Het Moment van de Waarheid

Door Kain_niaK op maandag 15 september 2014 23:57 - Reacties (9)
Categorie: Controversieel, Views: 4.978

Het vrije westen is verwikkelt in een defensieve oorlog. Een oorlog om onze rechten als vrije burgers in de toekomst veilig te stellen. Onder aanvoering van de burgers die voornamelijk participeren en communiceren op en via het internet. Momenteel zitten we in een fase waarin via het internet burgers in het vrije westen intellectueel worden gestimuleerd. Zodat deze door krijgen hoe belangrijk dit gevecht ook voor hun toekomst is.

In deze video praat een panel van 5 mannen met elkaar onder de moderatie van een vrouw van de internet partij in Nieuw Zeeland. Waarschijnlijk gesponsord door Kim Dotcom (die ook commerciele belangen voor zijn eigen bedrijf heeft) Glenn Green is uitgenodigd en ook de advocaat van Kim Dotcom, Robert Amsterdam. Met via de videofeed Jullian Assange en Edward Snowden.

In de hoop de burger in Nieuw Zeeland te laten zien dat hun huidige overheid liegt en bedriegt en de belangen van de Nieuw-Zeelanders op een verkeerde manier behartigd.
Ik ben erg benieuw wanneer Nederland en België aan de beurt zullen zijn, want het debat hier is nog veel en veel te klein!

Onze landen zijn te klein om onderdeel te zijn van de 5 Ogen (samenwerking van de geheime diensten van Amerika, Canada, UK, Australië, Nieuw Zeeland) maar toch werken onze diensten samen met de Amerikaanse diensten.

Dit alles word overkoepeld door de enige relevante miliaire natie die zich verzet de tegen de heerschappij van de Amerikanen, Rusland.

Binnen 6 jaar zal onze westerse wereld al radicaal anders zijn. Radicaal anders. Niet omdat de vrije burgers op het internet dit gevecht gaan winnen maar omdat de overheden van de westerse landen de schone schijn gaan laten vallen. Deze is dan nergens meer voor nodig want de burger weet nu beter. Wat voor een maatschappij we dan langzaam zullen krijgen weet niemand. Maar het is geen leuk vooruitzicht. Machten verander of vervang je niet zonder een periode van chaos en bloedvergieten.

Dit is wat er gebeurt is in de Arabisch wereld maar staat nog heel erg ver van de westerse wereld. Wij zijn immers beschaafd of denken dat we beschaafd zijn. Stap voor stap past onze fantasie zich aan aan de keiharde realiteit. Wanneer de valse gordijn van "wij zijn beschaafd" volledig is weg gevallen heeft het kapitalisme een heel groot probleem. Het kapitalistische systeem heeft onze burgers een behoorlijk vrije wereld opgeleverd, eentje die ongeëvenaard is in de geschiedenis van de mensheid. Alhoewel het Romeinse Rijk het bijna 1500 jaar heeft vol gehouden en er een periode is geweest van bijna 500 jaar met een ongelooflijke vrijheid en bescherming voor zijn burgers voor die tijd in de mensheid. Dat is de primaire reden geweest dat het christendom zich heeft weten te verspreiden. Momenteel verspreid zich over de hele wereld een andere religie; die van het secularisme. De bedoelingen zijn goed, maar staan te ver van de realiteit van de mens; wij zijn ziek en niet in staat om ons zelf te genezen. Deze ziekte word nu vooral geopenbaard door onze westerse leiders die ons lijken te verraden op vele gebieden. Zelfs oorlogsdreigingen komen langzaam dichterbij ook al lijkt niemand dat echt te willen; toch gebeurt het. Door middel van het internet kunnen miljoenen mensen zich zelf informeren zonder afhankelijk te zijn van een autoriteit die je dan maar moet geloven. Deze informatie word met andere mensen gedeeld, echter voor dat er actie ondernomen word moet het water eerst genoeg mensen aan de lippen staan. Dit is eigen aan de mens, hier is niet onderuit te komen. Dit is een gigantische catch-22 situatie. Het is niet wijs om de machtsstructuren van je eigen samenleving te gaan aanvallen. Dit kan alleen effectief met geweld en leid tot een periode van burgeroorlog, chaos, bloedvergieten en vernietiging. Niemand wil dit. Echter, geen actie ondernemen leid tot een samenleving die steeds maar weer vrijheid inlevert. Dit proces gaat traag genoeg voor de mens om hier aan te wennen en dit te accepteren. Er zijn voorbeelden genoeg in de geschiedenis van mensen die dit hebben geaccepteerd tot op een bepaald moment, waarna een opstand onvermijdelijk is. Maar ook het verval en achteruit van een hele samenleving. Beste voorbeeld is waarschijnlijk het communistische Sovjet-Unie. Rusland is langzaam daar uit gekropen, maar heeft een grote achterstand ten opzichte van het westen en heeft moeten zwichten tegen het kapitalistische systeem. Nu, denkt of lijkt het sterk genoeg te zijn om zich ook te verzetten tegen het kapitalistische systeem met als voorvechter de Verenigde Staten.

