Bitcoin prijs -80% ??? (30 dagen)

Door Kain_niaK op dinsdag 6 februari 2018 03:49 - Reacties (6)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 6.592

Zal mijn voorspelling van november 2017 uitkomen?
Kain_niaK en de output van zijn kop: Bitcoin prijs (en andere crypto ook) gaa...
Alle crypto naar -80% ??
Het ziet er wel naar uit.
https://i.imgur.com/L7Krr4Yl.png
Maar de kans is groot dat er nog een aantal oplevingen komen.
Dat Bitcoin dus opeens in een dag +20% doet en dan over twee weken weer zakt en dan opeens nog eens +30% doet. Dit zorgt er voor dat veel traders hun short posities geliquideerd worden.
Ook is Tether nog altijd op kraken ongeveer 1 USD waar. Alhoewel het volume van Tether daar erg laag is. Wanneer Tether er uit knalt is het goed mogelijk om een soort van MtGox 2.0 te hebben.
Dit wil zeggen dat er veel exchanges offline gaan en nooit meer online komen.

Maar goed we zullen zien . Iedereen die een beetje kritisch en nuchter kon nadenken zag ook wel dat de zogenaamde market cap van alle crypto samen. Dat die van 17 Billion naar ongeveer 600 Billion ging dit jaar. Dat is natuurlijk onzin.

De meeste crypto bieden helemaal niks van waarde aan. De uitzonderingen zijn Ethereum, Bitcoin Core, Bitcoin Cash, Dogecoin, Litecoin, Monero en misschien nog wat andere zoals Steemit.

Ethereum heeft nog weinig te bieden maar er word heel erg veel opgebouwd en het kan zijn dat er een APP komt die echt iets te bieden heeft. Bitcoin Core is hard dood aan het gaan, maar zolang de transacties per dag onder de 300 000 blijven is het op zich nog nuttig te gebruiken. Bitcoin Cash ziet de meeste groei en adoptie ook al is dat nog piepklein. Litecoin heeft een tijdje nut gehad om coins van exchanges naar exchanges te sturen. Maar Litecoin zal het uiteindelijk niet overleven. Dogecoin heeft een hele sterke community die de coin wel in leven houd.

Wat valt er verder nog te zeggen? Dat we nog nooit een significantie drop in hash rate hebben gezien maar die zit er wel aan de komen? BTC Onder de 2000 USD met nog maar iets van 200 000tx per dag word minen een stuk minder aantrekkelijk en zullen alleen de meest efficiënte miners overblijven. Het is ook goed mogelijk dat de eerste plaats positie van Bitcoin uiteindelijk weg valt.

Laten we dit schrijfsel afsluiten met dit plaatje.

https://i.imgur.com/eg6dVjml.jpg

We zitten in de fear fase. En ja het is inderdaad mogelijk dat over 5 jaar de prijs weer op 15 000 USD is. En nou maar afwachten en zien op ik echt een "profeet" ben. En dat bedoel ik als grapje. Want de crypto markt is een erg voorspelbare markt omdat er zoveel gemanipuleerd word. Er zijn nu heel erg veel slachtoffers en hun verhalen zul je de komend 3 maanden wel horen. Bijna iedereen in Canada bijvoorbeeld. Die zijn de laatste 3 maanden ingestapt op hele hoge prijzen. Sommige zijn slim genoeg geweest om regelmatig hun inzet veilig te zetten op een fiat bank rekeningen en alleen maar verder te spelen met hun winst. Maar lang niet iedereen.

En op internet werd iedereen opeens crypto knettergek. En allemaal maar roepen dat iedereen rijk word en welke crypto nu het beste is.En dit is een shitcoin en bla bla bla.

Bitcoin is geen scam, want dat is gewoon technologie die niet goed of fout is. Maar het hele gebeuren erom heen was in ieder geval de laatste 3 maanden gewoon een speculatieve bubble.
Maar dat geeft niks. Tulpen bestaan immers nog altijd en er zal altijd wel een of andere crypto zijn die het gewoon "doet".

Enfin, just my two Satoshsi.

Volgende: Falcon Heavy gemixed met John F. Kennedy 02-'18 Falcon Heavy gemixed met John F. Kennedy
Volgende: Na 15 jaar verdien ik eindelijk geld met mijn muziek. 02-'18 Na 15 jaar verdien ik eindelijk geld met mijn muziek.

