt alsof het USD is.

De prijs van een Bitcoin is dus geen 10 000 USD maar een mix tussen USD en USDT.

Tether is fractional reserve banking binnen het eco systeem van crypto exchanges. Het geeft een ontzettende grote macht aan Tether/Bitfinex. (Bitfinex is het moeder bedrijf van Tether).

Ook maakt het Bitfininex/Tether heel erg interessant voor het witwassen van geld. Je krijgt dat wit geld waarvan je kunt zeggen dat het je hebt verdient door speculatie op crypto. Betaal je belasting en klaar.

Het risico is dat uiteindelijk de wet er een stokje voor gaat steken en Bitfinex/Tether hard gaan aanpakken. Dit is recent gebeurt in polen waar een bank partner van Bitfinex/Tether is geraid door de poolse politie.

Maar het grootste risico is wanneer het vertrouwen in USDT opeens verdwijnt. Je word dan als crytpo trader wakker en de prijs van Bitcoin is 100 000 USD op exhanges die op Tether werken en 100 USD op alle andere exchanges.

Veel mensen hier op Tweakers zeggen dat dit FUD is. Natuurlijk profiteren al deze mensen van prijzen die steeds hoger door Tether worden gepumpt. Ik zelf profiteer er ook van.

In 2017 zijn we van een market cap van 10 miljard dollar naar 600 miljard dollar gegaan en nu zitten we terug rond de 300 miljard. Echter op Tether exchanges kun je ook aan margin trading doen. En dus is er een hefboom effect actief op die 2,5 miljard tether die in omloop is.


Niemand weet wat de prijs van Bitcoin zal zijn wanneer Tether verdwijnt, of word aangepakt door de grote landen of wanneer er iets misgaat.

Maar Tether blfijt lekker door printen en het is gewoon een tickende tijdbomb. Noem me een FUD kerel, ik ga uiteindelijk gewoon gelijk hebben.

Kijk maar eens naar deze graph.

https://i.imgur.com/5fTvP4Qm.png

De koersstijging op het einde van 2017 was niet organisch. Er is 2,3 miljard aan Tether geprint in een jaar. Op welke banken staan de USD die daar tegen over staan? Tether/Bitfinex is totaal niet transparant.

Maar alle crypto traders knijpen een oogje dicht. Doe niet zo moelijk Kain_niaK, profiteer gewoon lekker mee.

Ja ja ja, maar op een dag stort het lekker in elkaar en dan zijn er gigantisch veel slachtoffers.


Maar als ik het heb over Bitcoin als betaalmiddel te gebruiken ipv speculatie en dan het heb over Bitcoin Cash. (want een betaalmiddel dat duurder is om te gebruiken dan de huidige betaalsystemen kan ik mij niet veroorloven).

Dan zegt met hier: oplichter, scammer. Ga weg.

Volgende: Happy Bitcoin Pizza Day! 05-'18 Happy Bitcoin Pizza Day!
Volgende: Videoclip broermans. 05-'18 Videoclip broermans.

Reacties


Door Miner, zaterdag 19 mei 2018 11:19

Waarom verspil jij je tijd eigenlijk op tweakers? Je spreekt hier vrijwel geen mensen aan.

Ik laat in het midden of jouw gedachtegang klopt of totaal niet, maar waarom doe je dit niet op bitcointalk.org waar er mensen zijn waar je ook mee kan discussiëren? In de (bijna) 10 jaar dat ik actief ben heb ik jou nog nooit gezien daar (niet dat ik je gebruikersnaam weet, maar Kain_niak heb ik daar nog nooit gezien).


Hier haal je namelijk alleen maar irritaties naar boven bij mensen (wederom, of je nu gelijk hebt of niet).


Tip: zoek een forum (zoals bitcointalk) waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt en een doelgroep aanspreekt die er ook mee bezig is.


Jouw manier van typen wordt hier in ieder geval over het algemeen niet gewaardeerd, net als BitcoinCash gewoon een slappe coin is die gratis uitgedeeld is ben jij net de gene die deze de hemel in prijst.


BitcoinPrivate, BitcoinZ, BitcoinGold, BitcoinGem en ga zo maar door laten zien wat voor flappe actie bitcoincash was.
Is BitcoinCash slecht of slechter dan Bitcoin? Nee. er zitten voldoende verbeteringen in.

Echter, men neemt al deze coins niet serieus doordat ze voor het grotendeel gewoon gratis uitgedeeld zijn. Ja leuk om het gratis te krijgen en vervolgens je best te doen om deze gratis coins wat waard te laten worden, men blijft het als een gratis uitgedeelde coin zien, die enkele verbeteringen heeft tegenover Bitcoin.

Ja Bitcoin Cash vond ik de eerste paar dagen ook leuk, je kon er grof geld mee verdienen (veel twijfelaars: wordt het bitcoin cash of wordt het bitcoin, de prijzen stegen en daalde als een stel dolle dwazen), en daar bleef het bij, bitcoin heeft de strijd gewonnen.

