Ik heb BCHpizza.org gemaakt.

Door Kain_niaK op zondag 13 mei 2018 07:56 - Reacties (49)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 7.658

http://www.bchpizza.org/

Op BCHpizza.org kunnen mensen een beloning plaatsen voor pizza verkopers per stad, om zo plaatsen waar men pizza verkoopt te overhalen om Bitcoin Cash te accepteren als betaalmiddel.

Stel dat er 20 mensen zijn in Leuven, die Bitcoin Cash hebben, en daar graag pizza mee willen zouden kopen.

Die mensen gaan naar de website, en selecteren Leuven uit te lijst van steden. Vervolgens onderteken je het bericht "Leuven" met je Bitcoin Cash software. En dan verstuur je de beloning. (minimaal 0.01 BCH).

De beloning per stad word samengevoegd ... en de eerste pizza plaats in die stad die Bitcoin Cash als betaalmiddel accepteert (en het kan bewijzen met een video) die krijgt de beloning.

Voor Leuven zou het dan kunnen dat de beloning een lange tijd 100 euro is, en dan 200 euro en dan 300 euro. En uiteindelijk zal er wel een pizza plaats in Leuven zijn die zegt: Hey, wij willen die beloning graag ontvangen. Die pizza plaats kan ons dan contacteren met video bewijs. En dan krijgt de pizza plaats de Bitcoin Cash als beloning opgestuurd.

We gaan de website verder uitwerken met informatie over de verschillende payment providers (zoals Bitpay) die er voor Bitcoin Cash zijn, met educationele videos die het zo makkelijk en laagdrempelrijk maken voor pizza shops om Bitcoin Cash als betaalmiddel te gaan accepteren.

Ik heb een video gemaakt om te laten zien hoe je dit kunt doen met Electron Cash.Voor nu ondersteunen we 100 verschillende steden verspreid over de wereld, maar later gaan dat er meer worden. Dit project heb ik samen met het Bitcoin Cash Fund ontwikkelt.


Als je graag ook actief wil worden en mee wilt werken aan adoptie van Bitcoin Cash dan kun je mij een PM sturen en ik zal je een link sturen naar de Bitcoin Cash Fund discord server.

Daar bedenken we projecten om meer adoptie te krijgen en we dan werken we het samen met de community uit. We hebben programmeurs, grafische designers, web developers, etc etc om het samen in elkaar te knutselen en te lanceren.

Volgende: Videoclip broermans. 05-'18 Videoclip broermans.
Volgende: Mijn broer Ruben komt binnenkort met zijn eerste videoclip! 05-'18 Mijn broer Ruben komt binnenkort met zijn eerste videoclip!

Reacties


Door Tweakers user ybos, zondag 13 mei 2018 08:20

Dus je moet betalen om later nog eens te betalen voor je pizza?
Denk dat dit geen daverend succes gaat worden.

Zou het niet beter zijn om bijv 75% van de storting als kooptegoed te krijgen bij diegene die het betalingssysteem gaat gebruiken?
Pizzeria heeft stuk gegarandeerde omzet met hele goede marge en diegene die gestort hebben hebben hun doel bereikt en kooptegoed.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 13 mei 2018 08:29

Dit is een project voor fans van Bitcoin Cash die meer en meer met hun Bitcoin Cash willen doen. Dat soort mensen zijn bereid hun Bitcoin Cash weg te geven om zo steeds meer mensen te overhalen om mee te doen met het nieuwe financiele system. Ik geef al sinds 2011 mijn Bitcoin weg en later ook mijn Bitcoin Cash. Je kunt natuurlijk geen wereld wijde Bitcoin Cash economie hebben tenzij de hele wereld het zelf ook heeft.

We gaan met dit project dus inderdaad pizza shows betalen om Bitcoin Cash te accepteren als betaalmiddel. Dit vinden Bitcoin Cash fans hardstikke tof want dan kunnen ze voortaan bij een pizza shop in de stad betalen met Bitcoin Cash. Bitcoin Cash fans willen hun Bitcoin Cash als geld gebruiken (cash) en niet als speculatief middel.

Dus ja, Bitcoin Cash fans zijn zeker bereid om deze bounties te plaatsen. Let maar op.
Je kunt hier volgen hoeveel bounties er in totaal zijn binnengekomen.
Op ons 1PizzAnwr7ApFJC2dZWAGJoNyPKBQwSF4p adres.

De eerste bounties heb ik zelf geplaats toen ik videos aan het maken was.

Later zullen we waarschijnlijk adressen hebben met de naam van de stad erin.

Bijvoorbeeld 1PizzaLeuven of zo. Iedereen kan dan per stad heel makkelijk volgen wat de bounty momenteel is en als een bounty groot genoeg word dan zal er heus wel een pizza shop zijn die mee wil doen, ook al was het maar om de eenmalige beloning.

Daarna zullen alle mensen met Bitcoin Cash natuurlijk in die plaats hun pizza willen gaan kopen, daarom doen ze het! Zodat ze meer met hun Bitcoin Cash kunnen doen.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 mei 2018 08:30]


Door Tweakers user SeatRider, zondag 13 mei 2018 08:49

Even wat tegengeluid laten horen hoor. Grappig tijdverdrijf, dat spelen met bitcoins, maar het is niet voor iedereen. Zeker niet voor de pizzaboer op de hoek.

Vergelijk: Ik heb hier nog een berg dollars liggen, daar wil ik ook graag pizza mee kopen. Wat ik dan doe, ik ga naar de bank en haal er een universeel betaalmiddel voor Europa mee (namelijk de Euro). Dan hoeven winkels zich ook niet door allerlei bochten te wringen en kan ik gewoon met bestaande iDeal-koppeling betalen.

En als die pizzaboer er al in meegaat, waar stopt het dan? Want dan wil ik ineens met Etherium of aan andere nog exotischere cryptovaluta kunnen betalen.

Nee, ik denk dat het hele dure pizze worden.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 13 mei 2018 09:00

Er is maar een universeel betaalmiddel voor het internet nodig. Ik ga er mijn best voor doen dat dat Bitcoin Cash word. Dat was het oorspronkelijke idee waar alles mee begonnen is.

