Bach.mp3

Door Kain_niaK op zondag 13 november 2016 14:17 - Reacties (1)
Categorie: Muziek, Views: 735:9

Wat zitten klooien met een midi plugin van Steve Duda (Xfer). Daar zitten een aantal chorales van Bach in. Dat ziet er dan zo uit.
Zal ik even uitleggen voor de mensen die geen muziek maken.

Een explain it like I am 5 uitleg:

Cthulhu is een VST plugin die MIDI manipuleert. MIDI is een fancy woord voor noten. Muziek noten.
Binnen het programma dat ik gebruik om muziek mee te maken (FL Studio) heb je plugins die geluid kunnen maken. Bijvoorbeeld Serum en Omnisphere. Zie het als een synthesizer maar dan virtueel in je computer. Als je een echte synthesizer voor je hebt staan (word ook keyboard genoemd) dan moet je natuurlijk te toetsen indrukken om geluid te krijgen. En ik moet dus nootjes sturen naar mijn VST plugins om daar geluid uit te krijgen. Dat is wat MIDI doet.

En nu Cthulhu. Cthulhu linkt aan elke toets een heel akkoord. Dus dan hoef ik geen 3 of 4 of 5 toetsen in te duwen maar maar ééntje. En Cthulhu maakt er dan een akkoord van. Dit is handig voor life performance. Ik kan bijvoorbeeld mijn eigen vier akkoorden in chultu stoppen en ze dan linken aan 4 toetsen op mijn keyboard. Dan kan ik met mijn linker hand deze akkoorden afspelen met één vinger. Ik kan het zelfs zo instellen dat ik de toets maar eventjes hoef in te drukken en dan speelt hij het zelfde akkoord tot ik de toets nog eens indruk of een andere toets in duw.

En dan kan ik met mijn rechter hand de solo spelen en heb ik mijn linker hand vrij om aan knoppen te draaien om het geluid nog meer te veranderen of dingen te veranderen op mijn computer (mijn computer is dan gelinkt aan mijn keyboard en het geluid komt uit mijn computer)

Sommige akkoorden heb je ook hele grote handen voor nodig. Lastig als je life speelt. Cthulhu lost dat op.

Okay heb je er iets van gesnapt? Nee? Oh dat is jammer.

Enfin. Kortom, ik heb wat akkoorden progressies van Bach gestolen. Een paar geluidjes geprogrammeerd op mijn Serum synthesizer. Een koortje uit Omnisphere (ook een synthesizer) en dan nog een piano.
En die spelen dan deze akkoorden progressie voor mij en dan draai ik aan wat knopjes om het geluid te veranderen zodat er wat beweging in zit. Half uurtje werk en KLAAR!

Is als tegen balans voor al die projecten die ik maar niet afkrijg. Ik heb al een uur of 400 in mijn laatste 3 projecten zitten maar nog geen één is af en dan af en toe voelt het gewoon lekker om in een half uurtje even een volledige track in elkaar te zetten ook al stel het niet veel voor.

Zo .. wat een uitleg!

Ik post ook meteen mijn volgende trackje in een nieuwe blogpost. Dat is het betere werk.

Volgende: Wat kun je maken met een Roland TB-303? 11-'16 Wat kun je maken met een Roland TB-303?
Volgende: Mijn eerste nummer op Spotify! 09-'16 Mijn eerste nummer op Spotify!

Reacties


Door Tweakers user Johan9711, zondag 13 november 2016 22:33

Hoewel het misschien Bach-akkoorden zijn, mis ik de kenmerken van de typische Barok-muzkiek ;-)

Verder vind ik het wel een toffe track geworden, vooral op het einde!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.