Parallellen trekken uit de geschiedenis lijkt moeilijk te zijn. We kunnen vergelijkingen gaan maken met de 15 jaar voor WWI en periode tussen WWI en WWII met als diepte punt de grote depressie.
Echter is onze wereld radicaal anders. 7 miljard mensen. Een transportatie systeem dat elke mens binnen 24 uur op bijna 99% van alle locatie kan transporteren. Een communicatie systeem dat niemand uitsluit; het internet. (alhoewel de meerderheid van de mensen op deze planeet nog GEEN internet toegang heeft). Dit maakt het voorspellen van de toekomst op basis van het verleden onmogelijk. Niemand weet of kan weten wat er gaat gebeuren. Niemand! En dan zijn er nog kernwapens die conventionele oorlogsvoering tussen grootmachten onmogelijk maakt. Dit zou echter leiden tot een totale vernietiging van beide grootmachten. Ook of financieel gebied is er nu iets gebeurd dat de koers van de geschiedenis van beïnvloeden. Cryptografische geld is uitgevonden.

De toekomst is een lege bladzijde. In het verleden heeft de mens vele malen fouten gemaakt, echter ondanks deze fouten zijn we er nog steeds en hebben we in vele opzichte vooruitgang gemaakt. Er is echter een opzicht waarin we zeer duidelijk achteruit in zijn gegaan. We zijn achteruitgegaan in zelfkennis. We zijn achteruitgegaan in het erkennen van onze beperkingen als mensen. We zijn achteruitgegaan in het erkennen van de ware natuur van de menselijke identiteit. Dit is zeer duidelijk te zien in de westerse wereld met de toename van psychische ziektes en het medicatie gebruik dat daar me gepaard gaat. Onze hele westerse wereld is vatbaar voor psychose. Een gebeurtenis die waarschijnlijk psychose kan induceren bij een groot deel van de westers bevolking is het volledig wegvallen van moderne communicatie. Een internet en elektronische communicatie black-out die zo alles omvattend is dat mensen niet eens weten wat er aan de hand is. Alleen maar dat ze niemand meer elektronische kunnen bereiken. Mocht zo iets ooit gebeuren dan zal de hele westerse wereld deelnemen aan een unieke experiment.. Ik persoonlijk denk dat zoiets niet perse leid tot massahysterie maar wel tot massapsychose. De reden dat wij zo vatbaar zijn voor psychose is omdat onze psyche zichzelf steeds lastiger kan plaatsen in de natuurlijke wereld. De wereld die er is, ook zonder dat er mensen zouden zijn.

Deze hele presentatie in onderstaande video is het front waarin een nieuw denken plaatsvind. Het internet is omarmt door een groot deel van de wereldbevolking als een uniek instrument dat zelf ontplooiing van de mens mogelijk maakt op wereldwijde schaal. Nu word de goede werking van dit instrument aangevallen door bepaalde machten. En een klein deel van het deel wat het internet heeft omarmt ziet het gevaar in en doet zijn best om de rest te waarschuwen. Dit kan twee kanten opgaan. Een wereld waarin burgers het internet niet meer zien als een instrument in zelfontplooiing omdat het internet zijn vrijheid verliest en gewoon dit instrument niet meer is. Of een wereld waarin de burgers dit instrument zo hoog van waarde schatten dat ze bereid zijn er voor te vechten en misschien zelfs voor te sterven. In deze wereld zal het gevecht zich snel verplaatsten van online naar offline en zal er een gevecht plaatsvinden dat gepaard gaat met geweld en kan leiden tot burgeroorlog.

