Wat principes van AH vertaald

Door Kain_niaK op vrijdag 1 augustus 2014 22:15 - Reacties (4)
Categorie: Controversieel, Views: 1.321

Nee, niet de Albert Hein. Die andere AH.

Op een topic op Geenstijl vroeg iemand mij of wat uitspraken van Nazi's en uitspraken uit Mein Kampf te vertalen. Ik plaats ze hier ook eventjes want niet iedereen spreekt even goed Duits of Engels en zelf vind ik die Nederlandse vertaling ook niet een twee drie.
Een conversatie tussen Hermann Goering en Gustaaf Gilbert die gepubliceerd is in Gilbert's Nuremberg Dagboek:

We begonnen te praten over het onderwerp oorlog en ik zei dat, in tegenstelling tot zijn opvatting, Ik niet dacht dat de gewone man erg dankbaar is voor leiders die hun oorlog en vernietiging brengen.
"Natuurlijk, de gewone man wil geen oorlog!" Goering haalde zijn schouders op. "Waarom zou een arme vakkenvuller zijn leven willen riskeren in een oorlog wanneer het beste wat hij er voor terug kan krijgen is om terug vakken te kunnen vullen met beide armen?"
"Uiteraard wil de gewone man geen oorlog. Niet in Rusland, noch in Engeland, noch in Amerika, en ook niet in Duitsland of Nederland. Iedereen begrijpt dat!. Maar het zijn de leiders van de landen die de ingeslagen weg bepalen en het is altijd eenvoudig om de burgers mee te slepen. Of het nu een democratie of een fascistisch dictatorschap of een dictatorschap met een parlement of eentje dat communistisch is."
Gustaaf Gilbert : "Er is wel één verschil," merkte ik op. "In een democratie hebben de burgers wel zeggenschap omdat zei hun leiders kiezen en in Amerika kan alleen het Congress de oorlog verklaren"
*Noot van Kain_niaK: Na 1944 heeft Amerika nooit meer de oorlog verklaard maar je kunt niet echt zeggen dat ze nooit meer zijn gaan vechten.
Goering: " Oh, dat kan wel zo zijn, maar stem of geen stem. De gewone man kan altijd gebonden worden aan de wil van de leiders. Dat is heel makkelijk. Het enige wat je zo moet vertellen is dat ze worden aangevallen en vervolgens veroordeel je de vredelievende mensen voor hun gebrek aan liefde voor het vaderland en het in gevaar brengen van de natie. Dat principe werkt in elk land."
Hier is nummer twee. Ik heb hem hier er daar wat aangepast en een beetje relevant gemaakt. Vergeef mij. (uit "Mijn Strijd" van Adolf ook wel te vertalen als "Jihad")
Dit was allemaal geïnspireerd door een eenvoudig principe- dat op zichzelf erg waar is- dat er in de grote leugen altijd een sterke kracht achter de geloofwaardigheid zit; omdat de grote massa van een natie makkelijke corrupt raakt in het diepere niveau van hun emotionele natuur dan het bewuste en vrijwillige niveau. En dus op het eenvoudig niveau van het instinkt vallen ze veel gemakkelijker voor de grote leugens dan de kleine leugentjes, omdat ze zelf heel vaak kleine leugentjes vertellen, maar zich zouden schamen voor kolossale onwaarheden. En ze kunnen niet geloven dat andere mensen zo gigantisch brutaal de waarheid kunnen verdraaien. Zelfs als er feiten recht op hun neus gedrukt worden zullen ze twijfelen en hun neus ophalen met een simpel: aluhoedje gek. En ze zullen blijven geloven dat er een andere verklaring is. Omdat het zo gigantisch en respectloos omkeren van de waarheid altijd golven blijft bewegen in de toekomst, zelfs als het als een paal boven water staat en overduidelijk is voor elke lezer op Geenstijl, een feit dat al de professionele leugenaars in de wereld maar al te goed kennen. Zeker zij die er een hobby van hebben gemaakt om samen te spannen in het de schone kunst van het liegen. Eventueel gesponsord door subsidie van groenlinks en/of de pvda.
En de laatste:
Deze hoort er ook bij. (uit "Mijn Strijd" van Adolf ook wel te vertalen als "Jihad")
Maar zelfs de beste public relations-techniek zal nooit succes hebben tenzij de essentie van wat je wilt oeverloos herhaalt wordt. Het moet zich beperken tot een paar punten en dan moet het herhaalt worden. Steeds maar weer! Hier, als zo vaak in deze wereld, is doorzettingsvermogen het eerste en belangrijkste vereiste voor succes.
*Kain_niak terug : T'is als die popliedjes met rete vervelende melodietjes. Hoor je het vaak genoeg dan ga je het verdorie zelf nog lopen fluiten.
Ik wil voor de gein wel eens weten welke wereldleiders allemaal Mein Kamp in boekenkast hebben staan. Echt een aanrader voor iedereen die wil gaan voor wereldheerschappij.