Pssst, er zijn coins die veel meer potentie hebben dan Bitcoin Cash. Jij zit dadelijk met gebakken lucht, puur doordat jij de realiteit in de cryptowereld niet meer kan zien, en dat zou flink balen zijn!!


Dus mijn tip aan jou (als iemand die net wat meer ervaring lijkt te hebben) haal je focus van Bitcoin Cash af, doe net wat minder je best om alle andere coins omlaag te drukken met je toetsenbord en open je ogen.


Ik zeg hiermee niet (zoals jij bij alle coins doet buiten BCH) dat je alles moet dumpen en door moet naar een volgende coin. Maar je zin op zo'n vervelende en irritante manier bij andere proberen door te drukken, op een site waar men over het algemeen al anti crypto is, daar bereik je niks mee.

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 19 mei 2018 11:24

Ik ben niet geintresseerd in speculatie. En ik mijn account op bitcointalk forum is kain134, maar ik lurk daar alleen maar.


Ik wil helpen een nieuwe economy op te bouwen, eentje die niet gekoppelt is aan een bepaald land. Eentje waar meer vrijheid in te vinden valt omdat er meer controle is voor het individu en minder voor de banken en/of staat.

Ik vind binnen de Bitcoin-BTC community geen mensen die dat nog willen. Alleen maar speculators die rijk willen worden op de kosten van andere mensen.

Wat kun je met crypto doen momenteel? Wat doe jij er mee? Gebruik je het als geld? Besef je dat het crypto currency heet en niet crypto stock of crytpo asset of crypto speculatie?

Je zegt dat Bitcoin Cash een slappe coin is die gratis uitgedeelt word maar bij crytpo currency heb je geen centrale uitgever van geld.

Bitcoin Cash is onstaat omdat een groot deel van de Bitcoin community het oneens was met de koers van de software.

Er is geen gratis geld uitgedeeld, zo werkt het helemaal niet. Er is verder gewerkt aan de chain in aandere richting. De chain is gekopieerd in twee. Bitcoin-BTC en Bitcoin-BCH. Ik gebruik nog steed dezelfde adressen uit 2011 met dezelfde coins er op. De coins aan de Bitcoin-BTC kant heb ik verkocht.

Je kunt net zo goed zeggen dat ik die Bitcoin-BTC gratis heb gekregen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 mei 2018 11:28]


Door Tweakers user LopendeVogel, zaterdag 19 mei 2018 11:32

Kain_niaK schreef op zaterdag 19 mei 2018 @ 11:24:
Ik ben niet geintresseerd in speculatie. En ik mijn account op bitcointalk forum is kain134, maar ik lurk daar alleen maar.


Ik wil helpen een nieuwe economy op te bouwen, eentje die niet gekoppelt is aan een bepaald land. Eentje waar meer vrijheid in te vinden valt omdat er meer controle is voor het individu en minder voor de banken en/of staat.

Ik vind binnen de Bitcoin-BTC community geen mensen die dat nog willen. Alleen maar speculators die rijk willen worden op de kosten van andere mensen.

Wat kun je met crypto doen momenteel? Wat doe jij er mee? Gebruik je het als geld? Besef je dat het crypto currency heet en niet crypto stock of crytpo asset of crypto speculatie?
Ik heb heel goed door wat jij hier wilt bereiken, maar nogmaals, je bent op de verkeerde site indien je het op deze manier wilt doen.

De manier waarop je schrijft dat werkt alleen maar tegen je, je komt heel geïrriteerd en boos over namelijk. Dit zie je ook keer op keer terug in de reacties die jij bij mensen weet los te maken, en dat lijkt mij niet geheel de bedoeling. Enige wat jij zult bereiken is dat mensen misschien wel zover gaan door hun eventuele BCH maar te dumpen, want jij bent niet bepaald de persoon die het weet te vertegenwoordigen. Eerder een deur-aan-deur stroomverkoper die met alle onzin (waarvan deels gebaseerd op feiten) van de wereld zijn zin wilt doorduwen, gevolg? Mensen krijgen een bepaalde haat richting deur-aan-deur verkopers.


Ik besef heel goed wat crypto currency is, de vraag is: zie jij het wel zo? Jij doet namelijk letterlijk niks anders dan speculeren. Speculeren is tevens ook (nog) niet fout, want alles zit nog in het begin stadium, daar komt nu eenmaal veel speculeren bij kijken.

Maar ga die vraag niet aan mij stellen, want jij bent overduidelijk de persoon die niks anders doet dan speculeren. Je presenteert jouw mening als een feit, echter mis jij keer op keer het totale beeld.

Net als Tether, ja het klopt (DEELS) van wat jij zegt. Je weet ook dat genoeg mensen hun coins (tijdelijk) naar Tether omzetten wanneer ze bijv een periode weinig tijd hebben om op de exchanges te zitten? Door het tijdelijk om te zetten naar Tether hoef je niet bang te zijn dat je 130BTC balance spontaan 99BTC is.
De manier hoe jij naar Tether kijkt, zo heb ik er dus nog niet naar gekeken. Wel met jouw visie ben ik het deels eens met jou (dat is wat ik noem: verder kijken dan je neus lang is).
Ik ga je nu niet direct afbranden zoals jij bij alles en iedereen doet die net wat anders naar iets toekijkt.
Want inderdaad, jij hebt een punt in deze (omtrent Tether), heb jij volledig gelijk? Oh absoluut niet!

