Gebruik je Bitcoin alleen voor speculatie en niet als betaalmiddel? Zwijg er dan over!

Door Kain_niaK op woensdag 3 januari 2018 23:12 - Reacties (7)
Categorie: Cryptografisch geld, Views: 1.852

edit: Deze blogpost komt vanuit frustratie van mensen die mij durven te vertellen dat ik geen Bitcoin Cash zou moeten gebruiken maar zelf helemaal geen Bitcoin gebruiken. Zie bijvoorbeeld --> https://gathering.tweaker...message/53773329#53773329

Ik heb het helemaal gehad met mensen die over Bitcoin praten alsof ze het zelf gebruiken als geld maar het eigenlijk alleen naar gebruiken als speculatief middel en er dus helemaal 0 ervaring mee opdoen
Waarom gebruik ik, Kain_niaK, Bitcoin?
  • De upper range van microtransacties zijn nu voor het eerst betaalbaar op internet
  • om geld te verdienen met mijn muziek, schrijfsels en filmpjes heb ik voor het eerst geen adverteerders meer nodig, dat levert meer geld op voor mij en kost mijn gebruikers minder geld. Het geeft ons alle twee ook meer individuele vrijheid.
  • gebruikers kunnen voor mijn content betalen of mijn sponsoren via microtranscaties die binnen de 60 minuten niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden. Dit is met paypal en visa wel anders. microtransacties zijn er te duur en paypal kan je geld afpaken of je rekening op slot zetten. Probeer dat maar eens te doen met mijn Bitcoin!
Waarom duurt het drie dagen om fiat van Canada naar Nederland te sturen? Een internet signaal duur hoogstens iets van 100 ms. Waarom kost het mij 30 CAD voor een wire transfer onder de 10 000 CAD? Met Bitcoin kost het momenteel maximaal iets van een euro cent.
Waarom kost het je minstens 10% van je geld als je via western union geld naar een afrikaans land stuurt? Terwijl het naar andere landen goedkoper is. Bij Bitcoin is er deze discriminatie niet, technisch is het niet mogelijk.

Nu zul je misschien denken waar heeft Kain_niaK het over, Bitcoin is momenteel hartstikke duur en transacties kunnen wel 3 dagen duren. Precies maar ik heb het dan ook over de versie van Bitcoin die nog wel dezelfde Bitcoin is al de Bitcoin waar ik in 2011 gigantisch enthousiast over werd.
Als je niet weet waar ik het over hebt dan komt dat omdat er een groep is die met vrij veel succes er voor gezorgd heeft dat jij er nog niet over gehoord heb. Alleen die groep heeft gefaald want hun versie van Bitcoin is nu te duur om nog te gebruiken en dus gaan mensen vanzelf wel opzoek naar iets dat wel werkt. En Bitcoin Cash werkt gewoon, en dan maakt het helemaal niet meer uit want al die mensen zeggen. Ze kunnen wel zeggen: ja maar wat jij doet is stom en het gaat fout en jij bent niet veilig.
Nu ja dat zullen we dan wel zien. Ik denk dat ik veel meer veiligheid heb en controle dan als ik paypal en zo gebruik. Ik heb zelf natuurlijk ook een grotere verantwoordelijkheid want ik ben nu mijn eigen bank.
Ik gebruik https://electroncash.org/ alleen op linux mint die ik up to date hou. Mijn wallet bestanden zijn versleuteld met een password. Ik heb copieen van mijn wallet bestanden op verschillende offline media.

We zullen zien hoe veilig dat allemaal is. Ik ga in ieder geval niet de hyper paranoïde toer op zoals sommig mensen. En een grote markt prijs crash van Bitcoin en andere crypto naar -80%?
Tja die zit er volgens mij wel aan te komen. Vermits ik niet zoveel intresse heb ik Bitcoin als goud in mijn digitale kluisje of als instrument voor hyper speculatie zal ik er niet zoveel last van hebben.
Ik koop alleen de Bitcoin Cash die ik nodig heb. Wanneer ik genoeg inkomen in Bitcoin Cash heb dan heb ik minder en minder fiat nodig. En alle andere gebuikers hebben exact hetzelfde.
Uiteindelijk komt er dan een ecosysteem waar mijn inkomsten en uitgaven meer en meer in crypto gedaan kunnen worden. Komt er een crypto die beter is voor mij dan Bitcoin Cash dan ga ik die gebruiken. Alsof de naam mij boeit. Alsof het uitmaakt of een motor nu een stoom motor of een diesel motor of een gas motor is. Ik ga de beste motor gebruiken. Satoshi heeft de motor uitevonden en zijn versie was een stoom motor. Er komen heus wel gas en diesel motoren die zuiniger en sneller werken. Net als met email. Het is echt stom om te zeggen: Ja alleen deze email server software is ECHT email. Alleen outlook express als email client is ECHT email. Alle andere email software is een scam. Een altemail en shitemail.