Uit de 2008 whitepaper:
Handel op het internet vertrouwt vandaag de dag bijna uitsluitend op financiële instellingen die dienst doen als vertrouwde derde partijen bij het verwerken van elektro
nische betalingen. Terwijl dit systeem goed genoeg werkt voor de meeste transacties, lijdt het nog steeds onder de inherente zwakke plekken
van het op vertrouwen gebaseerde model. Compleet onomkeerbare transacties zijn niet echt mogelijk, sinds de financiële instituties het niet kunnen vermijden om te bemiddelen bij disputen. De kostprijs van deze tussenkomst en verhoogt transactiekosten, beperkt de minimum praktische transactiegrootte en de mogelijkheid om kleine losse transacties te plegen. Daarnaast is er een bredere kost bij het verliezen van het maken van onomkeerbare betalingen en onomkeerbare diensten. Met de mogelijkheid voor een terugboeking, vergroot de nood voor de vertrouwensfactor. Verkopers moeten
op hun hoede zijn voor hun klanten, en hen last igvallen voor meer informatie dan ze anders zouden nodig hebben. Een zeker percentage aan fraude wordt aanvaard als onvermijdelijk. Deze kosten en onzekerheden bij betalingen kunnen worden vermeden wanneer iemand in persoon fysieke valuta gebruikt, maar er bestaat geen enkel mechanisme om betalingen te maken via een communicatiekanaal
zonder een vertrouwde partij.Er is behoefte aan een elektronisch betalingssysteem gebaseerd op cryptografisch bewijs in de plaats van vertrouwen, dat aan twee daartoe bereide partijen toestaat rechtstreeks met elkaar te handelen
zonder de nood aan een vertrouwde derde partij. Transacties die computationeel onpraktisch zijn om terug te boeken zouden verkopers beschermen van fraude, en routine escrows of derdenrekeningen zouden gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd om kopers te beschermen. In deze paper, stellen
we een oplossing voor die het dubbele uitgave probleem aankaart via een peer-to-peer verdeelde tijdstempel server om rekenkundig bewijs te leveren van de chronologische volgorde van transacties. Dit systeem is veilig zolang eerlijke knooppunten collectief meer CPU kracht leveren dan die van een
collaborerende groep van aanvallende knooppunten.
Dit ondermiijnt natuurlijk de macht van de natiestaten en daarom doen ze momenteel erg hun best om er voor te zorgen dat crypto alles word, behalve een wereldwijde internet munt die ze niet kunnen controleren omdat niemand hem kan controleren.

Daarom ben ik zo met Bitcoin Cash bezig. Heerlijk, een eigen munt van de internet gebruikers. Vrijheid, zelf controle. Eigen baas eigen bank. Ik vind het fantastisch. Ik kan van mijn computer naar elke computer in de wereld binnen seconde elke hoeveelheid Bitcoin Cash sturen met een kostprijs van nog geen kwart van een eurocent.

Beste betaalsysteem in de wereld! Veiliger dan credit cards voor verkopers want chargebacks kunnen niet meer. En geeft meer individuele vrijheid en controle aan de gebruiker en neemt het weg van de banken.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 mei 2018 09:04]


Door Tweakers user 3DDude, zondag 13 mei 2018 11:07

Leuke actie Kain,

Zie graag een update over een maandje ofzo om te zien hoe ver je bent gekomen en of het gelukt is. :)

Door Tweakers user SirDarkAngel, zondag 13 mei 2018 11:12

Kain_niaK schreef op zondag 13 mei 2018 @ 09:00:
Er is maar een universeel betaalmiddel voor het internet nodig. Ik ga er mijn best voor doen dat dat Bitcoin Cash word. Dat was het oorspronkelijke idee waar alles mee begonnen is.

Uit de 2008 whitepaper:


[...]


Dit ondermiijnt natuurlijk de macht van de natiestaten en daarom doen ze momenteel erg hun best om er voor te zorgen dat crypto alles word, behalve een wereldwijde internet munt die ze niet kunnen controleren omdat niemand hem kan controleren.

Daarom ben ik zo met Bitcoin Cash bezig. Heerlijk, een eigen munt van de internet gebruikers. Vrijheid, zelf controle. Eigen baas eigen bank. Ik vind het fantastisch. Ik kan van mijn computer naar elke computer in de wereld binnen seconde elke hoeveelheid Bitcoin Cash sturen met een kostprijs van nog geen kwart van een eurocent.

Beste betaalsysteem in de wereld! Veiliger dan credit cards voor verkopers want chargebacks kunnen niet meer. En geeft meer individuele vrijheid en controle aan de gebruiker en neemt het weg van de banken.
Je wilt 1 betaalmiddel op het internet en zet je in voor BCH. Nu mag iedereen een eigen mening hebben en voor de éne technologie zijn waar de andere voor een ander soort technologie is.

Men heeft met de BCH fork alleen geprobeerd deze munt de rechtmatige Bitcoin te laten zijn. Zonder in de discussie te komen of dit terecht of onterecht is, daar is het duidelijk dat de gebruiker gekozen heeft voor BTC zoals die nu is en niet voor BCH. Daarbij heeft Roger Ver meer mensen tegen zich dan voor zich en is deze persoon heel hard gelinkt aan deze munt.

Is het met de weerstand (welke door de omstandigheden is gecreëerd) nog zinnig deze munt zo erg te promoten? In mijn ogen is het zo dat zelfs als BCH de betere technologie is er zo weinig draagvlak voor is dat het vechten tegen de bierkaai is. Heb je zelf het idee dat deze munt nog daadwerkelijk een groot succes kan worden?

Door Tweakers user True, zondag 13 mei 2018 13:57

Zet dan direct even een LetsEncrypt certificaat er op, dit is anno 2018 geen porem.

Door Tweakers user sebastius, zondag 13 mei 2018 14:23

Jij gebruikt de term Bitcoin Cash, is dat iets anders dan de reguliere Bitcoin?

