Belgische Hackers stelen 3,7 miljard wachtwoorden

Door Kain_niaK op maandag 4 augustus 2014 01:03 - Reacties (2)
Categorie: Computer stuff, Views: 2.087

Belgische hackers hebben volgens een beveiligingsbedrijf ongeveer 3,6 miljard combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen. Het gaat buitengewoon waarschijnlijk om de grootste roof van inloggegevens tot nu toe. Wereldwijd zijn er meer dan een miljard mensen in paniek omdat hun wachtwoord gestolen is en ze geen backup hebben gemaakt.

Dat meldt Kain_niaK op basis van een vondst van het beveiligingsbedrijf W817-security. Volgens het bedrijf heeft een groep met Belgische hackers in totaal ongeveer 3,6 miljard gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen van ongeveer een heleboel websites. Bij de digitale roof waren ook 2,7 miljard e-mailadressen betrokken, en een duim.

W817-security heeft geen namen vrijgegeven van bedrijven die slachtoffers zijn geworden van de hackers. Wel zou het gaan om zowel grote als kleine bedrijven, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. Een topman van W817-security stelt dat de meeste getroffen website nog steeds vatbaar zijn voor hacks, waardoor er geen namen worden vrijgegeven.

Vooralsnog zouden de verantwoordelijken de data voornamelijk gebruiken voor het versturen van spam en zijn de gestolen gegevens waarschijnlijk nog niet verkocht. Op verzoek van Kain_niak heeft de Belgische hacker 3olt_ru1, een zogenaamde goede "white hat" hacker, de gestolen gevens terug gestolen om eventjes te kunnen analyseren voor een tendieus en ongefundeerd nieuwsberichtje met aantrekkelijke titel.

De precieze plannen van de verantwoordelijke hackersgroep zijn echter niet duidelijk. Vermoedelijk is de diefstal van 3,6 miljard inloggegevens de grootste digitale roof die tot nu toe is ontdekt. Het cybercrime-unit van Liechtenstein noemde onlangs Belgische hackers nog het grootste gevaar voor de cyberveiligheid in Europa.
Bron: http://www.w817security.be

Volgende: Ik MOET over dit boek bloggen! 08-'14 Ik MOET over dit boek bloggen!
Volgende: Belgische Hackers stelen 3,6 miljard passworden. 08-'14 Belgische Hackers stelen 3,6 miljard passworden.

Reacties


Door Tweakers user HMC, woensdag 6 augustus 2014 20:00

Ik snap waar je heen wilt met dit artikel.
De propaganda machine gaat vrolijk door aan beide (alle) kanten.

Door Tweakers user Kain_niaK, woensdag 6 augustus 2014 20:20

HMC schreef op woensdag 06 augustus 2014 @ 20:00:
Ik snap waar je heen wilt met dit artikel.
De propaganda machine gaat vrolijk door aan beide (alle) kanten.
Yep, alleen mensen vertrouwen die je in het echte leven kent en waar je een geschiedenis mee hebt. Van al de rest weet je het gewoon niet.

Het internet geeft de burger de mogelijkheid om een leugen van de overheid binnen de 15 minuten bloot te leggen door een simpele video.

Maar het internet geeft de overheid ook de mogelijk om een video te produceren die vals is en wie zal wat zeggen over videobewijs?

Het internet geeft de overheid de mogelijkheid om ons te verdrinken in nutteloze informatie

Het internet geeft de burger de mogelijkheid om elke dag te drinken uit deze nutteloze vijver.

Wanneer de burgers zelfs hun vijvers gaan aanleggen en andere burgers er achter komen dat het water uit deze vijvers een stuk zuiverder en lekkerder is om te drinken hebben de burgers en de overheid een groot probleem.

Kortom, het internet gaat eraan. Het internet is pas echt iets geworden in de jaren 90. Dat is nog geen 10 - 24 jaar geleden.

Ik voorspel dat het wereldwijde internet binnen 20 jaar niet meer bestaat. Misschien nog een eilandje internet hier en daar. Maar wereldwijd? Vergeet het maar. Er zijn een aantal landen die meer dan machtig genoeg zijn om het internet volledig te vernietigen en ooit gaan ze dan misschien doen wanneer het water hun aan de lippen staat. Want de gemiddelde burger is volledig reddeloos zonder telecommunicatie. En dat weet de overheid. En dus wanneer de burger ooit gevaarlijk genoeg word voor de overheid gaat die stekker er meteen uit.

De overheid bestaat natuurlijk ook uit burgers, dus ja dat gaat wel een hoop bloed en chaos opleveren. Tja, dat is de mens.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.