Jouw probleem is ook je IKvorm, het is alleen maar IK IK IK, BCH, BCH, BCH. En daar gaat het helaas fout bij jou, jammer want je bezit voldoende kennis, je gebruikt het alleen op een foute en negatieve manier.

Probeer iets met mijn laatste alinea te doen en je zult het al een stukje verder schoppen, wellicht niet meer op tweakers, dan wel op bitcointalk of soortgelijke sites die bedoelt zijn voor jouw praktijken/blogs/visie.


En begrijp mij aub niet verkeerd, ondanks dat ik bijna nooit reageer op je blogs, ik heb veel respect voor je dat jij je in wilt zetten voor de cryptowereld (ofja, vooral BCH dan). Ik vind dan ook zeer zeker dat je hiermee door moet gaan, maar nogmaals, probeer het op een andere manier te doen. Daar zal je namelijk veel meer mee kunnen bereiken dan op de manier hoe je het nu doet.

Dus keep up the good work, maar dan net op een iets wat vriendelijkere manier :DDe chain is gekopieerd qua coin supply, elke BTC die ik had is 1op1 gekopieerd naar BCH. Ik heb mijn huidige BCH 100% gratis gekregen (en ik ben aan het wachten om deze te dumpen), geen cent aan uit gegeven. Net als BCH heb ik dus ook veel andere crap coins gekregen doordat die hetzelfde zijn gaan doen als BCH.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 mei 2018 11:40]


Door Tweakers user HamuNaptra, zaterdag 19 mei 2018 21:11

Misschien geen slecht idee om een disclaimer te plaatsen dat je zelf gesponsord wordt door de BCH community. Dit zou zeker mensen kunnen helpen om je ideeën beter te kunnen plaatsen voor ze hier reageren.

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 19 mei 2018 23:40

Ik ben aangenomen door iemand die actief is in de BCH community en mij betaald voor het werk dat ik voor hem doe. Dat werk heeft momenteel alleen met https://bchpizza.org te maken. Ik ben al jaren actief als activist, sinds 2011. De BCH community zorgt goed voor de mensen die als activist actief zijn. In 2012 ben ik ziek gevallen en toen heb ik al mijn bitcoins weg gegeven, als dat niet gebeurd wast stond ik er financieel nu een stuk beter voor.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 mei 2018 23:42]


Door Tweakers user Harm_H, zondag 20 mei 2018 01:43

Het is inderdaad een vorm van fatsoen door bij een opinie te schrijven in hoeverre je betrokken bent.

I.e. bij aandelenadvies. Disclaimer: ik bezit aandelen in bedrijf Y. Of, Disclaimer: Ik krijg betaald voor dit artikel. Of, Disclaimer: Ik ben activist bij de BCH groep.

Je ziet dit gelukkig steeds meer bij 'reviews' op tweakers en youtube, waar vloggers en gesponseerde artikelen kleur bekennen. Dat is als het hoort. Een opinie wordt dan misschien sneller afgekraakt, maar je feiten blijven nog steeds de feiten.

Door Tweakers user T-Forever, zondag 20 mei 2018 02:58

Feit dat TS steeds bleef drammen op BCH en nu ook toegeeft voor iemand te werken in die branche, zegt genoeg, en ik denk dat vele dat vermoeden ook al hadden.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 07:05

BCH is een currency. Jullie zitten bij de euro groep. Daarbij heb ik het nooit geheim gehouden dat mee werk aan BCH adoptie. Dat doe ik al sinds 2011, lang voordat ik een job had die in BCH betaal.

Ik doe ook werk dat niks met BCH adoptie te maken heeft en word ook in BCH betaald.

Moet ik dat er ook bij zeggen wanneer ik mijn muziek plaats? Of wanneer ik een video van mijn RC planes plaats? Moet ik dan elke keer vermelden wanneer ik via yours wat BCH ontvang?

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 07:07]


Door Tweakers user MartijnAbel, zondag 20 mei 2018 08:27

Als jij betaald cq gesponsord wordt voor het schrijven van een artikel, ja dan dien je dit gewoon aan te geven. Dat is een stukje fatsoen, niet meer en niet minder.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 08:28

Ik word niet betaald om artikelen te schrijven. Ik schrijf sinds 2011 al artikel over Bitcoin op tweakers. Ik word betaald voor het werk dat ik aan de bchpizza.org website doe.

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 08:28]


Door Tweakers user Dark0r, zondag 20 mei 2018 11:45

kunnen we deze troll niet bannen ?

Door Tweakers user HamuNaptra, zondag 20 mei 2018 11:49

Ik mag hopen dat je betaald word voor je werk om een website te maken, is ook maar normaal ;).

Doch zou het een teken van fatsoen zijn dat je bij je blogs vermeld dat je "gesponsord" wordt door het Bitcoin Cash Fund. Daarom niet per direct voor het schrijven van blogs maar wel voor andere BCH gerelateerde onderwerpen.