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 13 mei 2018 17:11

Hey Sebastian. Bitcoin is een free open source software project waar iedereen aan mee kan werken. Rond 2015 is er grote onenigheid in de community onstaan. Een groep wou Bitcoin zou klein mogelijk houden en er dan een tweede laag op bouwen. Een andere groep wou Bitcoin zou groot mogelijk laten worden en alles transacties gewoon op de bitcoin blockchain doen. Die groep heeft geprobeerd om de ander groep te overtuigen om kunstmatige limiet van 2600 transacties per 10 minuten omhoog te doen. Daar is jaren over gebateerd geweest en de andere groep is toen begonnen om iedereen die dat wou van de forums en van /r/bitcoin af te gooien. Ook al gaat Bitcoin over vrijheid, de centrale plaatsen voor bitcoin discuccie. Zoals https://bitcointalk.org en https://reddit.com/r/bitcoin en http://bitcoin.org waren niet meer vrij. Mensen mochten niet meer praten over een versie met Bitcoin zonder die limiet van 2600 transacties per 10 seconde.

Uiteidenlijk is het de andere groep in Augustus 2017 gelukt om een copy van de software en de blockchain te maken. Dat heet forken.

Nu is Bitcoin gesplits. Het Bitcoin netwerk doet nu 15-20% de Bitcoin-BCH (Bitcoin Cash) chain en 80-85% de Bitcoin-BTC (Bitcoin Core) chain.

Hashrate in het netwerk volgt prijs. Het prijs evenwicht is ook 15-20% in het voordeel van Bitcoin-BTC (Bitcoin Core). Wij denken dat dat in de toekomst gaat veranderen. Dat het evenwicht 50/50 gaat worden.

De andere groep vind dat wij niet het recht hebben om een eigen copu van deze open source software te maken en verder te gaan met hoe wij bitcoin willen hebben.

Zij zeggen: Ja maar als jullie dat doen mag je het niet meer Bitcoin noemen. En ook dat wij scammers en oplichters zijn.

Maar dat is niet zo. Je hebt misschien gehoord dan in 2017 Bitcoin-BTC gebruik heel erg duur werd en dat de kosten per transcatie in 2017 gigantisch omhoog zijn gedaan.

Dit heeft onze groep sinds 2015 voorspeld dat zou gebeuren. Omdat wij willen dat iedereen in de wereld Bitcoin Cash kan gebruiken, ook mensen met een heel laag inkomen willen we dat Bitcoin Cash gebruik onder de euro cent per transactie blijft.

Wij weten precies hoe we dat voor elkaar moeten krijgen. Dat is geen enkel probleem. Bitcoin is vanaf het begin ontworpen om deze eigenschappen te hebben.

Een betaalsysteem met transactie kosten die gelijk of hoger zijn aan Visa en Paypal en ook nog eens mensen uren laat wachten is gewoon een slecht betaalsysteem.

Onze groep geloofd dat overheden en banken stiekem het project hebben geinfiltreerd om er voor de zorgen dat Bitcoin nooit een betaal middel word, want dat zou betekenen dat de macht van de natiestaan verminderd en dan banken minder geld gaan verdienen.

Of dat waar is weten we niet, maar het lijkt erop. Er is een grote campange op het internet om iedereen die Bitcoin Cash gebruikt neer te zetten als een scammer op oplichter. Ook hier op Tweakers zijn mensen er van overtuigd dat Bitcoin Cash oplichting is en niet de ware Bitcoin. Deze mensen zijn in propaganda en leugens getrapt.

Bitcoin Cash gaat gewoon in de oorspronkelijke richting van het project verder. En wij maken ons weinig zorgen over de toekomst. Bitcoin-BTC is slecht bruikbaar als betaalmiddel. Zolang mensen alleen maar speculeren met crypto maakt het allemaal niks uit. Maar als mensen crypto ook willen gebruiken waar het voor gemaakt is. Namelijk als geld dan komen ze vanzelf bij Bitcoin Cash terecht. Bitcoin Cash is Bitcoin als cash. Bitcoin als geld. Geld versturen moet binnen de seconde gaan en goedkoper zijn dan een euro cent per transactie. Bitcoin Cash heeft deze eigenschappen. Bitcoin-BTC heeft deze eigenschappen niet meer. Instant payment is er al uitgesloopt er werk al niet meer. Je moet bij Bitcoin-BTC minstens 10 minuten voor je betaling wachten maar in de praktijk uren.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 13 mei 2018 17:15

SirDarkAngel schreef op zondag 13 mei 2018 @ 11:12:
[...]


Je wilt 1 betaalmiddel op het internet en zet je in voor BCH. Nu mag iedereen een eigen mening hebben en voor de éne technologie zijn waar de andere voor een ander soort technologie is.

Men heeft met de BCH fork alleen geprobeerd deze munt de rechtmatige Bitcoin te laten zijn. Zonder in de discussie te komen of dit terecht of onterecht is, daar is het duidelijk dat de gebruiker gekozen heeft voor BTC zoals die nu is en niet voor BCH. Daarbij heeft Roger Ver meer mensen tegen zich dan voor zich en is deze persoon heel hard gelinkt aan deze munt.

Is het met de weerstand (welke door de omstandigheden is gecreëerd) nog zinnig deze munt zo erg te promoten? In mijn ogen is het zo dat zelfs als BCH de betere technologie is er zo weinig draagvlak voor is dat het vechten tegen de bierkaai is. Heb je zelf het idee dat deze munt nog daadwerkelijk een groot succes kan worden?
Jij zegt dat mensen voor BTC hebben gekozen maar ik zie op tweakers geen projecten om mensen te overuigen BTC te accepteren als betaalmiddel. BTC is een slecht betaalmiddel en Bitcoin is nu juist uitgevonden als betaalmiddel.

Wat er in werkelijkheid is gebeurd is een grote propaganda campagne om mensen die actief zijn in het evangeliseren van Bitcoin Cash, zoals Roger Ver, zwart te maken.

Roger Ver zit net als mij sinds 2011 in Bitcoin en heeft erg veel in de Bitcoin economie geinvesteerd. Vroeger noemde de Bitcoin community hem zelf Bitcoin Jezus. De leiders van de bitcoin core group hebben later veel mensen doen geloven dat Roger Ver een verrader is en een vijand tegen het project. Dat is echter een leugen. Je zult dat vanzelf wel zien. Roger Ver is gewoon een business gast. Gavin Andresen, Mike Hearn, Jeff Garzik, Eric Voorhees, Bitpay, Bitmain, Vele mensen en businesses en groepen laten zich niet het hoofd op hol slaan door cencuur en propaganda van het bitcoin core kamp.