Mijn eindeconclusie is dan ook dat het internet niet eeuwig zal bestaan. Of het verliest de waarde dat het heeft als instrument van zelfontplooiing. Of gaat ten onder in een burgeroorlog. Natuurlijk zullen vele mensen geloven dat democratie ons nog altijd kan redden. Dat het mogelijk is om leiders te krijgen die zelf ook het internet als instrument van zelfontplooiing zien en het zullen verdedigen uit principe. Echter we mogen een ding niet vergeten. Het internet is alleen gratis (of in ieder geval goedkoop genoeg) doordat het internet werkt binnen een kapitalistisch systeem. Het kapitalistisch systeem komt onder steeds meer druk te staan en dus zal ook het internet onder steeds meer druk komen te staan. Wanneer internationale betrekkingen genoeg bekoelen is het uiteindelijk resultaat een internet dat uit eilandjes bestaat. Het hangt dus allemaal aan elkaar vast. Een echte oorlogsdreiging zal als eerste slachtoffer de waarheid hebben, en als tweede slachtoffer het nuttigste instrument achter het verspreiden van de waarheid; het internet. Tenminste, zo word het internet door vele naïeve mensen gezien. Het internet is echt nooit puur waarheid want het zijn mensen die het internet maken, mensen hebben tegenstrijdige belangen, mensen kunnen vallen voor leugen en op hun beurt leugen verspreiden. Het internet is wel echter het belangrijkste instrument in de zoektocht naar waarheid! Dat valt niet te ontkennen. Waarheid word bekomen door dialoog, op jezelf kun je bijna nergens achter komen. Alleen in relaties met andere mensen.

De reden dat overheden van landen die verwikkelt raken in oorlogsdreiging met andere landen het internet aan banden zullen leggen is niet perse omdat het internet een bedreiging vormt voor hun leiderschap status maar omdat het internet een katalysator in chaos kan zijn. Chaos maakt het functioneren van een overheid bijna onmogelijk. Het kan dus effectief van nationaal en international belang zijn dat het internet plat gelegd word om omgevormd word in onafhankelijke eilandjes die geen interconnectiviteit meer hebben. Dit betekend het einde van het internet.


Ik geef toe dat bovenstaande tekst mijn persoonlijk mening is en dat deze niet erg genuanceerd is want het ontbreekt mij aan kennis en inzicht in deze materie. Echter, dit is het sentiment dat ik heb. Vrij negatief, maar dat word natuurlijk weer recht getrokken door mijn persoonlijke geloof in de Bijbel en Jezus als verlosser en redder van de mensheid en de enige die deze ziekte kan genezen.

Het woord is aan de mensen in de comments. Hoe denkt u hierover? Ziet u ook de wereld langzaam veranderen, in ieder geval de online wereld. Wat denk u dat er zou gebeuren als het internet voor langere tijd plat gaat?

Volgende: Vrolijk voor het slapen gaan. 09-'14 Vrolijk voor het slapen gaan.
Volgende: Nieuwe Remix Aloysius - Nostalgia - Perfect Lie ft Frank Moran 09-'14 Nieuwe Remix Aloysius - Nostalgia - Perfect Lie ft Frank Moran

Reacties


Door Tweakers user onok, dinsdag 16 september 2014 13:47

Internet gaat niet meer plat. Dat is hetzelfde als wanneer mensen stoppen met praten, lezen en schrijven. Internet kan misschien nog wel stuk, maar dan gaan we het wel weer fixen.

Door wazig, dinsdag 16 september 2014 14:27

Jezus was een van de eerste vorm van propoganda. Laat mensen volgen door het maken van een uitweg. Iets wat regeringen, bewegingen en religies nog steeds gebruiken. De wereld bestaat uit leiders en volgelingen. Dit zal nooit veranderen. Vrije wil is de wil van diegene die het beste weet te vertellen aan anderen wat vrije wil is. Op het eind is iedereen volger van een illusie.