Door dit simpelweg te vermelden (zoals ook eerder aangehaald gebeurt dit meer en meer bij bvb. reviews) zal dit ten zeerste geapprecieerd worden en zal je minder replies krijgen die je hele blogpost in vraag stellen, cfr, wij-van-wc-eend...

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 11:50

Ik ben geen troll. Maar maak nog maar eens een topic aan als je wilt --> Blokkeren van specifieke tweakblogs

Ik ben al er vaak in mijn leven gepest geweest en ik kan dit aan. Kom maar op.

Ik heb al heel vaak over Tether geschreven, toen reageerde de mensen nog inhoudelijk.

Nu word ik hier alleen maar gepest.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 11:55

HamuNaptra schreef op zondag 20 mei 2018 @ 11:49:
Ik mag hopen dat je betaald word voor je werk om een website te maken, is ook maar normaal ;).

Doch zou het een teken van fatsoen zijn dat je bij je blogs vermeld dat je "gesponsord" wordt door het Bitcoin Cash Fund. Daarom niet per direct voor het schrijven van blogs maar wel voor andere BCH gerelateerde onderwerpen.

Door dit simpelweg te vermelden (zoals ook eerder aangehaald gebeurt dit meer en meer bij bvb. reviews) zal dit ten zeerste geapprecieerd worden en zal je minder replies krijgen die je hele blogpost in vraag stellen, cfr, wij-van-wc-eend...
Ik word niet gesponsord door het bitcoin cash fund. Ik ben aangenomen geweest door een dev, niet door de organisatie. Deze dev is actief binnen de Bitcoin Cash community en ikzelf ook maar hij werkt niet voor het BCF en ik zelf ook niet.

Als ik kleine opdrachten doe voor het BCF fund, wat ik nog niet heb gedaan dan vermeld ik daar gewoon bij wie de opdrachtgever is.

Als je me niet gelooft dan moet je het maar vragen op de discord van het BCF --> https://discord.gg/gkMKcR

Ik hoop in de toekomst nog zeker veel werk voor het BCF te gaan doen maar de persoon die mij heeft aangenomen om aan bchpizza.org te werken is een dev die aan bitcoin software werkt maar niet iemand die bij het BCF werkt.

Hij wil anoniem blijven en ik ken alleen zijn pseudoniem, niet zijn echte naam.

Door Tweakers user HamuNaptra, zondag 20 mei 2018 12:01

Kain_niaK schreef op zondag 20 mei 2018 @ 11:55:
[...]


Ik word niet gesponsord door het bitcoin cash fund....
Vreemd in één van je vorige blogs beweerde je dit wel nl., daarom dat ik er ook zo op hamerde om dit duidelijker te vermelden in je blogs... Misschien best iets consistenter omgaan met de info die je geeft.
Dit project heb ik samen met het Bitcoin Cash Fund ontwikkelt.
Check het Bitcoin Cash Fund. Dat is de community waar ik voor werk. Ik word gesponsord door de community,

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 12:03

Ja, dat heb ik inderdaad verkeerd geschreven. Toen ik net aangenomen was dacht ik dat en heb ik de Bitcoin Cash community en Bitcoin Cash Fund door elkaar heen gehaald.

Sorry.

Mensen die actief zijn op de discord van het BCF hebben mij geholpen (gratis) en sponsors bekend niet altijd geld. Ik krijg inderdaad vaak tips van de community omdat ze mij ondertussen kennen en willen helpen en appreciëren wat ik doe.

Zelf besteed ik ook veel kleine jobs uit aan mensen en betaal ik hun met mijn BCH.

Mijn baas heeft me trouwens nog niet betaald en ik hoop dat ie het snel doet want dan kan ik mijn huur betalen.

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 12:07]


Door Tweakers user mark-k, zondag 20 mei 2018 12:11

De grootste fout die veel mensen maken is dat het helemaal niet boeit hoeveel USDT er bestaat, en dat die USDT ook lang niet allemaal gebacked hoeft te zijn met USD. Bitfinex heeft een deel van die USDT supply zelf in handen, daar hoeft dus helemaal geen cent voor gereserveerd te staan, aangezien ze al zijn van degene die de garantie van 1:1 met USD biedt. Het enige dat ze moeten hebben is een supply van USD zo groot als de hoeveelheid USDT die NIET bij hun in handen is.

Ze maken die USDT zonder kosten, 1 USDT wordt pas 1 USD waard zodra hij Bitfinex verlaat. Al printen ze 10^99 USDT bij, dat boeit allemaal geen zak. Zodra er USDT bij Bitfinex weggaat wordt daarvoor betaald, dus is de outgoing supply gewoon gebacked.


Het probleem ontstaat pas bij de fluctuaties van andere coins. Je kunt met BTC ook USDT kopen bij Bitfinex. Stel je BTC is zoals nu 8200 USD/USDT waard, dan heb je bij verkoop 8200USDT en Bitfinex heeft 1 BTC. Keldert de waarde van BTC naar de helft, kun je m terugkopen voor 4100 USDT. Op dat moment is de andere helft van je USDT niet meer gebacked, en dat moet Bitfinex dan dus opvangen met hun eigen liquide middelen. Het probleem ontstaat dus pas als er een flinke crash komt en Bitfinex dit niet kan opvangen. Zodra zij failliet gaan is USDT in een klap niks meer waard.