Doe je eigen onderzoek en je zult er achter komen dat je leugens geloofd.

Door Tweakers user Kain_niaK, zondag 13 mei 2018 17:23

3DDude schreef op zondag 13 mei 2018 @ 11:07:
Leuke actie Kain,

Zie graag een update over een maandje ofzo om te zien hoe ver je bent gekomen en of het gelukt is. :)
Bedankt voor een positieve reactie! Over een maandje ga ik zeker een update plaatsen en ondertussen gaan we hard werken om de website zo goed mogelijk te maken.

De Bitcoin Cash community kun je overal in de wereld vinden. Vooral in Zuid Amerika. Veel landen hebben daar inflatie problemen met hun munten en die mensen kunnen Bitcoin Cash heel goed gebruiken als alternatieve munt en betaal systeem.

Check het Bitcoin Cash Fund. Dat is de community waar ik voor werk. Ik word gesponsord door de community,

Door Tweakers user IceTeaGX, maandag 14 mei 2018 09:08

Kain_niaK schreef op zondag 13 mei 2018 @ 09:00:
Er is maar een universeel betaalmiddel voor het internet nodig. Ik ga er mijn best voor doen dat dat Bitcoin Cash word. Dat was het oorspronkelijke idee waar alles mee begonnen is.
Obilgatory link:
https://xkcd.com/927/

Door Tweakers user Maasluip, maandag 14 mei 2018 09:19

Kain_niaK schreef op zondag 13 mei 2018 @ 09:00:
Er is maar een universeel betaalmiddel voor het internet nodig.
Correctie: er is maar een universele betaalmethode voor het internet nodig. Het boeit mij totaal niet of ik in Euro's, Dollars of bitcoins betaal, als ik dat maar gewoon veilig met één methode kan doen.
Voor mij is die methode nu Ideal en de Rabobank Reader. Welk voordeel heb ik van een bitcoin? Die moet ik eerst kopen en dan pas kan ik hem uitgeven. Natuurlijk kun je onderhuids een betaalmethode met bitcoin maken (dus ik reken gewoon via mijn bankrekening af in Euro's), maar wat is dan het nu nog van die bitcoin?

Door Tweakers user Spectaculous, maandag 14 mei 2018 10:41

Op thuisbezorgd kan je er toch gewoon al mee betalen? Waarom moet de lokale pizzaboer het dan nog ondersteunen als je zijn eten toch al via de thuisbezorgd app betaald? Ik ken bijna geen enkele eetgelegenheid die bezorgd in de buurt die niet op thuisbezorgd hangt. Een deel heeft wel liever dat je het via de eigen website doet, maar dan is het vaak pin of contant, ook iDeal is dan vaak geen keuze meer dus ik zie die niet zo snel bitcoins implementeren.

Door Tweakers user edeboeck, maandag 14 mei 2018 11:40

Kain_niaK schreef op zondag 13 mei 2018 @ 17:15:
[...]


Jij zegt dat mensen voor BTC hebben gekozen maar ik zie op tweakers geen projecten om mensen te overuigen BTC te accepteren als betaalmiddel. BTC is een slecht betaalmiddel en Bitcoin is nu juist uitgevonden als betaalmiddel.

Wat er in werkelijkheid is gebeurd is een grote propaganda campagne om mensen die actief zijn in het evangeliseren van Bitcoin Cash, zoals Roger Ver, zwart te maken.

Roger Ver zit net als mij sinds 2011 in Bitcoin en heeft erg veel in de Bitcoin economie geinvesteerd. Vroeger noemde de Bitcoin community hem zelf Bitcoin Jezus. De leiders van de bitcoin core group hebben later veel mensen doen geloven dat Roger Ver een verrader is en een vijand tegen het project. Dat is echter een leugen. Je zult dat vanzelf wel zien. Roger Ver is gewoon een business gast. Gavin Andresen, Mike Hearn, Jeff Garzik, Eric Voorhees, Bitpay, Bitmain, Vele mensen en businesses en groepen laten zich niet het hoofd op hol slaan door cencuur en propaganda van het bitcoin core kamp.

Doe je eigen onderzoek en je zult er achter komen dat je leugens geloofd.
Ik laat de hele cryptocoin-hype wat aan mij voorbijgaan, maar ik hoop wel dat je zelf beseft dat jouw uitspraken weleens kunnen overkomen als "de pot verwijt de ketel..."? Misschien heb je gelijk, daar niet van, maar bij mij als leek komt het over dat je anderen propaganda, zwart maken, leugens, … verwijt, terwijl jouw tekst even goed als dusdanig geïnterpreteerd kan worden (nogmaals: ik ken niets van die zaak ten gronde).

Door Tweakers user Maegrim, maandag 14 mei 2018 13:20

Zout eens op met je flutblogs :')

Door Tweakers user Gamebuster, maandag 14 mei 2018 13:54

Waarom nou weer bitcoin cash en niet gewoon Bitcoin?

Door Tweakers user OverSoft, maandag 14 mei 2018 14:35

Gamebuster schreef op maandag 14 mei 2018 @ 13:54:
Waarom nou weer bitcoin cash en niet gewoon Bitcoin?
Omdat hij in de massa propaganda van de oplichters Ver & Wu is getrapt...
De rest van de wereld (inclusief alle financiële instellingen) geven alleen iets om de echte Bitcoin...

Door Tweakers user Luuk, maandag 14 mei 2018 15:13

Kain doet me denken aan zo'n 'flat earther'. Lekker in die nonsens blijven geloven terwijl de hele wereld je een totale retard vindt. :+

Door Tweakers user chielsen, maandag 14 mei 2018 15:43

Ik vraag me bij zulke dingen af of je nou echt iets ideëels nastreeft, of gewoon BCH loopt te hypen in de hoop er rijk(er) van te worden. Want wat is het probleem nu eigenlijk en is BCH daar echt de oplossing voor? Efficiënte betalingen zijn steeds minder een probleem, zeker binnen landsgrenzen. Volgens mij bewijst Thuisbezorgd wel dat het al super makkelijk is om online een pizza te bestellen en betalen.

