Trance geluid gemaakt met Serum

Door Kain_niaK op dinsdag 1 december 2015 10:06 - Reacties (3)
Categorie: Muziek, Views: 3.290

And if you look below you will see some dutch internet. Now let's continue with the loop.


Ik begin steeds betere geluiden te programmeren in Serum.
Onderstaande is een trance-achtig geluid dan voornamelijk klinkt als een supersaw
met op de achtergrond een soort string-achtig geluid met veel reverb.

Het zijn eigelijk 4 verschillende Serum patches die ik geprogrammeerd heb gelinkt aan een FL Studio layer. Daarmee kun je dan die 4 verschillende "instrumenten" tegelijk afspelen.
Vervolgens heb ik er twee naar links en rechts gepanned en twee bijna 100% reverb gegeven. (dat will zeggen bijna volledig wet, het originele signaal word er nauwelijks meer ingemixed)
Die reverb creert de achtergrond laag.

Klik hier voor een plaatje van hoe het er in FL Studio uitziet.

Tijdens het spelen met mijn nieuw gemaakte geluid heb ik een korte trance arpeggio geschreven en als ik die dan afspeel terwijl ik langzaam de cutoff van die 4 instrumenten laat opkomen (met het modulatie wiel op mijn midi controller) dan krijg je dit:En dat vind ik best heel aardig en vol klinken en ik ga hier in de toekomst dus zeker een volledig trance nummer van proberen te maken.

Word vervolgd.

Volgende: Reddit is the NSA op een briljante manier aan het fucken. 04-'16 Reddit is the NSA op een briljante manier aan het fucken.
Volgende: Are your electronic devices being stupid? 10-'15 Are your electronic devices being stupid?

Reacties


Door Tweakers user CorePax, dinsdag 1 december 2015 20:20

Dit klikt verassend goed, had ik niet verwacht. Als je het geheel iets korter maakt zou het een perfecte intro kunnen zijn van een trance nummer. Ik zou toch eens gaan kijken of je hier inderdaad een volledig nummer van kunt maken.

Door Tweakers user Donool, woensdag 2 december 2015 18:48

Klinkt goed! Ben benieuwd hoe een heel nummer van je klinkt!

Door Tweakers user Eraser127, donderdag 3 december 2015 21:00

Klinkt lekker, misschien die stabs iets minder attack geven. Of een beetje compressie om de lagen aan elkaar te plakken. :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.