Maar nogmaals, het bijprinten boeit niks, de outgoing supply is waar je je zorgen om moet maken. Alle USDT die in handen is van Bitfinex zelf moet je buiten beschouwing laten. Ik heb wel eens mensen horen zeggen dat Bitfinex USDT zou moeten verbranden zodat de supply kleiner wordt, maar dat boeit helemaal niks aangezien alles dat bij hun in handen is al uit de circulating supply gehaald is.

Door Tweakers user Weezer-DC, zondag 20 mei 2018 13:31

Bitfinex verzameld zelf toch geen bitcoin maar is een exchange, dus laten andere crypto's onderling verhandelen.
Dus het is niet logisch dat bitfinex zelf grote hoeveelheden btc heeft gekocht met usdt

The main question is natuurlijk waarom er geen audits kunnen plaats vinden die inzicht geven in het onderpand, de us dollars.
Voor alle tethers die in andere handen zijn dan teher/bitfinex.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tether_(cryptocurrency)

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 13:33]


Door Tweakers user gatlarf, zondag 20 mei 2018 14:00

Wat een zure reacties hier. Ik vond het goed geschreven en of de beste man nu gelijk heeft of niet, hij doet je in ieder geval nadenken over het systeem en of het systeem wel gezond is. Wat je daar mee doet is je eigen zaak maar een rondje Kain_naiK bashen lijkt me wat overdreven.

Door Tweakers user Hennie-M, zondag 20 mei 2018 14:13

gatlarf schreef op zondag 20 mei 2018 @ 14:00:
Wat een zure reacties hier. Ik vond het goed geschreven en of de beste man nu gelijk heeft of niet, hij doet je in ieder geval nadenken over het systeem en of het systeem wel gezond is. Wat je daar mee doet is je eigen zaak maar een rondje Kain_naiK bashen lijkt me wat overdreven.
Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Ik schrok ook toen ik de eerste reactie las. Of je het er mee eens bent of niet, dit is wel tech en geen oplichter. Blijkbaar heeft de TS wel belangen bij het slagen van deze crypto maar dat is wat anders dan geld binnen halen voor een wondermiddel tegen watdanook.

Door Tweakers user LOTG, zondag 20 mei 2018 15:33

mark-k schreef op zondag 20 mei 2018 @ 12:11:
De grootste fout die veel mensen maken is dat het helemaal niet boeit hoeveel USDT er bestaat, en dat die USDT ook lang niet allemaal gebacked hoeft te zijn met USD. Bitfinex heeft een deel van die USDT supply zelf in handen, daar hoeft dus helemaal geen cent voor gereserveerd te staan, aangezien ze al zijn van degene die de garantie van 1:1 met USD biedt. Het enige dat ze moeten hebben is een supply van USD zo groot als de hoeveelheid USDT die NIET bij hun in handen is.

Ze maken die USDT zonder kosten, 1 USDT wordt pas 1 USD waard zodra hij Bitfinex verlaat. Al printen ze 10^99 USDT bij, dat boeit allemaal geen zak. Zodra er USDT bij Bitfinex weggaat wordt daarvoor betaald, dus is de outgoing supply gewoon gebacked.


Het probleem ontstaat pas bij de fluctuaties van andere coins. Je kunt met BTC ook USDT kopen bij Bitfinex. Stel je BTC is zoals nu 8200 USD/USDT waard, dan heb je bij verkoop 8200USDT en Bitfinex heeft 1 BTC. Keldert de waarde van BTC naar de helft, kun je m terugkopen voor 4100 USDT. Op dat moment is de andere helft van je USDT niet meer gebacked, en dat moet Bitfinex dan dus opvangen met hun eigen liquide middelen. Het probleem ontstaat dus pas als er een flinke crash komt en Bitfinex dit niet kan opvangen. Zodra zij failliet gaan is USDT in een klap niks meer waard.


Maar nogmaals, het bijprinten boeit niks, de outgoing supply is waar je je zorgen om moet maken. Alle USDT die in handen is van Bitfinex zelf moet je buiten beschouwing laten. Ik heb wel eens mensen horen zeggen dat Bitfinex USDT zou moeten verbranden zodat de supply kleiner wordt, maar dat boeit helemaal niks aangezien alles dat bij hun in handen is al uit de circulating supply gehaald is.
Dat zou dus geen probleem zijn als ze daadwerkelijk USDT met USD backen. Dus jou 8200 USDT zou ergens bij bitfinex als 8200 USD moeten staan en niet als 1BTC. Dat is ook wat ze beweerden. Maar daar zit dus ook het gevaar gezien de beloofde transparantie niet bestaat en niemand weet waar hoeveel geld staat.

Ik denk inderdaad dat het bij een crash over en uit is en veel mensen niet blij gaan zijn.