Door Tweakers user Zawaponga, dinsdag 16 september 2014 14:33

Interessante materie die je hier bespreekt, ik kan mij in sommige aspecten wel zien, alleen die voorlaatste alinea had niet gehoeven, maar dat is mijn mening.

Door Tweakers user Helixes, dinsdag 16 september 2014 15:13

Kain, ik vind het prima dat je je gedachte richt op politiek en geopolitiek. Toch denk ik dat je wellicht eerst wat achtergrond werk zou moeten doen.

Een groot gedeelte gezien te hebben van de discussie in presentatievorm geeft mij de indruk dat "The Moment of Truth" voornamelijk betrekking heeft op de Nieuw Zeelandse parlementsverkiezingen van 2013, en zich niet zozeer uitstrekt buiten diens landsgrenzen. Natuurlijk schrijdt de evolutie van digitale spionage voort. Maar ik kan geen internationaal moment van de waarheid extraheren uit het verhaal. Dat staat echter een beetje naast de beschouwing die je verder schreef.

In je één na laatste alinea schrijf je dat (democractisch gekozen) overheden zullen kiezen voor het afbreken van het internet, zonder daarin het belang van de belang van de bevolking daarin mee te nemen. Ik weet niet wat je van politiek weet, maar dat werkt toch echt een beetje anders. Politiek is - en is altijd geweest - de slaaf van chaos, en niet diens meester. Democratisch gekozen politici bewandelen altijd het slappe koord van belangen en vertrouwen. Mocht je geïnteresseerd zijn in die materie, kan ik je aanraden je eens te verdiepen in het werk van John Locke of Isaiah Berlin.

Voor zover het het internet betreft is de geest uit de fles. Nog even los van wat wij particulieren daarvan denken, heeft het internet geleid tot innovaties die werkelijk een biljoenenindustrie vertegenwoordigen. Afbraak aan dat netwerk is een economische zelfmoord waar geen enkele politicus mee zou willen worden geassocieerd. Vam de 25 bedrijven in de AEX zijn er vier direct afhankelijk van het internet voor hun voortbestaan (Gemalto; Imtech; KPN; Ziggo), waarbij waarschijnlijk nog vier of vijf een zeer onzeker bestaan tegemoet gaan (ASML; Phillips; ING; Reed Elsevier).

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor Nederland. De Nasdaq is gevuld met bedrijven die niet meer zonder Internet kunnen. Hoewel het land bij uitstek dat bekend staat om zijn vrees voor politieke chaos, China, grip probeert te houden op het internet, is ook niet te voorkomen dat het wereldwijde web ook daar steeds meer verstrengeld raakt met het normale leven en de economie - getuige de aanstaande megabeursgang van Alibaba, bijvoorbeeld.

En ik denk wel dat er landen zullen zijn die censuur proberen uit te voeren op het internet - maar ook die positie is in stabiele democratiën nauwelijks houdbaar. Voor de miljard of zo mensen die in een liberale democratie leven is het beperken van internetverkeerd vrijwel onverteerbaar. In een poging de zaak te beteugelen, ben ik er van overtuigd dat de Turkse regering de zaak alleen maar verder destabiliseert (hoewel de politieke balans daar om andere redenen niet onder lijkt te leiden).

Dus nee. Tenzij er een nieuw platform ontstaat dat beter is dan het Internet, gaat het internet in mijn mening nergens heen. En als het ergens heengaat is dat om commerciële belangen te dienen; niet zozeer politieke.

Door De1zegthetander, woensdag 17 september 2014 06:28

Ten eerste mag iedereen zo zijn eigen mening / denkwijze hebben net als jou blog. Buiten dat je zelf al aangeeft dat je behoorlijk negatief bent, en vervolgens over de bijbel begint, weten we ook waar het knelpunt ligt.
Zelf ben ik niet (bij)gelovig, en ik bekijk de realiteit dus op een andere manier. Ik heb mij een hele lange tijd, tot hoofdpijn toe verdiept in de illuminatie, wat min of meer een korte samenvatting is van wat jij zegt.