Door Tweakers user Spectaculous, maandag 14 mei 2018 16:21

chielsen schreef op maandag 14 mei 2018 @ 15:43:
Ik vraag me bij zulke dingen af of je nou echt iets ideëels nastreeft, of gewoon BCH loopt te hypen in de hoop er rijk(er) van te worden. Want wat is het probleem nu eigenlijk en is BCH daar echt de oplossing voor? Efficiënte betalingen zijn steeds minder een probleem, zeker binnen landsgrenzen. Volgens mij bewijst Thuisbezorgd wel dat het al super makkelijk is om online een pizza te bestellen en betalen.
Het voordeel van de Bitcoin an sich is een stukje anonimiteit. De vraag is alleen in hoeverre je dat bent als je vervolgens je huisadres moet opgeven om de bestelling te laten bezorgen.

Door Tweakers user deathgrunt, maandag 14 mei 2018 19:33

Ik bewonder je inzet voor de muziek, digi-coins, vliegtuigjes, etc... maar raad je wel aan de site via HTTPS:// te laten draaien.

Het maakt de site niet (on-)veiliger, maar omdat het toch een financieel karakter heeft, staat HTTPS:// net iets beter dan HTTP:// (los van het feit dat Chrome over een maand gaat zeuren bij alles dat HTTP:// is).

Door Tweakers user Marty007, maandag 14 mei 2018 20:57

Bch staat erg negatief in het nieuws en dat zal er niet veel beter op gaan worden denk ik.
Daarbij gaan ze binnen 24 uur een hard fork doen met de nodige waarschijnlijke moeilijkheden.
Dit artikel ruikt sterk naar het promoten om er zelf beter van te worden gehalte..

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 14 mei 2018 22:27

deathgrunt schreef op maandag 14 mei 2018 @ 19:33:
Ik bewonder je inzet voor de muziek, digi-coins, vliegtuigjes, etc... maar raad je wel aan de site via HTTPS:// te laten draaien.

Het maakt de site niet (on-)veiliger, maar omdat het toch een financieel karakter heeft, staat HTTPS:// net iets beter dan HTTP:// (los van het feit dat Chrome over een maand gaat zeuren bij alles dat HTTP:// is).
https://bchpizza.org/ doet het gewoon hoor. Ik moet alleen de forwarding van http naar https nog instellen.

Door Tweakers user M.l., maandag 14 mei 2018 23:29

Pizza is niet zo heel gezond.

Door GekkePrutser, dinsdag 15 mei 2018 00:06

Spectaculous schreef op maandag 14 mei 2018 @ 16:21:
[...]
Het voordeel van de Bitcoin an sich is een stukje anonimiteit. De vraag is alleen in hoeverre je dat bent als je vervolgens je huisadres moet opgeven om de bestelling te laten bezorgen.
Nee dat is het niet. Dan kan je beter Monero, Dash of Zcash gebruiken.

Door Tweakers user deathgrunt, dinsdag 15 mei 2018 01:02

Kain_niaK schreef op maandag 14 mei 2018 @ 22:27:
[...]


https://bchpizza.org/ doet het gewoon hoor. Ik moet alleen de forwarding van http naar https nog instellen.
Cool, ik zag in de blog enkel een link naar HTTP:// vandaar :p

Als je onderstaand in je .htaccess opneemt - heb je een redirect van HTTP naar HTTPS op server-niveau

# redirect always HTTPS://
# ref. https://stackoverflow.com/a/36475195/5118952

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Door Tweakers user anessie, dinsdag 15 mei 2018 03:03

SeatRider schreef op zondag 13 mei 2018 @ 08:49:
Even wat tegengeluid laten horen hoor. Grappig tijdverdrijf, dat spelen met bitcoins, maar het is niet voor iedereen. Zeker niet voor de pizzaboer op de hoek.

En als die pizzaboer er al in meegaat, waar stopt het dan? Want dan wil ik ineens met Etherium of aan andere nog exotischere cryptovaluta kunnen betalen.

Nee, ik denk dat het hele dure pizze worden.
Betalen met bitcoin voor pizza hebben we al in Leuven hoor, het gaat hier over BCH :+

Door Tweakers user Kain_niaK, dinsdag 15 mei 2018 07:20

anessie schreef op dinsdag 15 mei 2018 @ 03:03:
[...]


Betalen met bitcoin voor pizza hebben we al in Leuven hoor, het gaat hier over BCH :+
Cool, welke pizza plaats? Ik woonde vroeger in Leuven.

Door Tweakers user Kain_niaK, dinsdag 15 mei 2018 07:20

deathgrunt schreef op dinsdag 15 mei 2018 @ 01:02:
[...]


Cool, ik zag in de blog enkel een link naar HTTP:// vandaar :p

Als je onderstaand in je .htaccess opneemt - heb je een redirect van HTTP naar HTTPS op server-niveau

# redirect always HTTPS://
# ref. https://stackoverflow.com/a/36475195/5118952

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
Thanks deathgrunt. Dit is mijn eerste website ever, ik moet nog veel leren.

Door Tweakers user Crotchy, dinsdag 15 mei 2018 12:47

Kain_niaK schreef op dinsdag 15 mei 2018 @ 07:20:
[...]


Cool, welke pizza plaats? Ik woonde vroeger in Leuven.
thuisbezorgd accepteerd gewoon bitcoin, gebruik het vaak genoeg.

Door Tweakers user Kain_niaK, dinsdag 15 mei 2018 12:48

En zijn er in het centrum ook pizzarias waar je gewoon een pizza kunt bestellen en opeten ter plekke en met Bitcoin betalen?