Altijd nuttig om ergens op internet of God help ons facebook neer te plempen. Denkt iedereen: "Oh, kijk eens naar die inzet"

De geschiedenis leert ons dat er na vrede weer oorlog komt. Helaas weet ik niet de formule om te berekenen hoe lang die vrede duurt in onze koude kikkerlandje. Maar volgens de Bijbel ongeveer 70 jaar.

Volgende: Drone met Camera -  Canada - Vier 08-'14 Drone met Camera - Canada - Vier
Volgende: Leren Vliegen Met Kain_niaK - Inleiding - Deel 1 07-'14 Leren Vliegen Met Kain_niaK - Inleiding - Deel 1

ReactiesDoor Tweakers user Bansheeben, zaterdag 2 augustus 2014 00:13

Heb je dan ook inhoudelijk er nog wat op aan te merken? Want het geheel simpelweg van tafel schuiven omdat onze grote vriend Adolf het heeft geschreven is wel erg makkelijk...

Zo vind ik het apart dat de beste man aan de ene kant verkondigt er geen enkel probleem mee te hebben de grootste leugens rond te bazuinen, ten behoeve van zijn eigen reich. Maar aan de andere kant schrijft hij wel een boek waarin hij doodleuk al zijn principes en beweegredenen uiteenzet, die dus vervolgens geen ene donder waard zijn door het feit dat hij zonet heeft verkondigt dat liegen voor hem geen enkel probleem is. Hitler heeft vijf jaar gehad om zijn boek eens goed uit te denken en dit simpele feit ontschiet hem dan... Genius...

[Reactie gewijzigd op zaterdag 2 augustus 2014 00:14]


Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 2 augustus 2014 00:55

Inhoudelijk? Wat Hilter daar schrijft werkt gewoon in de praktijk. Het is een soort wetenschap die mogelijk gemaakt werd door het werk van Sigmund Freud. De Nazi's hebben van propaganda een kunst gemaakt. Het Amerikaanse neefje van Freud zag aan het eind van de oorlog hoe effectief propaganda tijdens de oorlog was en ging er verder mee aan de haal. Hij was alleen wel zo slim om het "public relations" te noemen. De rest is geschiedenis. Veel werkende mechanisme's van de Nazi's worden vandaag de dag gebruikt.

Ik schuif helemaal niks van tafel? De reden dat ik dit post is om mensen te waarschuwen. Mocht het gebeuren dat Amerika een oorlog met Rusland wil of Rusland een oorlog met Amerika dan zitten Europa in het midden. Maar er is al een oorlog aan de gang. Alleen word die dus niet op het grondgebied van beide rijken uitgevochten. Maar op elke andere plaats waar ook ter wereld. Momenteel vooral het midden-oosten en Oekraïne. De Amerikanen zijn hierin veel uitdagender en agressiever dan de Russen maar de Russen hebben natuurlijk eerst iets moeten doen aan het uit elkaar vallen van de Sovjet Unie.