Echter, er zijn geen bewijzen voor dit alles, jij voorspelt iets, net als dat de bijbel zaken zou voorspellen die onjuist zijn.
Zoals volgens moslims die ik gesproken heb zou de koran voorspellen dat het ieder moment het einde van de wereld is zoals wij die kennen ( er zouden namelijk teveel bewoners op aarde zijn en hier gaat een einde aankomen; lampjes als ISIS, oorlogen beginnen gelijk te branden ).
Dit zijn op een rare manier volgers van dit boek, oorlogen ontstaan vanwege een (naar mijn mening, sorry dat ik het zeg!!) boek.

Naar mijn weten zijn het de Katholieken? of de Christenen, en dan staat me het Christelijke geloof nog bij, dat ze iets tegen electronica hebben, Zo schijnen deze ''groepen'' op zondag geen gebruik te mogen maken van Electronica?
http://www.christeninfo.n...voorschriften-van-de-kerk

Zo zien we wereldwijd oorlogen grotendeels te danken aan het geloof. Geloof is er namelijk niet om vreden te brengen, maar om mensen onder de duim te houden. Let dus zeer goed op met het geloof, het ieder zijn keuze om gelovig te zijn of niet, maar laat het je niet beinvloeden. Maar gebruik het om (indien het je niet zelf lukt) een goed en positief persoon te worden.
Dadelijk word media,computers,tv's etc verboden te danken aan het geloof.

Door Tweakers user T-!-M, woensdag 17 september 2014 07:54

De1zegthetander schreef op woensdag 17 september 2014 @ 06:28:
...

Naar mijn weten zijn het de Katholieken? of de Christenen, en dan staat me het Christelijke geloof nog bij, dat ze iets tegen electronica hebben, Zo schijnen deze ''groepen'' op zondag geen gebruik te mogen maken van Electronica?
http://www.christeninfo.n...voorschriften-van-de-kerk

...
Ik wil (nu) niet ingaan op de religieuse discussie, dat is te ver offtopic. Maar het statement wat je maakt gaat wel heel kort door de bocht. De 'christenen' is een heel breed begrip, er zijn binnen de protestantse wereld (want hier doel je waarschijnlijk op) vele verschillende 'stromingen' om het maar even zo te noemen. Het 'verbod' op electronica op zondag ken ik persoonlijk voornamelijk uit de zwaardere stromingen zoals de gereformeerde bond en de gereformeerde gemeente welke maar een klein aandeel is van de 'christenen'. (ik kan zo geen bron met percentages vinden)

Maar nog veel belangrijker, dat 'verbod' is niet per se gericht op electronica zelf. Het gaat erom dat je op zondag niet werkt en ook anderen niet laat werken. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval bij de tv, want de presentatoren (en wie niet nog meer) zullen moeten werken om het programma op de buis te krijgen. Verder is de zondag apartgezet van de andere dagen van de week. Dat betekend dat je dus dingen die je door de week doet, niet op zondag doet, want op deze dag moet je bezig met het geloof.

Het 'christelijk geloof' kent ongelofelijk veel nuances. Dit is hoe ik het zelf ervaar / heb begrepen van anderen. In de praktijk kan het iets anders zijn, maar zoals ik zei, jouw statement is wel erg kort door de bocht.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 september 2014 07:55]


Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 17 september 2014 10:09

Kijk, als ik mij uit als Christen dan doe ik dat niet om DAAR weer een hele discussie over te doen. Ik doe het om eerlijk te zijn over waar mijn denken door gemotiveerd word. Maar ja, blijkbaar werkt alles wat met de Bijbel en het geloof daarin heeft te maken als een rode vlag. Waarom toch? Ben ik eventjes netjes om mijn overtuiging aan het eind van een stukje te vermelden en dan zijn er vier reacties die voornamelijk DAAR over gaan en eentje van Helixes waar ik en iedereen die dit leest iets aan heeft.