Door Tweakers user JohnWhite, dinsdag 15 mei 2018 13:17

Zijn er bij jou in het centrum dan pizzeria's waar je een pizza kunt bestellen en af kunt rekenen in Bitcoin Cash? (<-- dat is wat anders dan Bitcoin)

(En het meervoud van Pizza is Pizze. Vandaar dat het pizzeria is en geen pizzaria)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 mei 2018 13:20]


Door Tweakers user Crotchy, dinsdag 15 mei 2018 13:39

Kain_niaK schreef op dinsdag 15 mei 2018 @ 12:48:
En zijn er in het centrum ook pizzarias waar je gewoon een pizza kunt bestellen en opeten ter plekke en met Bitcoin betalen?
Ja hoor, thuisbezorgd is niet alleen voor bezorging.

Door Tweakers user groezle, dinsdag 15 mei 2018 21:32

Kain_niaK schreef op dinsdag 15 mei 2018 @ 07:20:
[...]


Thanks deathgrunt. Dit is mijn eerste website ever, ik moet nog veel leren.
Dus je hebt nog nooit eerder een website gemaakt, maar alle preken die je houdt over waarom Bcash beter is moeten we wel gewoon domweg geloven? Waarom zou jij wel verstand kunnen hebben van een decentraal consensus protocol op basis van cryptografie, terwijl je 0 kennis hebt over informatica 101? TLS/SSL is overigens zon beetje het belangrijkste stukje cryptografie op het internet!

Zo te zien moet je ook nog veel leren over cryptocurrencies want aan mensen uitleggen dat Bcash "de bitcoin" is, is simpelweg zwaar misleidend (en wetenschappelijk incorrect). Ik stoor me altijd zwaar aan je blogs, persoonlijk vindt ik dit zelfs pure misleiding/oplichting is van onwetende mensen. Dit soort bedrog zou verbannen moeten worden.

Daarnaast heb je altijd je mening wel klaar over waarom Bcash beter is, maar het feit is gewoon dat heel veel mensen zonder technische achtergrond zich met blockchain/cryptocurrencies bemoeien terwijl ze geen flauw idee hebben hoe het technisch in elkaar zit, en waarvoor het bedoeld is. Zo loop je bijvoorbeeld constant te zeiken over dat Bcash beter zou zijn omdat het geen last heeft van schommelende transactie kosten en dat het wel betrouwbaar is. Ik snap dat je denkt dat nu de block size omhoog gooien misschien het probleem zal oplossen, maar zo'n oplossing werkt alleen voor Bcash, omdat het vergeleken met Bitcoin nauwelijks wordt gebruikt! Voor de rest is zo'n opmerking kort-zichtig en dom! Tevens geldt hetzelfde voor Ripple en tal van andere alt-coins. Het is gewoon een enorme hype omdat de gemiddelde man niet weet wat en waarom hij het koopt. Het enige wat hij hoort is dat andere mensen winst maken dus lopen ze alles wat los en vast zit op te kopen. Ik hoor veel verhalen van vrienden die Bcash kopen, puur omdat ze in de war raken door dit soort websites waar het als de "nieuwe bitcoin" wordt verkocht, terwijl het niets meer dan een marketing praatje is.

Door Tweakers user Kain_niaK, dinsdag 15 mei 2018 21:33

De mensen die mijn website gebruiken zijn al Bitcoin Cash fans en denk hier heel anders over. Daarbij werk ik samen met een team en sta ik er gelukkig niet alleen voor. Het is een tof project.

Door Tweakers user deathgrunt, woensdag 16 mei 2018 00:59

Nogmaals : super dat je zo veel tijd en energie in je principes en overtuigingen steekt :)

Echter... als ik een post doe naar deze pagina;

http://www.bchpizza.org/placebounty.php

Dan krijg ik deze error;

Fatal error: Class 'CashAddr\Exception\InvalidChecksumException' not found in /home/xxx/public_html/xxx/cashaddress-php-master/src/xxx.php on line xxx

Dat er iets fout gaat, is niet zo spannend... dat gebeurt altijd :p maar het is wel beter als je de error-reporting van je PHP parser uit zet -> want nu geef je vrij veel info van je server / software prijs.

- edit - echt privacy-gevoelige data even vervangen door XXX

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 mei 2018 01:01]


Door Tweakers user cadsite, woensdag 16 mei 2018 14:20

(En het meervoud van Pizza is Pizze. Vandaar dat het pizzeria is en geen pizzaria)
Zeker dat het niet pizzi is of pizzo?
Of toch maar gewoon pizza's.
https://i.imgur.com/OoA6x4t.png

Door Tweakers user Tsurany, donderdag 17 mei 2018 11:50

Prachtig idee, lekker veel Bitcoin Cash ontvangen zodat je over een jaar de stekker er uit kan trekken (omdat geen enkel bedrijf dit gaat gebruiken) en een leuk kapitaaltje hebt opgebouwd door anderen op te lichten _/-\o_

Door Tweakers user JohnWhite, donderdag 17 mei 2018 12:30

cadsite schreef op woensdag 16 mei 2018 @ 14:20:
[...]

Zeker dat het niet pizzi is of pizzo?
Of toch maar gewoon pizza's.
https://i.imgur.com/OoA6x4t.png
In het Nederlands is het meervoud 'pizza's', ja. Wellicht ben je op de hoogte van het feit dat het woord pizza uit Italië afkomstig is? Nee? Dan bij dezen...

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 mei 2018 12:30]


Door PhatFish, donderdag 17 mei 2018 16:18

Ik snap dat je, als BCH-bezitter, graag marktadoptie ziet. Echter met name op de Bitcoin-reddit zie ik BCH-bezitters harder aan activisme doen dan de automated mailservice van Avaaz.org. Ergens moet men ook snappen dat dit op gegeven moment andere mensen (de fiat-users) de strot uit komt. Wij moeten over omdat jullie iets willen gebruiken. Maar goed, ik moest het even kwijt, als het mijzelf zo erg stoorde had ik gewoon de blog niet aangeklikt.

Dat gezegd hebbende, transacties voor pizzaboeren (en eigenlijk die hele branche) gaan via grotere transactieproviders (geen idee wat de correcte benaming is) zoals bijvoorbeeld Docdata, maar er zijn meer. Dit zijn de partijen die je moet overhalen om BCH of andere crypto op hun platform te accepteren, want zodra je dat voor elkaar hebt, doen al hun klanten in principe al mee. Besef wel dat handelen in geld de core business is van dergelijke partijen, die gaan dat niet zomaar aan de kant schuiven tot er wat beters is om in te handelen. En daarvoor is alle crypto nog veel te volatiel. Schommelingen van 30% per dag (t.o.v. fiat) zijn nog altijd normaal. Daar is niet mee te werken.