Tja ... wat moet ik voor de rest nog meer zeggen? Email heeft alleen waarde als het door genoeg mensen gebruikt word. Bitcoin ook. Als niemand het gebruikt dan is er gewoon geen justificatie voor de hoge prijs. Bitcoin is namelijk helemaal geen goud want goud is een edel metaal dat mooi glimt, zachter is dan de andere metalen en ook niet roest. Die intrinsieke eigenschappen heeft Bitcoin helemaal niet. Bitcoin heeft alleen waarde als er een netwerk van gebruikers is die het kan gebruiken.
Als het Bitcoin dus niet lukt om geld te woorden dan zal het uiteindelijk falen. Bitcoin Cash is momenteel veel beter als geld dan Bitcoin Core. En de rest maakt mij geen ene reet uit.
Als je denkt mijn te kunnen overtuigen dan mag je mij eerst bewijzen dat je effectief ook Bitcoin gebruikt als betaalmiddel. Anders ga ik je gewoon niet meer serieus nemen. Want het is zo eenvoudig om te bewijzen. Iedereen houdt dat meteen zijn mond:
Oh shit Kain_niaK heeft het bewezen, en wij kunnen het niet bewijzen want we praten poep want onze Bitcoin staat op een exchange en we hebben niet eens toegang tot onze eigen private keys. Oh nee we maken helemaal geen bitcoin tranacties want 5 a 10 euro per transactie is helemaal knettergek.
Ondertekend bericht --> als je geen bitcoin software hebt dan kun je gewoon op google intypen: verify signed message. Krijg je een website zoals deze --> https://tools.bitcoin.com/verify-message/
Of je kunt https://electroncash.org/ downloaden installeren en mijn via DM een bitcoin adres sturen en dan zal ik je een klein beetje Bitcoin Cash sturen om mee te spelen.

code:
1
2
3
4
5
Mijn naam is Matthijs Bos aka Kain_niaK. Dit is mijn tweakersr profiel --> https://tweakers.net/gallery/182977/

Dit is de URL van deze tweakblog post met als titel Gebruik je Bitcoin? Nee, zwijg er dan over!  -->  https://kain.tweakblogs.net/blog/15725/gebruik-je-bitcoin-nee-zwijg-er-dan-over%21

Het is vandaag 3 jan 2018 en ik heb het  HELEMAAL GEHAD MET MENSEN DIE OVER BITCOIN PRATEN MAAR HET NIET ZELF GEBRUIKEN. ZWIJG!


Mijn Bitcoin (core en cash) adres

code:
1
1Niak6WPi1NDYquYGBc6TYVerheyEGeXM7Mijn handtekening die alles wiskundig bewijst.

code:
1
GzjuqILdZfQL/XjGwCV2Dky6++Tmrrwi795JwukaIrTTGrKWBYxcpffsbCQ134TzZlv6SRSBobNKSaa6iggxwHo=


Het is ook interessant om uit te leggen hoe dit werkt, zeker voor ons tweakers! Om een bericht te verifiëren met public-key crypto heb je een public key nodig, een handtekening en een bericht. Om een bericht te verifiëren heb je een public key, handtekening en bericht nodig. Maar als wanneer je een bitcoin programma gebruikt zul je zien dat er geen plaats is om die public key te plaatsen. En Bitcoin addressen zijn geen public keys maar hashes die niet te gebruiken zijn als public keys. Dus hoe doet Bitcoin dit zonder public key te gebruiken? Het gebruikt een unieke eigenschap van ECDSA. ECDSA laat toe om de publieke key te berekenen met als input het bericht en handtekening. Bitcoin is denk ik momenteel het ENIGE programma dat deze eigenschap van ECDSA gebruikt.
Mijn laatste transactie --> https://blockchair.com/bi...aa1bb5f1eb4d810eeaa02e4e7

code:
1
2
3
4
5
Hier is mijn laatste transactie, gedaaan op 2018-01-03 15:38 Mijn naam is Matthijs Bos aka Kain_niaK. Dit is mijn tweakersr profiel --> https://tweakers.net/gallery/182977/

Dit is de URL van deze tweakblog post met als titel Gebruik je Bitcoin? Nee, zwijg er dan over!  -->  https://kain.tweakblogs.net/blog/15725/gebruik-je-bitcoin-nee-zwijg-er-dan-over%21

Het is vandaag 3 jan 2018 en ik heb het  HELEMAAL GEHAD MET MENSEN DIE OVER BITCOIN PRATEN MAAR HET NIET ZELF GEBRUIKEN. ZWIJG!