Reacties


Door Tweakers user Awaken1, dinsdag 6 februari 2018 09:02

Hoewel ik het grotendeels met je eens ben dat veel cryptocurrency in een 'hype' heeft gezeten en dat de markt zich zal corrigeren, ben ik het niet helemaal eens met hoe je dit verwoord.

Er is inderdaad weinig fysieke waarde aan de cryptocurrency maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om de perceptionele waarde van een technologie, wat in feite niet anders is dan de perceptionele waarde van een bedrijf. Als je naar de aandelen van een bedrijf kijkt zul je zien dat de waarde stijgt op het moment dat het bedrijf een aankondiging doet. Maar dit zegt niks over de fysieke waarde van het bedrijf (de assets).

Verder heb je een misleidende titel: -80% waar in je coinmarketcap.com screenshot -64,18% staat bij 30d.
Verder klopt het model niet van een statistisch oogpunt (mean is veels te laag voor de weergegeven periode).

Al met al is het speculatie en wat ik denk dat we zien is dat de correctie van de afgelopen maand versterkt wordt door de slechte resultaten op de aandelenbeurzen.

Door Tweakers user |sWORDs|, dinsdag 6 februari 2018 09:04

(6010-17136)/17136 * 100 = ~65%, voor 80% moet ie vandaag nog naar $3427 zakken, maatja of het nou 70% of 80% gaat worden doet niets aan het verhaal af.

Door Tweakers user Kain_niaK, dinsdag 6 februari 2018 09:34

Het was -80% vraag teken. In november 2017 heb ik gezegt in mijn blog post dat ik een -80% crash van alle crypto verwacht. Ik denk dus dat over de laatste 30 dagen de crypto nog lager zal gaan, tot het ongeveer -80% is.

Door Tweakers user LOTG, dinsdag 6 februari 2018 20:43

@Awaken1
Ik vind de vergelijking met aandelen toch nog steeds mank. Je hebt geen aandeel Bitcoin, net zoals een euro geen aandeel euro is.

En bij een bedrijf is er weldegelijk ook sprake van een fysieke waarde. Zeker bij non-tech bedrijven en daarom kunnen die als ze failliet gaan ook geliquideerd worden. Dat er als aandeelhouder misschien weinig te halen valt heeft dan ook meer met schulden te maken.

Tevens betekend geld in Bitcoin steken ook niet dat je er ook maar iets voor terug krijgt. Men kan verbetering gewoon in een nieuw product steken en Bitcoin dood laten gaan (wat waarschijnlijk ook gaat gebeuren al dan niet opzettelijk). Wat als blijkt dat er een inherent probleem is bijvoorbeeld dat alleen gefixed kan worden door vanaf Scratch opnieuw te beginnen.

Allemaal tekenen dat het absoluut geen aandeel of investering is. Het is gewoon puur een gok.

Door Tweakers user Richh, vrijdag 9 februari 2018 18:47

Na al je posts over Bitcoin Cash waar ik het totaal mee oneens ben, nu een blog waar ik het 100% mee eens ben!
Behalve dan dat ik het onmogelijk acht dat BTC ingehaald gaat worden. Ten eerste is market cap niet het toverwoord, maar het trading volume, waar BTC echt totale koning in is. Sowieso zitten alle coins vast aan BTC in trading pairs.

De bubbel is (grotendeels?) gebarsten. Nu is het een paar weken rustig, misschien zelfs maanden of jaren. Uiteindelijk zitten we weer langzaam in de lift.

Persoonlijk denk ik dat we de bodem wel hebben gezien trouwens. De walls rond de 6500 dollar en het volume wat er tegen dat bedrag is verhandeld is ongekend. Eerdere omslagpunten kon je daar ook aan herkennen. Maargoed, ook dat is natuurlijk koffiedik kijken, crypto is totaal onvoorspelbaar.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 februari 2018 18:49]


Door Tweakers user Richh, vrijdag 9 februari 2018 18:52

|sWORDs| schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 09:04:
(6010-17136)/17136 * 100 = ~65%, voor 80% moet ie vandaag nog naar $3427 zakken, maatja of het nou 70% of 80% gaat worden doet niets aan het verhaal af.
BTC heeft op veel exchanges de 20k aangetikt, voornamelijk in Zuid Korea soms zelfs 25k. Dat is 70-80% ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.