Ontopic
Afbraak aan dat netwerk is een economische zelfmoord waar geen enkele politicus mee zou willen worden geassocieerd.
Oorlogsdreiging verandert alles, door oorlogsdreiging worden mensen bang en minder rationeel. Dat zijn er andere mensen die denken daaruit een persoonlijk voordeel te kunnen slaan en voor je het weet is er effectief oorlog ook al wil niemand dat. Wie denkt dat het internet zal blijven bestaan zoals het vandaag de dag is tijdens een wereldoorlog is naïef. In tegen deel zelfs, genoeg reële oorlogsdreiging en het internet zal onmiddellijk een probleem hebben. Het westen is nog niet verdeeld maar Rusland kan daar zeker voor zorgen. Ik hoor een groot geluid van burgers die Europa en Amerika meer als de agressor zijn dan Rusland. (als twee vechten hebben twee schuld maar er is altijd een die begint). Mocht het westen ooit beginnen te polariseren dan heeft het internet gewoon een probleem. Het begint met peering contracten die stoppen. Dan fysieke kabelverbindingen die beperkt worden of zelfs afgeschaft en het eindigt met een internet dat uit eilandjes bestaat. Alleen radio verbindingen zullen er nog tussen die eilandjes bestaan. Maar die bandbreedte is beperkt en moeilijker te routeren.

Natuurlijk is het internet economisch uiterst belangrijk. Daarom dat je ook een land heel makkelijk kunt aanvallen door het zijn internet af te nemen. Amerika heeft de grootste macht over het internet. Ik verwacht dat ze die macht in de toekomst zullen gebruiken of misbruiken om andere landen naar hun wil te buigen. Zoiets hoeft maar een paar keer te gebeuren en het internet zal in kleinere stukken opbreken.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 september 2014 10:10]


Door Tweakers user Helixes, woensdag 17 september 2014 13:41

Kijk, ik kan natuurlijk de mogelijkheid van een uiteenvallen van het internet, zoals je hier boven omschrijft niet uitsluiten. Hoewel er steeds meer extern toezicht is op ICANN, heeft de Amerikaanse overheid inderdaad nog steeds een hand op het stuur. Het gebruikt die hand naar mijn beste kennis niet, maar wie weet wat er gebeurd met deze wereld.

Daarbij moet ik aantekenen dat je wel een zeer dystopisch beeld van de toekomst schetst. Wederom, wanneer het internet uiteenvalt zoals je hier boven omschrijft, is een mondiale economie zoals we die nu hebben ook niet meer mogelijk. Of dat nou de oorzaak is van het uiteenvallen van het internet, of meer het gevolg zal ik dan maar even in het middel laten. De economische groei die in de afgelopen 25 jaar of zo mee is gerealiseerd zal hierdoor wel grotendeels teniet worden gedaan, en investeringen hierin vervliegen. Nog even lost van het oorlogsgeweld waarop je hint, zal de economische terugval ongekend zijn, waarschijnlijk erger dan in de jaren-30 van de vorige eeuw.

Helaas heb ik de wijsheid niet in pacht. Toch ben ik iets positiever over de toekomst. Dat wil zeggen dat ik zelf denk dat het zo'n vaart niet loopt. Het doortrekken van een trendlijn vanuit het heden of verleden de toekomst in kan, door een hele kleine afwijking, op een bizarre manier afwijken van de werkelijkheid. Voorzichtigheid is dus geboden...

Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 17 september 2014 19:02

Inderdaad, laten we dus hopen dat Amerika, Europa en Rusland snel voor hun geschillen een oplossing vinden. Zodra we effectief weer in een koude oorlog terecht komen zal het lang duren voor we daar weer uit komen. Het grootste gevaar zijn nieuwe aanslagen in Amerika en Europa. Zo iets kan zo'n grote shock teweegbrengen dat het de koers van landen nog radicaler word. Mocht er bijvoorbeeld zo'n een aanslag in Nederland komen dan ben ik er vrij zeker van dat Wilders zijn PVV gaat regeren. Dat zou waarschijnlijk niet zo goed zijn want die miljoen moslims in Nederland zullen zich dan niet erg welkom meer voelen en dat kan de samenleving heel erg verdelen ... ook al kunnen radicale moslims in de toekomst een gevaar vormen voor de Nederlandse samenleving (momenteel nog totaal niet). Als Christen wil ik echt niet dat de Islam of de Koran verboden worden ... ook al vind ik de Koran een boek vol leugens. Vrijheid van religie is een groot goed, terrorisme of niet. Dat moet altijd blijven.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 september 2014 19:59]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.