Mijn adres dat ik voor yours.org gebruik.

code:
1
1Fu5BvfiXHDvSDX64tnR9Udy2vLP5EW5NZMijn handtekening die alles wiskundig bewijst.

code:
1
Hxw3i3aUuEDi4AfUpKrTvf6muBhlSz0kGVdL9jTTHjPscrGwRNWI0TX78x9qIz0pvUapBVLquSzSw9JbTls5RYs=

Volgende: Nieuwjaarshit. Geen #Boef maar spierwit 01-'18 Nieuwjaarshit. Geen #Boef maar spierwit
Volgende: Componist talentjacht! 12-'17 Componist talentjacht!

Reacties


Door Tweakers user deathgrunt, donderdag 4 januari 2018 00:23

TWlqbiBoYW5kdGVrZW5pbmcgZGllIGFsbGVzIHdpc2t1bmRpZyBiZXdpanN0Lg0K

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 4 januari 2018 01:04

deathgrunt schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 00:23:
TWlqbiBoYW5kdGVrZW5pbmcgZGllIGFsbGVzIHdpc2t1bmRpZyBiZXdpanN0Lg0K
Dat is geen geldig adres want het is veel te lang met characters erin die niet voorkomen in een bitcoin adres.


--> http://lenschulwitz.com/base58
Most Bitcoin addresses are 34 characters. They consist of random digits and uppercase and lowercase letters, with the exception that the uppercase letter "O", uppercase letter "I", lowercase letter "l", and the number "0" are never used to prevent visual ambiguity.

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 januari 2018 01:55]


Door Tweakers user wheez50, donderdag 4 januari 2018 01:51

Je hebt niet genoeg verstand van: spelling, interessantheid, veel andere zaken. Neem de eer aan jezelf :D

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 4 januari 2018 01:55

wheez50 schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 01:51:
Je hebt niet genoeg verstand van: spelling, interessantheid, veel andere zaken. Neem de eer aan jezelf :D
Mijn grammatica is altijd al verschrikkelijk geweest. Nu dat ik voornamelijk Engels praat gaat mijn Nederlands er niet op vooruit. Maar goed ik denk dat de meeste mensen nog wel mijn taal kunnen ontcijferen dus het zal wel meevallen.

Voor de rest snap ik niet precies wat je wilt zeggen met jouw boodschap ook al zit het grammaticaal correcter in elkaar. Of ben je nu ... cryptisch bezig? He he snap je hem?

Door Tweakers user corset, donderdag 4 januari 2018 09:36

Dus je mag er geen mening over hebben als je het niet gebruikt? Gelukkig werkt de wereld zo niet.
Voor de rest ben ik het met Wheez50 eens.

Wel grappig dat je reden daar is:
Maar goed ik denk dat de meeste mensen nog wel mijn taal kunnen ontcijferen dus het zal wel meevallen.
Kan je net zo goed zeggen over de mensen die niet met bitcoins werken maar wel een inhoudelijke mening hebben ;) of is dat opeens magisch anders en zie ik dat totaal verkeerd.

Door Tweakers user Kain_niaK, donderdag 4 januari 2018 09:44

corset schreef op donderdag 4 januari 2018 @ 09:36:
Dus je mag er geen mening over hebben als je het niet gebruikt? Gelukkig werkt de wereld zo niet.
Voor de rest ben ik het met Wheez50 eens.

Wel grappig dat je reden daar is:


[...]


Kan je net zo goed zeggen over de mensen die niet met bitcoins werken maar wel een inhoudelijke mening hebben ;) of is dat opeens magisch anders en zie ik dat totaal verkeerd.
Okay ik neem mijn woorden terug. En ik heb de titel en de kop van het schrijfself aangepast.

Ik heb het geschreven vanuit het perspectief dat ik met iemand aan het praten was die van alles over Bitcoin zegt en doet alsof hij het ook gebruikt maar het helemaal niet gebruikt als betaalmiddel, en alleen maar ergens op een crypto exchange wat Bitcoin heeft staan.

Was even vergeten dat er ook nog mensen zij die bitcoin niet gebruiken en het ook niet gebruiken als middel om te speculeren. T'kwam uit de frustratie van tweakers die mij vertellen dat ik bitcoin verkeerd gebruik en dit en dat en zus en zo terwijl ze er zelf helemaal niks mee doen. Ze droppen allemaal technische termen terwijl ik zoiets heb van: Ik gebruik het en het werkt ... waar hebben ze het allemaal over?

Door Tweakers user q-enf0rcer.1, zaterdag 6 januari 2018 11:04

Feit is dat Bitcoin op dit moment één van de slechtste betaalmiddelen is die je kunt gebruiken, want:

- Trage transactietijd
- Hoge transactiekosten
- Nog niet breed geïmplementeerd

Dus zo gek is het niet dat men de Bitcoin niet gebruikt als betaalmiddel.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.