Eerst moeten de koersen stabiel en dat betekent toch echt dat men van de afhankelijkheid van BTC afstapt. En ik hoop dat dit snel gebeurt, want ik had eens meegekregen (tijdje terug, exacte verhaal weet ik niet meer) dat de legacy van Mt. Gox zo ergens in september heel BTC kan laten crashen. Beetje jammer als goede projecten als Neo, VEN, ONT, 0x en nog anderen daardoor kapot worden gemaakt, terwijl ze niet eens hetzelfde use case als BTC hebben.

Als we zover zijn, kan de echte adoptie beginnen. De consument moet gemakkelijk aan crypto kunnen komen en het bezit van crypto vs. fiat moet ook goede verhoudingen kennen, d.w.z.: Het aanbod van cypto moet interessanter zijn dan het aanbod van fiat. Dan pas zal crypto een serieus alternatief voor fiat zijn.

Kom je op een heel belangrijk punt: Wat is het voordeel van crytpo t.o.v. reguliere fiat? Voor de consument is dat niks. Echt niks. Die pakt een pasje of fysieke fiat en betaalt. Klaar. Hoe simpel wil je het hebben? Zelfs de 4K/sec transacties van VISA zijn nu nog geen issue voor de gebruiker. En daarmee heb je precies het probleem. De pizzaboer wil gewoon cash. Fiat cash. Dat BCH een mooi ideaal erachter heeft en fiat sinds fractional reserve banking één groot piramidespel is, interesseert bijna niemand iets. De meeste mensen weten/snappen het niet eens.

Wat ik hier allemaal mee wil aangeven is dat de manier waarop de BCH-community adoptie wil forceren gewoon geen kans van slagen heeft. Er wordt vanuit een ideaal gedacht maar dat ideaal sluit niet aan op de markt zoals die werkt.

Pak het anders aan. Transactiekosten worden doorgaans door de ondernemer betaald. CVC, Docdata, reguliere banken, etc. Die rekenen allemaal af met de ondernemer wanneer de consument iets betaalt. Een enkele ondernemer wilde dit nog wel eens doorberekenen. Dan betaalde je €0,25 ofzo extra als je wilde pinnen. Dit kom je echter niet meer tegen. Maar als je het goed aan wilt pakken, maar BCH dan interessant voor al die ondernemers. Onderzoek hun transactiekosten en kijk wat voor voordeel je met BCH kan behalen. Nog sterker (en dit is ook even om zelfkritisch te blijven) neem in je vergelijking meteen andere crypto met hetzelfde use case mee en zie wat het beste is. Zodra die ondernemers zien dat het voordeliger is dan fiat, gaan ze het wel accepteren en misschien zelfs interessant maken voor de consument (kortingen, spaaracties, etc. Er zijn zelfs al specifieke tokens (ERC20) hiervoor....). Daarmee krijg je die adoptie voor elkaar. Uiteindelijk wint de techniek die het voordeligste is om te exploiteren, dat heeft de geschiedenis al vaker bewezen.

Door Tweakers user PhatFish, donderdag 17 mei 2018 17:02

Overigens ik zie een stukje over fraudepreventie van BCH op je website. Juist omdat er een organisatie achter fiattransacties zit, zoals een bank of creditcardmaatschappij ben je juist veel beter beschermd tegen fraude. Je transacties zijn veelal verzekerd en dit is ook waarom je transactiekosten betaalt. Ik heb MasterCard letterlijk voor mijn neus $500 schade door oplichting terug zien draaien bij een vriend, gewoon na een telefoongesprek. Dit gaat je bij crypto niet lukken. Er zit geen organisatie achter met autoriteit. Crypto overgemaakt en transactie voltooid? Weg = pech! Wil je je crypto terug? Hopen dat de tegenpartij het terug wil boeken, anders ben je op jezelf aangewezen. Fraude via crypto is zo veel gemakkelijker, juist omdat niemand het reguleert. Misschien kun je via smart contracts wat aan fraudepreventie doen, maar BCH doet vooralsnog geen smart contracts...

Dit is een wat algemener stukje, maar ik heb ook ervaring met klanten die je proberen op te lichten door tegen Visa/MasterCard/PayPal/etc te beweren dat ze nooit iets ontvangen hebben. Met PayPal en MasterCard hebben wij (webwinkel) meermaals kunnen aantonen dat wij niet in gebreke waren, daarmee hebben wij onze betaling gewoon gehad. In één geval was het grijs gebied, PayPal heeft de klant vergoed maar uit eigen zak. Wij hadden de betaling ook gewoon ontvangen en PayPal heeft dit niet teruggedraaid. Maar wij hadden ook een baksteen kunnen versturen en dan was die klant de sjaak als die met crypto had betaald.

Dit stukje transactiezekerheid kun je via een smart contract misschien nog afdwingen, maar dan heb je aan het huidige BCH de verkeerde munt. Je bent als ondernemer via BCH dan wel zeker van je inkomsten, als consument wankelt dat. Voor pizza's is dat niet direct een deal breaker denk ik, maar bij ieder koop of afstand loop je als consument gewoon het risico dat je niks krijgt. Er is dan wel wat aan te doen, maar dat kost véél meer tijd en moeite dan even contact opnemen mer de bank, creditcardmaatschappij of PayPal.

Door Tweakers user JKen, vrijdag 18 mei 2018 10:57

Dont feed the troll


Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 19 mei 2018 13:58

PhatFish schreef op donderdag 17 mei 2018 @ 16:18:
Wij[/i] moeten over omdat jullie iets willen gebruiken.
Nee je moet niet over. Ik wil niet dat munt geld en briefjes ooit verwijdenen. Dat zou rete vervelend zijn voor oudere mensen. En ook heel lasting wanneer de stroom uitvalt.