Door Tweakers user mark-k, zondag 20 mei 2018 16:06

Zolang ze zoals hierboven beweerd werd inderdaad alleen een exchange zijn en de USDT alleen voor USD verkopen is er geen enkel probleem, zolang de eigenaar de boel niet probeert op te lichten en de bank waar ze bij zitten niet instort. Ik denk dat dat nog wel het grootste risico is.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 21:49

Sinds ik bij de fork van Bitcoin, de andere fork heb gejoined dan de meeste tweakers hier. Word ik gepest en uitgemaakt voor oplichter. En ik kan geen artikel schrijven of mensen beginnen er weer over. Dat komt door propaganda van het core kamp dat erg effectief is geweest. Mensen geloven een zooi leugens. Ook al zijn dit mensen die net als mij het succes van Bitcoin willen, nu denken ze dat ik Bitcoin aan het aanvallen ben en niks is minder waar.

Ik ben natuurlijk een stuk meer actief dan een aantal jaar geleden maar dat komt omdat ik nu de software elke dag kan gebruiken en er echt veel dingen te doen zijn met Bitcoin Cash.

Dat was een paar jaar terug heel anders.

Tether is echt een groot probleem, en je zult zien dat ik gelijk krijg. Ik hoop dat de mensen die dan geld verliezen niet kwaad op mij zullen zijn maar op de mensen die mij de hele tijd aanvallen. Blijkbaar in de Bitcoin wereld mag je geen realist zijn, je moet een dromer zijn en mee gaan met het groups denken. Of je word keihard aangevallen.

Door Tweakers user JohnWhite, zondag 20 mei 2018 22:25

"Ik wil helpen een nieuwe economy op te bouwen,"

Je zou ook een baan kunnen gaan zoeken, in plaats van dit soort pretentieuze geneuzel te uiten. Dan sta je in de realiteit. Die ben je nu een beetje kwijt, zo lijkt het.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 22:26

Grapjas. Ik ben straat muzikant, en ik maak en verkoop mijn eigen muziek. Dat is mijn werk. En nu heb ik een tweede job, aan bchpizza.org werken. Gaat lekker hoor, check de bounties.

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 22:28]


Door Tweakers user JohnWhite, zondag 20 mei 2018 22:38

Ik ben ook muzikant en ik verdien zo'n 300 euro per maand aan optredens en de rest door vooral heel veel les te geven, zo'n 20 (<typo) uur in de week nu. Mooi dat het jou dusdanig goed gaat dat je rond kunt komen van straatmuzikant zijn en het verkopen van je eigen muziek en daarnaast je kunt laten sponsoren om irritante reclameblogs te schrijven. Ik ken van het conservatorium weinig muzikanten die het lukt uitsluitend van muziek maken rond te komen. De meesten moeten er les naast geven.

In je bio hier rechts schrijf je overigens dat muziek maken je hobby is, niet je werk. En wie heeft jou dan bijvoorbeeld voor dat eerste filmpje betaald? Er is geen publiek bij en er staat in de omschrijving dat het een streetjam is met een andere pianist. Maar je geeft het als voorbeeld bij het feit dat je beroep muzikant is.

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 22:48]


Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 20 mei 2018 22:43

Ik heb nog nooit in mijn leven een cent gekregen voor artikels die ik op mijn blog schrijf. Misschien de andere artikels op mijn blog eens lezen?

Als je goede muziek maakt, waarom plaats je je muziek niet hiero --> https://www.yours.org/@kain_niak

Werkt prima voor mij, ook goed voor contacten. Via yours heb ik een opdacht gever gevonden en werk ik nu aan de muziek voor een computer spel. De nieuwe economie waar ik deel van uit maak is natuurlijk veel kleiner, en er zijn nog maar weinig artiesten in die economy. Die gene die er zijn krijgen natuurlijk een groter deel van de pot.

Kortom ik heb voor mijn muziek een betere markt gevonden, misschien is die nieuwe economy nog niet zo slecht hey? Want die nieuwe economie is internationaal, zonder dat geld van een currency naar een andere curreny moet omgerekend worden. Zonder credit kaart gegevens of paypal. Op yours duw je op een knopje en de artiest krijgt zijn geld.

Beste systeem ooit voor artiesten, want dan krijgen ze alles .. ipv het te moeten delen met alle adverteerders die er normaal tussen zitten. Zoals op YouTube.

En ik moet wat er aan de rechterkant hier sinds 2010 of zo staat maar eens een keer aanpassen. Ondertussen is er veel verandert.

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 22:47]


Door Tweakers user JohnWhite, zondag 20 mei 2018 22:51

"Nieuwe economie". Je zou jezelf eens moeten horen praten man. Het doet me sterk denken aan al die nieuwe economieën die ik in de evangelische kerken ben tegen gekomen. Een aantal jaren geleden was er ook zo'n oplichter, Ronald Plat, die in 'een visioen' had gezien dat God een nieuwe economie ging stichten en dat hij dat plan ten uitvoer mocht brengen:

https://goedgelovig.wordp...-je-huis-aan-ronald-plat/

Jouw praatjes doen me daar in ieder geval sterk aan denken. Even los van alle techniek eromheen: in welke winkels kan ik nu concreet betalen met Bcash?
En wat krijg jij in die 'nieuwe economie' nu concreet uitbetaald voor je werk als muzikant? Bcash? Betaal jij wekelijks je boodschappen van Bcash? Ik geloof er helemaal niets van.