Voor de rest is Mein Kamp een doodsaai en afgrijselijk boek. Ik kan het niet eens uitlezen want het zit vol met jodenhaat. Maar af en toe staat er dus wel dingen in zoals bovenstaande quotes die gewoon werken. En alles wat werkt word door de mens gebruikt want het doel heiligt de middelen.

Hitler was toen hij dit boek uitbracht volgens mij helemaal niet aan de macht. Er waren heus in die tijd een heleboel slimme mensen die dit boek lazen en doodsbang werden. Maar naar die mensen is dus niet geluisterd geweest. Het Hitler principe van hoe de emoties van een groep mensen werken en te bespelen zijn is een bekend verschijnsel.

Terry Goodkind beschrijft het als volgt in één van zijn romans:
“People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it's true, or because they are afraid it might be true. People’s heads are full of knowledge, facts, and beliefs, and most of it is false, yet they think it all true. People are stupid; they can only rarely tell the difference between a lie and the truth, and yet they are confident they can, and so are all the easier to fool.”
Nu doe ik een poging om opnieuw te waarschuwen. Is dat nodig? Ik weet het niet. Maar ik zie de wereld wel langzaam afglijden naar een nieuwe oorlog. Eigenlijk is dat heel bot gezegd. Alleen in het westen en in Azie vind je wat gebieden waar geen oorlog is. Sinds 1946 is er overal ter wereld gevochten geweest. In Afrika is altijd oorlog. In het midden-oosten is bijna altijd oorlog. Zuid-Amerika is niet veel beter. Alleen de Noord-Europese landen en de Zuid-Europese landen (maar niet te ver naar het zuidoosten gaan) en Amerika en Canada en Australië en Nieuw-Zeeland hebben geen last van oorlog op hun grondgebied.

Ja we hebben nu kernwapens dus een grootschaalse oorlog tussen de grootmachten is onmogelijk want ze zou leiden tot volledig vernietiging van beide grootmachten.

Blijkbaar is men niet zo bang van Europa want men zit er serieus mee te fucken nu.
Maar Europa fuckt ook zijn eigen bevolking. En Europa heeft nu ook een hele grote moslim bevolking. Die fuckt op zijn eigen manier en fuckt het liefst alles wat joods is. Of in ieder geval de laatste familie die een jood zou laten onderduiken zou wel een moslim familie zijn want moslims zijn als de dood voor Allah en de Koran. En moslims die niet in Allah geloven gaan nooit het lef hebben om tegen hun vrienden en familie in te gaan. In ieder geval, het is zeldzaam. Maar dat was het lef van de Nederlandse administratie tijdens de jodenvervolging dus ook.

Vermits onze samenleving nu nog meer voor het eigen hachje is dan in 1940 voorspelt dat niet veel goeds voor de toekomst.

Momenteel is er nog veel stabiliteit in Europa. Maar over een jaar of 10 vrees ik dat er niet veel meer zal over zijn. Maar we zullen zien. Ik ken de toekomst niet.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 2 augustus 2014 00:56]


Door Tweakers user Bansheeben, zaterdag 2 augustus 2014 01:39

Maar dan vraag ik me nog steeds af waar je nu precies heen wilt. Of denk je dat vanaf nu wereldvrede tot de mens zichzelf uitroeit/wordt uitgeroeid een haalbaar doel is? Oorlog komt er toch wel, of je het nu wil of niet (in beide gevallen wil je iets en dus zal jouw wil botsen met die van iemand anders, ergo strijd).

En natuurlijk is het duidelijk dat de Nazi propaganda machine heeft gewerkt, maar dat dit niet echt te maken heeft met de daadwerkelijke intelligentie die Hitler bezat, wordt natuurlijk wel duidelijk uit de tegenstelling die ik in m'n vorige reactie aanstip. Waarom zou ook maar iemand het boek van een selfproclaimed leugenaar voor waarheid aannemen? Dat dit blijkbaar werkt, versterkt inderdaad die quote van Goodkind alleen maar (is ook een van de redenen waarom zoiets als geloof nog steeds bestaat).

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.