Bitcoin Cash is een betaalsysteem dat beter geschikt is voor het internet dan fiat omdat je met fiat altijd een derde persoon nodig hebt in het midden.

Voor offline is Bitcoin Cash niet te gebruiken. Het zou stom zijn om een winkel te hebben waar brief geld niet geaccepteerd word. Maar ook tof omdat Bitcoin Cash te accpeteren want mensen van het buitenland hoeven dan niet eens de lokale currency te kopen.

Een internationale munt heeft voordelen voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat ik het een goed idee vind dat de munten van landen weg gaan. Wel dat die landen Bitcoin Cash accepteren zodat mensen rechstreeks hun tax in Bitcoin Cash kunnen betalen.

Door Tweakers user Drentenaar, zaterdag 19 mei 2018 23:30

Of in elke andere coin.

Door Tweakers user cadsite, zaterdag 19 mei 2018 23:38

JohnWhite schreef op donderdag 17 mei 2018 @ 12:30:
[...]


In het Nederlands is het meervoud 'pizza's', ja. Wellicht ben je op de hoogte van het feit dat het woord pizza uit Italië afkomstig is? Nee? Dan bij dezen...
Oh, ik had erover gekeken dat zijn site en tweakers tegenwoordig in het Italiaans online staan.
Sorry dat ik zo dom was...

Door PhatFish, maandag 21 mei 2018 20:18

Kain_niaK schreef op zaterdag 19 mei 2018 @ 13:58:
[...]


Nee je moet niet over. Ik wil niet dat munt geld en briefjes ooit verwijdenen. Dat zou rete vervelend zijn voor oudere mensen. En ook heel lasting wanneer de stroom uitvalt.

Bitcoin Cash is een betaalsysteem dat beter geschikt is voor het internet dan fiat omdat je met fiat altijd een derde persoon nodig hebt in het midden.

Voor offline is Bitcoin Cash niet te gebruiken. Het zou stom zijn om een winkel te hebben waar brief geld niet geaccepteerd word. Maar ook tof omdat Bitcoin Cash te accpeteren want mensen van het buitenland hoeven dan niet eens de lokale currency te kopen.

Een internationale munt heeft voordelen voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat ik het een goed idee vind dat de munten van landen weg gaan. Wel dat die landen Bitcoin Cash accepteren zodat mensen rechstreeks hun tax in Bitcoin Cash kunnen betalen.
op

Maar goed dit verhaal gaat voor veel mee Crypto op dan enkel BCH. Wat maakt BCH hierin dan beter? Wat is het unique selling point? Bovenstaande is gewoon een lijst van voordelen die niet exclusief voor BCH zijn.

Ook interpreteer je mij uitspraak verkeerd denk ik. Dit is hoe 'jullie' (BCH fans) overkomen op de rest. BCH wordt soms gebracht alsof het de revolutie is, maar eerlijk gezegd zie ik veel betere munten. Alleen al het fraudeverhaal kan beter aangepakt worden met andere Crypto dan BCH, bijvoorbeeld en fiat hoeft niet helemaal verdreven te worden, maar alles wat je beschrijft is nu eenmaal niet exclusief aan BCH. Ook was mijn fiat/BCH betoog bedoeld om aan te geven dat een derde partij misschien wel eens toegevoegde waarde kan hebben en daarvoor wordt gewoon betaald, net als voor iedere dienst waar mensen voor werken om hun brood mee te verdienen. Als ik online koop betaal ik een premie via de credit card of PayPal,, maar het is echt niet voor niks. Bij BCH heb ik die optie
niet eens. De betaling is ook niet per definitie gemakkelijker. Wat is het echte voordeel? Dat de transactie goedkoper is geef ik je, maar buiten dat? Uiteindelijk heb je niet gereageerd op wat ik zei, maar gewoon het standaard reclamepraatje gecopy/-paste. Alleen al voor transactiezekerheid zou ik nu niet voor BCH kiezen, eerlijk gezegd. Er zijn betere coins. Hell, VeChain kan alles wat je zegt en dat is niet eens als valuta bedoeld.

Waar mijn betoog echt over ging was een manier om adoptie voor elkaar te krijgen.

Door Tweakers user Kain_niaK, maandag 21 mei 2018 22:08

Die andere coins krijgen geen adopti voor elkaar omdat de mensen die Bitcoin gestart zijn de mensen zijn die adoptie willen. Het is gewoon een leugen dat Bitcoin Cash een spin off is.

Bitcoin-BTC werd steeds minder geschikt om als betaalmiddel te gebruiken. Een groep mensen wou dat Bitcoin een soort van digitaal goud zou worden. Of een settlement tool. Dit zou tof zijn voor grote banken en bedrijven maar zuur voor gewone gebruikers want Bitcoin verliest voor hun al het nu wanneer tx kosten omhoog gaan.

Daarom dat sinds 2014 al geprobeerd word om de koers van Bitcoin te veranderen zodat het een betaalmiddel blijft. In 2015 is het met Bitcoin Unlimited geprobeert, in 2016 met Bitcoin XT. En ga zo maar door. Uiteindelijk is het met Bitcoin Cash in 2017 gelukt.

Nu scharen de oorspronkelijke bitcoin devs zich achter Bitcoin Cash. Jeff Garzik, Mike Hearn, Gavin Andresen.

Bij elke Bitcoin fan wou een grotere blocksize. Maar een kleine groep vind dat Bitcoin geen betaalmiddel moet zijn. Die hebben het project gehjicjacked.
Door middel van propaganda en censuur hebben ze zelfs in Nederland heel veel mensen doen geloven dat Bitcoin Cash een ripoff is van de echte Bitcoin, maar niks is minder waar.

Maar goed, je zult het in de toekomst zelf wel zien. Alleen mensen die echt geloven in crypto als currency gaan helpen om adoptie te bereiken.

Die mensen zitten gewoon bij Bitcoin Cash en niet bij andere munten. Bitcoin Cash zijn geschiedenis gaat terug tot 2009 toen de bitcoin blockchain gestart is. Het is gewoon de andere kant van de Bitcoin fork. Het is evolutie, zie het als de tree of life.

https://youtu.be/6-ms68Ircus

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.