[Reactie gewijzigd op zondag 20 mei 2018 22:53]


Door Tweakers user Danny.G, maandag 21 mei 2018 00:30

Kain_niaK schreef op zondag 20 mei 2018 @ 22:43:
Ik heb nog nooit in mijn leven een cent gekregen voor artikels die ik op mijn blog schrijf. Misschien de andere artikels op mijn blog eens lezen?

Als je goede muziek maakt, waarom plaats je je muziek niet hiero --> https://www.yours.org/@kain_niak

Werkt prima voor mij, ook goed voor contacten. Via yours heb ik een opdacht gever gevonden en werk ik nu aan de muziek voor een computer spel. De nieuwe economie waar ik deel van uit maak is natuurlijk veel kleiner, en er zijn nog maar weinig artiesten in die economy. Die gene die er zijn krijgen natuurlijk een groter deel van de pot.

Kortom ik heb voor mijn muziek een betere markt gevonden, misschien is die nieuwe economy nog niet zo slecht hey? Want die nieuwe economie is internationaal, zonder dat geld van een currency naar een andere curreny moet omgerekend worden. Zonder credit kaart gegevens of paypal. Op yours duw je op een knopje en de artiest krijgt zijn geld.

Beste systeem ooit voor artiesten, want dan krijgen ze alles .. ipv het te moeten delen met alle adverteerders die er normaal tussen zitten. Zoals op YouTube.

En ik moet wat er aan de rechterkant hier sinds 2010 of zo staat maar eens een keer aanpassen. Ondertussen is er veel verandert.
Misschien vind je iets als Voise ook wel tof als artiest zijnde. Een soort Spotify, waar je ook uitbetaald wordt in hun cryptocoin.

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 21 mei 2018 07:26

JohnWhite schreef op zondag 20 mei 2018 @ 22:51:
"Nieuwe economie". Je zou jezelf eens moeten horen praten man. Het doet me sterk denken aan al die nieuwe economieën die ik in de evangelische kerken ben tegen gekomen. Een aantal jaren geleden was er ook zo'n oplichter, Ronald Plat, die in 'een visioen' had gezien dat God een nieuwe economie ging stichten en dat hij dat plan ten uitvoer mocht brengen:

https://goedgelovig.wordp...-je-huis-aan-ronald-plat/

Jouw praatjes doen me daar in ieder geval sterk aan denken. Even los van alle techniek eromheen: in welke winkels kan ik nu concreet betalen met Bcash?
En wat krijg jij in die 'nieuwe economie' nu concreet uitbetaald voor je werk als muzikant? Bcash? Betaal jij wekelijks je boodschappen van Bcash? Ik geloof er helemaal niets van.
bcash is een java script full node implementatie, je haalt allemaal dingen door elkaar heen, Ja, ik doe mijn boodschapen soms in Bitcoin Cash. Er zijn zat winkels die het via bitpay accepteren. En anders gebruik ik debit of credit cards die je met BCH kunt opladen.

Misschien moet je je eens een keer inlezen, want blijkbaar heb je een tijdje het nieuws niet gevolgd.

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 21 mei 2018 07:27

Danny.G schreef op maandag 21 mei 2018 @ 00:30:
[...]


Misschien vind je iets als Voise ook wel tof als artiest zijnde. Een soort Spotify, waar je ook uitbetaald wordt in hun cryptocoin.
Met voise kun je momenteel nog helemaal niks. Misschien iets voor de toekomst .Yours loopt lekker. Verdien ik gemiddeld 100 CAD per maand mee.

Door Tweakers user gravit0n_, maandag 21 mei 2018 12:14

Kain_niaK schreef op zondag 20 mei 2018 @ 11:50:
Ik ben al er vaak in mijn leven gepest geweest en ik kan dit aan. Kom maar op.

Nu word ik hier alleen maar gepest.
Nee, jij bent niet het slachtoffer, jij bent het probleem. Ik kijk altijd op naar mijn mensen die anders durven te denken vanuit een rationeel gedachtegoed. Maar door deze acties van jou en je metgezellen breng je juist extra spanningen en polarisatie in de bitcoin-community. Kijk eens wat je met je Tweakblogs teweeg brengt hier, alleen maar die stomme Bitcoin Core vs Bitcoin Cash oorlog aanwakkeren. Deze zinloze kruistocht is een verspilling van energie en brengt een sterke cryptomunt die bestaansrecht heeft als volwaardige currency in gevaar.

Mocht je werkelijk dromen van een financieel systeem met een cryptomunt als onderliggende waarde, probeer elkaar meer op te zoeken in de bitcoin-community. De technische problemen van Bitcoin Core die jij constant aanhaalt zijn niet onzichtbaar voor de developers van het team. Je doet soms net alsof het allemaal zo zwart-wit is en de zeer ervaren en bekwame Bitcoin Core developers een stuk hout voor hun kop hebben. Bitcoin Core probeert altijd zo veel mogelijk consensus te krijgen binnen alle groepen van de bitcoin-community en dat maakt het lastig om veranderingen door te voeren. Ik hoop dat je dit tenminste inziet.

[Reactie gewijzigd op maandag 21 mei 2018 12:19]


Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 21 mei 2018 12:15

Bitcoin heeft geen technische problemen, het heeft politiek problemen. Er dit artikel ging over Tether. Jullie zijn weer begonnen over Bitcoin Cash vs Bitcoin. Niet ik.

Door Tweakers user gravit0n_, maandag 21 mei 2018 12:23

Je doet zelf net zo goed mee in de reacties, dus alsjeblieft. Politieke problemen, dat is interessant, hoe heeft Bitcoin Cash het beter voor elkaar nadat ze een coup gepleegd hebben?
Maar alle crypto traders knijpen een oogje dicht. Doe niet zo moelijk Kain_niaK, profiteer gewoon lekker mee.
De meeste cryptogoudzoekers zijn gewoon kut en hebben niks met ideaal van Bitcoin te maken, of je nu bij Bitcoin Core of Bitcoin Cash meent te moeten zitten. Misschien hebben sommigen als doel met hun winst te gaan investeren in blockchain/cryptocoin toepassingen, maar de meeste hoor je alleen over lamborghini's praten. De lambo groep krijgt vanzelf de rekening gepresenteerd als het bijvoorbeeld door Tether helemaal foutloopt, dat is een kleine troost. Dan mogen ze blij zijn als ze nog op een fiets kunnen rijden.

[Reactie gewijzigd op maandag 21 mei 2018 12:27]


Door Tweakers user orf, maandag 21 mei 2018 15:09

Dat komt door bestaande wet geving en banking die niet willen mee werken aan het opzetten van een economie die wanneer groot genoeg is een bedrijging voor de banken vormt.

Die wetgeving is vaak ook goed, want het maakt het moeilijker om geld te witwassen en makkelijker om criminaliteit te bestrijden. Natuurlijk word er langs alle kanten misbruik gemaakt van de wetgeving en zijn er veel machtige landen die af en toe de regels niet volgen.
Grappig dat je dit over Tether schrijft, terwijl het net zo goed geldt voor BTC en BCH. Maar dan vind je dat een pluspunt.

Door Tweakers user JKen, maandag 21 mei 2018 15:40

Het probleem is dat het een piramide systeem is.
De gene die vroeg zijn ingestapt hebben een voordeel en de gene die later instappen betalen de prijs hier van.

En de gene die vroeg ingestapt zijn zullen alles aan marketing doen gezien zelf er alleen maar beter van worden naarmate er meer deelnemers zijn.

Nee, ik trap hier niet in.

Door Tweakers user gravit0n_, maandag 21 mei 2018 22:11

Bitcoin is geen piramidespel, die dooddoener speelt nog steeds op schijnbaar. Het lijkt misschien op de vorm van een piramidespel. Bitcoin is nooit bedacht als een piramidespel waarbij een centraal orgaan er veel geld mee verdient. Die vergelijking is zo krom. Iets dat constant meer waard wordt hoeft niet een piramide te zijn. Dat iets waarde heeft betekent alleen dat er mensen zijn die vertrouwen hebben dat het zoveel waard is. Iets dat geldt voor alles in deze wereld.

Totaal random die opmerking ook trouwens, het ging hier over een hele andere discussie.

[Reactie gewijzigd op maandag 21 mei 2018 22:13]


Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 21 mei 2018 22:13

Het ging over Tether, dat is pas een scam coin.

BCH niet. Maar jij begint weer te zeuren over BCH.

Door Tweakers user miitjohn, dinsdag 22 mei 2018 21:51

Dat Tether verhaal gaat al een tijdje de ronde en ik begrijp je concern. Alleen, dat is in theorie. In praktijk heb je te maken met een highly manipulated speel wereld zonder spelregels. Tether is gewoon een digitale munt zoals alle andere. Stel dat Tether nu plots crashed, so what? Wat is het verschil met een andere munt die crashed? De meeste ownen zelfs geen Tether omdat het een soort tijdelijke space is voor geld te parkeren dat min or meer gelijk loopt met de USD om eenvoudiger te kunnen speculeren. Tether garandeert trouwens helemaal niet dat je Tehters terug kan omzetten naar USD.

Men zegt dat Tether de zaak kan inflaten door bij te drukken en dan zelf wat andere coins te gaan kopen. Dat gebeurd toch continue met nieuwe munten? Met die Tethers die men bijdrukt kan men gewoon de zaak wat meer gaan beïnvloeden zonder zich met fiat te verbranden, dat hoort bij de eerdere conclusie dat het een highly manipulated virtuele speelwereld is zonder speregels. Het enige gevaar is dat je het te serieus begint te nemen :)

Het zou gaan tijd worden verdomme dat ze bijdrukken. We moeten aan 20k BTC geraken binnen een paar maand!

BCH FTW ! :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 mei 2018 21:53]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.